Северна Корея: Войната е неизбежна

Централната телеграфна агенция на Северна Корея (ЦТАК) е предала изявление на външното им министерство, според което войната на полуострова е неизбежна.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея: Войната е неизбежна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много бързо ще им се разбие американската мечта

Империалистическа Русия ще бъде първата империалистическа държава унищожена от комунистическа Корея! След това краварите сами ще се предадат!

КНДР и КНР имат договор за дружба и взаимопомощ. Това означава, че ако някой нападне КНДР, то влиза във война и със КНР. Така бе и 1950-1953. Каква е разликата днес? Повече от половин век КНДР се подготвя да воюва със САЩ. Тогава КНДР бе съвсем млада държава създадена е на 9 септември 1948 г. Например ВВС на Пхенян са имали 34 военни летци. Основно са воювали със Шпагин, миномети и картечници при пълно превъзходство на САЩ и съюзници във въздуха. Те нанасят първото поражение на САЩ в историята.

Време е този тумор САЩ,да бъде изрязан от лицето на планетата Земя.

Преди това империята на злото русия.

Световна комунистическа република? С теб и другите мурзили - партийни секретари? Не благодаря. Отивай да си го самонавреш.

Америка вместо да води войни може да се погрижи за доста хора изпаднали в беда в самите САЩ.Има доста бездомни хора които могат да бъдат подслонени за да не спят по улиците както и нахранени независимо от прегрешенията им ако имат такива.Но те предпочетоха да направят от живота една БЯСНА ПРЕПУСКАЩА ЛУДНИЦА която на всичкото отгоре я натрапиха на целия свят и в резултат на това сега БЕЗУМИЯТА по света нямат край и почивен ден.

Сегашните събития налагат да си спомним за корейската война. Корейската война е конфликт между Северна Корея и Южна Корея, продължил от 25 юни 1950 до 27 юли 1953. Основните съюзници на Южна Корея са САЩ, Канада, Австралия и Великобритания, Съюзниците на Северна Корея са Китай, с военни подкрепления, и СССР, който изпраща военни съветници и пилоти, както и оръжие за китайските и севернокорейски войски. Войната започва с нападение над Юга от страна на Ким Ир Сен, който се надява по военен път да обедини Корея в една държава. В отговор Съветът за сигурност на ООН взема решение да подпомогне южнокорейците. В обстановката на бойкот на ООН предприета от СССР , САЩ, контраатакува и отблъсква войските на Северна Корея до границите на Китай. Впоследствие нито една от страните няма сигурно надмощие и войната се води с променлив успех за всяка от тях до формирането на 2 корейски държави с ясни граници, разделени от 5-километрова демилитаризирана зона. Примирието, с което е сложен край на военните действия, става възможно след като през 1952 г. става ясно, че САЩ няма да могат да използват ядрено оръжие за да съкрушат силите на СССР. Причината: проведените въздушни боеве при които руските Миг -15 свалят много бомбордировачи Б 29 показват, че американските изтребители F-86 Sabre които ги съпровождат не са в състояние да осигурят безпрепятсвеното им достигане до набелязаните цели, а в тези години доставянето на ядрено оръжие до целта може да стане само чрез бомбардировачи. . Войната приключва само с примирие, като и до днес Северна Корея няма мирен договор със САЩ. Войната в Корея коствала на САЩ 18 млн. долара. В Южна Корея без дом останали близо 2,5 млн. души. Около 1 млн. цивилни лица са загинали. Основни изводи от Корейската война : 1. Крайно недалновидна преценка на ситуацията от страна на САЩ. Зад КНДР стоят две велики сили, които не биха позволили толкова близо до тях да се разполагат американски части. 2. Войната вместо да обедини Корея, отваря нови рани .

и как война може изобщо да обединява?

война която се води от СССР винаги обединява... пролетариите от всички страни.

Добре изложен коментар. Само забрави да споменеш 3-те милиона жертви на С. Корея в следствие повсеместни американски бомбардировки. Целта на американската авиация е била да изравни всички по-големи градове в С. Корея. И успява. Така севернокорейците се окопават в земята. Та и до днес....

ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА , ОГЪН ПО САЩ.

Дали затова на Борисов непрекъснато някой друг му е виновен - ту Станишев (с неговото име ставаше и лягаше), ту Орешарски (едногодишни непрекъснати, платени протести), сега пък Нинова му била виновна, че му мътела бистрата (мутренска) вода!

... и Китай, и Русия, и Европа и Япония трябва да набухат тъпите американци, че ми писнаха вече ... да им вземем нефта, да им вземем газа, да им вземем оръжието и технологиите и да им дадем по една мотика да ни гледат домати, че холандските не се ядат !

Много искате да земате, писна ви да копате ли?

Някой май е забравил "Черния четвъртък" и колко изтребителя и бомбардировачи са загубили срещу Корейците

Абе, и на двете страни не им стиска!Да разпалиш ядрен конфликт не е като да премистиш посолство!Проблемът на САЩ в региона и света не е Корея ,а Китай и Русия.При нападение на Корея всички китайски и руски ракети и бомбардировачи на момента ще полетят към САЩ,както и обратното,което означава край с нашата планета!

Проблем ще е ако, 1. САЩ си повярват, че ще могат да смажат Русия и Китай с първия удар. 2. САЩ се почувстват толкова отчаяни, че да не им пука какво ще се случи и ще играят всичко или нищо. 3. На ким не му издържат нервите от постоянните прелитания и учения на САЩ до него

Тръмп е прекалено глупав, за да нанесе първи удар. А и повечето, от които зависи са омаяни от великата ПРО, която имат, та общо взето не ги е страх от корейските ракети. Освен това вероятността корейска ракета да прелети до САЩ и да не бъде унищожена е прекалено малка, така, че американците разчитат, че Ким ще се изпусне първи и след това ООН ще му разкаже играта - при което Китай и Русия няма да могат да кажат "копче" дори на военна окупация на гладна Корея под егидата на ООН. Дали САЩ ще пожертват южна Корея, за да излезнат крайни победители - със сигурност!

ДеДоВиЯ

Преди години руски генерал коментира прехвалената ПРО на краварите относно предимството и срещу Русия по горе долу следния начин.- На Русия не и трябва да изстрелва ядрени ракети срещу САЩ, достатъчно е да ги взриви на своя територия и единиците от тези американци които преживеят ядрената катастрофа ще завиждат на умрелите. Е успех на кравешката армия.

На САЩ им е пределно ясно, че при нападение над Северна Корея, ответният удар ще е върху Южна Корея и Япония. Резултатът ще е катастрофален. На Севернокорейците пък им е ясно, че стане ли война тя ще доведе до унищожаването на държавата им в рамките на дни .... независимо от това, дали ще успеят да изстрелят една две ракети към САЩ / Гуам и т.н. .... те и без това ще бъдат прехванати още в началната фаза на полета им. Може Тръмп и Ким да са луди, но не те изстрелват ядрените ракети.

Безумията от концлагерите ясно показват, че хората изпълняват тези заповеди почти без изключение. Имало е стотици хора, които са могли да теглят куршума на Хитлер и никой не го е направил. Ако Тръмп, Ким, Путин или друг идиот нареди да се изстрелят ядрени оръжия, ядрените оръжия ще бъдат изстреляни.

Не мисли, че е лесно да се победи СК. Дори и САЩ да имат технологично превъзходство, за да ги победят ще трябва пехотата да направи последната стъпка. Но на всеки му е ясно, че нямат шансове. СК отдавна се готвят военния дух на войниците е изключително висок за разлика от този на САЩ и ЮК. Освен това столицата на СК отдолу е като цял един голям град от бункери, които са свързани.

САЩ нямат никаква полза да нападат С.Кореа защото няма нищо да спечелят от това . По време на студената война беше въпрос на доказване коя система ще отцеле но сега е само пари . Това е една изтормозена , гладна и бедна на ресурси държава от която САЩ няма какво да вземат .

abasador

за, колегата "има ли някой, който" 21:04 ч. Не се хаби уважаеми, не виждаш ли, че по-голяма част от списващите тук са русофили. Бих искал да ти напомня и определението дадено от дядо Благоев, че "Русофилството е грубо политическо суеверие, което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. - Д. Благоев"....! Ще кажа кратко и ясно на привържениците на ненормалният Ким Чен .... Човек трябва да е сериозно болен психически за да си мисли, че сев. Корея има дори и най-малкото превъзходство над САЩ както тереториално или по население, така и икономически, финансово, технологично, военно стратегическо и... и...! Човек трябва да е политически неграмотен и умствено недоразвит, за да се радва на успехите на един луд ... притежаващ ядрено оръжие! Уважаеми ненормални драскачи, в една трета световна война.... победители няма да има ..., ако може да ви стигне до манерките това, което ви казвам! Айде, лек ви ден.

Абре соросодомити лакоми, сън не ви лови, та по цяла нощ дращите глупости!

В този ред на мисли ... Тръмп притежава доооооста ядрено оръжие и май хич не го слуша главата .... да му се радвам ли сега или не ?

Я пак. Кой вкара България във всичките и национални катастрофи? Ходили вчера да сложиш цветя на "цвета на нацията", дето изби Ястребинчетата, Смирненски или пък на Американските пилоти дали живота си срещу лошия Списаревски??

Не беше Смирненски, ама нейсе! По-скоро са Гео Милев и Вапцаров, ако става дума за писатели и поети, и още 30000 невинни цивилни, убити и умъртвени по най-гнусен, балкански начин! Затова и нарицателното: тъмен балкански субект!

а ти ходиш ли да слагаш цветя на гроба на ГД дето каза, че македонците не са българи, или онези терористи дето взривиха църква на погребение? А може и да оставиш китка на гроба на Луканов дето раздаде парите на народа и създаде мафията? Или може би на гроба на баща му и неговите бойни другари дето под вещото ръководство на Сталин избиха неизвестен брой хора, част от които в последствие "народният съд" осъди? Как така, чудя се моите дядовци са си изкарвали с честен труд прехраната в Царство България като членове на работническата класа и нито са имали проблеми с полицията, нито са били в нелегалност... А шепа тарикати са хванали гората и всяка неделя са слушали "Говорить Москва" за напътствия.

още ли ни занимавате с психичноболния теенежер , тиква човекоподобна която е завършила в швеицария и дори незнае как да си поръча пица а иначе обича баскетбол баси и дебелогазия насран парцал . дори и канибалите са против него от остров гъз глава затрива

Другари , да приключим с империята на злото до Нова година , че да не нарушаваме темпото на петилетния план ! Удрете ги , деебъ нихнята майкя кръвопийска !

Тоя идиот Тръмп май наистина може да подпали една страшна война, ако не го озптят. Просто можеше като до сега да се държи в изолация КНДР и точка. Не ги ли ръчкат и те си седят кротко в техния измислен свят и не пречат на никого. Ама не тръмпа като шило в торба. Ръчка, ръчка, до дето ония лумпени не му метнат някоя ядрена бомба.

Ако поставим на една черта оранжевият дядка и Кимчо, кой ли ще да е по-луд ?

тез дето избраха дядката

е задача без отговор , но за съжаление е възможно скоро да се реши

може да обясни факта, че тук има хора, които харесват и защитават режима в северна корея? Аз не го разбирам това, а се случва в 21 век!!!!! И го защитават хора, които имат претенция да са с разсъдъка си!!! Мога да разбера финансова мотивация да се възхвалява Ким, но не мога да разбера, кой нормален човек иска един ЛУД, да разполага с ядрено оръжие?! Тук нещо е сбъркано до степен, която не ми е по силите да проумея. Моля, ако някой може, да каже нещо логично и смислено по въпроса! А че без Русия и Китай, които не желаят САЩ до границата си, Северна Корея е лесна топка, няма нужда да спорим...Как бе, господа или другари, как приемате факта, че един луд ще притежава ядрено оръжие?!?!?!

Не им обръщай внимание на дебилчетата. Те просто са си такива - дебили.

ХА, ХА, ХА! Щото ДЕБИЛА ТРЪМП е по различен нали!

А кой да защитават ? Краварите, които заплашеат всички с ядрена война. Не само заплашват, но са първите и единствените в света, които са пускали атомни бомби над цивилно население.

не съм забелязъл някой да харесва тия сбърканяци, не бъркай негативната оценка на политиката на американците с подкрепа на комунягите. И все пак да не забравяме че не корейците пуснаха две атомни бомби над мирни граждани на държава напрактика капитулирала и още по-лошото че още се гордеят с това. Та кой е по-луд!!!!!!

Световния полицай винаги забърква кашите по света за сметка на другите народи. В Корея ще се бият до последният южнокореец, а в украйна до последния украинец! В Сирия използваха ИДИЛ за да въведат "демокрация" но не им се получи! Тяхно дело е и създаването на сегашните кървави събития в Ерусалим!

АМИ, ХА ДАНО, ТА ПУТИН ДА ВЪРНЕ В ПРАВИЯ ПЪТ ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА.

Не знам дали се шегувате, но наистина в някои страни има нужда от дисциплина, каквато е имало, когато съм била малка. Само да не почнат пак да ни диктуват имената. Едвам са успели да ме кръстят Жасмина. Останалото на социализна си е супер.

или си пълен и.д.иото. Като толкова ти харесва да си под власта на пyйо москалски, изчезвай в магадан. И запомни - по тия географски ширини пyтьoвщините не виреят.

sulio@mailinator.com

Това какво вирее не го казват шепа продажни тролове-дебили от козяк, а народа. А той си иска социализма,колкото и това да не се харесва на троловете на господарите.

ДеДоВиЯ

нещо оценката ти се разминава с мнението на болшинството.

сащ не са спечелили нищо от последните 30 военни конфликта ,кайто са предизвикали.и с този ще е така.конгтресът отново ще гласува огромен заем,с който да компенсира дефицита,причинен от поредното завишавате на военните разходи.едни безскрупулни чичковци,ще станат още но-богати за сметка на 230 милиона,който не искат да разберът в какъв безизходен капан е попаднала държавата им

abasador

глупака, Ким Чен се бе заплеснал до захлас да дърпа лъва за опашката... но явно е забравил старата ирокезка поговорка, че .....тоз който сее ветрове, жъне бурии.... Лек ден.

кой от вождовете ти каза, че тази поговорка е на ирокезите? Винету ли?

Ким Чин ще размаже краварската изкуствена дъргава.

Ако сам си вярваш - значи си пълен и.д.иото. Подпис: ДОЛУПОДПИСАНИЯ

ДеДоВиЯ

Ако квалификациите са аргумент срещу друго мнение то да ти е....м.....

Войната ще започне, когато ЦРУ си свърши работата. При риск от ядрени ракети без предварително проучване няма да мине. Ученията са игра на нерви, с елемент на провокация. Дали проучването вече е завършило?

Лудостта е заразна...

Чрез война на корейския п-ов и сваляне на режима на Ким САЩ искат да застанат на границите на Китай и Русия. Така че залогът е по-голям от това дали Ким има ядрено оръжие или не. А това го знаят и самите Китай и Русия. И мисля че няма да го допуснат, Има си много начини за това. САЩ са силни, но не могат да воюват с Русия и Китай едновременно.

Интересно,ти другарю откъде разбра че САЩ не могат да воюват с Русия и Китай? Да не би тия примати, също както НАСА, да имат две космически флотилии: от безпилотни космически совалки /Х-37В/ и от бойни плазмени летящи чинии с ядрен двигател /TR-3B/виж ги на гугъл-търсачката/, та да си толкова уверен!Пълна излатация си.

КОЙ ЩЕ ВОЮВА, КАТО НЯМА ЧОВЕЧЕСТВО, СИГУРНО РАДИОАКТИВНИТЕ ОБЛАЦИ ПОМЕЖДУ СИ. А ЗА ТОВА, ЧЕ САЩ МОЖЕЛИ ДА ВОЮВАТ СРЕЩУ РУСИЯ КИТАЙ ЕДНОВРЕМЕННО МОГА САМО ДА СЕ ПРИСМЕЯ, САМАТА АМЕРИКАНСКА АРМИЯ СИ ЗНАЕ СЛАБОТО МЯСТО, СУХОПЪТНИТЕ ОПЕРАЦИИ И СЛАБИЯТ ДУХ НА ВОЙСКАТА ПРИ ТЯХ. ЗАТОВА ТЕ ТРУДНО СЕ ВПУСКАТ В ТЯХ. А САМО ОТ ВЪЗДУХА ВОИНИ СРЕЩУ ПО- СИЛНИ ДЪРЖАВИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПЕЧЕЛЯТ.

Относно ЧИНИИТЕ, не си в час брато! Най много от тях в момента има ИРАН, а доколкото знам Иран не е сред приятелските държави на САЩ!

Първо - не съм ти другарю. Второ - порасни и спри с видеоигрите. Истинският свят е много по-различен от виртуалната реалност.

Ще сготви Кум Свин за Коледа ... Прасета на мезета - рашата и чайниците имат право да възразят плахо

Възразяването няма да е плахо.

Войната свърши в Сирия-сега трябва да я запалят в Корея ..това ще бъде най лошата за човека.

Ще вкарат във войната и Иран и Сирия и СА и пр.

Никак не ми е симпатичен единственият дебел севрнокореец, но и американците провокират много. Защо трупат войски и оръжие по границата със СК? Естествено, че притова положение Кимчо ше е с пръст на спусъка на всички налични въоръжения, с които разполага. А той очевидно е малко луд - ще загуби войната, но ще избие милиони в Южна Корея,Япония ,а може би и в самите Щати.

Ето нещо, което не бива да става! Но за съжаление, САЩ са решили да се разправят със Северна Корея, преди да са усъвършенствали ракетният си потенциал. Тоест, до няколко месеца. Боя се, че ако бъде нападната Северна Корея ще отговори веднага с атомно оръжие. Междинен вариант няма да има. Дали ще може да се ограничи пожарът, ако избухне; кой ще бъде въвлечен в него и дали Китай и Русия ще останат настрана; само господ знае. Най-лошият от всички сценарии е въвличането на Китай и Русия в конфликта. Тогава ще стане страшно. Американците са си внушили, че ще успеят да се справят с корейските ракети, което е много съмнително. Миналият месец от територията на Йемен беше изстреляна стара съветска ракета "Р-17" срещу международното летище "Крал Хабит" на Саудитска Арабия. Ракетата е образец 1959 година и е едностепенна. Комплексът "Пейтриът" на Саудитска Арабия буквално проспа ракетата и тя се стовари близо до вътрешният терминал. Представете си какво би станало, ако бойната глава беше ядрена. При това говорим за стара ракета. А съвременните менят траекторията си по височина и направление, а освен това имат собствени средства за противодействие! Ето защо, с възторзите по-полека. В света още никой не е създал противоракетна система с 100% ефективност. Няма такъв филм. Американците трябва да знаят, че независимо от мощта си, този път безплатен обяд няма да има.

Като го осъзнават хубаво! Тогава да го духат! Баси убийците нагли! Корейчето дето изпробваше зенитно оръдие срещу невъоръжен човек- брат на баща му, сега може да погледне към небето. Червеното джудже може само да чака от бункера и да гледа как народа му се бори с империалистическия враг. По- лошото е, че най- вероятно народът му ще заживее в бункера, докато вярва че някой води война с червеното джудже.

Говорят си един севернокореец и един български рублофил. Корееца: При нас Северна Корея е на първо място, на второ е семейството, а на трето работата! Рублофила: При нас пък е точно обратното! Семейството е на първо място, на второ е работата, а Северна Корея е на трето!

Избор,дори е наказвал ако не плачеш ,или не се смееш когато трябва.Ама тука вече имаш избор,защото тия рубладжий де ата са им на запад,а не в Русия.Явно е от 80%

Американците не са си взели поука за азиатците нито от Пърл Харбър, нито от Хирошима и Нагазаки, нито от войната във Виетнам.

но повечето азиатци са си взели поука след Хирошима и Нагасаки. И на кимчо ще му светне.

БРЦК

Тоя път Ким им е подготвил "нагъзаки"

много голяма прилика има с расия.. и там президентът казва, че расия е във вражеска среда и всички искат да я нападнат. Стандартът на руснаците също гони тези на Северна КОрея. И двете имат хранително ембарго за народа си.

Ембарго мембарго, ама блядоликите си имат музей "Супер путин"

абе на американците им паднаха двата небостъргача и бяха в шах и гледат като попарени ими сега

ими сега?

#NoRussiaNoGames! :))

Само един необразован dirник може да си позволи да използва "и" вместо "ѝ". СРАМ!!!

Ква война бълнуват тия бе? САЩ за няколко часа ще ги изравнят със земята! Аре чинчилата да се успокои малко, както и всички мурзилки, че Русия е същата - на гол тумбак пищови! Ама комунисти, какво да ги правиш?

Ако беше така, вече да са го направили, както направиха с всички други. Явно не е така.

Така е. Няма да им е толкова лесно на империалистите.

За С.Корея не съм сигурен, но Русия винаги побеждава. Да му мислят хамериканците кого ще нападат

точно тъй!! и ссср побеждаваше винаги, и побеждавайки стана от 22 400 000 кв км.площ,и 293 000 000 население, на сегашната россия с 17 125 191 кв км.площ, и 144 000 000 население!

СССР победи във ВСВ Германия и Япония. Къде е сега СССР, къде са Германия и Япония?

и Германия и Япония имат повече БВП от Русия. Те там са.

Теорията за,,създадени реалности,, става САМАТА РЕАЛНОСТ след удара с Йерусалим /наша столица/.....Явно затова бяха ударите и разгромът на СА,Ирак,Либия,Сирия,затова напълниха ЕС с последователи на ИД,ЗАТОВА И ПРЕФОРМАТИРАХА САМАТА ИД......Накрая сложиха черешката на тортата-ИЕРУСАЛИМ-НАШ....И за да е патакламата пълна----дърпай Ким за скалпа.......Ееее,гати и доминото.

САЩ си създадоха нови непримирими врагове. Даже измежду своите ,,съюзници"

Нагли американци, вървете си във вашата държава и вземете със себе си всички военни бази! Оставете света да си почине от вас! Където отидете, само войни и смърт носите! Справка: Виетнам, СФРЮ,Ирак,Афганистан, Либия, Украйна, Сирия и др. знайни и незнайни мисии. Вървете си! Приберете се!

В Украйна руснаците май водят война срещу суверенна държава и окупираха част от нея, или бъркам ???А мурзилке путина?

Украйна си е Русия - Киевска Рус

и в Сирия май са руснаци, както и в Афганистан се опитаха пак руснаците доста преди САЩ

А защо не споменеш, какъв е бил Афганистан по време на Руснаците и какъв сега? Или пък Сирия? Каква беше преди и каква след демократите от ИД?

Всъщност справката ти е за съветските/руските вземания на властта и във Виетнам, и в Ирак,Афганистан, Либия, Украйна, Сирия под формата на уж народни движения, само че с диктаторчета под руско командване.

Афганистан? 1979, помня годината и помня кой се навря да воюва там. И помня генерал Борис Громов на моста над Аму Даря на 15 февруари 1989.

с нови ракетни стрелби и бомби не будят тревога там въпреки документите за неразпространение на атомно оръжие..Ми то тия са като дечица - играят с атома без да знаят, че подписалите документите са отговорни да им вземат кибрита.

Ле ле чета и не вярвам на очите си какви коментари !!!Айде да започнат пък ще видим Корея ще я обезлюдят за 1 седмица!!!

Според вас, кой има по-големи топки - Тръмп или Ким. Аз имам впечатление от личен опит за азиатците.

Малко ми е жал за Тръмпи. Ким е много жесток към противниците си. Гърми ги със зенитно оръдие. Тръмпи трябва да се осъзнае своевременно.

Севернокорейците са разположили 80 подводници около бреговете на САЩ и само чакат заповед от Ким за атака. Тръмпи не знае какво грозни опасности го заплашват

Бря! Къци, ти ли си, комико?

Ким и Тръмп са достойни противници един за друг. Шансовете за успех са равни.

добре! това е най веселият коментар от всички!

Сега Русия трябва да излезе с препоръка към руските олимпиици. "във връзка със създадената обстановка на Корейския полуостров не препоръчваме присъствие на руски граждани там." И тогава ще стане весело. След такова изявление е възможно много състезатели от други страни да се откажат. Един хитър отговор на МОК.

Самите кравари май са си спрали олимпийката делегация там именно във връзка със събитията.

Американските агресори получават достоен отпор от С. Корея.