Църква иска да гори Корана на 11 септември

Белият дом изрази безпокойство от намерението на американска баптистка църква да изгори Корана на 11 септември, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Църква иска да гори Корана на 11 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички сте много тъпи!Прочетете книгата-Денят на терора и ще го разберете!Аз подкрепям пастора-това беше моят план, който му изпратих преди 1 година и явно е решил да го оповести на живо, без да ме спомене!Аз на 11 септември с моето семейство също ще изгорим Кораните!Аллах не съществува!Съществува само Христос!Амин!:(

Освен сграда 47 която падна без да е удряна от самолет, много хора продължават да живеят с погрешното впечатление, че Пентагона е ударен от пътнически самолет. Няма нито едно реално доказателство в подкрепа на тази теория. Липсват дупки от крилата на самолета във фасадата. Няма колесник, липсват и двата двигателя направени от титан и специално проектирани да издържат на огромни температури. Пентагонът е една от най-добре охраняваните сгради в света. Десетки охранителни камери обхващат сградата от всякакви ъгли. До днен днешен не са разсекретени нито един от записите от момента на удара, защото веднага ще се види че това което удря Пентагона изобщо не е пътнически самолет. По думите на специалисти, най-вероятно е била крилата ракета. Април Галъп е името на жена, намираща се в Пентагона по времето на удара. Преди удара е нямало никакви аларми или предупреждения, въпреки че втората кула е била ударена преди 40 минути. След удара Април успява да пропълзи навън през дупката в стената на Пентагона, заедно с бебето си. Това доказва че температурите изобщо не са били толкова високи, както твърдят официалните версии. Самата Април не забелязва нищо, което би подсказало, че ударът е бил причинен от пътнически самолет. Това и е казано от агент на ФБР, който я разпитва в болницата, малко по-късно. Поляната където е са ръзпръснати отломките от удара е почти незабавно покрита с чакъл, пясък и нова тревна покривка, при което са били покрити всички евентуални улики. Самият самолет би трябвало да е извършил невероятно сложна маневра, за да удари Пентагона под този ъгъл. Тази маневра е почти невъзможна дори за опитни дългогодишни пилоти. Всичко това доказва, че истинските терористи от 11 септември не са с арабски имена.

Американците само бутнаха кулите.Сами избиха толко народ и тва е параван за да нападнат Ирак заради петрола , не за друго. Грозно е да се ебават с живота на хората. Трябва някой да им пусне една атомна бомба на тея болни американски мозъци и да се приключи с тяхната алчност!

Тъп, по тъп, най-тъп,американец

Интересно защо се слага знак за равенство между един неадекватен пастор и американските народ и държава, които са осъдили намерението му и са се разграничили от него? Ислямски религиозни водачи непрекъснато призовават за Джихади и не знам още какво си срещу неверниците и всички го приемат за нормално. Ние самите сме сърбали попарата на исляма 500 години и още си теглим последствията, нали. Човекът протестира, а това, че не е избрал най-удачната форма е отделен проблем.

Казах, какво мисля за атентата от 11.09.2001 в предишният си пост. Сега да кажа какво мисля за инициативата на пастора - ами тя простотията не ходи по гората, а по хората. Противник съм на горенето на книги. Ако хората не чувстват нуждата от някоя книга, те сами ще си я предадат на вторични, ще си свият от нея цигари или пък ще и намерят друга полезна употреба. Кладите не са ми по вкуса.

Мюсюлманите нямаха тогава никакъв повод да се чепкат със САЩ. САЩ тогава натискаха Израел да "си седне на задника" и да реши по мирен път проблема си с палестинците и въобще с всичките си арабски съседи. Въобще нямаха причини да атакуват. Докато на Израел тази работа никак не им харесваше. За тях САЩ и исляма трябваше да се счепкат. Много им се искаше, но не мисля, че имаха начин да го предизвикат. От друга страна в самите САЩ имаше, а и сега ги има много лобита, които желаеха такъв конфликт. Да кажем едната група - нефтената. Има война, има високи цени на нефта, а има и големи поръчки за гориво от армията. Оръжейната група също и трябва война, която по възможност никога да не свърша. За да върви джапането. Нея не я интересува победа, защото победата, означава край на големите поръчки. Също и хероинавата група и се искаше някой да изчушка талибаните от Афганистан. Тия брадати гадове забраниха киното, телевизията, бесиха незабулените жени, взривиха статуята на Буда и ликвидираха производството на опиум. Последното май се оказа решаващият им грях, а те горките с този си ход търсиха международна легитимност. Интерес от някакъв конфликт имаха и репресивните ведомства - няма враг, тяхната тежест пада. По-лошо - почват съкращенията. Затова враг трябва да има. Я си спомнете скоростта с която беше изработен и приет "Patriotic act". Че за толкова време един човек не може да прочете тази тухла. Явно е била подготвена предварително. Между другото през 80-те излезе превода на един роман "Документ Р". Автора е Ървинг Уолес. В романа се разказваше за началото на XXI век в САЩ. Група подготвя голям атентат - например да бъде убит президента (явно е бил пресен спомена от убийството на Кенеди, когато е писана книгата) и ползвайки атентата като повод да се отмени "Бил за Правата" - тоест да се ликвидират голяма част от гражданските свободи. Нещо много близо ми е описаното в книгата до това, което видях 20 години по-късно. И да добавя още нещо интересно - познат дилър на ценни книжа на 9 септември се чудеше къде американците ще бомбардират близките дни. Каза, че от няколко дни на американските борси търговията върви, както е преди война. Е при толкова съвпадения как да повярвам, че някакви чалмалии са спретнали атентата.

Ех, Саше що писане си изписал ама напразно. Хайде и аз да драсна нещо сега. Попрочети малко за биографията на Бин Ладен и за създаването на АлКайда и ще разбереш какъв интерес имаха. Припомни си кой направи атентата срещу американския кораб Кол в аденския залив през 2000г. и си помисли дали това не беше достатъчно за да се атакуват талибаните още тогава. Ами как можаха да атакуват Ирак с формален повод? Защо ще си трепят хиляди и разрушават финансовия център за нещо, което можеше да стане и без повод? Или можеха да си гръмнат някой дребен дипломат или кораб или посолство и готово. Ами на талибаните беше даден ултиматум да предадат терористите от АлКайда и бин Ладен и нямаше да има война. Същото беше и със Садам - беше му предложено да напусне Ирак със семейството си и пак нямаше да има война. Хубаво си наредил и групичките, но си карал по инерция. Каква нефтена групичка има интереси да снабдява с гориво войската на другия край на земята? С танкери ли са им карали нафтата и бензина или са ги зареждали със суров петрол? Ами за оръжейната група какво да ти кажа колко и какви битки се водиха и в Ирак и в Афганистан за да се харчи толкова оръжие и муниции? С опиума също си се поизложил откъде мислиш, че се финансират талибаните? Преди бяха на власт и всичко им беше в ръцете, но след падането това им е един от малкото източници. Знаеш, че американците си изкарват на показ всички кирливи ризи, така че ако имаше нещо от това, което казваш със сигурност щеше да има и имена и снимки и документи. И накрая ще ми бъде много интересно да науча как върви борсовата търговия преди война. Това ще да е голям принос в тази област.

Как се кара нафтата, бензина и другите ГСМ не е интересно. Важното е, че те се купуват от Пентагона централизирано. Тоест плащат се на когото трябва, а логистиката е друг проблем. Даже в случая се плаща от военният бюджет доста щедро на едни други хора да я осъществяват. Отговор на атака на военен кораб няма да срещне нужната обществена подкрепа за да служи като повод на една безкрайна война. Виж атака в сърцето на САЩ - тук никой няма да смее да противоречи. Поне първите 10 години. За мащабно харчене на пари трябва мащабна заплаха. А на сегашната война това и е сладкото - колкочка бойни действия, а военният бюджет набъбна като козуначно тесто. Всъщност ако се сметнат разходите за всеки убит цивилен или противник в Ирак и Афганистан цифрата се получава стряскаща. То въобще за оръжие в момента САЩ харчат колкото останалият свят взет заедно. Това трябва да се оправдава. Не става с отстрелването на дипломат. За хероина - защо след като талибаните вече не контролират Афганистан, производството на опиум там рязко нарасна? А парела между атаката на фрегата "Коул" и атаката на СТЦ е наистина стряскащ. Само че ти говоря за първата (ако помниш имаше една 90-те години) атака срещу СТЦ - и в двата случая закараха с нещо по 200 или 300 кила динамит (тротил, амонит или друго) и го гръмнаха на място. При кораба беше с лодка, а при СТЦ беше с микробус, паркиран в подземният паркинг. Просто на чалмалиите това им е нивото. Щетите също бяха по тяхното ниво - няколко загинали и незначителни материални щети. Я виж като сравнение атентата в Оклахома с какъв резултат води. Нищо, че ползваха същата технология, ама го правиха WASP-ове, не чалми. Защо никой не си зададе въпроса как за да уцели един пилот широката около 60 метра писта, той трябва да има доста часове на тренажор, след това с инструктор, след това като втрои пилот, а тук не един, а двама незавършили курс за управление на самолет под един тон успяха със самолети над 100 тона да уцелят широките по 40 метра небостъргачи. То без водене от Бостън трудно ще уцелиш със самолет Ню Йорк, камо ли конкретна сграда в Ню Йорк. Обърни внимание, че и двата удара бях странно точни. А маневрата на вторият самолет беше невероятна. Ако познаваш пилот, попитай го за мнението му по този въпрос. Доста американски журналисти задават такива въпроси, но не получават отговор. Те хората в САЩ и снимки показваха, ама никой не им обръща внимание. Поне официалната пропаганда. А ти вземи прочети "Документ Р".

Баптистката църква е само параван! Зад всичко това стои Американското правителство. Който не го вижда е сляп! Какво се цели не е така лесно да се каже, защото много неща може да произтекат от едно изгаряне на свещена книга! Ако това изгаряне на Корана се извърши, това вероятно ще е повратна точка в историята! Всичко това обаче би могло и да е чиста проба на настроенията. - The dark side clouds everything. Impossible to see the future is - says Yoda. Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Против съм всякакви отмъщения. Считам,че кой,каквото прави на децата и на народа му се връща. Такива хора, като баптистите от Флорида са инспирирани от атеизъм.Не вярвам дори,че са религиозни официални лица.Самото желание да унищожаваш историческа верска и нравственна ценост на хора от не твоят свят и вяра е само по себе си много наподобяващо 500 годишното ни иго.По късно идеологиите на фашисти и комунисти постигаха обезверяването на поколенията,така както сега скодоумните-баптисти от Гейнсвил искат да направят. Твърдо заставам срещу всякакви безмислени посегателства срещу вярата,морала,нравственността и човеколюбието.Да изгориш свещените книги на човечеството -Библията или Корана е все едно да изгориш знанието за духът на човешкия род.

Против съм всякакви отмъщения. Считам,че кой,каквото прави на децата и на народа му се връща. Такива хора, като баптистите от Флорида са инспирирани от атеизъм.Не вярвам дори,че са религиозни официални лица.Самото желание да унищожаваш историческа верска и нравственна ценост на хора от не твоят свят и вяра е само по себе си много наподобяващо 500 годишното ни иго.По късно идеологиите на фашисти и комунисти постигаха обезверяването на поколенията,така както сега скодоумните-баптисти от Гейнсвил искат да направят. Твърдо заставам срещу всякакви безмислени посегателства срещу вярата,морала,нравственността и човеколюбието.Да изгориш свещените книги на човечеството -Библията или Корана е все едно да изгориш знанието за духът на човешкия род.

ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ..............

забрави жените :) ...хубавата Елена...

това доказва колко промити мозъци са американците. Вместо да запалят истинските си поробители - а именно банките, те гледат NG и вярват на всяка глупост, която дадат, като например измисления самолет който се е разбил в Пентагона, който го няма на нито един кадър от никоя камера, затова трябваше да направят 3d филмче, което да го докаже...

Жалка картина - облъчен пастор, заблудени хора. 1.Както се отнасяш към другите(вярата им) така ще се отнасят към теб. 2.В какви причини вярва пастора за падането на кулите. 3.Това не е постъпка на духовен човек.

повечето българи не са прочели и ред от Новия Завет. Но ако си направят труда че видят че никъде в Евангелията , Посланията и Деянията на апостолите няма агресия с-у друговерци. Има предупреждение има призиви да познаят Бог. Аз съм чела три сури от Корана и съм хвърляла осо на други. Там няма сура на практика която да НЕ ПРИЗОВАВА към агресия спрямо т. нар. езичници, както биват наричани немюсюлманите. Корана е нетоларантен към друговерци. Има за това историческа причина, но тук няма място за това. Ще кажа само че тази религия се появява като политически консолидираща номадите араби в зората на създаване на първите арабски държави. Една от причините да има експанзионизъм в нея. За съжаление той е вкореняван 15 века в съзнанието на арабите и неараби мюсюлмани и днес се чете в изкривена форма. Християните трябва да са запознати защо някои четат Корана така че чрез него да подбуждат чудовищни постъпки като тази на 11 септември. В негао те намират доста много основания за това. Не са прави тези които казват че причината е само бедност, страх от модерното, страх от накърняване на обичаите. Да се попитат защо идва този страх- защото съвремието не приема експанзионистичните НОТКИ НА Корана. А те са вплетени дълбоко във философията му. Идеята че един ден всички ще бъдат мюсюлчани е като идеята че един ден в света ще победи комунизма.

Чела съм част от Корана и там, където четох пишеше за Мойсей (Муса), за Соломон (Сюлейман), Йосив и неговите братя (Йосуф), Давид (Довудо) и други личности, за които съм чела в Библията в Стария завет и това което пишеше за тях в Корана съвпадаше напълно с това, което пишеше в Библията. Аз мисля, че всички тези ксенофобски прояви - горенето на Корана, терористичните акции, самоубийствените атентати, рисуването на карикатури на Мохамед - всичко това не се оправдава нито от законите на Библията, нито от законите на Корана. Тези лоши събития и провокации биха довели Светът до катастрофа, до самоунищожение. Подобно деяние от страна на баптистката църква е чиста проба провокация, като следствие от което може да има невинни жертви. Аз съм категорично против подобна постъпка, още повече, като истински вярваща в Бога и Библията християнка намирам едно такова деяние за Богохулство. Не можеш да гориш книга, чието съдържание не познаваш, още повече пък ако това деяние би провокирало размирици. Тия баптисти четат Библията, както ислямистките терористи четат Корана и както дяволът чете Евангелието. В Библията (Евангелие на Матей, глава 5) пише "Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии."

Да изгорят само онези страници в които се говори за джихад и това да се знае от всички. Защото, ако исляма беше нормална религия - ОК, но призоваването към насилие и убийсва - НЕ и затова трябва ясно да се каже на тези хора, че така не може! Затова изгарянето не рябва да е на целия коран.

Пък в Иран ако някой изгори публично библията, сигурно ще го надарят с агне....и аятолаха ще го благослови...

Световния търговски център не беше атакуван от Осама, както американската пропаганда твърди. Доказателство - стграда 7, за която доста хора дори не подозират че е паднала. Сграда 7 е част от бившия комплекс на Световния търговски център. 47 етажен небостъргач, който се срина в спретнато купче, осем часа след срутването на двете основни сгради без да е ударен от никакъв самолет или да е пострадал сериозно от падащи отломки. Как е възможно това да стане, без сградата предварително да е подготвена за взривяване? Не е възможно. Ето защо официалните медии не говорят за тази сграда. Редица странни факти допълват подозрителната ситуация. НА 11 септември 2009, две световни телевизии обявяват, че сграда 7 е паднала преди това реално да е станало, CNN и BBC като в случая на BBC, сграда 7 дори се вижда зад гърба на говорещата репортерка. Репортажът е прекъснат внезапно, уж че връзката се е разпаднала. Това може да се види в YouTube.

47 етажен небостъргач бил паднал а хората даже и не подозират! Бе ти не можа ли по-щура конспирация да измислиш?!

BBC е странно информирана за един друг терористичен акт - Бесланското клане. Тогава тази информационна агенция е разпространила новината преди милицията в Беслан да знае за окупацията на училището. Милицията е научила от очевидците ВЕДНАГА. А BBC от кореспондента си. Въпрос от къде BBC са знаели да пратят кореспондент в едно затънтено градче в Северен Кавказ?

Има две версии: Първата е, че американците са направили супер-заговор и след като самолетите удрят кулите, чакат няколко часа докато се съберат всички телевизии и започнат да предават пряко за да могат пред очите на цял свят да си взривят кулите и да не оставят съмнение в никого, че това си е тяхно дело, като за сграда 7 дори разпространяват предварително информация до медиите, които пък я прочитат без да надникнат през прозореца и да видят, че сградата си е още там. Втората е, че от високата температура на пожарите металните конструкции на кулите поддават и сградите рухват. Включително и третата сграда за която говориш, която е била много близо до горящите небостъргачи, което не може да се види добре от мястото на видеорепортажите.

никоя книга сама по самосебеси не е опасна! опасни са идеите и фанатизма който сее!"насила хубост не става"и затова е по-добре хората да се убеждават ,а не да се принуждават! между другото и Христос е седял и ял със "заблудените",а не ги е "пердасал"!

Радикалните действия на ислямистите,предизвикват радикални ответни реакции.Но лично аз съм против да се гори каквото и да било свързано с религията.както е казано : Вярата обединява хората,а религиите ги разединяват.

през вековете и корана ,и библията са унищожавани многократно. събаряни са църкви и джамии. всички тия действия на хората имат един корен- религиозен фанатизъм. а той е довел само до негативизъм в човешкото развитие. това първо. второ-на всички стана ясно, че до голяма степен американците сами са си виновни за атентата на 11септ. жалко за жертвите. решенията за помирение са другаде, не в подобнни глупости.

Първо САЩ и НАТО да кажат какво търсят войските им във Афганистан и Ирак, пък после да мисля за помирение на религийте.

Още едно доказателство че в демократичния свят когато някой стане и каже истината или надигне глава го обявяват за опасен или луд. Човека си е прав да протестира по този начин - все пак не трепе хора като т.нар. ислямисти...просто е решил да изгори малко скрап. Ако някой манго изгори библията да не би някой да му направи въпрос? Или ако някой в арабские страни запали един камион с библии да не би някой да го накаже? Ама нали америка и нато са по-големи католици от папата...демек борци за права и свободи и не може да позволят да се накърни достойството на тая паплач. Нищо че както е тръгнало и на Таймс Скуеър скоро ще построят джамия..

Може да стане така че САЩ и НАТО да закрият родината ти..

така се създават терористи и врагове

Мелиха,след 10-20 години арабския петрол свършва.US,Русия и Кенада само чакат момента и пускат северните тръби.А там има с пъти повече петрол.Светваш ли.На аллаха му оставят пясъка.А на всичките му поданици да следват обичаите на уахабитите.

Американците са не само тъпи.. а са опасни

Е, те затова са опасни, защото са тъпи. За съжаление и ние бодро крачим към това - прост народ се управлява лесно!

Нямате си идея за какво говорите. Не съм сигурен дали подкрепям изгарянето на Корана, защото не знам какво ще постигнат с това. Но е страшно да видим западни държави като Англия и САЩ да защитават ислямизацията! Корана е опасна книга, както и исляма! И преди да скочите за тези реплики, прочетете корана и тогава ще си говорим. Истинския ислям е насилствен. Така се е наложил той - с проливане на кръв!

И кое, Българино, им е опасното на Корана и на Исляма? Аз твърдя, че Ислямът е една много прогресивна и човеколюбива религия, която, за нещастие е повлияна негативно от Септуагинта и в частност - от законите на Мойсей. Друго петно върху религията налагат т.нар. "хадиси", които са основата на Суна - сборникът с религиозни практики на Исляма, и които по своята същност са устни предания за начина, по който пророкът Мохамед славел Господа. Достоверността на тези хадиси е на практика недоказуема, а следването им има повече връзка с културалните особености, отколкото с вярата. Я сега да погледнем милата ни Христова вяра, която е Христова само на думи! Не намираш ли за много по-опасна и фанатична коя да е от петте Мойсееви книги, където са предписани жестоки наказания за какво ли не? Убиване с камъни, изгаряне на клади, сечене на ръце и т.н. - това дали е по-хуманно от предписаното в Корана наказание "влачене за непокорния перчем"? Или и ти, както 99,9% от пишещите по форумите фанатици не си прочел и ред от Корана, но това никак не ти пречи да го обявиш за "опасна книга"? Истинският голям враг на човечеството, мили ми умотворци, е невежеството! То е, което ражда Страха, а Страхът е бащата на омразата. Прочетете, запознайте се, вникнете в идеите и тогава ги осъждайте! Помислете си кой е в заблуда - дали едната половина от населението на Земята, или половината на оставащата половина (1/4)!

И кой аджеба те заблуди, че половоината население е ислямизирано. Май си мислиш, че Индия е изцяло ислямизирана за да ти е такава сметката. На практика исляма се изповядва масово в част, повтарям в част, от Азия и Африка. А според мен бъркаш стария и новия завет,а нашата религия е християнска- тоест А.D.

Виж сега, приятел, религиите са отживелица. Били са прогресивни едно време и сега може да имат място по джендемите на Азия и пустините на Африка, но в развити общества като Европа и Америка да се говори сериозно за религии през 21 век е абсурд. Колкото до това коя е по-добра или по-лоша не ми цитирай книгите, а погледни какво вършат последователите им. Ако една религия не желае да се разграничи и изчисти от маниаци прилагащи средновековни методи за наказание или избиващи себе си и себеподобни само защото са по-различни или не вярват в техния бог, то тази религия няма място в цивилизования свят, без значение какво пише в книжките и.

опасен си ти - с невежеството си!!!вземи се просвети и тогава можеш да изказваш мнение!

koi gorite vie we ako izgorite korana dano idete v ada da gniete kvo vi e vinovna religiqta q se zemete v race

O, da da izgoriat ne samo edna a deset pone!!!!!

И после да изгорят стария завет, после новия, после свещените книги на всички останали там източни религии и да обявят религиите извън закона.

До момчето от Флорида. Ако този пастор го затворят, ще стане мъченик и знаеш ли колко екземпляра от корана ще изгорят? Всяко насилие ражда насилие. Правилно е становището на НАТО. На този етап от развитието на цивилизацията е необходимо арабският свят да се противопостави на китайската експанзия.

твърдо съм" за" да се изгори корана-как така мюсюлманите ще горят библии и ще убиват християни а ние"ще сме толерантни към всички религии"?терористите ще ни трепят и ще проповядват джихад а пък ние ще стоим и ще пляскаме с ръце?НЯМА ГО МАЙСТОРА!ПОКАЙТЕ СЕ ЗА ГРЕХОВЕТЕ СИ И ИЗПОВЯДАЙТЕ ИСУС ЗА СВОЙ ГОСПОД И СПАСИТЕЛ,САМО ТОЙ Е ПЪТЯТ ИСТИНАТА И ЖИВОТЪТ!!

Горкият пастор, още не е разбрал, че кулите си ги бутнаха американските псевдо-християни. Ако Буш и ЦРУ могат да бъдат християни. А американците могат само да вярват, че са истински вярващи. То не става само с вяра, трябва и акъл.

Не вярвам,да има по заблудена овца.

" още не е разбрал, че кулите си ги бутнаха американските псевдо-християни" - браво, "глупавите американци" са направили конспирация, обаче ти си ги разгадал напълно! Просто не са знаели колко умен човек имат насреща, по умен от ЦРУ,Белия Дом,ФБР и американскя сенат взети заедно и умножени по 10. Браво чугунена кратуно, браво, най-умния си ти !

Мдааа, а са успели да заблудят и Русия и Путин, та чак да им подари монумент с размера на Статуята на Свободата в знак на съчувствие и подкрепа на руският народ. Нашият форумец, обаче ги разкри!

до 7088 лебед ти си нямаш на представа за какво говориш прастани да вярваш на всичко което гледаш в ътубе тез така неречени видеота твурдящи, че американзите сами си направиха 9/11 са съсздадени от ехтремисти за да дескредитират американското правителство. ако на американзите им трябваше причина за да обвинат осама в това... стигаше им да субориът само една кула и това ще ше да е достатучно. не буди глупав и не се подаваи на маниполазии от медии и интернет защото това е тяхната зел да те маниполират.... хаплио нимаш си на представа колко по-голяма е зялата картина исляма е една от наи опасните религии в иран още бесят хора за изневяра или за това, че са хомосехуални. атомка това е решението за тая напаст от промити мозаци терористи

Нека да звучи изпълнение на група "Епизод"-песента "Батак" специално за президента на САЩ Барак Обама и за неговата компания с пожелания за дълбоки размисли и правилни действия...

Държавниците проповядват толерантност, религиозните водачи - нетърпимост...ха сега накъде???

Малоумни глупаци. Не си дават сметка, че съществуват милиони други глупаци като тях, които вярват в разни измислени писания. Ще предизвикат война от нищо и за нищо. Трябва да се уважава избора на другите, а не да се създават конфликти. И в крайна сметка американците са тези дето си взривиха небостъргачите.

няма значение от каква религия си.това просто е човешка заблуда плод на болен мозак

Ти да не си от ИБ, говориш умно като тях...

На там отиват работите. Изнасянето на войни може вече да не помогне.

тези царковни откачалки с поредната простотия на болните им мозаци

Още едно потвърждение, че религиите са си изживели времето и вече създават повече вреда отколкото полза. Ако се приложи законът този пастор могат да го заключат за всяване/пропагандиране на омраза на религиозен принцип.

Против съм всякакви отмъщения. Считам,че кой,каквото прави на децата и на народа му се връща. Такива хора, като баптистите от Флорида са инспирирани от атеизъм.Не вярвам дори,че са религиозни официални лица.Самото желание да унищожаваш историческа верска и нравственна ценост на хора от не твоят свят и вяра е само по себе си много наподобяващо 500 годишното ни иго.По късно идеологиите на фашисти и комунисти постигаха обезверяването на поколенията,така както сега скодоумните-баптисти от Гейнсвил искат да направят. Твърдо заставам срещу всякакви безмислени посегателства срещу вярата,морала,нравственността и човеколюбието.Да изгориш свещените книги на човечеството -Библията или Корана е все едно да изгориш знанието за духът на човешкия род.