Броят на изчезналите корабокрушенци се увеличи до 29

Общо 29 души все още не са открити три дни след катастрофата на италианския пътнически лайнер "Коста Конкордия" край бреговете на Тоскана. Сред тях е петгодишно момиче. Шестима са засега загиналите.

Обратно в новината

Коментари - Броят на изчезналите корабокрушенци се увеличи до 29 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква трагедия, колко загуби и загинали само заради келешлъка на един плейбой-капитан, решил да се изфука пред някого си, че можел да мине близо до скалите ... Ама не минал - и това струва милиарди, плюс човешки животи, и такъв стрес за всички! Кошмар някакъв! Тоя тиквеник дали има изобщо шанс да изплати неустойките и глобите за фукнята си?!

Стига с този кораб! Защо има информационно затъмнение за протестите в Румъния? След 20г. мизерия хората казват СТИГА.

Не може да ми го побере главата как е възможно един 115000 тонен кораб с площ и население колкото малко градче с всичките му системи за сигурност, навигации, ехолоти и кой знае още какво да може просто ей-така да завие по волята на един човек, пък било то и капитана и да се удари в скали с пълна газ!

ако наистина си такъв, би трябвало да можеш да си го обясниш - ако управлението е на автопилот и по някакви причини корабът се отклони от зададения курс - да, има много сигурни средства за оповестяване. Ако обаче капитанът, за да впечатли някого, заповяда на рулевия да премине от автопилот на ръчно управление и му зададе определен курс - случва се това, което се е случило. И то не е човешка грешка, а престъпна самонадеяност!

И какво - минава на ръчен режим и за да впечатли някого се засилва челно в скалите. Я стига глупости. Ако това е истина този капитан или е бил пълен некадърник или тотално луд.