Два кораба се удариха край Емине, издирват 5-ма

Два кораба са се сблъскали на около 20 километра югоизточно от нос Емине към 17,40 часа. 5-ма моряци са в неизвестност, след като единият от плавателните съдове е потънал.

Обратно в новината

Коментари - Два кораба се удариха край Емине, издирват 5-ма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.опасност от разлив има. проверете с колко гориво е трагнал от варна. 2.проверете колко навигациони офицери е имал и дали са имали сартификати. 3. кои е бил на вахта- офицер и рулеви- защото е тамната част на денонощието и трябва да са минимум 2 - по конвенця. 3. каде е пассиге плана които трябва да имат и капитана дали го е утвардил преди трагване- по конвенция. 4. каде са им спасителните средсва които трябва да изплуват самостоятелно при потаване - по конвенця. 5.задеиствал ли се е sart- по конвенця 6. коя година е бил построен потаналия кораб и къде? 7. какви са били цомуникациите по вцф преди , ипо време на сбласкането между участниците? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Kакъв ужас! Tолкова ли ни е "малко" морето та два кораба не могат да се разминат? Dали не е било техническа грешка? Dали някой не е бил пиян или просто ей така от инат? Hе вярвам! C морето шега няма.... ж а л к о и много жалко! Kаква трагична смърт, сега когато идват празници. ир на праха им и утеха на семействата. това са хора, к ъ д е ни са сърцата!? Cтига и препирни, помолете се за тях! Mоже да намерят и още живи! D а н о!!! GOD protect bulgarian ships!!!

Най благородното нещо,което можеш да направиш в морето е да спасиш човешки живот,ако имаш възможност да го направиш-без да има значение дали се кланя на Мохамед или Исус Христос или Буда или.......който и да е бил!

чудно ми е, как така не могли да се разминат и се блъснали то в Б-ия по магистралите се блъскат най-редовно, но морето мислех, че е по-широко...

Никога няма да мога да проумея как е възможно да има такива лишени от сиво вещество, желаещи гибелта на нещастните моряци!!!! Християни, мюсулмани или каквито и други да са, това са МОРЯЦИ! Който не е изпадал в подобна ситуация, може само да се нервира защо не Емона, а Емине или да иска да потъват, защото заплатите падали... Не трябва така! Не може така!!!

Морски, ти в морето с лодка влизал ли си? Ми ако си ти зад борда?

в морето? с лодка?...... мда,чакай да си помисля първо... виж сега пич,плавал съм 5 сезона,представа си нямам колко дестки хиляди мили са това и едно ще ти кажа-който го е страх от мечки,да не ходи в гората! това е истината.....ако аз съм зад борда,братко,спасение няма.трябва да си бил на борд и ще разбереш какво ти говоря...

ТА ПИТАМ АЗ-ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛДСВА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ НАБИВАТ ТУРСКИЯТ ВАРИАНТ НА ТОЗИ ВАЖЕН НОС ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ-ВСИЧКИ ЗНАЕМ ДОБРОТО ,ПРАВИЛНО БЪЛГАРСКО ИМЕ НА СЪЩИЯТ НОС-А ТОЙ Е НОС ЕМОНА!!! СТИГА ТУРЦИЗМИ В СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ,СТИГА ОБЛЪЧВАНЕ С ДЕСЕТКИ ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ ПОКРАЙ БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ !!! ДОРИ ТУРЦИТЕ НАСКОРО,В СКАНДАЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ С МЕЖДУНАРОДНИТЕ МОРСДКИ КОНВЕНЦИИ-ПРЕИМЕНУВАХА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИМЕНА НА ПРОЛИВА БОСФОРА В АНАДОЛСКИЯТ ВАРИАНТ НА-ИСТАНБУЛБОГАЗИ А ПРОЛИВА ДАРДАНЕЛИ В МЮСУЛМАНСИ-УМОПОМРАЧАВАЩОТО-ЧАНАККАЛЕБОГАЗИ,ДАРИ ИЗХОДНИЯТ ФАР НА ИЗЛИЗАНЕ ОТ БОСФОРА ОТ СТАРОТО РУМЕЛИ СТАНА С ПОМОЩТА НА АЛЛАХА-ТЮРКЕЛИХИСАР..АШКОЛСУН,АФЕРИМ,ЕВВАЛА....... ПОНЕЖЕ ХЛЯБА Е ОТ МЪКАТА ПО-ЧЕР И НИ УПРАВЛЯВАТ АМЕРИКАНСКИ И ТУРСКИ МЕКЕРЕТА,ТО ОСТОВА САМО:БОГ ДА СПАСИ БЪЛГАРИТЕ ОТ СВОИТЕ ИЗЕДНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ,АМИН!

Или е умишлено или капитаните са били пияни !

всеки се сеща ко е от двете...

Баси цяло море имат как са се уцелили :D

Ами да вземат да вдигант "Перун" .... да, ама не. Престъпната небрежност по отношение на единствения ни спасителен кораб ще ни излезе през носа.

и воените кораби махат един по един после ще спасяват сас салове в такива ситоации недаи се боже

бог е наказал бандитите кожто изнасят метални отпадаци (сцрап) от крадени кабели и т.н. ялко за моряците, дано балгарските престапници да бадат очтетени. патявал от варна, гнездото на балгарската коръпця и бандитизам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

що не използваш китайски йероглифи ще се расзбира повече!

ДОБРИЮТРО!

Пич, иди на пристанището и виж дали се товарят кабели и после се изказвай. Кабелите обикновено са медни...

Да, аз съм виждал какъв скрап се товари- калиброван месинг (6-8 грами) по 10-20 метра парчето, мед и разни такива "ненужни метали". Един познат изкара поне 50 ТиР-а с такъв "скрап" за Италия!

Така е, прав си!

Патакламата се увеличава в момента в района има 3 кораба и към мястото се насочва още един руски кораб, дано успеят да ги намерят!

Поне това което виждам ев маринтрафика са два танкера Холандски и Руски.Сиера Леоне невиждам.

И аз не го виждам, да не би да е поел към дъното, щото руския се е отклонил от кураса и не се разбира дали се е натресал на холандския или се е върнал да участва в издирването.

Няма и да го видиш на marinetraffic, освен ако AIS може да излъчва и под водата, ама таквоз чудо още не е измислено. Дано спасят хората, все пак има и други кораби наоколо, дето са се включили в търсенето.

няма как да се види другия, щото е на дъното. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПРАЗЕН ТАНКЕР ИМА - САМО НА ЧЕРТЕЖ!

Лоша новина за и без това пропадналия ни туризъм.

какви километри,бе драскачи ?? разстоянията в гьола се измерват в мили !!!

морски или гьолски мили?

A що ми се струва, че и двата са танкера?

Той единия Холандски карал директно към Варна обаче другия руски тръгва от Атия и прави всевъзможни зиг-заги само и само да го натресе!

оня като бега....

Веднага да се изпрати от бактерията , която пуснаха в Мексиканския Залив за до очисти петната преди да са стигнали до брега

тц,нема да стане...тази бактерия преяде,не и се работи..

Айде-е, пак уйде коньо у реката! Добре, че до лятото има време морето да се изчисти.