Контранастъплението на Украйна придобива очертания, но с много неизвестни

Оръжията и обучението на съюзниците от НАТО ще бъдат от основно значение и ще се търсят слабите места на Русия

Обратно в новината

Коментари - Контранастъплението на Украйна придобива очертания, но с много неизвестни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един съвременен африкански лидер: It’s dangerous to be US enemy but lethal to be an ally. Та нека погледнем другите бивши: Сърбия: правителството официално пцува Путин но правителствените вестници са про-руски и яко се набират музиканти. Унгария: да бе, НАТО сме обаче разни дребни ЦРУшници не им е работа да се месят в нашите международни съглашения. И си търгуват на добри цени с Русия. Интересно как ще реагира ако Полша и Румъния си вземат по парче от Украйна. Сигурно има 5-6 унгареца в Ужгород. Полша: пшеките са отделна тема. Полвината стават за ебане другата половина за нищо не стават. Ще лижат английския задник до последно без обаче да забравят че Лвов и Луцк едно време за около 5мин са били “техни”. Румъния: официално обсъждат в сената анексирането на региона около Чернивци и яко късат нервите на Украинското външно. България: лиже топките на горепосочените ЦРУшници, купува руски газ за 2.5х и бафка в указаната посока. Няма дългосрочно планиране и стратегия. ЕU я имат за кенеф, BRICS+ не я имат за нищо. Русия: ще анексира всичко до Одеса. Ще залепи 150 километрова демилитаризирана зона и ще обяви шведска маса за всичко по на запад. И ще гледа как дребните васали се гризат едни други и си купуват дългосрочни проблеми

Не ми е ясно едно - защо дадохме толкова пари за да поддържаме фашисткия режим на една държава, която от 2014-та избиваше собственото си население и на която самият президент си призна, че лично е наредил да не се спазва Минското споразумение, изработено от френския президент и германския канцлер ? Не ми е ясно и защо дадохме милиони от собствените си пробити джобове за да хрантутим и да глезим украински бежанци с коли на цена стотици хиляди долари в петзвездни хотели по морето, които самите ние нямаме възможност да посетим ? Не ми е ясно и защо цяла Европа оголи задника си, за да даде всичките си оръжия на държава, която след това ги продава на наркотрафикантите в Латинска Америка ?

Очертанията на Киевското контранастъпление са някъде около бункера на Зеленски, ама надали ще имат успех !

А дано, това да е последното клане! И после и двете страни да нямат ресурс и да се кротнат. А дано, ама...!

Тва са пълни глупотевини. 1. БНП на Украйна е паднал с 45% от миналата година и урожая тая година никакъв го нема. Русия със санкциите барабар е нагоре 3%, американците 1.5% а Китай 5.8% 2. МВФ даде $15 милиарда заем ама забрани на коханците да печатат гривни и им даде квота за ограничаване на харчовете. Как това че става във военно време? 3. Америка и НАТО наляха досега в Посрайна 200 милиарда. По един руски годишен военен бюджет на тримесечие . Демек украинците дишат само с американски шнорхел, в който МВФ смята да се изпикае от високо. 4. Нема хора. Американските генерали оценят убитите от украинска страна (данни от преди седмица) на най малко 87000 (ама може да са 2х) като на всеки убит се падат 4 ма инкапацитирани. Затова сега коханците ловят “доброволци” по сокаците. 5. Америка усети първа ръка преживяването “турска баня”. Вече усещат как се сере навътре под съпровод на китайска чалга. Щом и скапаната Кения че купува петрол с шилинги. Ако БРИКС приеме юана като търговска валута, жална ни майка. 6. Румъния си точи зъбите за малко украинска земица а пшеките, че строят град за бежанци и най вероятно че се сгризат с румънците кой кое парче от Украйна да глътне. 7. Даже не ми се говори за Ердоган и заигравката му със Сирия. Или американците че му дадат дял в петрола дето го крадат от Сирия, или че се режат кюрдски тикви (кюрдите са американското прокси), а руснаците му уговориха среща с Асад. Цирк. И на целия тоя фон великите патриоти че правят настъпление с 50 консерви. Даже американските съветници дето за всеки умрял славянин получават полюция, взеха да се обаждат че китайския мир май е далавера.

Руските тролове след няколко месеца да ги ринеш като есенна шума, ама къде да ги изхвърлим после...?

разчистват си дома

Бе,да ви е*а платените медии,Соросоиди мръсни...

Е ще накарат руснаците да почнат да не ги жалят и да извадят гадно оръжие и

На укросвински екарисаж

Руска свиня!

Към Полша ли та те нямат и една машина останала от преди войната всичко е капут и се мъчат да направят нещо с подарена (или на лизинг от фащ) техника

Руското смешно командване, срещу украинското, което се консултира със компетентното командване на повече от 30 страни. Факт е, че Руснаците загубиха войната, щом нищо не са спечелили за година. Айде, докажете, че сте непобедима армия. Разочаровахте всички нас, които ви подкрепяхме. Само ни остана да пишем тук по форумите, колко сме велики и колко голям е нашия богопомазан вожд.

ако 18% от украинската теритотия е нищо......

Аааа, ако хилядите тонове техника и жертви са нищо...

Абе ти на кой свят живееш. Като си заравяш главата не променяш нищо. Украйна пада по всички линии и колко трябва да си глупав, за да не го разбереш

Ха ха ха... За година завод и половина превзет...

Толкова си прост че не си заслужава труда да ти се обясни ситуацията в Украйна.

Така САЩ започнаха и двете войни в Ирак, припомня изданието. А санкции за сащ за двете войни в Ирак? А за Афганистан? Либия???

айде сега - те са демократични и цивилизовани

Факт! 2.5 млн. българи избягаха на запад и 860 на изток... Статистика е неумолима!

Вие самите вярвяте ли си на глупостите, които пишете? Украйна ще победи, когато цъфнат налъмите!

Тя вече победи. Не виждам раша да е победила, а мина цяла година.

В къщи са си :)

Украйна е псе ,лаещо силно ,за да плаши .... Но не смее да хапе ,защото не може.....

са ватенките, заплашиха целия свят с атомите си, а зациклиха около едно градче и даже вече се готвят за отбрана.

Ама само как научихте географията на Украйна с тая война, а?

Бий Вова бий

Уважаемо НАТО, жалки сте. Като толкова искате да унищожите Русия, нападайте директно, не чрез "подставени лица" в случая Украйна. Ама не ви държи, защото ставате пряко уязвими. Искате да използвате страните от бившия соц лагер. За вас ние не сме хора - щом сме от Изтока, не ставаме за Запада. Ставаме само за пушечно месо.

SirBob

Още Сталин е отбелязал, че англосаксите обичат "да вадят кестените от огъня с чужди ръце". Така и сега. Няма никакво съмнение разбира се, че Украйна е просто инструмент на САЩ срещу Русия.

Срещу Русия а в Украйна

Погледнато реално в Украйна има два фронта: източен Купянск, Северодонецк , Бахмут, Авдеевка, Угледар и южен фронт Угледар, Орехов, Василевка, Енергодар, Нова Коховка. Най трудния фронт за логистика е фронта Орехов Орехов, Василевка, Енергодар, Нова Коховка. Следвайки логиката, контраатаката трябва да е чрез десант и понтонен мост между Никопол и Камянка.

Орехов, Василевка и десант в Днипревка

Значи чакаме десантните групи от Канада и Англия - дата 17 юни

Тактиката е санкции до дупка

Че то останаха ли още санкции? Всичките ги набутаха на евродупката.

Както се изрази конституционния съдия Георги Марков: „НАТО ще бие Русия по CNN, Русия ще разруши Украйна на терен!“. Но тези избити хора със сигурност няма да тежат на съвестта на Ротшилдите, бай дънко, Блинкен (това като мигач ли се превежда) и останалите елитарни наглосакси. За тях човешкият живот е обменна монета.

"Човешкият живот е обменна монета". А за Путин какво е? Ценност?

Най-голяма! Но това трудно влиза в корава тролска глава. Колкото и да е празна.

При окопаването в Донбас, руската армия трябва да осигури две неща. Първо, да имат непрекъсната логистична поддръжка и второ, украинската армия да бъде лишена от възможността да маневрира около тях. Това означава, че руснаците ще се окопаят на 90 км от границата и ще използват ракети с голям обсег. Противодействието е в мощно ПВО и далекобойна точна артилерия.

Войната трябва да продължи докато Путин изгуби доверие от армията и народа

в един англосаксонски трибун. Но навсякъде в статията думата Украйна трябва да заменим с комбинацията - СаЩ, Велокобритания и Украйна.

Ролята на пехотата на бойното поле обикновено е да се приближава и да се сблъсква с врага и да държи териториални цели; пехотната тактика е средството, с което се постига това. Пехотата обикновено съставлява най-голямата част от бойната сила на армията и следователно често понася най-тежките загуби. През цялата история пехотинците са се стремели да минимизират загубите си както при нападение, така и при защита чрез ефективни тактики. Съвременната тактика на пехотата варира в зависимост от вида на използваната пехота. Бронираната и механизираната пехота се придвижват и поддържат в действие от превозни средства, докато други могат да действат десантно от кораби или като въздушнодесантни войски. Тактика на подвижната пехота Като част от развитието на бронираната война , типично за блицкриг , бяха създадени нови тактики на пехотата. Повече от всякога битките се състоеха от пехота, работеща заедно с танкове, самолети, артилерия като част от комбинирани оръжия . Един пример за това е как пехотата ще бъде изпратена пред танковете, за да търси противотанкови мини и огневи точки, докато танковете ще осигуряват прикритие за пехотата. Преносимите радиостанции позволиха на полеви командири да комуникират с техните щабове, позволявайки новите заповеди да бъдат предавани незабавно. Основните формации, докато се движат на бойното поле, при атака във формацията Reihe , или единична колона, командирът поема преднина, следван от картечницата и противотанкови оръжия, след това от стрелци, като помощник-командирът на отряда се движеше отзад. Reihe се движеше предимно на вериги и представляваше малка мишена отпред. В някои случаи картечницата можеше да бъде разгърната, докато останалата част от отряда се сдържаше. В повечето случаи войниците се възползваха от терена. Последните фази на действие на нападателния отряд бяха престрелка, настъпление, нападение и заемане на позиция. Последните фази на действие на нападателния отряд бяха престрелка, настъпление, нападение и заемане на позиция. Щурмът беше основната офанзива в действието на отряда. Командирът атакува всеки път, когато му се даде възможност, вместо да му бъде наредено да го направи. Цялата част се втурна в атака, докато командирът водеше пътя. По време на атаката противникът трябваше да се води с максимална скорострелност. LMG участва в щурма, като стреля в движение. Използвайки ръчни гранати , картечници , пушки, пистолети и окопни инструменти, отрядът се опита да сломи съпротивата на противника. Отрядът трябваше да се реорганизира бързо, след като атаката приключи. Окопна война Окопна война Британска пехота в окоп по време на битката при Сома от Първата световна война , 1916 г. По време на Първата световна война нарастващата смъртоносност на по-модерни оръжия, като артилерия и картечници , принуди пехотната тактика да премине към окопна война . Масираните удари на пехотата сега бяха по същество самоубийствени и Западният фронт остана в застой. Обичайна тактика, използвана по време на по-ранните етапи на окопната война, беше да се обстрелва линията на вражески окопи, в който момент приятелска пехота напускаше безопасността на своите окопи, напредваше през ничия земя и превземаше вражеските окопи. Въпреки това, тази тактика на " предварителна бомбардировка " беше до голяма степен неуспешна. Природата на ничия земя (пълна с бодлива тел и други препятствия) беше един от факторите. За да може дадена единица да стигне до линията на вражески окопи, тя трябваше да пресече тази зона, да осигури позицията на врага и след това да се изправи срещу контраатака от противникови резерви. Това също зависеше от способността на приятелската артилерия да потиска вражеската пехота и артилерия, която често беше ограничена от „бомбоустойчиви“ ( бункери ), облицовки, лоши боеприпаси или просто неточен огън. Жертвите, причинени от картечния огън, доведоха до широко разпространеното разполагане на леки картечници като пистолета Луис в малките пехотни части. Окопната война също доведе до бързото развитие на нови дизайни на гранати , гранати за пушки и леки минохвъргачки— всички те представляват бързо нарастване на огневата мощ, достъпна за командирите от ниско ниво. Имаше нарастващ акцент върху полеви занаяти, особено в Британската армия и армията на Доминион, където тактиките за нощно патрулиране и нападения скоро също изискваха повишаване на уменията за четене на карти и навигация. Пехотинецът от 1914 г. се задоволява да бъде обучен с пушка и щик и обикновено атакува в батальонни формации. До 1917 г. той е свикнал с гранати, гранати за пушки, леки картечници и по-специализирани оръжия и обикновено си проправя път напред, използвайки тактика на взвод или отделение. [18] Подобрение беше пълзящият бараж , при който артилерийският огън се нанася непосредствено пред напредващата пехота, за да се прочисти всеки враг по пътя им. Това изигра важна роля в по-късните битки като битката при Арас (1917 г.) , от която Вими Ридж беше част. Тактиката изискваше тясна координация в епохата преди широкото използване на радиото и когато поставянето на телефонен проводник под огън беше изключително опасно. В отговор германците измислиха еластична отбрана и използваха тактика за проникване, при която ударни войскитихо проникна в предните окопи на врага, без тежката бомбардировка, която даваше предварително предупреждение за предстояща атака. Френската и британската/доминионната армия също бяха ангажирани в разработването на подобни пехотни тактики. [19] Съюзниците въвеждат танка , за да преодолеят безизходицата от статични позиции, но механичната ненадеждност им попречи да го направят . Германците използват специално обучени щурмоваци с голям ефект през 1918 г., по време на операция Михаил , пробивайки линиите на окопите на съюзниците и позволявайки на поддържащата пехота да се излее през широк пробив във фронтовите линии. Въпреки че по-голямата част от германските сили са пеша, те скоро заплашват Париж . Само навременната и твърда съпротива, използването на резерви и проблемите с логистиката и човешката сила на Германия предотвратяват бедствието на съюзниците. След тази пролетна офанзива съюзниците предприемат серия от контраатакис танкове и малки единици щурмова пехота, защитени от въздушна подкрепа и кратки интензивни артилерийски обстрели, докато основната пехотна сила следва и превзема опорни точки. Това принуди германците да се върнат и след по-малко от три месеца съюзниците постигнаха най-големите териториални придобивки на западния фронт от началото на войната. След това германците поискаха мир, който да сложи край на войната. Градска война Войници на израелските отбранителни сили , практикуващи градска война за борба с тероризма Градската война черпи корени от различни тактики и стратегии. Обикновено се бият в малки и големи градове, градските бойци се сблъскват с проблеми като странични наблюдатели, сгради и ограничена мобилност. За разлика от битките на Наполеон, една съвременна армия би била ограничена от тесни алеи и пътища. Това позволява на противника да предскаже или ограничи движението на своите моторизирани превозни средства чрез използване на оръжия като самоделни взривни устройства, РПГ и артилерия. Това принуждава пехотата да отблъсне тези заплахи.

Ако руснаците се окопаят в Донбас, което вече е факт, ще загубят войната

Управниците и! Това се случва с нас. Израсли с уважение и благодарност към руския народ , ние се сблъскваме с бруталното ръководство на една велика държава. Защо се повтаря отново управлението на Сталин? Отговорите са много. Но един се набива на очи! Грешна политическа система , която залага на един свръхчовек !

кирчо умното чак от Канада го внесоха, щото е невъзможно за българин, колкото и да е корумпиран, малоумен и продажен, да действа така!

Че откога един шут може да се нарече свръхчовек?

Въпросното контра-настъпление е само във вестниците, никъде другаде.

да се сети човек. Всичко читаво и с някакви възможности укренско отдавна е избягало от страната или е умряло на фронта. Сега събират момченца и дядовци по автогарите и ги пращат на фронта. А ония се напикават при първия по-силен шум...

че нема ора! А само с пушкала и кинти работата не става... Отделно дето руснаците са минирали с яки мини всичко, което има вероятност да отстъпят, та укренските такове мигом ще стнат с вертикално еднократно излитане...

Ура! На нож!

Най добрия начин е пълна подкрепа за Украйна и санкции за Русия.

Най-добрият начин да повторим българската история - нямаме политически правилно решение във военно време.

Бахмут е нагледен пример за успешна контраатака. Предстои развръзката

Първо, Путин трябва да загуби доверието от собствената си армия. Второ, незабавно ограничаване на възможноста за маневриране на руската армия. Трето, да се прекъсне логистиката на окопаната армия. Четвърто, атака с багери които да заровят войниците в окопите.

Първото се постига чрез външни санкции! Второто когато накарате врага да се окопае! Третото със дълекобойна артилерия. Четвъртото с обучени и добре подготвени войници!

SirBob

Айде успех. Интересно, дали американците не са се сетили за това? Ама както пишеше Хайтов: "Едно е да искаш, друго да можеш.."

Първо ,второ и трето-Мисията невъзможна!

Светът се готви за война. Производството минава на военни релси! Хитлер хвана Европа неподготвена! Този път това не се случва

Точно това се случи. Европа беше баш неподготвена след 3г грипни ваканции, 20г липса на военно обучение, 15г налагане на зелени и цветни знаменца . Путин избра най-подходящия момент, както виждате светът се раздели на 2 лагера и... само се молете някой да не каже силно "ПА!"

явна това "контранастъпление" за укронацистите с което фалшивите медии пълнят главите на биомасата ще се състои и ще е последното информационно настъплениее на липсващата вече укроармия и липсващите вече натовски живи сили на терен-до тук 400 000 укробандеровци са под или над земята немърдащи и 45 000 натовски инструктори -ликвидирани. А Русия участва в това с едва 1,5 % от резервите си в жива сила и 7 % от оръжейните си системи. Ясно е е дно -бавно и мъчително смилане на всичко което запада праща на фронта. Вече не е до последният украинец а до последният натовец доката навотските хдържави се разкъсват от стачки и вътрешни безредици от нарастваща бедност и фалити. Капитулацията е неизбежна.

Норвежкият шеф на военен завод каза днес че увеличават 15 пъти производството на снаряди за Украйна

Тъй като вражеските лидери отделят приоритетно внимание и изобилни ресурси за защитата на своята личност и власт, те са трудни за убиване и сваляне. С единственото изключение на свалянето на самолета на японския адмирал Исороку Ямамото през Втората световна война, всички усилия на САЩ да атакуват директно висши вражески лидери – от Фидел Кастро до Муамар ал Кадафи през Саддам Хюсеин до Слободан Милошевич – се провалиха. Директните атаки обикновено не са успешни, тъй като целевите лидери са защитени от сложни мерки за сигурност, които отказват на нападателите достъп до техните личности и своевременно разузнаване за местоположението им. Тези лидери са склонни да се местят често и когато са застрашени, те често се преместват в „сигурни къщи“ в цивилни жилищни райони или в закалени съоръжения. Самоналожена хуманитарна, политическа, Единствените успешни държавни преврати, изрично спонсорирани или санкционирани от Съединените щати, бяха срещу лидери, които бяха загубили подкрепата на значителни елементи от собствената си армия - Мохамед Мосадек в Иран и Нго Дин Дием в Южен Виетнам. Единственото успешно сваляне на водач от бунт, организиран от Съединените щати - Якобо Арбенс в Гватемала - беше извършено чрез ограничени въздушни атаки и демонстрации на сухопътни сили срещу правителство, на което отново беше отказана подкрепа от собствените му въоръжени сили. Превратите и опитите за бунтове се провалиха, когато набелязаните лидери - като Кадафи, Мануел Нориега и Саддам - ​​бяха защитени от вездесъщото разузнаване и служби за вътрешна сигурност, големи сили на преторианската гвардия или други лоялни части.

И така, знаейки, че двата най-важни аспекта на войната са „логистика“ и „маневра“, закрепването незабавно лишава една армия от едно от тези неща. По този начин една окопаваща армия трябва да осигури две неща. Първо, че ще имат непрекъсната логистична поддръжка и второ, че на вражеските сили ще бъде лишена възможността да маневрират около тях. Тези две цели бяха абсолютно изпълнени по време на Първата световна война на Европейския фронт, където имаше окопи, простиращи се от швейцарската граница до Северно море. Имаше

Какво ше бъде, контранастъпление или контраотстъпление?

ЗАГУБИТЕ НА РУСИЯ И УКРАЙНА В ЖИВА СИЛА И БРОНЕТЕХНИКА СА 10:1(!) ТОВА СА ДАННИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО ИЗПОЛЗВА ЕДИНСТВЕНО ФОТО И ВИДЕО ДОКАЗАТЕЛСТВА Докато съотношението за жива сила потвърждава моите данни и тия от НАТО, то съотношението при бронетехниката е вече три пъти по високо. Вероятно натежават данните от боевете при Угледар и въвеждането в бой на остателите Т-62 и Т-54/55. Украинските танкисти на Leopard, Abrams и Challenger имат шанса да бият рекорда на Хитлеристкият танков ас - Витман :)))

Абе те САЩ и ЕС хубаво помагат, ама като се замисли човек - трудно ще победиш. ако си инвалид и ти дадат патерици.

И замириса на пърлени нацисти. Последна новина: Солнцепек" поразил позиции ВСУ на Авдеевском направлении

С две думи е една химера.

консултанти обясняват какво ще стане :)

Винаги се възбуждам,когато чуя,че ще умират руски боклуци

Като се възбудиш си одари една злобарка и заспивай

И аз съм тъка.

И аз се възбуждам от това, че българи не знаят българския правопис.

Образованието е лошо, от 89та насам това е силната опорка на СДС, ДСБ и производните. В Европа същото.

'Подходът на САЩ и техните съюзници, който се прилага в учебниците, е да се отстрани окопал се враг, както иска Украйна, като се започне с масирана въздушна атака със самолети и крилати ракети.' Е то този подход дори не изисква пехота. Сравняваш всичко със земята и работата е готова.

Абе пикльо ти държал ли си някога оръжие или си ми държал у...я

Е ти щото си държал...

Сега се сетих всички тук пишем и преживяваме за Украйна,но кой е първият министър председател на Украйна???А да ви видя колко сте българи!!!!Кристиян Раковски!!!Няма значение на кой е племенник и къде е загинал и защо!Важното е че е българин и е бил за Украйна:))))

Ще кажа нещо което съм чул от моят даскал по история и до ден днешен не съм го проверил,но тук пишат само умни хора и ще ми помогнат.Той ни каза,че Русия е помогнала на Америка (САЩ) да стане държава,когато тя е тръгнала да къса с Англия и Франция и когато и двете страни са я заплашили с война,руският цар е пратил руският флот към Америка!Аз на моят даскал по история вярвам! А Вие малко ми помогнете като прочетете нещо по този въпрос!

статия като я прочетат рунаците направо ще почнат да копат окопи в Урал. Или пък не.

Щом украинцине предприемат атака,руснаците с подтотвения резерв да тръгнат към Киев,за да разбият централното командване на украинците и ги дезорганизират.

Ако укрите атакуват това ще е краят им!