България ще се присъедини към европейския банков надзор

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че има пълен консенсус незабавно да започне процедура за влизане на България в единния банков надзорен механизъм на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - България ще се присъедини към европейския банков надзор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споко! Ние и на европейския банков надзор ще му видим сметката...Доказали сме какво можем...

да продължим с "наети" от ЕС: президент, МП, правителство, шефове на служби итн......

Айде сега пак да пиша. Няма да се приема еврото в България, няма да се погасяват влогове над 100 000 евро от държавата. И със сигурност ще почнат да хвърчат глави на разни алчни......

Не беше толкова отдавна когато Плевнелиев източваше собствените си фирми в личните си офшорни сметки, помним.

още го няма на мегдан! Не съществува! Има само проект! ЕЦ Банка се подготвя тепърва да поеме новите задачи в областта на банковия надзор в рамките на единен надзорен механизъм. "Трай Коньо за зелена трева" е щението на политиците ни за незабавни процедури за влизане на БГ в Единния банков надзорен механизъм на ЕС. Според изявление на Ройтерс от 9 юли т.г., за сега има само проекто закон за ЕБНадзор! Предстои одобряване! Целта е да се гарантира стабилността на европейската банкова система, да засили финансовата стабилност в Европа.Според силата на този проектозакон- акционери, кредитори и вложители с големи депозити , първи ще преживеят/загубят пари в случай на банкови състресения, преди европейските правила да започнат да действат за целия валутен съюз.Европейската централна банка още не е започнала да упражнява надзор над големите банки в 18-те държави в Еврозоната, а БГвсе още не сме приети в зоната!Не сме приели еврото! И все пак, ако този проект се сбъдне, тогава всички в БГ ще изнасят парите си в трезорите на Швейцария, или в офшорките по света и Бг банки може и да няма! В БГ имаме спешно НУЖДА ОТ " ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗДОРЕН СЪВЕТ", който да контролира действията на всяко бъдещо правителство. Едва тогава може да се надяваме, че кражбите, станали нормално нещо след 89 г. да бъдат сведени до минимум!

Как точно бълг. държава ще накаже Цацаров, Йовчев, Писанчев и техния антураж от престъпници?

да накаже някого! Няма читави и необвързани институции! Всички са "навързани черва"! Иначе, нямаше да се влачим 25 г. в "пустинята" на политическата безнаказаност?! Четвърт век народът и държавата страдат от алчни,продажни и некомпетентни управници!

Фрапираща е некомпетентността на много хора с власт в България, които обаче говорят и говорят, защото думите у нас дори на ключови позиции в държавата са изпразнени от съдържание. Защо всички бъркат "одит" с "разследване на престъпления"? Докога ще говорят без да знаят съдържанието на думите и дефинициите на термините, които ползват?!?!

E ,сега разбрахте ли защо беше всичко ?И това със съдействието на БНБ и прокуратурата ?И бъдете сигурни ,те не защитават интересите на България ...

му пазете зорлем авторитета на Плевню, чрез цензуриране на всеки коментар, той няма такъв.

Сега театрото за грабежа на банки от страна на БСП комундилите е по различно от това , което беше през 1996 Виденова БЕСЕПЕ годинка. Но пък резултата е абсолютли едно към едно. Некакви RED мафиоти забогатеват с неколко милиарда и БНБ ги изплаща, т.е Народа Български.

Ти си един плитък и праволинеен мозък имаш две копчета като ти натиснат едното почваш да викаш - Комунисти! Комунистите са виновни!, а като ти натиснат другото - млъкваш! Да вземат да ти сложат още едно копче, че става скучновато!

.....Само мафиоти и техните клакьори могат да бъдат против това България да влезе в банковия съюз......... да господине! така е! ние от мафята сме против! да! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само предатели може да искат България да бъде окупирана и да и бъде отнета финансовата стабилност! Защо отгладувахме годините на постните пици, пазехме строга фискална политика за да може сега парите ни да потекат към Гърция и Кипър ли? Защо българинът трябва да плати цената на гръцкото харчене?

Каква стабилност?

Не, че ние много искаме, те просто така се разпореждат !!!!!!!!!!!! От нас нищо не зависи. Ще влезе еврото и цената на 1 лев ще стане = 1 евро. Питайте Гърците как плюят и се вайкат. И покриване на липси над 196 000.00 лв е престъпление по закона.

Много неща зависят от нас и малка Исландия го доказа по безпорен начин, трябва воля и упорство!

БЪЛГАРИЯ СИ ОТИДЕ, БОГ ДА Я ПРОСТИ. И СИ ОТИДЕ ЗАРАДИ ЕЙ ТАКИВА ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ КАТО ПИШЕЩИТЕ ТУК ВЪВ ФОРУМА. КОМУНИСТИТЕ МАЧКАТ НАЦИОНАЛНОТО НИ САМОЧУВСТВИЕ, СЕГА НОВИТЕ ПСЕВДОДЕМОКРАТЧЕТА СЪЩО, ПРЕДИ 09.09 ЦАРИСТИТЕ СЪЩО ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН. НИЕ СМЕ КУКЛЕНА ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ОТ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, ЗАТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.

Нашенци в чужбина пращат милиарди 15.07.2014 ''Около 2 милиарда евро пращат българите в чужбина за издръжка на свои близки у нас. Такава е сумата за миналата година, благодарение на която били оцелели стотици хиляди в България.''

БЪЛГАРИЯ НЕ СИ Е ОТИШЛА И НИКОГА НЯМА ДА СИ ОТИДЕ! ЩЕ ВИ СЕ ДА НИ ПРИЛАПАТЕ ДЪРЖАВАТА АМА ТАЯ НЯМА ДА Я БЪДЕ ЩЕ ВИДИТЕ ГОЛЯМ ЗОР С БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ ДАВАМЕ ЛЕСНО, ДОКАЗАЛИ СМЕ ГО ВЪВ ВЕКОВЕТЕ И СЕГА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ САМО С МЕЧТИТЕ!

КОМУНИСТИ ИМА САМО В БОЛНИТЕ ВИ МИСЛИ! ОТДАВНА РУСИЯ Е БОГАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА! ОТДАВНА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДРУГИ КОМУНИСТИ ОСВЕН ЕДНА МНОГО МАЛКА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТАРНА ПАРТИЯ - КОМУНИСТИ!

Само мафиоти и техните клакьори могат да бъдат против това България да влезе в банковия съюз. България няма интерес от ''суверенитет'' гарнтиран от родни политици-мафиоти .НЯМА. За това час по скоро да идват европейците да ни спсяват от Доган и неговата шайка разбойници.Дано не е късно.

Интересен подход искаш сами да си предадем държавния суверинитет в чужди ръце, просто ей така без война. Ти луд ли си или "се правиш на луд за пенсия"?!

Суеритета ни сега е в Пеевски и подобни нему същества които са навързали цялата държава в един възел. Има един начин за решаване на проблема с възела. Александър Велики го е открил навремето.

Konstantin

Ама верно ли това...А аз си мислех, че у нас има "валутен борд"...Интересен е вашия подход, да приказвате простотии защото така са ви казали...А иначе плямпате зя суверенитут...

Ако нашите политици не искат да бъдат третирани като национални предатели, каквито на практика са, трябва да разберат, че всеки акт, ограничаващ националния ни суверенитет и с дългосрочни последици, трябва да се извършва с мандат от народа, т.е. след референдум. Сегашната морално фалирала политическа класа няма право да предприема такива действия. И ако е некомпетентна или зависима и не може да управлява ефективно, вкл.банковата система, да се оттегли. Същото се отнася и до съдебната система и лицата, които са в нея - защото ако имаше страх от отговорност, всички тези събития нямаше да се случат.

Комсомолски, докарахте държавата до под кривата круша с некомпетентността, алчността и егоизма си, не се чуди, че всички те мразят и ще те гонят с камъни един ден.

Да.... Общественото доверие в банковата система определено е фактор за стабилноста на държавата. Обаче имам големи резерви по повод банкирането в Европейския съюз . Не просто резерви , направо съмнения и опасения. За поредния пладнешки грабеж над България... И понеже управляващите в последния четвърт век , в мнозинството си не са Българи и без изключение работят само в собствен интерес и в този на господарите си от уса , израел , москва и т.н. и т.н. , в битката за суверенитет и оцеляване сме сами . Българския народ срещу крадливите продажници. Добратановина е , че краят на последните е сигурен . И скорошен . Със здраве : )

Ненормални, направете първо дохода на хората европейски и тогава вкарвайте еврото. Най-бедната държава в Европа ръгнала да приема еврото, че народа и да обеднее още повече, малоумна работа. Предлагам да влезем в еврозоната, когато и Англия влезе - т.е. никога.

Много правилно е да бъдат защитени малките вложители.Големите не съжалявам, защото от алчност да печелят са си вкарали всичките пари.И децата го знаят,че пари се разпределят в много банки , за да не стане фаталната им загуба.Ако бяха си дали парите в различни банки на сума гарантирана от закона , сега нямаха да имат ядове.Не случайно е казано ''Гъз, глава затрива.''

Некои отрепки у форума им се искаше да се присъединат към АВРАЗИЙСКАТА ИЗГОРЕЛА БАНКА дето я нема.

Давайте по-бърже, че като гледам БСП-ДпС как за два месеца изтчиха една банка, а се опитаха и втора Първа Инвестиционна да изцедат, само мога да си представа за две години кво ще направят.

Истински държажен глава. Пожелавам му да "счупи на лъжата зъбът". Само въвеждането на еврото ще ни спаси.

Ще ви се алчни к....... да ни опоскате държавата България, да ни внесете огромните си дългове и дефицити, искате да ни ограбите както ограбихте Словения и Словакия ли?!

Е стига глупости, достатъчно ни ограбиха разни европейски институции...

Сутринта Осман Октай каза,че от КТБ не са изнасяли пари ,а са изчезнали докумнети за 3,5 млд. в които са замесени всички управлявали България през последните 10години. Затова тези треперят и започават даже да се объркват. Не се знае от къде какво ще изкочи

И защо, т.е. поради какви причини, за това досега не е имало единодушно съгласие и не е било направено .... ?! ... Или излиза , че досега некой у нас не е искал да влезем в Европа, а не , че Европа не ни е пускала в общата си финансова система , а ..... ?! Маскари !!!!

Bell

С две думи - ръководството на БНБ са абсолютно некомпетентни. Може ли да си вкараме и правителство отвън?

президент да си вкараме, че тоя за нищо не става.

Bell

Той президента да ни беше проблема.

Никога чужд губернатор няма да ни управлява по-добре, дори и най-големите наши слагачи и некадърници са за предпочитане, защото те поне са българи и може да имат някакви колебания и съмнение и най-накрая може да ги жегне съвестта и да заемат пробългарска позиция, докато чужденеца ще си заеме проамериканска, проанглийска и така..............Вярно е че има и грозни еничари, но да се надяваме че не всички са такива!

Все едно на умрял аспирин да му даваш. Такава глупост само наш Роско може да изтърси.

На 21-ви ще могат ли хората да си теглят парите?

Колко много тъпи наивници има в Р България. Ние трябва да излезем от европейския съюз. Този съюз ни направи роби. А влизането в еврозоната и приемането на еврото ще ни унищожат съвсем.

Късно е чадо.Къде бяхте до сега?Или цирка продължава....

Интересно ми е тия "политици" до кога още ще ги траем да се гаврят по този начин...

Да разтурим ЕСССР

Най-голямата тъпотия която можеше да направим. Ще ни излезе доста скъпо

Истински Президент. Да идва еврото и всички доморасли финансисти да пътуват.

на търкалета.

По -бързо да идват разумните на власт докато тия не са опропастили всичко!

Кои разумни - Атака ли?

бяха до сега на власт!

Най после разбрах каква е била мислата с тая врътка с източената банка...Хитра гестаповска работа. Гьобелс сигурно се върти в гроба от яд, че наследниците му са станали по-хитри от него!

Дали прокуратурата не иззе и скъта от ктб кредитните досиета на правилните хора ???

Повече заеми за народа!

..................Президентът Росен Плевнелиев заяви, че има пълен консенсус незабавно да започне процедура за влизане на България в единния банков надзорен механизъм на ЕС. .................... Познахте ли кой е Виновен за кризите?

Аз ще се откажа от българско гражданство!

да станем нормална европейска държава? С пълен отчет на власт имащите пред хората които са ги избирали!

Прав ти път най-после сбогом! Защо си мислиш че ни трябват плъхове предатели? Ти ще си същият безцветен тип и във втората си родина "вълкът кожата си мени но нравът - не"!