Скандална отмяна на честването на 3-ти в Одрин

Външно министерство поиска обяснения от генералния консул в Одрин Васил Вълчев относно решението му да отмени празничната културна програма на 3 март.

Обратно в новината

Коментари - Скандална отмяна на честването на 3-ти в Одрин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако информацията е предадена коректно и точно не виждам защо консулът трябва да бъде наказан. Казано е,че националният празник е отбелязан с ъс среща -коктейл за официални лица.Отменено е само участието на танцов състав,което е неуместно,предвид факта,че в държавата е обявен траур по повод смъртта на нейни граждани.Ами представете си ,че у нас, след смъртта на децата от Свищов или на нашите момчета в Ирак ,в турското посолство друсат кючек пред дипломати от всички мисии....Мисля,че реакцията на консула ни е точно дипломатична в конкретната ситуация.

Къде са соросоидните твари да коментират тук?

Дедо Сорос е платил за вчерашните им коментари по адрес на Руския Патриарх....С тези пари джендърягите са си купили нови батерии за силиконовите си играчки и сега са се усамотили сами със себе си...

150+

И каво като не са си съгласували речта? Ще го уволняват ли или ще го подкрепят? Според мен единствения въпрос, който вълнува външната ни министърка е с какъв тоалет ще поднася шербета на султана, като дойде за среща с европейските лидери този месец. Дреме им за самочувствието и гордостта на българите, важното е да тече към обръчите и тимовете за усвояване на средства. ( да се налива в пералнята, защото се излагат, не могат едни 300 милиона да извадят чисти за ЧЕЗ).

Някой допуска ли че косулчето не е получило интифа от пожарникаря,това не е възможно,от 9 години ви говоря че ГЕРБЕРИТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ,айде на следващите избори гласувайте за тях отново .

"Руският патриарх си тръгна огорчен от България!". Затова пък Одринският валия, Ердоган и хората от Козяк си останаха много доволни от нашите политически измекяри! На България не ѝ трябват външни врагове с подобни политици! Те предадоха и разпродадоха България, както никога в най-новата ѝ история не е ставало! Даже по Ньойския договор, приеман за "национална катастрофа" от политиците и народа ни по онова време, страната не е била в по-окаяно състояние, отколкото е сега! И тия, днешните, не са само родоотстъпници, те са национални предатели и престъпници!

Много прости журналя. Веднъж пишат българският консул в Одрин, друк път в Солун. Става дума за един и същ човек, за един и същ консул, а именно в Одрин - Васил Вълчев.

"Скандална отмяна на честването на 3-ти в Одрин". Че какво да търсим ние в Турцияа? Да си празнуваме в България, малка ли ни е?

Както вървят нещата, след някоя друга година ще се извиняваме на Турция, задето сме се освободили!

Защо не е отзован още?

ТОЯ КОНСУЛ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ

Не е срам, позор е!

Я, ГИ ГЛЕДАЙ ТИ КОМШИЙТЕ(!?) НАМЕРЕЛИ КОГА ТОЧНО ДА ПРАВЯТ ЗАУПОКОЙНИ МОЛИТВИ....НА 3 МАРТ!? НЕ ПОНАМИРИСВА ЛИ ТОВА НА ПРЕДНАМЕРЕНОСТ? ЩО НЕ ГО НАПРАВИХА ЕДНА СЕДМИЦА ПО-РАНО ИЛИ ПО-КЪСНО? АМА НЕЕЕ НА 3 МАРТ ИМ СЕ ПРИИСКАЛО...

Абе ганъо миризлив, теб ли ще те питат кога да си отбелязват датите?

Как пък един път герберските калинки не проявиха инициативност в полза на България, бе? Ама то пък, от друга страна, какво ги брига България, след като и така си получават 30-те сребърника?

Турция се извози!!!Нали накрая щяхме да благодарим ,шербет поднесем, и се ИЗВИНИМ че тя е имала ПРИСЪСТВИЕ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ......ЗЕМИ...ЗЕМИИИИ....ЗЕМИИИ...Земите на нашите ДЕЦА!!!!!!Ама ТЕ вече ги няма....

..ами този господин официален консул или не знам какво е....не ми се види да е много по-различен от всичките "кадри" на ГЕРБ, като се почне от Румяна Желева, Кристалинка, и цялата плеада некадърници, които не могат да разделят плявата на магарето на две части....но са се доказали като "про-европейци" от мутрински произход.

Отзовавайте го и директно в съдебната палата!!!

КОЙ СЪД БЕ???кой?????кой????НА билгария ИЛИ ЕС,НАТО,ТУРЦИЯ

Официално лице, дипломат не си признава 3 март. Що се учудвате, щом си размили ролята на победителя Русия освободила не своя, а чужда страдаща Родина. Тръгнали руснаци с обществен подем от християнско състрадание към изчезващия православен народ. Но вие бързо сте забравили, че Русия извадила България от небитие и именно тя е разбила Османското владичество, а не Полша и Финландия. Обезсмислило се самото събитие, което създала Русия с големи човешки и материални загуби. Оскърбително за Русия. Непростимо е. Срамно е. Без победителя обезличен 3 март дори той и се празнува с патос. Окуражена Турция. Повече от това сега, не се знае защо, Русия в официален правителствен документ подписан от ББ обявена за враждебна държава. Не ревете сега, че тръгнало да се развива спирала. Последствия са непредвидими. Щом сте тръгнали към предателство, чакайте продължение. Не на там вървете, братя ( бивши).

той погреба българия...те му ръкопляскаха и галиха....,....

Я,няма я ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА СОЛИДАРНОСТ!!!!!НАТО!!!!!ЕС!!!!САЩ!!!!!??????Даже и джендърите ги няма!!!!!Аз твърдя , че територията е ЛОВНО ПОЛЕ НА Ердоган и на нас е отредена ролята на ,,носещ шербет,,....

Надежда Нейски+Васил Велчев=ТУРЧЕВ. "Те погребаха България", на 3 Март 2018 г. на дипломатическа територия България в Одрин.

В джамиите не се отслужва заупокойна Литургия. Литургия се нарича богослужението в християнските църкви, при което се приема пресъщественото Тяло и Кръв Христови.

Ето това са русо-туркофилите. КПСС-АКП - вечна дружба. Не маслинова клонка - ДРЯНОВИЦА ТРЯБВА ТУКА И БОЙ ПО РУСО-ТУРКОФИЛСКАТА ДРУЖИНА.

...гордо и пискливо изкрещял джендърягата- еврофил и НАТО-фил,яростно размахал в едната си ръчичка силиконова играчка, а в другата-връвчица с топчета....

За какво освобождение става въпрос, защото има различни термини в думата.

Специално под "освобождение" джендърите разбират единствено аналното такова... което "освобождение" пък е закономерно следствие от мощното опрашване на задните им дворове от страна на рязаните скакалци "мигранти"...

Ама тогава да не е имало руски джендъри. Значи са укрили и тази информация от освободените.Сега разбрах защо толкова държат българите на това освобождение. Моля се да не викат биззз биззз, че братята са малко уморени. Но само да се оправят ще има пак освобождение.

Аз го забраних това честване. Нещо да кажете

Предател!

Бонд за мен пи става въпрос или за Орлин Данев, че този ;хлъц-пръц; бобаджия отделящ метан е и касапин. Кажи му да престане ,че ша ма отрови ,а мое и гръмна с тоз метан

К,во да кажем...ти си знаеш там как са постъпили с теб... Хлъц-пръц,клъц-клъц, ръчичките , крачетата и главичката във файтончето....

Случилото се в БГ е скандално. Пропагндата по БНТ, гупостите,които говориха управляващите за това,че финландци, поляци,сърби и румънци ни били совобдили,това е скандално,и грозно. Да не смееш да изрчеш истината в собствения си дом БГ е скандално,и политиците ни трябва да се засрамят,и дори да подадат оставки. Както са я подкарали утре ще кажат,че НАТО ни е освободила. Както каза патриарх Кирил не може да ни отнемете тази победа защото я е записана с кървава диря в историята на Русия,тази историческа истина е платена с руска кръв Политици,засрамете се.

Е вярно е, освобождавали са ви повече от дузина народности, защото сами да се освободите сте били неспособни, пък и не сте искали, добре ви е било ...

Дебил,как се освобождаваш от империя,която е подпомагана от западните държави,и на ,която не си периферия?

Страната ни значително изостава от съвременната цивилизация, всяка година на 25 Април хиляди потомци на загиналите войници от окупационните сили на Великобритания, предимно от Австралия и Нова Зеландия почитат паметта на дедите си в Чанаккале на Дарданелите в Турция приети радушно и със съчувствие от местните. А не като нас със злоба и гняв към владетелите, с което нищо не постигаме, нито демографията ни се оправя, нито икономиката, нито културата.

ти си си едно жалко джендърче , продажно създание, грешка на природата!

Ясно, и ти си от злобните, разгневени но безпомощни отрепки ...

Представете си: Ден на траур за България. Например когато загинаха момчетата ни в Кербала. Същият ден пред ТУРСКОТО посолство се вият едни кръшни гьобеци и зурни озвучават центъра на София. Щото имали национален празник. Ето това е скандал. За да ни уважават, трябва и ние да уважаваме съседите си, а не да се държим като някакви безмозъчни тъпаци, каквито всъщност сме.

примерът ти е тенденциозно неточен, типично за комплексирани хора, нихилисти, джендъри и тем подобни сбъркани хора, които гледат само как да се надупят пред по-силният, в случаят хората са щяли определено да бъдат не в центъра на Одрин а в някаква заличка и ако поканените турски гости са се чувствали чак толкова наскърбени от нещо си, то те са в правото си да не вземат участие в празненството, никой нямаше да им се разсърди! Според мен и самата покана на турски гости, на 3ти март си е чисто лицемерие, все едно нас да ни канят на някой техен празник по повод увеличаване на територията им за наша сметка!

Примерът ми е на 100% точен. В Турция има траур за нейни загинали войници, а по програма нашенците е трябвало да тропнат хорце на улицата. Но дори и да е била в посолството, пак е проява на лош вкус, което е типично за Ганьо - той скача в басейна и вика Булгар.

Тъп пример. Тук първо не става за нещо на улицата, на българска дипломатическа територия. Второ, нашите в Кербала нямаха работа там, както и турците нямат никаква работа в Сирия. Какво правим на наша територия си е наша работа, особено що се отнася до наши национални празници. Това, че турците си играят на Хитлер си е техен проблем, не наш. В България от криворазбраните европейци по-големи тъпаци няма.

честването в едно консулство? с изнасяне на камерното тържество навън? наистина си куха лейка. Я прочети пак: "Според обясненията на Васил Вълчев, цитирани от външното ведомство, той решил да отмени културната програма съгласно дипломатическия протокол и призовал за минута мълчание в памет на загиналите в Сирия турски войници, а по отношение на боевете на Шипка призовал единствено за почитане на паметта на загиналите наши сънародници." И си задай въпроса защо след като в Сирия всеки ден загиват непоканените там турски войници точно 3 март избраха победените наследници на Сюлейман паша? Всеки ден загиват - март има 31 дни. Много си зле, но това е непоправима промитост на мозъка.

- в която няма нищо лошо, обаче що така? явно такива са ти представите за празненство. може би имаш впечатления от личен опит и в това консулство се празнува така - ами сподели тогава.

Чак сега ми става ясно, защо използваш ник, а не името си Мелиха! Само така! Да почетем и паметта на загиналите турци в Руско-турската война 1877-78! Нали и те са взели участие при Освобождението ни! Голяма работа, че са били от другата страна! То и на Козяк има паметник на тези, "от другата страна"! Що да правим повече изключения? Абе, само се чудя с клещите за конски подкови ли са ви вадили за главите при раждането ви, бе? Толкова стеувредени! И е безвъзвратно!

И тези турци ли да почетем, които са загинали, но преди това са убили 16000 българи (деца, жени, старци) в Стара Загора?

Тотален гаф , заради който консула ще бъде уволнен ! НО , трябва и посланика да отзоват ...просто не е възможно този господинчо да не е съгласувал това което прави с посланичката ни Неинска ! Тя е също отговорна за неговите действия , дори и той да не е съгласувал това което ще прави ! С две думи : Шута и на двамата !

"Случилото се в Одрин е срам за България" - а случилото се в тук какво е? Да се благодари на финландци, поляци, литовци и между другото на руснаци!? Това какво е?! Още малко и на НАТО щяха на благодарят за Освобождението!!!

Хора не изпадайте в глупави крайности и фанатизъм. Още от Тошово време след руските войни бяха споменавани и румънските, финландските, полските, както и украинските, белоруските грузинските и като се казваше ако си спомням приблизително "и...от всички краища на Русия, днес републики във необятната Велика Съветска страна..." дали живота си за България. И се канеха на честванията и съответните посланници да присъстват. Имената на загиналите по паметниците сами говорят, да такава е истината. И нищо унижаващо не виждам да се спомене истината. Не се благодари на полския президент или на финландския премиер за политическо решение на Полша и Финландия, а се почитат сънародниците им като се благодари на полсланниците на тези държави. Това е идеята всеки дал живота си да бъде почетен.

Да ги споменат,но Русия трябва да се подчертае защото тя именно ни освободи. Тя обяви войната,тя войди войната,в нейната армия и под нейно командване са били поляци,финландци,румънци и бг опълченци.

Явно,на българите,националното предателство ни е заложено в гена. Ха,погледнете историята и ще видите,че най- светлите ни и святи личности са предадени или убити от българи.Жалко но - факт.

Ами ние затова два пъти попадаме под робство- Византийско и Османско, както и два пъти след това теглим "късата клечка"-заставаме в губещия лагер -през Първата и през Втората Световна война...

Територията на чуждите посолства и консулства (в случая българските) откога е станала територия на приемащата страна - в случая Турция? Излиза, че българското консулство е турска територия а НЕ на турска територия. Останалото е коментирано (с някои бай ганювски изключения) по същество и точно, така че спирам дотук. Този господин какво образование има? Килийно?

Пак надупване пред турците. Преди лета една българска военнослужеща в Афганистан за 3-ти март раздаде на тамошните ни сънародници някакви честитки за празника и после я накараха да се извинява пред НАЧАЛНИКЪТ ѝ турски генерал(може и нещо друго да беше).

Е, че защо не са направили честването на 5-ти март?! 140-годишнината, както каза моята хазяйка, може да се чества цяла година, и това дипломацията трябва наистина добре да го знае. Може и сега да отиде танцовият състав и да проведе честването, и консулът пак да си говори))).

Преди да се произнасяте, трябва да знаете ,че националният празник не е цяла година, а на определената дата. Така е от 140 години и не говорете празни приказки

Да се откаже от българското гражданство и да приеме турското и изобщо да не се връща в България.

Преди да се произнасяте, трябва да знаете ,че националният празник не е цяла година, а на определената дата. Така е от 140 години и не говорете празни приказки , а що се отнася зя посланика и консула най-добре е да останат в Турция

Отзоваване на този консул и уволнение, без право да заема дипломатическа длъжност.

КОЙ ,БЕ ПИЧ,КОЙ???????Та то министерството е ВЪНШНО!!!!!!...,....

Васил Вълчев се е надупил...

Не върви , когато в държавата е обявен траур , да биеш тупан на мегданя!?

Колко много гяури? - - - - - - - -

Той и Боку Мацепродавник Лизач би ги отменил, ама нема как точно сега. Но пък догодина, ще се обади до Белата Колиба да благодари за саможертвата на Американските войници в РУСКО-ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА

Бе, тука в Долината все индиански черепи се въргалят, и..плашат младите булки и дечурлигата.

Кога ще бутаме Панорамата, бе?

А аз се чудех защо на парите ни пишеше: "Боже, пази България!". С такъва човешки отпадъци в управлението ѝ, наистина ни трябва помощта на Бог, за да оцелеем като държава.

Долен предател. Трябва да бъде вкаран в затвора за държавна измяна.

Антибългарският в консул в Солун - Васил Вълчев - да не е бил с ибрик в ръка в някой клозет на някоя джамия на 3-ти март:)?

Защо се чудите? Дипломацията на ГЕРБ носи шербет, тя не защитава интересите на България. Колко пъти Борисов ходи да бие метани на Ердоган.

През соца честваме 3-ти март като ден за помен и панихида за загиналите и училищни тържества. Такова беше настроението и за 19- ти февруари. Но за тия неща сега не се говори.

И Зелката и П.Стоянов са го правили, а след това други приказки приказваха.

По време на социализма чествахме 3-ти март като ден на Освобождението на България от 5-вековното турско робство и начало на Третата българска държава! Сан Стефанският мирен договор се разглеждаше като основополагащ, справедлив и включващ почти целия български етнос в новата българска държава. Тоест, следваше се историческата истина. Но беше работен ден, защото националният празник на социалистическа България беше 9-ти септември. Панахидата я правеше Българската православна църква, а не социалистическата държава.

От Сан Стефанския договор остана само хартията, нали?

Ето такива хора са на служба в ГЕРБ. Проверени турски мекерета! Или каквито и да са подлоги на външни интереси и антибългари! Начело им е Винету - виновникът за Третата и най-опустошителната за България национална катастрофа!

Консулчето да ходи да мие кенефите директно, няма какво да го питате.

Въпросният антибългарски консул на Р. България в Одрин - Васил Велчев - трябва безабавно да бъде уволнен от министър Захариева. В противен случай България рискува на следващия 3-ти март антибългаринът, оглавяващ българското консулство в Одрин, да чества загиналите на Шипка турски главорези на безумния българоубиец Сюлейман паша. Антибългарският консул в Одрин се гаври с българската народна памет, а Захариева само му иска обяснения... Позор за правителството на министър-председателя Бойко Борисов!