Съдът остави в сила Националната здравна карта

Конституционният съд отказа да отмени текстовете от Закона за лечебните заведения, чието премахване можеше да обезсмисли Националната здравна карта.

Обратно в новината

Коментари - Съдът остави в сила Националната здравна карта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с московите отровни ваксини

Съдиите са на мафията, как да има здравеопазване. Бог да ги убие!

Когато държавата избира част от заведенията за договор, тя предопределя къде да ходят пациентите. Така държавата ще наложи кой да обслужва пациентите и ще бъде по този начин посредникът в решението им, т.е. отпада свободната воля къде да се ползват конституционните права на гражданите!!! Това е 100% неравнопоставеност и зависимост от ведомствени решения, по никой начин е благоприятства развитието на частен медицински бизнес и инвестиции.Понеже всички отлично знаем, че държавата е представена от кадри с ника култура, ниска образованост, но силни корупционни интереси. Подобен закон ще накара болниците да плащат на чиновниците от касата, но не и да инвестират в най-доброто за пациентите. Няма нормалне българин, който да не знае, че точно така става, когато администрацията избира контрагент. Съдът е решил погрешно, като е потвърдил предпоставките за корупция, както и неравнопоставеност, и орязване на свободния избор на гражданите как да употребят конституционното си право! Ще следва някоко дни разруха, след което имиджът ще е така лош, че десетилетие няма да има нови инвеститори в здравеопазването! Поредният удар, този път фатален. Гражданите селдва да се противопоставим на това и да си посикаме правото на избор. Иначе ще изгонят и малкоо останали лекари, ще дойдат да ни лекуват индийци и афганистанци, а идея си нямате как чужди лекари лекуват - те нямат изобщо грижата за пациенти от друга нация! Онова, което от време на време ни възмущава, ще стане просто правило.

"Обратното твърдение се основава на идеализирането на свободния пазар"! Това е един от мотивите на магистратите, вашите разсъждения са в същия дух. Ако се възприеме този мотив, то трябва да се закрият всички болници извън София и следва всички да се преселят да живеят в София. Как да се конкурира на свободния пазар болницата в Костенец с болница Токуда и редно ли е да се конкурират! За мен по-странно е, че депутати от БСП са се подхлъзнали по тази плоскост. Това е крайно пазарно, ултрадясно виждане на грижата за здравето на всички българи. Нали тези, които не живеят в София, също са българи!

Поставянето на специална инжекция изисква 24 часа престой в болница,да ама този въпрос не е уреден официално/примерно престоя на човека струва 100лв/? И какво се случва?Специалист по вътрешни болести те праща спешно в болницата за пълни изследвания/2 дни по рано тези изследвания са вече правени с направление на личния лекар,ще отбележа че разликата от резултатите от изследванията бях много големи/,прегледи,консултации и т. н които струват поне 500 лв. Предполагам това е схема за източване на Здравната каса.Затова парите не стигат за здраве.По тази причина се въведе и здравната карта!

Въвеждането на Националната здравна карта доведе до влошаване , до срив във здравеопазването, то конституционните съдии ще носят ли някаква отговорност??!!

НЕ те се лекуват в правителствената дори и при дрисък от преяждане

А ако доведе до невиждан възход, тогава ще ги наградят ли?

Не сме толкоз ""изветрели"' та да вярваме и се надяваме при това управление на нещо такова. Мечтите за нещо хубаво отдавна принудиха много хора да ги осъществят другаде

Като гледам филипчо си правя заключения колко ''справедливи, честни и начетени'' са тия около него дето играят според исканията на менторите си а НЕ според юридическите изисквания. "Мрете" българи и благодарете за това на тия дебело гъзестите третополови подлоги

Конституционният съд отказа да отмени текстовете от Закона за лечебните заведения Гледам снимката и виждам един бивш провален министър председател, един бивш провален главен прокурор, и още няколко безличия , облечени в тежки тоги, правейки се че нещо работят.