ДСБ се обяви против промяна в Конституцията за данъците

ДСБ няма да подкрепи законопроекта на управляващите при промяна или налагане на нови данъци да са необходими две трети от гласовете на депутатите, а не обикновено мнозинство от 50 плюс 1.

Обратно в новината

Коментари - ДСБ се обяви против промяна в Конституцията за данъците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравявам опониращите партии, дори и Станишев и Костов! Не е добре за България нито въвеждането на фискален борд, нито дългосрочно замразяване на корпоративните данъци на ниво от десет процента! До скоро подкрепях ГЕРБ, но виждам, че те се оказват най-голямото зло!

Съгласен съм с Прошко Прошков, че са необходими законови промени, които да отреждат част от данъците върху доходите на физическите лица да остават в местната власт. Нали Бойко това искаше. От две години е на власт.

Не че не е полезно, но се надявам ДСБ да не се включи в консултации с БСП за внасяне на вот на недоверие към ГЕРБ, защото това ще ги приравни с тях, а ДСБ имат много по-ясно изразени ценности и позиции.

Въпросната депутатка няма икономическия капацитет да поднася тази теория, освен, че явно, ще се наложи, при евентуално увеличаване на данъците, вносителите здраво да работят, за да убедят останалите, да гласуват - явно не им се напряга и се обявяват против

Интелигентни са от ДСБ. Това си е.

Реституцията не трябваше да е масова. Въпреки справедливостта. Трябваше да се поемат и задължения - такива е имало и преди национализацията. Не изчистиха дс- мафията един път завинаги, а много хора вероятно са били принудени и изнудвани. Не пипаха олигархията - и бб не пипа. в Костов има хляб, защото занаята му го е научил да се вслушва в младите. но като цяло... Никакви промени в конституцията, ако ще я правят същите дето ни садят на пачи яйца 22 години...Все повече България става феод за продан , а народа на стар роб.

е, това дава отговор на въпроса коя партия е лява и коя дясна. ДСБ = розови популисти.

Кой се интересува от мнението на тяхната класна, на костов и на мартинчото. Казано на техен език - те са политически трупове без шанс за реанимация.

Тези какво си въобразяват? Като че ли нещо зависи от тях. Да ги изхвърлим от политиката веднъж за винаги.

ДА ЗАВИСИ,И АЗ И ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ И СЕМЕЙСТВО СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ДСБ, ЗА ДА ИМА ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА В ПАРЛАМЕНТА.

Подкрепям тази позиция на ДСБ. С тези промени ГЕРБ няма да ни доведе до нищо хубаво.

Е, вече не сте тъмносини, а откровенно червени. Жалко за идеите на СДС.

Обаче пък национализацията на частните пенсии и заграбването на здравните осигуровки на всички наивници дет са имали глупостта да си ги внасят са наистина десни постъпки! И ти видял Germany за каратко и по Канал 1, най-вероятно!

България деситилетия напред няма да има силно изразено до 2/3 от Пралментарните места присъствие на една партия. Точно на това разчитат бананите и бързат с прокарването на недоносчето си за овековечаване на ниските преки данъци. А който си мисли за стабилност и предвидимост на данъчната среда, защо не се замисли като никъде по света няма такива унизително заробващи регулации за 95% от населението дали тяхната среда е по-малко стабилна. Ниските и с тази им структура /фундаментално погрешна/ преки данъци намалиха ли сивата икономика? Повишиха ли инвестициите в техналогии? Подобриха ли здравеопазването и образованието? Намалиха ли корупцията? Защо вместо ниски преки данъци да не изменим Конституцията с гаранции, че на всеки български гражданин обществото гарантира животоспасяващи лекарства безплатно и да се вдигнат здравните осигуровки на големите работодатели?

Напълно подкрепям позицията. Ниските корпоративни данъци идват за да овековечат победата на олигарсите и разграбването от приватизацията. Смисълът им е да продължат с концентрацията на капитала и превръщането на огромната маса народ в безправен пролетариат. Също така да се попречи на създаването на независима средна класа.

Абсолютно прави са от ДСБ ,затова ги избираме ,за да ни защитят в парламента,щото герб ще ни съсипе.

ТАЗИ ПОПРАВКА НА КОНСТИТУЦИЯТА Е ТЕСТ ЗА ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ДАНЪКОПЛАТЕЦА. СЪШНОСТТА И СЕ СВЕЖДА ДО СЛЕДНОТО : "От догодина преките данъци (в т.ч. плоският данък) ще могат да се променят с мнозинство от две трети от депутатите, а не с обикновено мнозинство" !!!! ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ЗАКОН ЗА БЮДЖЕТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ НИ ВДИГА КОГАТО СИ ИСКА ДАНЪЦИТЕ ЗА ДА ПОКРИЕ 2 % ДЕФИЦИТ !!!! Забравихте ли , че точно с вдигането на плоския данък трябваше да се събират вноските които държавата ни трябваше да плаща за Спасителния фонд на ЕС в пакта "Евро плюс" ????? Пакта бе подписан от Борисов на 24.03.2011 година в Брюксел !!!!! В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ТАЗИ ПОПРАВКА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ ДА ИЗПЪЛНИ АНГАЖИМЕНТА СИ ПОЕТ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ, НА КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПО ТЕГЛЕНИТЕ ОТ ТЯХ КРЕДИТИ. Странно е поведението на РЗС. По делата ще познаем какво представлява бившия съдружник в частния бизнес на Борисов , който в момента напрактика управлява партията РЗС - Алексей Петров (Трактора) РАПОНА И ТРАКТОРА ИЗГЛЕЖДА , ЧЕ ОРЪТ В ЕДНА НИВА И СА ПРОГРАМИРАНИ ДА ПРАВЯТ ТОВА КОЕТО ПРИНУДИ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА

Много странно расъждаваш. Законите за данъчното облагане на граждани и фирми са едни от най-важните независимо коя партия е на власт. По стабилността, предсказуемостта и не променливостта на данъчното облагане инвеститорите правят сметки дали да идват при нас за дълго или да направят удара и да изчезнат, като чакат следващо благоприятно третиране. Гражданите също ще са наясно години напред какво ще плащат на държавата и какво ще остане за тях. Така , че много е правилно такива важни закони да се приемат с квалифицирано мнозинство както предлагат вносителите. Обратното. Искането за смяна на основните закони при всяка една партия която докопа властта показва обвързаност и поемане на ангажименти към "други" ,нямащи интерес от стабилност и трайно икономическо развитие на страната. А такива спонсори на партиите ни с лопата да ги ринеш. И затова вече 20г. се въртиме в кръг, определени бизнесмени и свързаните с тях политици пълнят търбуси а останалите или мизерстват или чакат кога тяхната партия ще докопа властта и да законотвори "правилно"!

НЕ Е НЕОБХОДИМО ТОЛКОВА НАПОИТЕЛНО ДА ОБЯСНЯВАШ ПРОСТИ НЕЩА. АКО ПОПРАВКАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА МИНЕ, ЗАКОНА ЗА БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕДНО АБСТРАКТНО ПОНЯТИЕ , А НЕ В ЗАКОН. С ИЗИСКВАНЕТО ЗА 2 % ДЕФИЦИТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТТА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА ДА ПРОМЕНЯТ ДАНЪЧНАТА ТЕЖЕСТ РАЗБИРА СЕ НЕ НАДОЛУ А НАГОРЕ. КАТО МОТИВАЦИЯ МОГАТ ДА СЕ СОЧАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИ И НАТОВСКИ ПАРТНЬОРИ. ОТ ДОГОДИНА ОСВЕН , ЧЕ ЩЕ ПРАВИМ ВНОСКИ В СПАСИТЕЛНИЯ ФОНД НА БАНКРУТИРАЛА ЕВРОПА, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАЩАМЕ И ЗА ПРОТИВОРАКЕТНИЯ ЩИТ ОТ КОЙТО ИЗОБЩО НЕ СЕ НУЖДАЕМ. МОЖЕ БИ ЩЕ МИ ОПОНИРАШ, ЧЕ ИМА НУЖДА И ОТ НЕГО?? ЗАЩО ТОГАВА УНИЩОЖИХМЕ РУСКИТЕ РАКЕТИ СС 23 ??? ЗА ДА ГИ ЗАМЕНИМ С ЩИТА НА НАТО ИЛИ ЗА ДА НАПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ОРЪЖИЕ??