Конфликтът в Беларус се изостря; Балтика ще пострада, подкрепяйки протестите

Ще изтегли ли Минск своя транзит от балтийските пристанища, коментират в руския печат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има пандемия и Световната иконимика като цяло е в спад, няма нищо общо с намалението на товарооборота, ама хич Горките Прибалтийски държави. Добре че е Белорусия да ги храни Сега ще умрат от глад. Те нищо друго, освен да товарят и разтоварват стоки по пристанищата не правят

А , бе ти комунисти и продтотиите им Край немат ... а и у нас се готвят да управляват ... даже и с преврат .

Гледахме в ютуб как огромни маскирани мъжища бутат баби и ги пръскат с лютив спрей, а пенсионерките им викаха "фашисти". Сега разрешили и с бойни патрони да стрелят - много е отчаян Лукашенко, много. Ако наистина започнат да стрелят с бойни патрони е въпрос на време и хората да се въоръжат и да се започне. Този маймун си отглежда и наследник, от години мъкне със себе си малкия син, като в Сирия при Асад иска да предаде властта, династия му се ще.

Това съвсем същото снимаха и в Сирия. Как малки деца умират от отровния газ пускан от лошия Асад. Та после се наложи едното дете и семейството му да ги заведат в ООН и да ги покажат на всички, за да обяснят как англосаксите лъжат и правят измами. Или за зверските бомбардировки на звяра Асад. И за беля, точно по време на снимките, да вземе да дойде египетската полиция в Кайро и да прекъсне снимките на бедното малко момиченце в полуразрушения от бомбите сирийски дом. А сега е същото. И реши, че ние само това трябва да гледаме в тубата. Другото, с бойните групи, да не го гледаме. А бабите ще викат каквото искат и ще провокират полицаите както си искат. Все пак знаят, че ги снимат и пари са взели за да се изиграе добре постановката. Въобще, вас, американските тролове, да не ви подбират по конкурси за идиоти? И ако мразиш толкова Лукашенко, ходи в Беларус и протестирай и се бий. На нас това какво ни влиза в работата, та постоянно едно и също повтаряш. Малоумници.

Абе, лессно е да кажеш - няма да пазарувате в държавните магазини. Особено когато ти лично не си на топа на устата. Пък то, все едно има мнооого частни магазини в Беларусия при почти пълната държавна икономика. Ама като имаш малки деца у дома, нещата изглеждат по друг начин. Действията на Тихановская и хората зад нея са ясни - целта е да се предизвикат нови, още по-брутални репресии от страна на Лукашенко, а най-добре - масово да се окървавят протестите. За да се създаде "революционна ситуация"...

Има десетки хиляди арестувани, около 13-15 хиляди, убити и то при мирни протести. Този е по-зле и от Бойко Винету, използва си държавата като лична касичка. Ние поне можем да избягаме в ЕС, а хората в Беларус нямат тази възможност.

Да, да на 30 000 са арестуваните, 15 879 са провесен и да висят с главите на долу. Все още висят. И убити има - 165.8 човека. Ама вярно вас, американската пропаганда сякаш по конкурси за идиоти ви подбират.

Е да де. Ама очевидно са малко. Трябват още. Иначе всичко е като по учебника "Blueprint for Revolution" на С.Попович. По опита от Украйна, Арабската пролет и Венецуела следва да се очакват по-масови демонстрации, после се появяват снайперистите и т.н. Това вече си го знаем.

путлер няма да позволи мустака да бъде свален "под натиск от улицата" , т.е. "по искане от народа" ! в бензоколонката полудяват от такава мисъл , която е в пълен разрез с чекистката концепция за устройство и футкциониране на една страна. ако оставят мустака да бъде свален , значи утре и путя може да бъде свален....което значи - пълен крах на опаковката наречена "руССки свят"

Е как иначе, нали се уплашиха, когато в Хабаровск хората взеха че избраха кандидат, който не е на Единна Русия. Значи даже и фалшификациите не са били достатъчни. Година по-късно го свалиха, протестите продължеха месеци. Само Беларус им остана и няколко сатрапии в централна Азия.

хахахаха, джендърчето вече води диалози само със себе си :)))).

"Вилнюс явно не пресмята последиците" Щом е да се целуне американски гъз последиците нямат значение.

_stankow

Къде пък видяха "изостряне" ? С Белорусия е решено вече - не мина цветната революция.

Вече е ясно че фашистки преврат на радев няма да има. Това,което е изненада,е че БСП се дистанцира от преврата.Нинова и Радев са в различни лагери с различни интереси.За Нинова,оставка на Гешев не стои на дневен ред.За Радев,това е най важно...там са доказателствата за държавна измяна.Това го накара да влезе в сговор с гергов,най големия враг на Нинова.

И ние си имаме превратаджии ,главния е дубайския,изпълнител е харманлийския цървул,други са платната масовка

А тук някои искат фашистки режим на Радев Побърка се този свят...някъде се борят за демокрация,другаде ,за тоталитаризъм

Помним за какво скачахме , и виждаме какво получихме!

Да си спомним как СССР за да не пострада снабдяваше Германия със суровини до последния ден преди войната.

_stankow

И да си спомним как Германия до последно изпращаше на СССР стругове срещу зърното. Това зърно германците го изядоха още 41-ва, а струговете произвеждаха оръжие срещу Германия до 45-та.

От една страна тези диктатори твърдят, че са добри и принципни. От друга, когато стане въпрос за свобода, истина, борба с корупцията - винаги изтъкват парични аргументи. Нали уж били по-духовни? Да, ама друг път.

Лукашенко върви по пътя на Янукович !

Който нее ходил в беларус си мисли че в булгаристан е по хубаво и чисто и уредено, да ама нее ! И тук бият гдбоп щото са сбъркали адреса, там не бият без причина :))

в момента гледаме продължение на филма "Венецуела 1" - "Беларус 2", същият изтъркан сценарий, същите "режисьори", само се чудя как има още глупаци да им се вързват

Малко им е на тия продажни глупаци- Лукашенко пипа много фино, а трябва като в Чили! Тогава запада и Сащ подкрепяха репресиите :)

Носталгията на кървавия ботуш (СССР) се съживява . Нищо ново на хоризонта.

"Товарооборотът на балтийските портове спада, констатира вестникът, изреждайки латвийски пристанища, през които за деветмесечието са минали с около 12 до 40 на сто по-малко товари." Ясно защо са опитите за цветна революция....

И един ще им втъкнат на финала,голям банан. Тогава ще се усетят,но е късно.

Този опит за преврат е удар срещу народа на Беларус и срещу братска Русия.

''Тихановска смята действията им за държавен терор.'' Абе тая да не е заместила гумното дето вече не се чува нищо за измисления президент'' от краварите детоопраска бая пари на народа си???? Оставете най накрая страните да се развиват както решат вътре в тях а такива като тази така и няма да проумее че и нови избори да направят ако не с предишните проценто пак ще да е поне с 60% пред нея и менторите и...Незнам какъв е този нечовешки мерак да властващ когато виждаш че нямаш никаква основа освен да изпълняваш чужди поръчки за собствения си интерес..

Лукашенко веднъж за винаги трябва жестоко и безмилостно да се разправи с тези превратаджии.

_stankow

Няма нужда от жестокост. Даже онзи ден е ходил в следствения арест, срещал се е с арестуваните лидери. Така трябва !

Нима не се вижда колко смешно е Тихановская (въпреки че в ЕС я направиха икона на протеста) да дава ултиматуми? Но в Германия, Франция и Полша съвсем започна да им хлопа дъската. Лансират тази посредствена женица като легитимен представител на народа на Белорусия, което е просто смешно. Измислиха това отравяне на Навални с бойно отровно вещество (даже доклада на ОЗХО не казва такова нещо), което е още по-смешно. Всеки път като видя Хайко Маас се чудя дали това не е Мики Маус...Дали пък колективния ЕС не се побърква колективно от ужас, че в САЩ отново ще спечели Д Тръмп?

Такава посредствена им трябва, от нищо не разбираща домакиня за да я управляват по-лесно.

Както казва Яков Кедми, ние не знаем какви кюфтета може да сготви тази измислена домакиня Тихановска, а те цяла държава са готови да й поверят - пълна смешка, ако не бе толкова трагично...

Руски аналитици...айде мола ви се... Всички тия са роби на Путин, повтарям - роби.

Каза рабът на пожарникаро!

затваряй си устата ве американска подлого

ГОЛЯМАТА РАБОТА ЕЙ. ЩЕ ВОЗИМ ДО ПЕТЕРБУГР, КАЛИНИНГРАД МОЖЕ ДО МУРМАНСК И АРХАНГЕЛСК, А СЛЕД ТОВА С ЖЕЛЕЗНИЦАТА ДО БЕЛАРУС И ЕСТЕСТВЕНО ЦЕНАТА НА СТОКАТА НЯМА ДА СЕ ПОВИШИ НИТО ВРЕМЕТО ЗА ДОСТАВКА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ. ИМАШЕ ТАКАВА ТРАНПОРТНА СХЕМА - ВОЗЕХА СЕ КАРТОФИ ОТ ПОЛША С ТИРОВЕ ДО ВЛАДИВОСТОК, УЧАСТВАХА И НАШИ ТИРОВЕ, ГЕНИАЛНО НАЛИ И МНОГО ЕФЕКТИВНО. СЪЩО КАТО ГАЗОПРОВОД С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ УКРАИНА.

Когато ползваш геогравски понятия не е лошо да хвърлиш и един поглед на картата

А защо се изостря конфликта? Защото заглъхва и нищо не могат да направят външните колониалисти. Това е ясен сигнал, че планът им е провален и сега търсят други начини. Какво правят местните "играчи". Например Украйна как участва - в статията: "Южная угроза Белоруссии: нацистские батальоны и лагеря подготовки боевиков" Както преди майдана в Киев, тогава в Литва подготвяха с добра военна подхотовка от американски инструктори украинските "мирни протестиращи", сега в Украйна местните "преуспели" обучават на същото беларуски глупаци, как даси съсипят държавата. Или подготявът ударнни групи вече май за въоръжени сблъсъци. Косвено потвърждение за това, че преди няколко дни беларуското МВД даде разрешение на органите си да използват бойно оръжие. Значи имат информация и се подготвят за адекватен отговор. А много слушаме за сладката мила и добра "опозиция". Такава, каквато ни се представя в стил Дойче Веле. А сега можете да погледнете видеото в статията: "«Рашу на парашу!» — в Минске атаковали журналиста" Мнооого интересно. Истинското лице, без журналистически грим и пудра. А най-интересното - можете да видите всички, ама всички познати символи, използвани при цветни революции. И двата пръста на викторито и лозунгите. И се появява отново известния при нас палец надолу. Та си припомнете, през 90-те, какво точно се е случвало в България. Нямаше го за сега Кой не скача е червен. Но в Киев го имаше :))): Кой не скача е москал. Моята оценка е: да се отвратиш. «Рашу на парашу!» — в Минске атаковали журналиста

Лукашенко е мъдър държавник и направи много за страната си, но човек без косури няма. Явно опита му в тънката част е по скромен и не можи да си представи на какво е способна една недотакована жена. Решението на въпроса е на повърхността. Да освободи мъжа и и Светлана ще се успокои и ще миряса.

Единственото абсолютно ясно от публикацията е че на Светлана и се иска.

видяло се е че с демокрацияне става, лукашенко да спре да се прави на котарака леополд, и да хваща истинската тояга, да видят либерастите какво значи истински репресии, а не сълзотворния газ и палките на които те викат "бруталност"

Е, наиграха се Латвийците, да си вземат Икономическия гении - калинката Тихановска да им храни държавата..

Най-вероятно ще пренасочат товаропотока към руското пристанище Уст Луга. Руснаците го построиха преди години на гола поляна, или бряг по-точно. За да се спасят от литовската зависимост. А те даваха с товарите си около 70% от БВП на Литва. Сега и Лукашенко като нанесе удара, Тази държавица, американски пудел ще пострада ама много сериозно. Трудно е да предположиш, че има такива идиоти безмозъчни. Ето, каква е съдбата на американския пудел. Да изпълняваш стриктно заповедите на американските господари. Духаш мощно супата, а на тях им дреме за теб. поляците ги разбирам, те се наядоха с всякакви грандове американски и европейски, могат да си го позволят. Но литовците се оказаха невероятно глупаци. Темата по тази причина е изключително важна, да видят нашите политици на живо, до къде води "сътрудничеството" със САЩ. Ако някой иска, нека да потърси инфо и да прегледа. Има една статистика за бившето съветско пространство. Запазили са приличен стандарт всички държави, които са си запазили и поддържат отношенията си с Русия, икономически, търговски. А всички, които станаха озлобени американски пудели, икономика, стандарт на живот, всичко е силно влошено. Прибалтиката някога трябваше да е витрината на социализма и СССР там наливаше огромни пари. Но храни куче да те лае. В момента в тези държави, всичко е много зле. С изключение на сладките приказки.

Русия си изтегли транзита от Латвия.Латвия заплака. Идва ред на Литва. Литва играе ва банк. Ако Тихановская не стане президент Литва също ще пострада. Полша няма да може да заобикаля санкциите на Русия през Беларус. И ЕС няма да ги спаси.

Средната работна заплата в Литва е 3 пъти по-висока от тази в Русия, защо феновете на Путя и на другия диктатор са се притеснили за доходите на средния жител на една нормална страна, каквато е Литва?

Защото за разлика от Русия в Литва е както у нас. Като влезеш вечер в града има цели входове в който нито един прозорец не свети. Лабасите се прибират в Литва само в отпуските. Ако беше много добре щяха да си стоят в построените в съветски времена домове и да работят в Литва.

Интересно защо почти няма кандидати за емиграция към Русия и Беларус, а за емиграция в посока прогнилия Европейски съюз руснаците и беларусите ще се избият....

Има бе глупак! Русия е втората по големина емигрантска държава!

Допреди две години според ООН!!!! Русия беше първа в света по приети емигранти! саш бяха втори. И в Русия е пълно с икономически емигранти от трите пудела литва, латвия и естония. Но и там, както в европа не ги смятат за хора тия пуделчета. Както нас на имат в европа за трето качество хора, тайа е и с тях. ПОнел смешник!

понеже си тъп трол се замисли колко население имат литва, латвия и естония заедно-3,5 милиона! Колко са там не се знае. тези три пудела са на издръжка на европа- подхвърлят им по някой залък, че да лаят. Това е населението на някой по-голям град в Европа- да се издържат там олигофрените, понеже и промишлеността си закриха, е лесна работа за европа. Така,ч е не приказвай глупости троле

защо говорите за "пристанища" - множествено число? Литва има само едно пристанище - Клайпеда!

Кой какво си направи сам, никой друг не може да му направи.

Вижте само болшевисткия стил от 80-те години на "Комсомольская правда" и другите подобни вестници - блокираме еди си какво си, ние имаме изгода, империализъмът ДГД! За радост обаче са абсолютно прави. Беларусь ще си внася всичко от Русия без никакви икономически сътресения, а прибалтийските ще останат с една дупка от няколко десетки милиарда заради транзита. Дали централите в Брюксел и Фашингтон ще я запълнят, или и те ще си го местят. Поживем, увидим.

щом САЩ може да прави протекционизъм за своята икономика, ЗАЩО русия да не може? Правилно Путин иска да пренасочи товаропотоците през Петербург, и да изземе бизнеса на Прибалтийските пристанища! Това хем носи пари, хем си независим от санкции и други политически враждебни фактори.

Ясно е,че протестиращите искат по-добър живот и Баларус да стане като Германия след 5 години примерно . Дали това е реално очакване - абсолютно Не! Натрупва се напрежение в народа, което ще избие в реваншизъм, след време....Хората са разделени, раздвоени, посято е семето на съмнението. Дали конфронтацията ще роди нещо добро, съмнявам се?!

колкото ние станахме Швейцария на Балканите след протестите през 1989-90 г.!

който иска германски заплати да ходи в германия

Тая от чужда територия се опитва да извърши държавен преврат в Белорусия, е как да отговори Лукашенко? ЕС да си припомни действията на Испанското правителство при опита за отделяне на Каталуния и побоищата на Макрон срещу жълтите жилетки!

Този протест много прилича на нашия - явно сме сгазили лука някъде - сигурно заради турски поток .

Възможно ,нашичкият се върти ,но задникът му все отзад остава.Я, как за два дни сертифицираха ,одобриха и приеха изграждането на американския 7 блок.Цени ,параметри и разни други дреболии не се коментират ,колкото ни кажат ,толкова.Ние да не сме като турците=

Конфликтът в Беларус се изостря според либералните медии в Русия и "специалистите" от Полша и Литва, които не успяха да направят там поредната цветна революция. А иначе, не само не се изостря, а вече почти е спаднал, грамадните шествия вече ги няма (да сте ги виждали тия дни по ТВ?), но в замяна на това през ноща групи от радикалчета палят кофи и бягат веднага, щом се появи полицията, а това пряко доказателство, че протестите се израждат. Но така ще бъде и занапред - "либерални" медии - паралелна реалност, нямаща нищо общо с истинската. Леви партии (като БСП у нас) - пак паралелна реалност. Ако например слуша човек такива медии, в България всички са по барикадите в центъра на София, полицията бие всеки ден журналисти и протестираши, а Бойко Борисов е кървав тиран.

Ха ха, това е реакция на безсилие! Това искат опозиционерите - ДА ФАЛИРАТ БЕЛАРУС! ДА ЛИКВИДИРАТ ИНДУСТРИЯТА МУ И ДА ГО ЗАРОБЯТ ОТ ЕС И САЩ! Няма доказателства за насилие, само някакви вестникарски измислици и крясъци от опозиционерите-предатели! :)

И колко от тях с професии и образование ще трябва да слугуват в някое гето на Запад... Ама ще го разберат.По трудния начин.

Конфликтът в Беларус се изостря; Балтика ще пострада, подкрепяйки протестите Не знам колко ще пострадат балтийските републики,но със сигурност , ако ЕС и САЩ въведат финансова "блокада " на Беларус , както в момента е в Иран, режима няма да оцелее много дълго , даже и батюшка Путин няма да може да му помогна.

Нещо си се объркал. Икономиката на Беларус е на 80% обвързана с Русия, така че няма какво да пострада, то и затова запдните помияри не успяват там, защото никакви санкции няма да повляят на беларуската икономика.

Лъжливи москалски внушения.Или по скоро мечти за икономическо изнудване на Балтийските републики.Което обаче няма как да бъде позвжлено от Европейският съюз.Чийто членове са републиките.Време е Белорус да се присъедини също към Евросъюза където и е мястото.

Докато съществува режимът в Кремъл, ще съществува и режимът на лукашенко :(((( А беларусите изобщо не са важни :(((( ГАДНИ ДИКТАТОРИ :(((((

По пътя де го вървим 31 години и се не вижда края! Да опитат като са решили! Ще им командироваме баце да ги осъзнае

В Беларус няма частна собственост, всички предприятия са държавни. За какви стачки си бълнува тази Тихановская. Наумил си мъжът и да става президент, пък сега и тя се прави на голям политик, западът я насъсква, готви се номера с Украйна, защото Украйна цъфна и върза.

Някой да каже какво се случи с "президента" Гуайдо във Венецуела? Превзе ли властта след "признаването" от страна на ФАЩ и Гейсъюза?

dani_sht@

Мадуро си е още начело. Последно чух за някакъв нескопосан опит за преврат от американски командоси акостирали с лодка и заловени от местни рибари...

Комсомолская правда, какво да се каже?