Конфликтът в Азовско море - какво крои Путин?

Събитията ясно показват, че руският президент съвсем не е приключил войната си срещу Украйна

Обратно в новината

Коментари - Конфликтът в Азовско море - какво крои Путин? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека измръзнат немските ви задници и ще го пуснете пак ....

Това статия на ДВ или БиБиСи ли е? Русия не започвала война с Украйна, а в Украйна има тлееща гражданска война благодарение на своите политици и американски "приятели".

Не знаех, че това е място за разказване на мокри сънища.

Idiot. It's a Black Sea, Black Sea. Not Azov Sea !?!?!

Дойче веле-фабрика за фалшиви новини.. всичко е ясно.

Защо бе дир-е, защо публикувате фалшиви новини? Само в заглавието има 2 лъжи: 1. Конфликтът на 25.11 не е бил в Азовско, а в Черно море. 2. Руският президент не е започнал война с Украйна, за да я завърши. Какви са тия ревове за Азовско море, след като там нищо не се е случило? На фона на постоянните украински заплахи, че ще взривят моста, 2 военни тежковъоръжени украински катера и още един да ги влачи при инцидент, с двама контраразузнавачи от украинските въоръжени сили на борда без уведомление и без да отговарят на руските предупреждения навлизат в руски териториални води в 7 сутринта. Цели 12 часа - до 19 вечерта си играят на котка и мишка с руските погранични катери, в пълно радиомълчание. Тази 12 часова гонитба в руски води има единствена цел - да провокира и провери боеготовността на руската брегова охрана. След намесата на руски кораби, въртолети и самолети, нашествениците са арестувани до моста. Не е спазен реда за преминаване през моста - предварително уведомление и назначаване на лоцман придружител за неговото безпрепятствано преминаване. Подобни процедури има при всички тесни проливи, не може всички кораби едновременно да се наблъскат, нужен е ред в пропускането. Най-интересното обаче следва, а то е, че почти всички международни СМИ и политически ръководители отразиха този акт като руска агресия в Азовско море върху Украйна, а в действително това е украинска агресия в Черно море върху Русия.

Путин нищо не крои с украйна. Много добре знае, че турен акъл в глава не стои. Оставил е украинците да си изстрадат разбирането,че за тях друг път освен заедно с Русия няма. След като узреят по естествен път те сами ще се върнат там където им е мястото.

- чакай ти да се върнат украинците... А за страдащите етнически руснаци от ЛНР и ДНР имаш ли готова успокояваща опора?

То и за добичета и търгаши като теб друг път освен или с Турция или с Русия няма, сам погледни на какво сте я направили България. АМа украинците поне се биха мъжки с турци и татари и дори корабите им стагаха до Цариград когато българите бяха до един надупени в турско робство, Чети историята.

Какво за историята бе трол Българите са били надупени защото европа ги е оставила на ОИ при условие че ненавлизат по навътре в европа и пак е имало Българи който са се борили. Ама ето от такива предатели като теб сме били 500 години под робство.

Не Русия, а Украйна създава напрежение и търси конфликт! Украйна иска "да си върне Крим", който е Руска територия от 1783 година! Четете историята за Крим, уважаеми "западни демократи"!

Германия вместо да слуша драскачите на подобни статии да вземе да подготвя инфраструктурата си по вода,пристанища и магистрали за връзка с товаропотока по Волго- Балтийския воден път,както и по още две други водни системи свързващи Волга с Балтийско море.Проекта на проектантите на Президент Пътев е изцяло комерчески и от полза на страните от ЕС и Русия,както и за Скандинавските страни за търговия и взаимно сътрудничество и представлява част от цялостен търговски проект на Русия,Китай и др.държави.Азовско море е също част от този проект-за отбелязване проектиран върху изцяло руски територии и региони,без никаква инвазия на Русия върху чужди,чиито и да било чужди територии и водни акватории-напротив Украйна,Полша ,като региони са изцяло заобиколени,което не означава,че не биха могли при изразено независимо желание също да участвуват в него,но не ,като подставени, подобно на англисетата, региони с бъдещи намерения да навредят икономически на проекта,така,както сме свидетели на вредата от т.н.Брекзит на икономиката на ЕС създавайки проблеми от сорта "...на ти кукличките,дай ми си парцалките!" Има още много подробности по проекта ,но нека да останат и за следвашия път при нови военни провокации срещу мирен търговски проект.Обърнете внимание,че военното положение в Украйна е в областите граничещи от украинска страна с Азовско море по плана,минимум,който беше гласуван с колизии от Украинския парламент и тук въобще не става въпрос за Крим,Керченския мост и заплаха за градовете Мариопол,Бердянск и др.Става въпрос след неуспелия опит за създаване на военна база в Крим,такава да бъде създадена в самото Азовско море,за да пречи или да държи под контрол точно икономическия проект,който ще донесе просперитет на всички околни региони.И в този аспект сляпата омраза към РФ се продава,като стока на онези фактори,които от години се борят за нейното отслабване,но в условията на адекватно ядрено противопоставяне се опитват друг да им свърши работата.Йес!Даа...Да!

Освен път, трябва и да има какво да върви по него, а тези санкции ще пустее...

За какви санкции става дума?Не се усещат.Йес!Даа...Да!

Вчера чухме интервю с пленените моряци, които казаха, че са изпратени от Киев с цел нарушаване, териториалните води на РФ!

Това от къде го чу ве лъжец долен???

Руснаци Украинци един дол дренки , първосигнално избухливо племе . Още първия протест на майдана стана ясно че ще е на война , също като по възрасното Българско Племе , конспирации простатии и баба Ванга ?????

Материалите на "Дойче веле" са опасни за четене! Има опасност от мозъчно увреждане! Те си разглеждат някаква конспирация и фактите изобщо не ги интересуват. Пет пари не дават за това, че има нарушение на руската държавна граница; че от 8.00 часа сутринта до 20.00часа вечерта руските граничари предупреждават, увещават и кандърдисват украинците; че на украинските катери има двама офицери от украинското разузнаване; че украинците съвсем съзнателно са се отказали от лоцман! Кой го интересува всичко това?! Путин кроял нещо! Кроят, ама другаде. На някои много им се иска Петро Порошенко да продължи да е президент на Украйна. Я виж как громи Русия, каква злоба изпитва към нея. Чудесен е! Да де, ама той върви трети в класирането и няма да участва в балотаж. Как да му помогнем? Ами така! По този начин! Белким украинците видят какъв голям патриот е и как се бори с Русия. И белким пак го изберат. От "Дойче веле" наистина смятат хората за глупаци. Всички сме от село и никой не се сеща за какво става дума!

Много точен коментар "Бай Иване, браво!

Ауу, лъжите на дойче веле отново в действие. Някой да им беше казал, че през март украинците задържаха първия руски кораб. После още два. И в Отговор на всичко това, руснаците започнаха проверки на украински кораби. Много избирателно подбират фактите, за да ни накарат да мислим каквото те искат. Не схващам, как медия с претенции брутално лъже читателите си. А тези пък правят това съвсем редовно.

Действително с премълчаването или изопаченото поднасяне на факти, ДВ се компрометира тотално. Но пък в статията прозира истинската цел на провокацията, където Украйна се използва само за параван - спиране на Северен поток 2.

А какво крои , препитаващото се с лъжи DW ?

Статията е от Дойче веле !Най-големите лъжци !Може въобще да не я четете !

Отново глупостите на Велето. Някъде кроят нещо на Путин, а той още ги търпи. Не знам от къде у този човек такива нерви...

Ludiamaus

В същност днес дори и да спрат северният поток 2 вече е късно, Турският поток вече е реалност, а колко му е да се направи стиковането с преносната мрежа на турска територия. Но пък имам и едно такова питане,,Нереде Стамбул нереде Ямбол -сиреч украинските кораби са арестувани в района на моста при Таман или малко след това, от какъв зор корабите остават в района на Керч(или Заветное) а екипажа е откаран на 250 километра от там в Симферопол!? Това ми прилича на случая в който помполита на гемията подава една бутилка поморие на Гочето и му казва подай я на човека до борда. Гочето я подава, идва полиция и го свалят на брега....Намират го след 6 (шест)месеца на 400 килиметра от пристанището в Либия

Ludiamaus

Тука има едни копелета дето не е ясно дали въобще могат да мислят. И отново питам; Гемиите са на кей в Керч канал -какъв е проблема екипажете да се изпратят в Симферопол! В самият град Керч има два ареста (военни) единият е ГАРНИЗОНЕН освен тези на полицията. Нека тези с минусите обяснят тази логика! И още нещо преди години помполита Георги Радев на едно 1500 тонно корито вечерта, когато на палубата се прожектира филм, извиква Гочето, дава му бутилка "Поморие" да я даде на арабин до борда. След няма и 5 минути идва полиция с два джипа и го отвежда. Намериха го от дипломатическият център след шест месеца в либийски затвор на 400 километра. Същият Георги Радев хвърля десетина бутилки алкохол на коката на ЕЛчето Събчо Александров, през пова време ние всички сме в машината на реда в Тунис при щурмуването текнаха уплътнения на цилиндрови втулки в картера. Жорко като вижда катера на контролата хвърля бутилките на койката на Събака. Беше голям проблем да не го дебаркират и то благодарение на капитана Румен Атанасов. Примерите са действителни факти. Отвеждането на екипажите от корабите на стотици километри няма обяснение! Намеерили оръъжие на военен кораб, да не се окаже че са намерили атомна бомба накрая

Не знам какво "крои" Путин, но НАТО ще вземе да му скрои дървен костюм на джуджака ...

Как се крои тази шапка? Както Хитлер ли я скрои? Или не бе както Напальон!

Май не си бил в часа по граматика?

Май не само в часовете по БЕЛ, но и в часовете по география и история си отсъствал. Защото Руската империя победила Наполеон я няма на картата. Няма го и СССР. Германия я виждам. Там. С малко по-малка територия, но с много по-голям БВП от Русия. Просперираща. Водеща Европа напред. А РФ е третата държава на тази територия за 101 години.

Решаващото участие на българската армия!

Абсолютни измишльотини. Украйна отдавна е в поза партер и няма изправяне поради глупостта на нейните политици. Путин няма никаква полза от изостряне на обстановката, понеже и сега му дишат във врата с какви ли не санкции и обвинения. Единственият печеливш в тази ситуация е украинския президент, който хем иска да си вдигне нулевия рейтинг преди изборите, хем пак да насъска Запада срещу Русия. Украинските политици добре изучиха маниерите на учителите си - провокираш и после викаш колкото можеш - "Дръжте провокаторите". Нападаш пръв и после крещиш - "Дръжте агресорите". Сори, такива тъпаци, които да вярват на подобни дивотии, няма. От една богата и силно развита страна Украйна става държава, която скоро ще е по-зле и от България. Все още има остатъци от миналото като евтини ресурси, безплатно здравеопазване и образование, но всичко бавно си отива. И идва тотална мизерия, на чиито фон надути като пуяци политици се пъчат с това, колко ги подкрепяли и уважавали на Запад. Гледали сме го този филм.

Добре казано.

Ушанките да връщат Крим на Украйна, че да се нормализира ситуацията в Европа !

Хахахахахххахахахах то бива да си прост ама чак пък толкова, искаш да кажеш че Русия ако върне Крим Американците няма да правят повече бази, няма да се мешат в политиката на Европа, и направо ще стане рай на земята :)

Не пречи да опитаме , нали ….

Ако опитите ви са като в близкият изток не мерси. Като гледам в Ирак, Либия, Сирия какъв рай е! Не благодаря.

Кажи кога и веднага Крим ще бъде върнат.

"Затова сега е спешно необходимо да бъде спряно изпълнението на проекта "Северен поток-2" през Балтийско море." (С), Дойче Зеле.

Добре де ами ако утре Путин реши и наложи санкции на Европа като спре газта по СП 1 какво правим?

1 долар започва да се обменя срещу 1000 рубли сутринта, 1250 наобед и 2000 вечерта. Максималните заплати стават по 5-10 долара. Ако не направят от чешмите да тече водка, а пиците да ги раздават безплатно с лопати правословния народ излиза на улицата и постъпва с Путин, Медведев, Рогозин както е постъпил с Николай Втори (разстрелян от болшевиките заедно с цялото си семейство, а богатствата му разграбени...)

Ама вЕрно ли газта движи цялата икономика на Русия не беше ли петрола. А ти май си мислиш че това е България 97ма

Америка развали оръжейната сделка със Саудитска Арабия.

Хайде прослушайте пълната комуникация между корабите и граничарите - тогава пишете подобни статии!

И в Германия има сороски журналя - важното е да се спре СП-2 в угода на САЩ. Някой още да се пита за какво украинците ручаха жабетата и за какво им трябваше тоя цирк с катерите?

Гати "обективната журналистика", от самото заглавие, през подзаглавието пропагадно-политически коментари. Какво кроял Путин? Не Путин е крояча. 1. Неограничената свобода на "западния свят" над целия останал свършва до територията на Русия. 2. Украйна беше една дебела межда. 3. За "западния свят" беше изгодно стратегически и търговски да я премахне. Финансират революция. 4. След неразрешен гей-парад най-педерастки искрата на революцията е дадена. 5. Украйна обаче е заплашена, че ще остане без руски газ. 6. За да не остане без руска газ на Бойко Борисов и останалите курви им е заповядано да спрат "Южен поток". 7. България губи заради интересите на украинската хунта. 8. Русия и Турция създават варианта "Турски поток". 9. Украйна отново висва, заплашена, че ще остане без руския газ. 10. За да не рухне тъй важния стратегически съюзник на Запада се създава политически конфликт. Просто като леща.

На твоя Путин целия сват му пречи ….

Абсолютни глупости и поръчкова статия. Провокацията има от страна на Украйна и Западен Свят, чрез тия нещастни морячета от Украйна. Това, че от руска страна действаха адекватно подлуди краварчетата и НАТОвските джендъри.

Да бе, все Запада виновен … Ами как Запада веднъж не се оказа виновен на Китай, на Индия, ами само на Русия все и е виновен

Как така Китай не е воиновен?!?! Някой май не си е чел опорните точки. САЩ и бай ти Дони официално заявиха, че техни врагове са Русия и Китай. Търговска война САЩ с кого водят? Дори европейците наказват, че не се отметнаха от Иранската сделка. Викаш само Русия е в новините...... или се образовай или няма да израстеш в бизнес с троленето..

Какво крои ли? Едно единствено нещо - как да остане на власт до края на живота си. Рейтингът му пада. Партията му загуби последните 3 избора за губернатори на области. Трябва му стягане на редиците, победи и преди всичко външен враг, който руснаците да мразят. Че иначе ще се сетят за него и току виж свършил живота си като Николай II - Кървавия или като Сталин. И тогава жалко за спестените милиарди в Швейцария и САЩ.

тези пак се правят на ощипани госпожици. Всички си мислят, че руснаците са притиснати в разни кьошета и се чудят накъде да се завъртят, че да им влиза по-безболезнено, но всъщност истината е, че Путин изобщо не се чувства ограничен. Отново украинците трябваше да правят разни изпълнения, че да привлекат вниманието на световната общност към проблема "руски империализъм".

КОЙ ще притиска страна с хиляди ракети "в кьошетата"? Те се натискат там сами - паднащи самолети и ракети, пушещ самолетоносач, потънал док, крив космодрум, забуксувала икономика, блокирала Армата, непопулярна пенсионна реформа, милиарди изнесени зад граница... Сорос и Порошенко са виновни. Единия проби дупка в дока, а другия нарочно лееше бетона криво. Видях ги.

Какво крои Путин ли? Ами на първо място да фалира сергейстанишевия либерал-фашистки джендърски сайт, хаха!. Като гледам броя на коментиращите, жал ми става. Ако не се обърне политиката му на 180 градуса, сайтът си заминава, бай бай!

Путин нищо не крои, просто дава ясен сигнал какво ще се случи, ако някои си прави илюзии да провокира териториалните претенции на РУСИЯ, били те справедливи или не!!! Сигнала е насочен срещу зачестилите маньоври по границата на РУСИЯ окуражавани от разни либерални розовоочилати бюрократи живееще с мантри за Глобализъм и Несекващи лесни пари / новонапечатани кинти без покритие/ ! Подобни действия се практикуват постоянно от Китай, Турция, Иран, СА, Великобритания /фолкландските острови/, Израел , Индия и т.н. Друг въпрос е Корумпенко защо е решил да копира Ердоган ,който държа 2 години странат в извънредно положение Турция за да си организира преизбирането!!!

Страшно е, ако не е платена публикация. В такъв случай никакво лечение не може да помогне на "автора".

Знаят че Путин крои шапка на Порошенко.

Тогава вече ще настъпи края на фашиЗЪМА в украина!

Немските боклуци да си налягат парцалите , че да не се развее руското знаме над Райхстага .Не стига че руснаците им разрешиха да се обединят ,ами сега хапят ръката ,която им даде държава.А на неблагодарниците може да им бъде отсечена главата-тогава да видим как ще хапят.

Ти си сбъркан отвсякъде. Кой ти е промил до такава степен мозъка ??

И за руската свиня има Коледа

Неолибералниая американски фашиЗЪМ е в предсмъртен гърч! Украина е само пушечното месо на рептилите от фашингтон! НО скоро ней вежливия човек на планетата ЗЕНЯ,ще постави точка на това безумие и виновните ще бъдат наказани доста сурово! Дерзай соросово изчадиие...дерзай. Моли се на шейтана за милост. Та той нали е вашия господ.

Скоро..скоро.. Как е времето там на ' планетата ЗЕНЯ'... да не е ЖЕНЯ случайно?

Украински кораби предприемат действия, резултатите ги знаем. Порошенко некадърно обявява военен режим, но всички дрънкат, че Русия водела война... Не е лесно да си платен пропагандист, сигурно и те получават главоболие докато пишат такива глупости.

Не знам какво крои Путин но със сигурност ФАШИСТКАТА власт на пеотрошенко и нацистите в върховната рада,може съвсем скоро да отнесът як артелерииски шут в гъза,заедно с техните верни другари от фашистките американски щати! Амин.

Нали фашистите и русия започнаха ВСВ

Всъшност Чембърлейн даде карт бланш на Хитлер за нови територии.

'Чембърлейн даде'.. а Молотов-Рибентроп не даде а ?

Къде е ролята на ЦРУ? Всички коментират вероятни хипотези, които руснаците даже не са си и мислили. Тук се вижда, че всичко е предварително замислено,като повод да се вкарат тежки оръжия от САЩ и да се помогне на Порошенко да остане на власт.

дв май пак заработва за издръжката си защото не се захваща да каже истината и да анализира какво точно и под коя диктовка украйна направи провокацията ами пак търси под вола теле ''какво крои Путин'' сякаш той е нарушил границите на украйна и не е спазил международното право..

Статията започва с лъжа - Порошенко не може да въведе военно положение еднолично, както ни проглушиха ушите вече трети ден. той и тези около него дори не знаеха процедурата - Порошенко предложил на Радата и те почти единодушно приели и въведоха една голяма незаконна щуротия. На 26.11. украински депутат с тахната конскитуция и закони в ръка обясняваше, че това трябва да стане с Указ на Президента, който Парламента да утвърди. Ама не. А и ДИР-а ни уведоми за някакъв нов указ, като стар не е имало. И затова военното положение, както вчера уточниха, ще влезе от днес. И какъв путин замесвате тук, не ми е ясно? Ако укрите не бяха пробвали инсинуацията, а може и да беше явен опит да потопят корабчетата в протока, Путин няма как да се намеси, нали? Путин ще се намеси може би догодина или по-вероятно 2020 г., след като шунтира Украйни със СП2 и турски поток. Тия фашизирани идиоти са вредни за света и трябва да изчезнат.

А украинските кораби какво търсят в руски териториални води? Да не са ги поканили от Москва?

А бе се успокои малко. Стига да рекламираш липса на мозъка си. Засираш информационо пространство, уж извинявай.

явно си руски трол, българският ти баш на руски избива

американците искат Путин за президент... но единствено Порошенко се опитва да направи и невъзможното за да уреди украинците да минат под властта на Путин, който пък упорито не ще да окаже тази чест на дотегналата на всички Украйна;)

Статия в Типичен на НАТОвски нард пропаганден стил! - естествено Путин постоянно нещо лошо крои и иска да завладее Света! Затова пък САЩ ни лук яли ни лук милрисали - света вода ненапита. Марионитките им говорят вместо тях и провокират вместо тях. САЩ искат само да защитат света от Кроячи и да просадят повсеместна амириканска демокрация и ред.

Русофобска статия. Защо се приема позицията на лоша Русия? Украинците нарушават международните закони, а постоянно лансирате че виновни са руснаците които защитават държавните граници. Русия не е разграден двор като България. Какво трябваше да правят руските гранични войски, да чакат украинците да стигнат на 30 км. от Москва и тогава да предприемат действия? Даже пленените моряци казват че са нарушили териториалните води на Русия, но поръчковите медии са налапали едни л..йна и само тях дъвчат.

Аз само се чудя, как при наличието на мръсотията наречена "дойче веле", някои все пак имат наглостта да говорят за руска "хибридна война" срещу някого??? От друга страна разбира се еничарската наглост не познава граници....

Поредният опит в германското 'Работническо дело' да се гледа на боб.

Германското 'Работническо дело е разбира се под нивото на изтънчените аристократи от селската кръчма.

Какво бил корил Путин?! Една шепа купени и прости хулигани се опитват да ми влезат в апартамента и после какво кроя аз? Ами планувам да ги прасна с точилката по главата и да ги наритам та да им дойде акъла. Ей те това кроя. По интереснипят върпос, какво са кроили продажните и тъпи хулигани които бяха предупредени да не ми влизат в апартамента, ама все пак го направили. И понеже знам че са тъпи и продажни, започвам да си задам въпроса, кой ги е подкокоросал да направят такава простотия ЗНАЕЙКИ че ще бъдат хванати и наритани! Та въпроса тука е какво кроят те и тези зад тях!

Не знам, 3ащо,.... този МИЛИАРДЕР,.... Hе Милионер,... а МИЛИАРДЕР , ...Порошенко,.... се набута в ръцете на "ИГРАЧИТЕ" ???? Той,... има толкова пари, че за 100 живота, не може да ги изхарчи!!!! А сега,... "ИГРАЧИТЕ" ще му вземат ВСИЧКО, а самите украинци ще му Разкажат ИГРАТА!!!;)))

Сигурен ли си че не пишеш за П...утин, а не Порошенко?

ВВП е влязъл в политиката подготвен, а не по стечение на обстоятелствата.

Сигурен съм!!!! Защото ПУТИН е от ИГРАЧИТЕ и то ГОЛЯМ ИГРАЧ!!!! СВЕТОВЕН !!!;))

DW отдавна не е капацитет в политическите анализи. Не знам защо ги тиражирате въобще!

Всичко, което създадох, Путин го унищожи!

Напротив, ВСИЧКО което ти Унищожи, аз го ВЪСТАНОВИХ !!!;))

А ти нещо си създал?... Не знаех.

Тебя просто обманули, где сейчас находиться НАТО?

А DW да са чули че Порошенко като изтрезня отмени военното положение? Следете поне вчерашните новини.Излагате се така.

Не знам, кой бездарник е написал тази статия, НО, усещам, че Порошенко ще си ОТИДЕ като Чаушеско!!!;)) Не споменавам, умишлено САДАМ и КАДАФИТО, защото Тях,.... "Bнесената Демокрация" ги погуби!!!;))