Бележник на властта разкри спускани директиви за разправа с неудобни

Председателят на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов е обвинен в длъжностно престъпление. Намерен е бележник, в който е записвал спускани му директиви. Сред тях е името на президента, както и жена с инициали И.Ф., която е имала ключова роля.

Обратно в новината

Коментари - Бележник на властта разкри спускани директиви за разправа с неудобни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тоя ще излезе поредния купен, с измислени записки в тефтерчета. Пак някой казал, пак някой написал, пак някой чул и т.н. Друг Найденов. Между впрочем ще бъде ли съден този Найденов или той си е купил вече присъдата с номерата срещу ББ.

Абе тази прокаратура защо ни залива с разследвания на анонимни доноси и тефтерчета??!! Тези станаха ептен УИКЕНД?? Какви са тези прокурори-юристи, които дават пресконференции като някои махленски клюкарки!! Срам и позор за тези корумпирани магистрати!!

Така се "губят" то тефтери и записки :))) Повдигна ли му обвинение.Пха! Ще му пръднат на дедовия :)) Всичко е представление. И протести и новини,и уж открития.

след тази акция на прокуратурата, предполагам че мног секретаарки и сътрудници вече са си изгорили тефтерите.......защото такива имат всички, въпросът е защо се избират само някои да се огласят!!!!!

Нека утре да не даваме Гергана

ПОРНО ПОМИЯ, С КОЯТО ДИРА НИ ЗАЛИВА ВСЕКИ ДЕН - ЗАЩО ?! ЗА ДА ОТВЛЕЧЕ СЪВСМ СЪЗНАТЕЛНО НАШЕТО СЪЗНАНИЕ ОТ НАЛЕЖАЩИТЕ ПРОБЛЕМИ - ТОКА, ВОДАТА, ПАРНОТО И ИЗБОРНИЯ КОДЕКС! ТОВА Е ТО - МИСЛЕТЕ МУ!ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ БСП НА ВЛАСТ! ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДО КРАЙ, АКО НЕ ГИ ИЗМЕТЕТЕ ТУТАКСИ!!!!!

Другите държави имат демокрация.Ние си имаме провокация:)))) Парламентарна провокация.

в новините този гербераст призна че са негови записките а тук дира не си актуализира статията и я покри:(

почти цялотот интернет новинарско пространство е про герб..

Боже, боже, то на човек не приличам,къде са го сложили и как да не е послушен ...

Това ли ще да е новия кьорфишек ? Работата с бюлетините поутихна и тихичко се покри, след като си признаха цаците, че няма как да докажат как тези бюлетини могат да бъдат използвани. Сега тефтерчета... Абе, като им се занимава... Лошото е, че само пилеят народна пара. Ако ще доказват да доказват и да ги вкарват в панделата. Ако не - да си ги правят там разработките и когато са готови - да кажат какво са направили. Те половината "доказателства" ги научиха и евентуално тези, които набеждават. Тъпа работа.

Герберастки боклуко,прокуратурата го хванала този мазньо "на калъп",а ти разсъждаваш менте тефтерче ли е имало или не. Всеки мислещ човек е наясно,че всичките тези комисии и комисийки бяха създадени от едни болни мозъци,които искаха да поставят под контрол всичко в държавата и безметежно да управляват поне колкото дедо Тошо.Такива "калинки" и преданни на определен кръг хора партийни хрантутници затова бяха назначени на такива високи постове - да докладват и да спазват партийните герберастки указания.Като искаш демокрация - осъзнай се най-накрая,с такива боклуци,като Б.Б,Ц.Ц.,И.Ф. и т.н. от тефтерчето никога няма да се построи демократична държава.То герберите излязоха още по-ревностни защитници на партийните простотии и от бившите активисти на БКП /макар че май са си едни и същи/!Язък за държавата ни...

Погледнете ги само как са се наредили юнак до юнака мила моя майно льо, СМЪРДЕЛ до СМЪРДЕЛА, ГЕРБЕРЕСТ дс ДЕРБЕРАСТА, БУДИСТ до БУДИСТА, да ти е драго да ги гледаш и да им се радваш и това ми било политически елит.Нееее това за мен е политически БОКЛУК и ОТВРАТ.

Каква 'визия' има тоя малчуган. Човек да се чуди откъде ги намират! Шок и ужас мани, мани!

Ето едно на снимката.

не е лошо някой да обясни на протестиращите, че тази глупост граничеща с престъпление, не е под давлението на сегашната, а на предишната власт, защото снощи ги гледам протестиращите и по тоя повод искат оставката на Орешарски. А, къде са посланиците да изкажат своето възмущение срещу тази търговия или политически натиск към Комисията. Всичко в България е подчинено на двоен стандарт - ако си от ГЕРБ и Сините не е интересно какво вършиш или по-точно все е добро, ако си от БСП и днешното правителство - всичко е грешно и незаконно. Това вече не са мотиви, не е демокрация и нищо добро няма да се случи.

Това са някакви глупости без доказателствена стойност. Чудя се на тези, които си мислят, че това може да издържи в съда. Честно. Аз съм адвокат.

Не Ви личи, колега!

ЗАПИСКИТЕ ОТ БЕЛЕЖНИКА НА 100% ОТГОВАРЯТ НА ПРОВЕРЕНИТЕ ПРЕПИСКИ НА КОМИСИЯТА ОТ ПРОКУРАТУРАТА. ДАЛИ СА ГЛУПОСТИ А?????????????????????????

А морала къде е морала бе драги адвокате.Германския президент си подаде оставката само и единствено защото е ползвал кредит чиято лихва е по-ниска от нормалната.Тук се лее помия и мърсотия в невъобразими количества а Вие ми говорите за доказтелства и т..н.КЪДЕ Е М О Р А Л А г-н адвокат?

Ти ли говориш за морал, комуняга ?

за Всяко Прасе Идва Коледата

днес е деня в който се е родил апостола,оставил ни е своя бележник и едно народе ????...с четири въпросителни...странно е когато има и друг бележник днес , който може би е отговор на тези въпросителни...и в който българи застават срещу българи...без да има обща национална идея...днес има всичко ...няма само срам

Комисията за конфликт на интереси е петчленна. През 2011 г. парламентът избра номинираните от ГЕРБ Филип Златанов, от ДПС Сабрие Сапунджиева, и от Атака - Катя Станева. Останалите двама са назначени от президента Георги Първанов Николай Николов, и от правителството на Бойко Борисов Паскал Бояджийски. Всичко в държавата е така - на партиен принцип! И най-добрата европейска практика се ОПОРОЧАВА още в зародиш!

Радвайте се хора в момента управляващата тройна коалиция, явно се готви с оставката на правителството и поднови компроматната война за нови избори . ;-)

Човекът си призна, че тефтера е негов. Какви компроматиЧерното е черно, бялото е бяло. Бил е достатъчно тъп да записва. ТАКИВА ли искаш в управлението на България????

вярно муцуна и сигурно много заслужила за боко тиквата , ама пък проверката и констатациите ну не му отстъпват

Бъркотят бележници и сричат, докато апапите им правят висаджия губернатор. Лексикони разменяте ли си ?

кошчето му проверихте ли и рецептите за сладко на жена му.

Сурата му потвърждава записките!

Хвала на ТАКЪВИ управляващи... и техните избиратели !!

в моя бележник пише и. бах ореш., стан. . и го турих на про кура и пом. и пеев. в г. за.

ей вечно прости си останахте на хората в бележниците бъркате , пък един бандит не осъдихте , всъщност осъдихте ама кво от това без да ви пита си тръгна.малоумници за нищо не ставате само поръчки същи Боко и Цецо сте , че и по-зле , те поне не паднаха да гледат кошчетата и бележките.

Държавата, както я разбира ВОЛЕН - но само за него. Толкова е пошло, че ни остава или да я напуснем, за негово и на БСП/ДПС/Пеевски удоволствие, или да ПРРОТЕСТИРАМЕ и ТЕ ДА Я НАПУСНАТ !!! - с добро или насила, ако не искат с добро! В Северна Корея, Куба или РФ може да ги приемат.

не ми се вярва тоз човек да е пълен идиот - такива работи не се пишат в тефтерчета и те не се държи в къщи .нещо намирисва тази история-прокуратурата не е редно да прави литературни четения докато няма експертиза и тече разследване?

Ти му виж само физиономията, пък после потвърди какъв е???????????:)))))))))))

През цялото време, от началото н агодината досега се питам, дали Моника стои зад това тотално оклеветяване, или Пеевски, а може би и двамата. Прокуратурата в случая, и за най-голямо съжаление, със своите т.нар. действия е просто една сдешна пионка- като Сидеров например.

Аде пак ''флашки'' от посерано .....кога ''независимата'' прокарутура ще раследва офчия румен и Курнелия дето му го лапа за кражбата на 300 милиона лева от енергетиката чрез швейцарската им фирмичка ??!?!

Курнелия е много точна характеристика, от преки впечатления говоря!

Това държавно обвинение, т.е. прокуратура ли е, или ТВ 7 - Бареков???

Това не е прокуратура, а PR агенция на Пеевски, разбира се ! Да спасим България от мафията! На протеста, ако споделяте !!!

Готин тефтер, тъп изпълнител! Фильо, Фильо, има да пишеш сега едни дълги обяснения, та чак Вазов да надминеш! Всички коментират И.Ф. Искра Фидисосова ли е, Искра тая Искра ли е и Фидосова оная Фидосова ли е. Аз се интересувам от друго обаче! Има едно изречение, което ме впечатли. Умникът Фил е записал: На 19.02. да се изкарат хората на улицата. На 19.02.2013г на улицата имаше сблъсъци между протестиращите тогава и полицията. Проля се кръв и на другия ден Бойко Борисов се изниза, както от всяка друга длъжност досега, от отговорност и ошашави министрите си, като им подаде оставките. Знаейки, че Филип Златанов е номинация на ГЕРБ за председател на КПУКИ, т.е. той е личен избор на Цветанов и Фидосова, одобрен от Лидера, означава ли, че сблъсъците са провокирани целенасочено от ГЕРБ, за да има удобен повод да се измъкнат от управлението, след като са разбрали, че са опоскали всичко като скакалци и няма нищо вече за гербене. И какви други функции е изпълнявал умния Фил, освен председател на КПУКИ? И да не забравя, а бе, прокурорите, защо Фил не е в ареста? Умният Фил лансирал версия пред прокурорите, че тефтера всъщност не е тефтер, а скициран проект за политически трилър и всичко написано вътре е плод на фантазията му, като само вземал идеи от действителни случки и дела, които доразвивал чрез заемки от американски бестселъри и мувита. Един вид бил българския Джон Гришам и Дейвид Балдачи в едно тяло. Бил толкова убедителен, че прокурорите чакали с нетърпение филмовата версия на трилъра, затова го пуснали с Парична гаранция, на свобода се твори по-добре! Както и следите се замитат по-успешно! Иван Петров Бивш столичен апелативен прокурор

Много се организирали герберите! Сам съм - други няма, а? И ИФ не си спомня коя е. Амиииии... Нищо не каза. Ама идиот! Записвал си, златния!!! Животът е такова нещо, че да искаш не мо'ж го измисли :-)

Поръчкова прокуратура

И кое е поръчката? По-скоро, къде са поръчковите? В прокуратурата, дето намериха бележника, или в тази комисия, на шефа на която са спускани директивите! И надлежно записвани! Да не стане грешка!

Каква сензация, бе! Разбира се, че властта изисква подобни действия.Къде и кога не са се правели? Ето сега Цацаров прави същото. "Удря" здраво! Прав е "Кой ще каже" по-долу. Цацаров не търси сериозните проблеми и големите поразии, не иска да ги търси и намира. Няма да ги търси, защото са правени от комунягите и догановците.

Бих приветствал Цацаров, ако активността му в последните месеци не беше твърде едностранна. Всякакви неща, които са дискредитиращи ГЕРБ, макар и недоказани, се публикуват охотно и по един твърде смущаващ за една независима прокуратура начин. Нищо касаещо новата Тройна коалиция не излиза на бял свят, а Цацаров се прави на сляп и глух за писмата, адресирани до него и посочващи престъпления на водещи фигури в БСП/ДПС/Атака. Дали факта, че той е МАСОН от пловдивската масонска ложа, на която водач е видният олигарх, свинар и БСП лидер Г.Гергов, не го прави толкова селективно активен?

Точно така

Господин Цацаров, прокуратурата по света доказва обвиненията си в СЪДЪТ !!! а не прави литературни, съчинения по тема(оплюй опозицията)?И какво става с ДЕЛАТА-на Станишко(изгубени секретни документи,прехвърляне на държавни пари чрез австрийски лобист към фирма на жена му, 250 милиона отпуснати за аец Беленебез разрешение на парламента, три пъти по голямата цена дадена на Сименс Австрия (116 милиона евро)за лични документи на гражданите на Р.Б. загубените пари от Моника в Кипър.

Ама напълно си ми ясен! Бегай у Банкя!

Защо лъжете че сте БЪЛГАРИН?Вие сте интернационалист? а те нямат род и родина.

И СЕГА ОЧАКВАМЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА НАМЕРИ ТАЙНИЯ ДНЕВНИК НА ВОЛЕН СИДЕРОВ, В КОЙТО ТОЙ ПРИЗНАВА, ЧЕ ИМА ВРЪЗКА С МЕСТАН,НО Я КРИЯТ ....АЙДЕ СТИГА С ТЪПОТИИ, А?! ХОРАТА НЯМА ДА СЕ ПРИБЕРАТ ЗАРАДИ ТАКИВА КЪОРФИШЕЦИ

и кои хора няма да се приберат много ми е чудно...платените протестанти ли или заблудените скейтери

Волен не си води дневник, той издава книги (като "Моята борба" в негов вариант) -а неговите избиратели и съюзници в парлмента ги одобряват и поддържат!!! Да живее Волен - той управлява България!!!

ще си подаде ли оставка?

Той ли бе! Него го търсели под дърво и камък, а той бил...под чехъл!!!

хаха много добро определение, само дето освен под чехъл е и от другия бряг

Все си казвам - не съди за хората по физиономиите им... Въпреки че на някои им го пише на лицето що за стока са... Ама като го гледам този другар - той е "точно" за комисията за предотвратяване конфликт на интереси...

Не си права, другарко! Аз като го гледам, много праволинеен и отговорен ми се вижда другаря Златанов! Назначен е след прецизен и честен конкурс...И изобщо не е корумпиран и манипулируем!

Мълчи като комунист. Ама защо като? ББ сигурно от БКП структурите си го знае и си другарува с него... Е ако не ББ, то тогава ЦЦ :-)

Бойко, ако и това се окаже вярно - при следващите избори с Атака ще хвърляте боб да прескочите бариерата за влизане в НС!

Поредното хвърляне на лайна! Интересно, а БСП и ДПС дали са чисти като росни капки???

НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА СРАВНЯВАТЕ А ЩО ПЪК СТАНИШЕВ ЕДИ КАКВО СИ ИЛИ ПЪК МЕСТАН ДРУГОТО И Т.Н......ТОВА Е С КАТО ПОДСЛУШВАНИЯТА, КОЙ ГИ НАПРАВИ,КОГА ,ПО КОЕ ВРЕМЕ И Т.Н, А ФАКТА ЧЕ ИМА ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОСТАВАТ НЯКЪДЕ МНОООГО НАЗАД...ФАКТ Е ЕДИН И ТОЙ БЕЗПОРЕН ГЕРБ УПРАВЛЯВАХА НЕКОМПЕТЕНТНО И СИЛОВО ..ТОВАЕ

Падението на Герб. Прокуратурата този път ги разби. Всичко да се съгласува ИФ. Срам. Голям срам за всички нас. Да ги разследват и осъдят по бързата процедура.

е това все едно не се знае, че дебелата монтанска нотариуска е редила схемите

За всички поддръжници на ГЕРБ - платените и наредени около софрата- вие ЗНАЕТЕ, че тефтерът е автентичен, защото сте наясно с modus operandi на групировката. Така че - аре, далече от амбразурата... А за все още хилядите фенове-идеалисти на бандита ББ - Златанов официално призна, че си е водил "записки" и не виждал нищо нередно....Така че - аре, сички у лево!!!

Този тефтер показва всичко за Герб. Ето това е паралелната полиция, за която толкова много се говореше в предизборната кампания. В тази дивотия сме живели, който ни харесва и плаща е добър, който е против нас ще бъде разследван.

Всичко трябва да мине през ИФ, а никой не знае на кого са тези инициали. Малък жокер към разследващите това е може би марсианец или около двеста, двеста и петдесет килограма добре сложено тяло на видна политическа деятелка с гениална юридическа мисъл. Тази красота неземна направи толкова поразии в държавата, че трябва да не се допуска повече изобщо до власт.

ИФ-ЦЦ-ББ тези инициали са правили каквото си искат в държавата докато са управлявали. Ето затова бяха изгонени с камъни.

Айде стига сте изкарвали Президента ангел, тия неща се знаеха много отдавна. Плюете против Сидеров, ама това което каза си е така

На вниманието на Европейската комисия: Една държава - за закриване! СПЕШНО!