Коментари - Протестиращите се събират на национална конференция на открито | Днес.dir.bg

Протестиращите се събират на национална конференция на открито

Протестиращите се събират на националната протестна конференция в събота от 14 ч. Тя ще бъде на открито, защото не са постигнали споразумение нито със зала "Армеец", нито със зала 1 на НДК. Точката е една - въвеждане на граждански политически борд, който "да поеме функциите на парламента след неговото абдикиране".

Обратно в новината

Коментари - Протестиращите се събират на национална конференция на открито | Днес.dir.bg

Коментари

Да попитам просто така за протокола. В България се завръща комунизма или аз нещо не съм разбрал? Национализации,власта в ръцете на народа,бленуваме за Китай и Северна Корея.

Китай ли ? Ама я го виж къде е Китай сега! (Инак не съм фен на комунизма,но ако ще има работа за всички и комунизъм ще приема)

В Китай фабриките са частни и народеца бачка по 12 часа за 100 долара Държавен капитлаизъм е точната дума Северна Корея и Куба са комунистически държави

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ НЕЩО: ВИЕ ПИЧОВЕ СЕГА ЩЕ ЧАКАТЕ ДА ВИ МЛАТЯТ МУТРИТЕ ИЛИ ПРЕВАНТИВНО ЩЕ СИ ПОЕМЕТЕ КОНТРОЛА ВЪРХУ ДРУЖЕСТВОТО КАТО СПРЕТЕ ПРОДАЖБАТА НА БДЖ? ДАЛИ ЩЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ? А СЛЕД 1-2 ГОДИНИ КОГАТО СИ СЕДИТЕ В КЪЩИ БЕЗРАБОТНИ ДАЛИ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ? ВСЕ ВЪПРОСИ РАЗНИ

Избора е техен. Ние можем само да ги подкрепим в борбата. Да заповядат на палатковия лагер.

Най-новите искания на протестиращите не включват изобщо борба срещу монополите, а основно искания, свързани с Избирателния Кодекс. С това протестите ще се превърнат изцяло в политически!

Я СЕ ПОСПРИ БЕ ШМАТКО... КАКВИ МОНОПОЛИ ЩЕ ГОНИШ БЕ- СЛЕД КАТО СА ЗДРАВО СПОЕНИ С СЕГА СЪЩЕСТВУВАЩАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ... ТАКА СИ ДРЪНКАШ-КОЛКО ДА НЕ ЗАСПИШ... КОЛКО ЛИ СА ПРОСТИТЕ КАТО ТЕБ ....

И мнополите дето се "борихте" само ЕРП-ата За Лукойл, Газпром нито дума Щото са руски ли?...

Конференцията Тръгна. Нека Сме с Бистри умове и Чисти ръце, Хора ! --------- Позволете още веднъж да поздравя по-добрата-Ни част : (било на открито, било на работа, било в кухнята, ...абе и на шопинг разбира се :-) - Честит Празник, момичета !

"Не успяхме да постигнем разбиране с държавата, форматът "Орлов мост" е динамичен и се провежда 20 дена на открито - така че и националната протестна конференция ще бъде на открито", каза пред БНР Янаки Ганчев, представител на движение "Орлов мост". Председателя утре да почерпи,защото има рожден ден,да не се скътава

на крива ракета космоса и пречи. защо ще са нелигитимни, защото вие не можете да артикулирате кои да ви е водач и какво искате ли? докато бродите по ливадите няма кои да ви организира за изборите. еи затова и никоя революция не е заваршила с управление на изваршилите я.

ЗАЩО ГОВОРИШ ВЪВ ВТОРО ЛИЦЕ - ЗА ХОРАТА ОТ НАРОДА ??? МАЙ НЕ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ ... АКО Е ТАКА - НАЛЯГАЙ СИ ПАРЦАЛИТЕ ДРИПАВИ- ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ РЕДА НА ВСЕКИ ЕДИН КРАДЕЦ И ЛЪЖЕЦ-ПОЛИТИК.... ОЩЕ МАЛКО.... ОСТАНА ...

Червената къща е проект на фондация"Гъливер клиринг хауз"В съвета на директорите са Десислава Гаврилова и Цветелина Йосифова.Десислава Гаврилова ,ръководи програмата "Център за изкуство Сорос"Към отвореното общество на Сорос.Пипалата здраво са оплели българският народ.Сорос никъде не го искат.Китайците го наричат крокодила,изгонили са го от Китай,Русия също,Англия също.Самите американци имат филми срещу Сорос и други монополи.Самият Сорос е монопол и тия претендират ,че ще се борят срещу монополите.

Скоро гледах едно предаване със Сорос

Само да не стане, както в "Октопод" - да изникнат от "нищото" едни благородни лица, които работят за ония изпечени мафиоти. Надявам се преди някой да бъде лансиран от протестиращите да излезе с цялата си биография, семейство, приятели, да се види къде е пътувал, къде живее и кои са съседите му, да покажат децата му, родителите му, за да не се окаже, че след година тъста е спонсорирал 4-5 апартамента, майка му е с хотели в Банско или отпуска заеми за милиони, а брат му е новоизпечен консултат на холдинги, който преди протестите е бил безработен. И е време за операция "Чисти ръце" след това - нека бъдат наказани и дамгосани за поколения крадците в политиката, както и подвластните им мутри /или обратно/

Нова Република! За хората няма нищо страшно-СТРАШНО е за изграденото статукво от НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ приели планът Ран-Ът и приложили го върху нас.

Много моля т.н. протестиращи да си разоотидат защото ще ни изхвърлят и от ЕС.

А като ни изхвърлят ще може ли да си пуснем реакторите. Ще си вземат ли чезовете и търговските вериги. Ще спрем ли да плащаме милиардни вноски в ЕС, които да ни връщат наполовина, след като им целунем гъза... Ще спрат ли да ни поучават за правата и интеграцията на циганите....

И после какво ще стане, мед и масло ще потече от крановете и от НЕК ще ти плащат на теб че им ползваш тока и ще замучат милиони крави по пасбищата,прасетата ритулно ще се разфасоват преди да влязат във фризерите,станеш на сутринта и колатати заредена до горе и 100 евро в жабката за това че ползваш колата си,хиляди младежи ще се върнат на село и с песни ще прибират продукцията, абе изобщо райска работа ти казвам...

Реакторите са заминали, нямат пускане.

Хахаха, ще ни изхвърлят до гърците, италианците, испанците, белгийците и англичаните, които протестират много по-мащабно и от нас :) Определено по-мащабно от вас, скрил душичката там където слънце не грее...... Колко сте жалък/жалка!

Не му се връзвай толкова. Явно е още в гимназията и баща му го е надъхал в точната посока. Най-лошото е , че си вярва.

КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ Понеже Чърчил е казал, че няма по-добро измислено от партийната демокрация, затова вие нямате друг избор освен: - да влезете в някои от съществуващите партии БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС......... и да намерите местенце от което да смучете кръвта на народа и вие; - да направите партия и да се явите на избори срещу червените пенсии и сини зомбита, герберските бандити, депесарския башибозук, сичкото мангал и най-вече срещу ЦИК; - да си купите повече вазелин и да гледате по един позитивен начин на нещата, както съветваше Мадридския крадец; Ако не приемете нашите предложения, с помощта на международната общност и старите демокрации, ще бъдем безпощадни, ще ви натикаме по лудници и затвори, комунизмът отпреди 10.11 ще ви се види рай.

То бива невежество, ама чак толкова не бива. То, ако Господ слушаше песовете на Бойко, пастърма от небето щеше да вали и манна небесна. /Манна небесна съгласно Библията е храна, с която са нахранени Моисей и неговото племе по време на 40-годишните скитания след напускането на Египет. Да чакаш нещо като "манна небесна", означаващ да чакаш нещо с нетърпение; "да чакаш манна небесна" - да се надяваш, че нещо ще стане от само себе си./

Странно! Има хора, които могат да пишат, а не могат да четат!?!?

Отечествен Фронт и съвети, yes. Добре че не съм изхвърлил червените знамена.

На първо място трябва да се проведе референдум "Искаме ли България да е член на Европейския съюз" Досегашните политици ни вкараха в ЕС, но никой не попита Българския народ дали е съгласен.Всички останали държави,членки на ЕС проведоха такива референдуми. След като се отговори на този въпрос и в зависимост от отговора може да се обсъжда един или друг политически и икономически модел за бъдещо развитие на България.

Много ясно че искаме. Без техните кинти сме мъртъвци тука. Може би не ти е направило впечатление, че България няма икономика от 20+ години насам.

Техните кинти? ХАХАХА. Явно сте от тези които разпределят техните кинти. Ако не сте, щяхте да кажете, че България плаща много повече като членски внос отколкото получава. Знаете ли какво е ЕС за вас? Една перачница на пари! От бюджета се превеждат вноските ни от данъците ни към ЕС, а от там, след като няма диря, парите се връщат във вашите Разпределителни Дружества, където само вие и вашите обръчи от фирми цуцат! Колко сте жалък/жалка!

ПО ТЪПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ - НЕ БЯХ , ЧЕЛ ДОСЕГА - ИЗБИ РИБАТА С ИДИОТИЗМА СИ- ТРЯБВА ДА ТИ ПРИСЪДЯТ НОБЕЛОВА НАГРАДА ПО ПРОСТОТИЯ ИЗЛИВАНА В ИНТЕРНЕТ... АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА В ЕВРОПА - ВЗЕМИ -ИДИ СИ ИЛИ В ВИЕТНАМ , ИЛИ В КУБА ИЛИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ...- НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ИДИОТИЗМА СИ..- В НАПРЕДНАЛ СТАДИЙ Е -И Е НЕЛЕЧИМО... НЕ ИСКА Е КОМУНИЗМА - КОЙТО СИ ЖИВЯЛ ТИ- ЗАЩОТО ПАК ЕДНИ ЩЕ СТЕ ПО-0РАВНИ ОТ ДРУГИТЕ- ВИЗИРАМ НАРОДА...

хората, които не припознават никой от досегашните, гласуваха за Царя, после за Бойко, сега търсят пак някой нов месия. Моля, огледайте се, спомнете си кой ви извади два пъти от кризи , по тежки и от сегашната.

Според мен повечето хора най-сетне увряха, че няма месии. Тия, дето протестират сега, всъщност са абсолютни провокатори, водени от БСП/ДС/ДПС. Искат да ловят риба в мътна вода, но номерът не минава.

200 000 провокатори- колко проницателно! А достатъчно ли ти плащат за проникновените излеяния тук ?!

Както пишат английските медии,че това не е протест,а хората използват хубавото време да се поразходят.А дали не са прави,защото няма никакъв ефект.

Мислех си, защо прокуратурата не се самосезира, тъй като някои от исканията на "протестиращите", както и някой техни призиви са откровено противоконституционни. После си викам - всъщност така е по-добре. "Протестиращите" непрекъснато се излагат с абсурдните си искания, а с това жестоко компрометират и кукловодите им от Позитано 20. Дерзайте, малоумници!

Явно си запознат. Кои са абсурдните им искания?

А БЕ ВИЕ ТУКА -ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА НА БЪЛГАРИЯ - ЯКО СТЕ СЕ РАЗВИХРИЛИ- ДРАСКАТЕ СИ УДАРНО ТЪПОТИИТЕ- ВЯРВАТЕ СИ САМИ НА СЕБЕ СИ- И СИ СЛАГАТЕ ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ- КАТО , ЧЕ ЛИ ТОВА ЩЕ ВИ СПАСИ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ..

Изборите на 12 май ще са легитимни и законни, независимо от мнението на протестиращите. Ако протестите продължат, тогаващното правителство излъчено от новия законно избран парламетн ще вземе мерки за прекратяването им, като задоволи част от разумните им искания, излъже и отложи решаването на друга част и разгони протестите със силата на правоохранителните органи. Накратко: на никого не му пука от изцепките на група неудачници, решили да се правят на вождове. конференцията на открито ще приключи с разцепление и взаимно омерзение!

Асене, твоите пророкувания са мед за моята душа. Давай друже, че Вие циганите гладни ще останете, след тези стрелби по колекционерите на метали.

Като се дигне тоя-оня, кво ще стане? Онея с куфарчетата ще се метнат в алпите да закрият ски-сезона, а тук всички ще спрат да работят и ще викат по трамваите, щото то друго няма по кво. Докато разберат, че от викане пари нема, а мерцедеси се купуват с далавери или с яко бачкане. Накрая цялата държава ще стане като в сомалия, ще обираме преминаващи чужденци щото ще умрем от глад

ПРОТЕСТИРАЩА СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: 1. НЕ СТЕ ВКЛЮЧИЛИ В ИСКАНИЯТА СИ опозицията да си върне заплатите на държавата, защото 3.5 год. само пречи на единственото работещо правителство да си върши работата.

Всъщност нищо не си казал и разобличаваш само собственото си скудоумие.

Е не ви ли омръзна да гледате и слушате един човек който освен, че се хвали непрекъснато ами все някой му е виновен, а да не говориме колко лъже.

Към "Кво стана" - БРАВО ! ТОВА Е САМАТА ИСТИНА!

При откриването на конференцията на бонсови поляни да се изпълни химна: Нас червеното знаме роди ни ! ...

Ами какво се случи преди 4 год,, уважаеми г-н НЕРЕГИСТРИРАН. Взеха се не хора от улицата, а мутри от улицата и ги направиха министри.

Конференцията на протестиращите на открито трябва да е пред БНТ - Канал 1 и да се спре излъчването на редовната програма и да се изисква решаване на проблемите от дневния ред - незабавно арестуване на всички мистри от прехода за държавна и противонационална измяна и престъпление.

Може би и разстрел на място!Ти да не си някой шумкар деветосептемвриец?

Ясно. Вече разбрах какъв е проблема на България. 1 група Голяма група от хора, които искат по социална политика и възможност да работят и да си плащат сметките. Искат успехи и добри резултати от политическото управление и това да рефлектира върху финансовите им възможности. 2. група Хора - не малко, които са се докопали трайно или временно до определени ресурси. Това им дава усещане за превъзходство над останалите им съграждани. Желаят силно да запазят това статукво на крайностите, като се надяват това да продължи дълго. изводи 2 група смята първата за комунисти поради стремежа им за социална справедливост 1група смята втората за капиталисти за това, че тя ги смята комунисти. истината и двете групи са смешни, бедни и гладни по световните мащаби. И двете групи са част от един народ станал за посмешище на света с безкрайните си дърпания за оглозгания кокал на запада.

Донякъде си прав, само че има и трета група. Хора, които просто работят и макар и трудно се оправят, но не искат група 1 дето чакат наготово да им завалят пари, а няма нито труд, нито амбиция - да живеят на техен гръб или да съсипят крехкото равновесие. А група 3 са търтетите, които трупат милиони на гърба на всички ни, никой не е зад тях, освен пряко заплатените и предателите. Но няма как и група 2 да застане за група 1 по обясними причини...

НАПИСАЛ СИ НЕЩО- КАТО НИЩО : 1- "....Донякъде си прав, само че има и трета група. Хора, които просто работят и макар и трудно се оправят,...."- ТАКА - ТОВА Е ЕДИН ВИД "ТРЕТА ГРУПА НАЛИ ТАКА ... 2- ".... А група 3 са търтетите, които трупат милиони на гърба на всички ни, никой не е зад тях, освен пряко заплатените и предателите..." СЛОЖНИ МИСЛИ , НЕПОСИЛНИ ЗА РАЗБИРАНЕ ОТ ОБИКНОВЕННИЯ ЛОШ МАТРЯЛ ... ДЪЛГИ ЗАПЛЕТЕНИ ИЗРЕЧЕНИЯ КОУТО ЗАГУБВАТ СМИСЪЛА СИ...- С ЕДНА ДУМА -КАКВО ИСКАШЕ ДА КАЖЕШ- - ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО ОСВЕН ЧЕ НЕ СЕ СЧИТАТ ЗА КОМУНИСТИ- НЕ СЕ СЧИТАТ И ЗА АНТИКОМУНИСТИ ЛИ ...-ИЛИ ...

Забравих да кажа, че група 2 на работещите хора е гръбнака на България, те могат и навън да отидат, защото са работливи и способни, не мрънкат за всяко нещо и не чакат наготово. Ако ще се бори някой срещу тях - шапката и свят широк, място има за тях навсякъде.

Работещите хора, пазещи крехкото равновесие, явно не са осъзнали, че не може всички около тях да са зле и нещата да вървят. Това, че някой успява да крепи положението в собственото си семейство, не означава, че не сме стигнали предела на възможностите и търпението. И аз крепя, ама кръвното ми е по-високо от на премиера в оставка. А ако взема да се гътна - край на равновесието в локален план.

с тази свита покупателна способност, която постоянно намалява ще ми работиш дедовия. Способен и работлив си и кой точно ще ти купува продукта, щото само с работоливост не става, трябва и пазар. Кво пак се делите бе ганьовци, кюпа е един.

ТЕЗИ ГРУПИ КАТО НИЩО МОГАТ ДА НАКАРАТ ВСЯКАКВИТЕ БАРЕТИ/ГЛАВОРЕЗИ/ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.

Бъркаш понятията и не познаваш значението на думите, които използваш. Затова, едва ли ще разбереш, че в момента се говори за вид управление на държава. Предлага се, УПРАВЛЕНИЕТО да бъде демократично с участие на граждански сдружения. Не се засяга въпроса за ИКОНОМИЧЕСКОТО УСТРОЙСТВО, което може да бъде капитализъм или социализъм. Стана това че, противниците на протестиращите, които се включват на ниво "свободни форуми" са точно толкова смешни, бедни и невежи, че не могат да направят един правилен извод.

Писна ми да чета, че лумпените протестирали. А другите са доволни, така ли? Работи се съзнателно и целенасочено да ни внушат, че навън са само хора, защитаващи собствени или партийни интереси. И ни се втълпява, че само Бойко, или само Серго, или само Костов ще оправи държавата. Тоест пак старите морди. Затова хората са обезверени - усещат как пак им го вкарват. Ако сега протестите секнат, а натам върви, не чакайте промяна в близките десетилетия. Нито съм лумпен, нито привърженик на партия, но на следващия протест излизам, дори само за присъствие. Недоволните сме 7 милиона, няма как да не сме сила!

Подкрепям ви! И аз излизам защото смятам, че всеки честен човек желае промяна на статуквото! В момента у нас има по-малко законност, отколкото в една латиноамериканска бананова република, а крадците на прехода са сред старите партийни муцуни и си живеят необезпокоявано и ненаказано в лукс. Не може да вървим по този нецивилизован път, дотук бяхме, сега ще търсим истинския демократичен път. Виновните за националната катастрофа да отговарят пред съда!

Протестите ви трябва да бъдат срещу съдебната система!Там е най-голямия проблем!Няма осъдени, има само оправдани!Защо ли?

Налудувахте се, понадрусахте се, понапихте се, блокирахте по площадите трудовите хора, които искат да се върнат и отидат на работа... Е, стига вече, прекалявате. Понеже няма какво да правите, нито искате да работите, нито да сте в училище, а ви е весело по улиците, по-добре се върнете по селата да се трудите на пустите ниви. Само така българия ще ви е признателна, а не с тези простотии, които сега правите, нито с налудничавите идеи и искания, които извират от замаяните ви глави. Бог да пази България от вас.

И какво следва? Връщаш се на работа и бачкаш като скот (трудов човек), плащат ти ако искат и колкото искат, накрая те плясват в ковчега и няма човек - няма проблем? Съвсем нищо ли не искаш да се промени?

и на всичкото отгоре банката продължава да гони и децата ти, за кредита за плазмата, дето така и не го издължи. "Славиту добре се гледа на него де..."

Демонстрации в които,водещата сила не са студентите ,елита на нацията ,пикай на тях! Само студентите имат достатъчно сиво вещество ,за да разберат кои са кукловодите на тази независима паплач по улиците-червената партия -мафия,която ще съсипе Бг само за 1 години с бандитизъм и корупция,а Бойко и Цецо със свещ ще ги търсите,малоумници!

Много грешиш! Сиво вещество имат и хора без висше образование и то напълно достатъчно, за да прозрат кой ги краде! И точно такива започват протестите, интелигенцията по презумпция е страхлива - още чичко Ленин го е забелязал. И няма нужда да се разделя обществото по образователен ценз, напротив - хората трябва солидарно да защитават ГРАЖДАНСКИТЕ си права!

Много отдавна не са елит. достатъчно е да отидеш до стдентски град и да видиш там как е. Хора, които са отишли там за да пият е е* на воля, а не да учат, не могат да са елит. Над 90 % от студентите си взимат изпитите с преписване, пари или дребни сексуални услуги, и даже не знаят какво точно учат. Това представлява днешното образование. То не подготвя елит. Това са утрешните безработни.

Няма ли кой да разкрие достатъчно ясно, че тази част от протестиращи (т.нар. Формат Орлов Мост) е компрометирана и се манипулира. "На въпрос има ли наченки на диалог у нас, председателят на Центъра за култура и дебат "Червената къща" Десислава Гаврилова коментира: " Потърсете какво представлява Центъра за култура и дебат "Червената къща" и отворете страницата им на дарители и спонсори. Това е само началото : Дарители и спонсори: Асоциация ТЕОРЕМ Балкански тръст за демокрация (link Държавна агенция за младежта и спорта Европейска културна фондация Институт "Отворено общество и мрежа от фондации Сорос" Институт "Отворено общество" - София

Въпросната Десислава Гаврилова е питана за мнение така, както я питаха през 2007 за учителската стачка. Искаш да кажеш, че учителската стачка беше организирана от "Отворено общество"?

Ако бяха замесени разни think tanks групи за износ на демокрация, нямаше да се гледа на протестите с такова пренебрежение. Но, те наистина трябва много да внимават, да не допускат сред себе си храненици на Сорос и ако открият такъв, веднага да се разграничат публично от него!

Налудувахте се, понадрусахте се, понапихте се, блокирахте по площадите трудовите хора, които искат да се върнат и отидат на работа... Е, стига вече, прекалявате. Понеже няма какво да правите, нито искате да работите, нито да сте в училище, а ви е весело по улиците, по-добре се върнете по селата да се трудите на пустите ниви. Само така българия ще ви е признателна, а не с тези простотии, които сега правите, нито с налудничавите идеи и искания, които извират от замаяните ви глави. Бог да пази България от вас.

Гледам едно стадо го бутат насам-натам, а едни отпред се мъчат да гушнат нещо от баницата. Останалите, дето работят не щат нови гладни звезди да им се качват на главата...

Това е твоята гледна точка - на форумен плъх, провокатор и дезинформатор. Не ти минава номера обаче!

Е, и вашият не минава!

на открито в прерията се събира много ВАЖД

Да се съберат на Бузлуджа или Партизанска поляна. Смешници

Защо ми се стори,че на една от "Пустинните котки", които купихме от Израел,имаше монтирано Medium Range Acoustic Device (MRAD). Или пък бъркам? Разобличителя

И да си сбъркал, грешката е вярна.

мастифицирайки парадоксалната асимптота на хиперболичният паралакс не желая да внасям резенстрации във ваште абстрактни души....но концепцията ми е доста симпатична....да им запалим метлите....

Georgi

ашк олсун! kaza im go nai nakraq :-)

Зад самоинициативана на данев прозира неистовата алчност на Костов да се докпа до властта! Да я разбие (как се реформира 17 министерства в 10 за 2 месеца???????) Да настъпи хаос като 1996 г. Да се провалят изборите и той да е навлас още 2 -3 години. За привитизира НЕК и Козлудуй като Балкан.

Ти първо се научи да пишеш, после да мислиш (ако е възможно ). Чак след това попрочети малко и чак тогава цвъкни нещо в някой форум.

Искам лихвите по кредитите да не са повече от 1%!!! Лихвите по депозитите да е 10%!!! СЕГА!!! ВЕДНАГА!!!

хаха, да, а държавата да субсидира банките :)

О, имаше някой, който искаше да си тръгне Бойко. И това беше самият Бойко.

Докато хората умуват онези от парламента си опекоха нещата и се готвят сериозно за следващите избори.Промяна в Изб. кодекс няма да има,играчите остават същите,жертвите-също!

Ами то е казано, като не става со кротце ... Колкото повече се забавят с решаване на казусите, толкова по-кардинални ще са последствията. Логиката показва, че тази ще е много трудно извоювана победа над КДС, но за сметка на това ще е ОКОНЧАТЕЛНА. ВеРВАЙТЕ! СИЛАТА Е С НАС!

Което пък неминуемо ще доведе до още едни предсрочни избори, защото никой повече няма намерение да се примирява с посттоталитарните крадливи муцуни на прехода.

Промяната на изборния кодекс се иска по една от двете причини: - да се разпръснат гласовете на хората, които са срещу БСП, ДПС и сие (насочено срещу ГЕРБ) или - да се появи от нищото едно сдружение, което да обере гласовете на всички протестиращи. За второто нямам нищо против, но нека няма анонимност, нека организаторите на протестите да кажат за какво ще се борят, какви са вижданията им по проектите, които вълнуват народа и са определящи за бъдещето на България. А то какво става? Бори се народе за интересите на анонимните, а после ще останеш с пръст в устата!

Според мен сдружението би обрало гласовете на хората, които не припознават никоя партия за представител на тяхните интереси. И, на които им омръзна поемането на политическа "отговорност" за 23 годишната разруха. Промяна на изборния кодекс ще допусне участие в изборите на хора излъчени от граждански сдружения, които сдружения след това се разпускат, а представителя прави каквото може, без да има зад гърба си полит-икономическа клика. Какво е сложното за разбиране?! Какво му е лумпенското на искането?!

Нито е сложно за разбиране, нито лумпенско. Но на някои така им изнася да го разбират и ... по този начин да манипулират аудиторията.

А какви са гаранциите, че издигнатия на власт ще работи в полза на народа?

хората, които не припознават никой от досегашните, гласуваха за Царя, после за Бойко, сега търсят пак някой нов месия. Моля, огледайте се, спомнете си кой ви извади два пъти от кризи , по тежки и от сегашната.

Към избирателите: Продължавайте и не спирайте, заклевам ви ! Само във вас остана надеждата. Иначе статуквото е само болкук и измама. А помиярите , които ви лаят ги оставете, от тях нищо не зависи, ще полаят, ще полаят и ще спрат! Важното е керванът да върви !

Национална конференция, като тази на Бузлуджа! Ще им се искат ли лични карти, за да се види дали са пълнолетни?

чета и не вярвам!"протестиращите били шепа малоумници".ами вие като сте толкома умни ,защо не сте на улицата.вие не знаете ама аз знам.вие сте от задоволените българи-сиирджии."фала на такива като вас".

Да ти сметна ли колко са задоволените сеирджии? 1000 незадоволени на 1000000 задоволени. Това прави 1 незадоволен на 1000 задоволени сеирджии. Прави си изводи и не се чуди, а се прибирай да не се простудиш.

Ти ако излезнеш от столицата и др. големи градове и отидеш в провинцията, веднага ще си коригираш сметките. Грехота е да съдиш само от собствената си камбанария и да нехаеш за голите, босите и гладуващите! Засрами се!

Съгласен съм с преобладаващото мнени в коментарите: Най-добре е да си траем и да си плащаме рекета. А, може и ние да потърсим начин, да се включим в тарикатската система и да цоцаме от баламите.

Вие сте провокатор! Преобладаващото мнение във форума е да променим посоката на земното претегляне и да се изстреляме към Червената планета, където да основем Колония, която да бъде захранвана от марсианците, а ние само да лежим, да не плащаме данъци, да даваме подкупи, да плющим безплатни кюфтета и да управляваме Галактиката!

И с тебе съм съгласен - смяна на системата е равносилно на изместване на орбитата на земята.

И затова ли "вожда" Ви ВИНЕТУ обеща да асфалтира "лунната пътека"?..... :)))

Казва се "земно притегляне". Това да не ти е кантар!

Тука платените червени драскачи взеха да си изтърват нервите и да заплашват със саморазправа "като дойдат на власт".

Че то по-осрано, от Вашите червени гербаджийски задници няма бе OZZY.... :))))

Живеем в демократична страна и всеки може да прави каквито си иска конференции, стига да не пречи на останалите 7млн. граждани. Егати простите "лидери" , тези са се взели на сериозно, това е пълен майтап.

Не са се взели на сериозно. Плащат им, за да сеят смут и суматоха.

Е, друго си е рахат да смучеш народа, ама свърши. Дотук беше.

Идват нови времена и нови генерации и те, естествено, трябва да бъдат взимани насериозно, свиквай отрано, за да не страдаш като те отнесат!

драги хора от форума, нали уж тези протести започнаха от сметките за ток и парно??? нали се знае кой е подписал продажните договори и кой ни ги натресе..защо не протестирате пред техните домове , да ги изавадите изпод завивките и да им държите сметка??? - на съд или каквото заслужават..тогава идвам с вас, но сега с тези безумни искания - не ви подкрепям..сори

И каква майка си ти, когато нямаш куража да подкрепиш собствените си деца в стремежа им за справедливост?!

коя е твойта справедливост??? я развий твойта теза уважаеми.

хора, всичко това е долнопробен сценарий, за да се избегне истински, масов, справедлив протест. Смятате ли, че едно правителство може да падне толкова лесно, както гербавото направи? Смятате ли, че платените медии така охотно могат да дадат трибуна на всякакви протестиращи? Не видяхте ли как започнаха протестите ей така, изведнъж, и властта охотно се оттегли? Сега ви навират в лицето разни лумпени, които не искат да си плащат сметките, искат национализация, забрана на партиите и разбиване на цялата демократична система (колкото и да е куца тя при нас). По този начин се опорочава, компрометира и обезсмисля всеки истински протест за истинска демокрация, за истински свободен пазар, за конкуренция и силна средна класа, за най-после поевропейчване и цивилизоване на тази ориенталско-комунизирана страна. Същевременно ГЕРБ, БСП и ДПС вдигнаха ръце от каквато и да е отговорност за това, което се (и ще) се случва в страната през този период. Само Волен се напъва и крещи глупости, та да вдигне рейтинг и да влезе в следващия парламент... Между другото, в момента държавният Български енергиен холдинг се гласи да вземе половин милиард заеми, в НЕК продължава да се краде и никой да не е наказан, на ТИМ се раздават парцели без търг, а кукловодите от Москва потриват ръце и чакат следващия парламент да гласува ЗА Белене. Кой знае каква нова "изненада" ни се готви.

Отивам в градинката на конференция. Искам и мене да ме дават по телевизора! Ще си напиша всичките предложения и ще ги прочета!

Коментари - Протестиращите се събират на национална конференция на открито | Днес.dir.bg

Протестиращите се събират на национална конференция на открито

Протестиращите се събират на националната протестна конференция в събота от 14 ч. Тя ще бъде на открито, защото не са постигнали споразумение нито със зала "Армеец", нито със зала 1 на НДК. Точката е една - въвеждане на граждански политически борд, който "да поеме функциите на парламента след неговото абдикиране".

Обратно в новината

Коментари - Протестиращите се събират на национална конференция на открито | Днес.dir.bg

Коментари

Да попитам просто така за протокола. В България се завръща комунизма или аз нещо не съм разбрал? Национализации,власта в ръцете на народа,бленуваме за Китай и Северна Корея.

Китай ли ? Ама я го виж къде е Китай сега! (Инак не съм фен на комунизма,но ако ще има работа за всички и комунизъм ще приема)

В Китай фабриките са частни и народеца бачка по 12 часа за 100 долара Държавен капитлаизъм е точната дума Северна Корея и Куба са комунистически държави

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ НЕЩО: ВИЕ ПИЧОВЕ СЕГА ЩЕ ЧАКАТЕ ДА ВИ МЛАТЯТ МУТРИТЕ ИЛИ ПРЕВАНТИВНО ЩЕ СИ ПОЕМЕТЕ КОНТРОЛА ВЪРХУ ДРУЖЕСТВОТО КАТО СПРЕТЕ ПРОДАЖБАТА НА БДЖ? ДАЛИ ЩЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ? А СЛЕД 1-2 ГОДИНИ КОГАТО СИ СЕДИТЕ В КЪЩИ БЕЗРАБОТНИ ДАЛИ НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ? ВСЕ ВЪПРОСИ РАЗНИ

Избора е техен. Ние можем само да ги подкрепим в борбата. Да заповядат на палатковия лагер.

Най-новите искания на протестиращите не включват изобщо борба срещу монополите, а основно искания, свързани с Избирателния Кодекс. С това протестите ще се превърнат изцяло в политически!

Я СЕ ПОСПРИ БЕ ШМАТКО... КАКВИ МОНОПОЛИ ЩЕ ГОНИШ БЕ- СЛЕД КАТО СА ЗДРАВО СПОЕНИ С СЕГА СЪЩЕСТВУВАЩАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ... ТАКА СИ ДРЪНКАШ-КОЛКО ДА НЕ ЗАСПИШ... КОЛКО ЛИ СА ПРОСТИТЕ КАТО ТЕБ ....

И мнополите дето се "борихте" само ЕРП-ата За Лукойл, Газпром нито дума Щото са руски ли?...

Конференцията Тръгна. Нека Сме с Бистри умове и Чисти ръце, Хора ! --------- Позволете още веднъж да поздравя по-добрата-Ни част : (било на открито, било на работа, било в кухнята, ...абе и на шопинг разбира се :-) - Честит Празник, момичета !

"Не успяхме да постигнем разбиране с държавата, форматът "Орлов мост" е динамичен и се провежда 20 дена на открито - така че и националната протестна конференция ще бъде на открито", каза пред БНР Янаки Ганчев, представител на движение "Орлов мост". Председателя утре да почерпи,защото има рожден ден,да не се скътава

на крива ракета космоса и пречи. защо ще са нелигитимни, защото вие не можете да артикулирате кои да ви е водач и какво искате ли? докато бродите по ливадите няма кои да ви организира за изборите. еи затова и никоя революция не е заваршила с управление на изваршилите я.

ЗАЩО ГОВОРИШ ВЪВ ВТОРО ЛИЦЕ - ЗА ХОРАТА ОТ НАРОДА ??? МАЙ НЕ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ ... АКО Е ТАКА - НАЛЯГАЙ СИ ПАРЦАЛИТЕ ДРИПАВИ- ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ РЕДА НА ВСЕКИ ЕДИН КРАДЕЦ И ЛЪЖЕЦ-ПОЛИТИК.... ОЩЕ МАЛКО.... ОСТАНА ...

Червената къща е проект на фондация"Гъливер клиринг хауз"В съвета на директорите са Десислава Гаврилова и Цветелина Йосифова.Десислава Гаврилова ,ръководи програмата "Център за изкуство Сорос"Към отвореното общество на Сорос.Пипалата здраво са оплели българският народ.Сорос никъде не го искат.Китайците го наричат крокодила,изгонили са го от Китай,Русия също,Англия също.Самите американци имат филми срещу Сорос и други монополи.Самият Сорос е монопол и тия претендират ,че ще се борят срещу монополите.

Скоро гледах едно предаване със Сорос

Само да не стане, както в "Октопод" - да изникнат от "нищото" едни благородни лица, които работят за ония изпечени мафиоти. Надявам се преди някой да бъде лансиран от протестиращите да излезе с цялата си биография, семейство, приятели, да се види къде е пътувал, къде живее и кои са съседите му, да покажат децата му, родителите му, за да не се окаже, че след година тъста е спонсорирал 4-5 апартамента, майка му е с хотели в Банско или отпуска заеми за милиони, а брат му е новоизпечен консултат на холдинги, който преди протестите е бил безработен. И е време за операция "Чисти ръце" след това - нека бъдат наказани и дамгосани за поколения крадците в политиката, както и подвластните им мутри /или обратно/

Нова Република! За хората няма нищо страшно-СТРАШНО е за изграденото статукво от НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ приели планът Ран-Ът и приложили го върху нас.

Много моля т.н. протестиращи да си разоотидат защото ще ни изхвърлят и от ЕС.

А като ни изхвърлят ще може ли да си пуснем реакторите. Ще си вземат ли чезовете и търговските вериги. Ще спрем ли да плащаме милиардни вноски в ЕС, които да ни връщат наполовина, след като им целунем гъза... Ще спрат ли да ни поучават за правата и интеграцията на циганите....

И после какво ще стане, мед и масло ще потече от крановете и от НЕК ще ти плащат на теб че им ползваш тока и ще замучат милиони крави по пасбищата,прасетата ритулно ще се разфасоват преди да влязат във фризерите,станеш на сутринта и колатати заредена до горе и 100 евро в жабката за това че ползваш колата си,хиляди младежи ще се върнат на село и с песни ще прибират продукцията, абе изобщо райска работа ти казвам...

Реакторите са заминали, нямат пускане.

Хахаха, ще ни изхвърлят до гърците, италианците, испанците, белгийците и англичаните, които протестират много по-мащабно и от нас :) Определено по-мащабно от вас, скрил душичката там където слънце не грее...... Колко сте жалък/жалка!

Не му се връзвай толкова. Явно е още в гимназията и баща му го е надъхал в точната посока. Най-лошото е , че си вярва.

КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ Понеже Чърчил е казал, че няма по-добро измислено от партийната демокрация, затова вие нямате друг избор освен: - да влезете в някои от съществуващите партии БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС......... и да намерите местенце от което да смучете кръвта на народа и вие; - да направите партия и да се явите на избори срещу червените пенсии и сини зомбита, герберските бандити, депесарския башибозук, сичкото мангал и най-вече срещу ЦИК; - да си купите повече вазелин и да гледате по един позитивен начин на нещата, както съветваше Мадридския крадец; Ако не приемете нашите предложения, с помощта на международната общност и старите демокрации, ще бъдем безпощадни, ще ви натикаме по лудници и затвори, комунизмът отпреди 10.11 ще ви се види рай.

То бива невежество, ама чак толкова не бива. То, ако Господ слушаше песовете на Бойко, пастърма от небето щеше да вали и манна небесна. /Манна небесна съгласно Библията е храна, с която са нахранени Моисей и неговото племе по време на 40-годишните скитания след напускането на Египет. Да чакаш нещо като "манна небесна", означаващ да чакаш нещо с нетърпение; "да чакаш манна небесна" - да се надяваш, че нещо ще стане от само себе си./

Странно! Има хора, които могат да пишат, а не могат да четат!?!?

Отечествен Фронт и съвети, yes. Добре че не съм изхвърлил червените знамена.

На първо място трябва да се проведе референдум "Искаме ли България да е член на Европейския съюз" Досегашните политици ни вкараха в ЕС, но никой не попита Българския народ дали е съгласен.Всички останали държави,членки на ЕС проведоха такива референдуми. След като се отговори на този въпрос и в зависимост от отговора може да се обсъжда един или друг политически и икономически модел за бъдещо развитие на България.

Много ясно че искаме. Без техните кинти сме мъртъвци тука. Може би не ти е направило впечатление, че България няма икономика от 20+ години насам.

Техните кинти? ХАХАХА. Явно сте от тези които разпределят техните кинти. Ако не сте, щяхте да кажете, че България плаща много повече като членски внос отколкото получава. Знаете ли какво е ЕС за вас? Една перачница на пари! От бюджета се превеждат вноските ни от данъците ни към ЕС, а от там, след като няма диря, парите се връщат във вашите Разпределителни Дружества, където само вие и вашите обръчи от фирми цуцат! Колко сте жалък/жалка!

ПО ТЪПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ - НЕ БЯХ , ЧЕЛ ДОСЕГА - ИЗБИ РИБАТА С ИДИОТИЗМА СИ- ТРЯБВА ДА ТИ ПРИСЪДЯТ НОБЕЛОВА НАГРАДА ПО ПРОСТОТИЯ ИЗЛИВАНА В ИНТЕРНЕТ... АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА В ЕВРОПА - ВЗЕМИ -ИДИ СИ ИЛИ В ВИЕТНАМ , ИЛИ В КУБА ИЛИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ...- НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ИДИОТИЗМА СИ..- В НАПРЕДНАЛ СТАДИЙ Е -И Е НЕЛЕЧИМО... НЕ ИСКА Е КОМУНИЗМА - КОЙТО СИ ЖИВЯЛ ТИ- ЗАЩОТО ПАК ЕДНИ ЩЕ СТЕ ПО-0РАВНИ ОТ ДРУГИТЕ- ВИЗИРАМ НАРОДА...

хората, които не припознават никой от досегашните, гласуваха за Царя, после за Бойко, сега търсят пак някой нов месия. Моля, огледайте се, спомнете си кой ви извади два пъти от кризи , по тежки и от сегашната.

Според мен повечето хора най-сетне увряха, че няма месии. Тия, дето протестират сега, всъщност са абсолютни провокатори, водени от БСП/ДС/ДПС. Искат да ловят риба в мътна вода, но номерът не минава.

200 000 провокатори- колко проницателно! А достатъчно ли ти плащат за проникновените излеяния тук ?!

Както пишат английските медии,че това не е протест,а хората използват хубавото време да се поразходят.А дали не са прави,защото няма никакъв ефект.

Мислех си, защо прокуратурата не се самосезира, тъй като някои от исканията на "протестиращите", както и някой техни призиви са откровено противоконституционни. После си викам - всъщност така е по-добре. "Протестиращите" непрекъснато се излагат с абсурдните си искания, а с това жестоко компрометират и кукловодите им от Позитано 20. Дерзайте, малоумници!

Явно си запознат. Кои са абсурдните им искания?

А БЕ ВИЕ ТУКА -ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА НА БЪЛГАРИЯ - ЯКО СТЕ СЕ РАЗВИХРИЛИ- ДРАСКАТЕ СИ УДАРНО ТЪПОТИИТЕ- ВЯРВАТЕ СИ САМИ НА СЕБЕ СИ- И СИ СЛАГАТЕ ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ- КАТО , ЧЕ ЛИ ТОВА ЩЕ ВИ СПАСИ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ..

Изборите на 12 май ще са легитимни и законни, независимо от мнението на протестиращите. Ако протестите продължат, тогаващното правителство излъчено от новия законно избран парламетн ще вземе мерки за прекратяването им, като задоволи част от разумните им искания, излъже и отложи решаването на друга част и разгони протестите със силата на правоохранителните органи. Накратко: на никого не му пука от изцепките на група неудачници, решили да се правят на вождове. конференцията на открито ще приключи с разцепление и взаимно омерзение!

Асене, твоите пророкувания са мед за моята душа. Давай друже, че Вие циганите гладни ще останете, след тези стрелби по колекционерите на метали.

Като се дигне тоя-оня, кво ще стане? Онея с куфарчетата ще се метнат в алпите да закрият ски-сезона, а тук всички ще спрат да работят и ще викат по трамваите, щото то друго няма по кво. Докато разберат, че от викане пари нема, а мерцедеси се купуват с далавери или с яко бачкане. Накрая цялата държава ще стане като в сомалия, ще обираме преминаващи чужденци щото ще умрем от глад

ПРОТЕСТИРАЩА СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: 1. НЕ СТЕ ВКЛЮЧИЛИ В ИСКАНИЯТА СИ опозицията да си върне заплатите на държавата, защото 3.5 год. само пречи на единственото работещо правителство да си върши работата.

Всъщност нищо не си казал и разобличаваш само собственото си скудоумие.

Е не ви ли омръзна да гледате и слушате един човек който освен, че се хвали непрекъснато ами все някой му е виновен, а да не говориме колко лъже.

Към "Кво стана" - БРАВО ! ТОВА Е САМАТА ИСТИНА!

При откриването на конференцията на бонсови поляни да се изпълни химна: Нас червеното знаме роди ни ! ...

Ами какво се случи преди 4 год,, уважаеми г-н НЕРЕГИСТРИРАН. Взеха се не хора от улицата, а мутри от улицата и ги направиха министри.

Конференцията на протестиращите на открито трябва да е пред БНТ - Канал 1 и да се спре излъчването на редовната програма и да се изисква решаване на проблемите от дневния ред - незабавно арестуване на всички мистри от прехода за държавна и противонационална измяна и престъпление.

Може би и разстрел на място!Ти да не си някой шумкар деветосептемвриец?

Ясно. Вече разбрах какъв е проблема на България. 1 група Голяма група от хора, които искат по социална политика и възможност да работят и да си плащат сметките. Искат успехи и добри резултати от политическото управление и това да рефлектира върху финансовите им възможности. 2. група Хора - не малко, които са се докопали трайно или временно до определени ресурси. Това им дава усещане за превъзходство над останалите им съграждани. Желаят силно да запазят това статукво на крайностите, като се надяват това да продължи дълго. изводи 2 група смята първата за комунисти поради стремежа им за социална справедливост 1група смята втората за капиталисти за това, че тя ги смята комунисти. истината и двете групи са смешни, бедни и гладни по световните мащаби. И двете групи са част от един народ станал за посмешище на света с безкрайните си дърпания за оглозгания кокал на запада.

Донякъде си прав, само че има и трета група. Хора, които просто работят и макар и трудно се оправят, но не искат група 1 дето чакат наготово да им завалят пари, а няма нито труд, нито амбиция - да живеят на техен гръб или да съсипят крехкото равновесие. А група 3 са търтетите, които трупат милиони на гърба на всички ни, никой не е зад тях, освен пряко заплатените и предателите. Но няма как и група 2 да застане за група 1 по обясними причини...

НАПИСАЛ СИ НЕЩО- КАТО НИЩО : 1- "....Донякъде си прав, само че има и трета група. Хора, които просто работят и макар и трудно се оправят,...."- ТАКА - ТОВА Е ЕДИН ВИД "ТРЕТА ГРУПА НАЛИ ТАКА ... 2- ".... А група 3 са търтетите, които трупат милиони на гърба на всички ни, никой не е зад тях, освен пряко заплатените и предателите..." СЛОЖНИ МИСЛИ , НЕПОСИЛНИ ЗА РАЗБИРАНЕ ОТ ОБИКНОВЕННИЯ ЛОШ МАТРЯЛ ... ДЪЛГИ ЗАПЛЕТЕНИ ИЗРЕЧЕНИЯ КОУТО ЗАГУБВАТ СМИСЪЛА СИ...- С ЕДНА ДУМА -КАКВО ИСКАШЕ ДА КАЖЕШ- - ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО ОСВЕН ЧЕ НЕ СЕ СЧИТАТ ЗА КОМУНИСТИ- НЕ СЕ СЧИТАТ И ЗА АНТИКОМУНИСТИ ЛИ ...-ИЛИ ...

Забравих да кажа, че група 2 на работещите хора е гръбнака на България, те могат и навън да отидат, защото са работливи и способни, не мрънкат за всяко нещо и не чакат наготово. Ако ще се бори някой срещу тях - шапката и свят широк, място има за тях навсякъде.

Работещите хора, пазещи крехкото равновесие, явно не са осъзнали, че не може всички около тях да са зле и нещата да вървят. Това, че някой успява да крепи положението в собственото си семейство, не означава, че не сме стигнали предела на възможностите и търпението. И аз крепя, ама кръвното ми е по-високо от на премиера в оставка. А ако взема да се гътна - край на равновесието в локален план.

с тази свита покупателна способност, която постоянно намалява ще ми работиш дедовия. Способен и работлив си и кой точно ще ти купува продукта, щото само с работоливост не става, трябва и пазар. Кво пак се делите бе ганьовци, кюпа е един.

ТЕЗИ ГРУПИ КАТО НИЩО МОГАТ ДА НАКАРАТ ВСЯКАКВИТЕ БАРЕТИ/ГЛАВОРЕЗИ/ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.

Бъркаш понятията и не познаваш значението на думите, които използваш. Затова, едва ли ще разбереш, че в момента се говори за вид управление на държава. Предлага се, УПРАВЛЕНИЕТО да бъде демократично с участие на граждански сдружения. Не се засяга въпроса за ИКОНОМИЧЕСКОТО УСТРОЙСТВО, което може да бъде капитализъм или социализъм. Стана това че, противниците на протестиращите, които се включват на ниво "свободни форуми" са точно толкова смешни, бедни и невежи, че не могат да направят един правилен извод.

Писна ми да чета, че лумпените протестирали. А другите са доволни, така ли? Работи се съзнателно и целенасочено да ни внушат, че навън са само хора, защитаващи собствени или партийни интереси. И ни се втълпява, че само Бойко, или само Серго, или само Костов ще оправи държавата. Тоест пак старите морди. Затова хората са обезверени - усещат как пак им го вкарват. Ако сега протестите секнат, а натам върви, не чакайте промяна в близките десетилетия. Нито съм лумпен, нито привърженик на партия, но на следващия протест излизам, дори само за присъствие. Недоволните сме 7 милиона, няма как да не сме сила!

Подкрепям ви! И аз излизам защото смятам, че всеки честен човек желае промяна на статуквото! В момента у нас има по-малко законност, отколкото в една латиноамериканска бананова република, а крадците на прехода са сред старите партийни муцуни и си живеят необезпокоявано и ненаказано в лукс. Не може да вървим по този нецивилизован път, дотук бяхме, сега ще търсим истинския демократичен път. Виновните за националната катастрофа да отговарят пред съда!

Протестите ви трябва да бъдат срещу съдебната система!Там е най-голямия проблем!Няма осъдени, има само оправдани!Защо ли?

Налудувахте се, понадрусахте се, понапихте се, блокирахте по площадите трудовите хора, които искат да се върнат и отидат на работа... Е, стига вече, прекалявате. Понеже няма какво да правите, нито искате да работите, нито да сте в училище, а ви е весело по улиците, по-добре се върнете по селата да се трудите на пустите ниви. Само така българия ще ви е признателна, а не с тези простотии, които сега правите, нито с налудничавите идеи и искания, които извират от замаяните ви глави. Бог да пази България от вас.

И какво следва? Връщаш се на работа и бачкаш като скот (трудов човек), плащат ти ако искат и колкото искат, накрая те плясват в ковчега и няма човек - няма проблем? Съвсем нищо ли не искаш да се промени?

и на всичкото отгоре банката продължава да гони и децата ти, за кредита за плазмата, дето така и не го издължи. "Славиту добре се гледа на него де..."

Демонстрации в които,водещата сила не са студентите ,елита на нацията ,пикай на тях! Само студентите имат достатъчно сиво вещество ,за да разберат кои са кукловодите на тази независима паплач по улиците-червената партия -мафия,която ще съсипе Бг само за 1 години с бандитизъм и корупция,а Бойко и Цецо със свещ ще ги търсите,малоумници!

Много грешиш! Сиво вещество имат и хора без висше образование и то напълно достатъчно, за да прозрат кой ги краде! И точно такива започват протестите, интелигенцията по презумпция е страхлива - още чичко Ленин го е забелязал. И няма нужда да се разделя обществото по образователен ценз, напротив - хората трябва солидарно да защитават ГРАЖДАНСКИТЕ си права!

Много отдавна не са елит. достатъчно е да отидеш до стдентски град и да видиш там как е. Хора, които са отишли там за да пият е е* на воля, а не да учат, не могат да са елит. Над 90 % от студентите си взимат изпитите с преписване, пари или дребни сексуални услуги, и даже не знаят какво точно учат. Това представлява днешното образование. То не подготвя елит. Това са утрешните безработни.

Няма ли кой да разкрие достатъчно ясно, че тази част от протестиращи (т.нар. Формат Орлов Мост) е компрометирана и се манипулира. "На въпрос има ли наченки на диалог у нас, председателят на Центъра за култура и дебат "Червената къща" Десислава Гаврилова коментира: " Потърсете какво представлява Центъра за култура и дебат "Червената къща" и отворете страницата им на дарители и спонсори. Това е само началото : Дарители и спонсори: Асоциация ТЕОРЕМ Балкански тръст за демокрация (link Държавна агенция за младежта и спорта Европейска културна фондация Институт "Отворено общество и мрежа от фондации Сорос" Институт "Отворено общество" - София

Въпросната Десислава Гаврилова е питана за мнение така, както я питаха през 2007 за учителската стачка. Искаш да кажеш, че учителската стачка беше организирана от "Отворено общество"?

Ако бяха замесени разни think tanks групи за износ на демокрация, нямаше да се гледа на протестите с такова пренебрежение. Но, те наистина трябва много да внимават, да не допускат сред себе си храненици на Сорос и ако открият такъв, веднага да се разграничат публично от него!

Налудувахте се, понадрусахте се, понапихте се, блокирахте по площадите трудовите хора, които искат да се върнат и отидат на работа... Е, стига вече, прекалявате. Понеже няма какво да правите, нито искате да работите, нито да сте в училище, а ви е весело по улиците, по-добре се върнете по селата да се трудите на пустите ниви. Само така българия ще ви е признателна, а не с тези простотии, които сега правите, нито с налудничавите идеи и искания, които извират от замаяните ви глави. Бог да пази България от вас.

Гледам едно стадо го бутат насам-натам, а едни отпред се мъчат да гушнат нещо от баницата. Останалите, дето работят не щат нови гладни звезди да им се качват на главата...

Това е твоята гледна точка - на форумен плъх, провокатор и дезинформатор. Не ти минава номера обаче!

Е, и вашият не минава!

на открито в прерията се събира много ВАЖД

Да се съберат на Бузлуджа или Партизанска поляна. Смешници

Защо ми се стори,че на една от "Пустинните котки", които купихме от Израел,имаше монтирано Medium Range Acoustic Device (MRAD). Или пък бъркам? Разобличителя

И да си сбъркал, грешката е вярна.

мастифицирайки парадоксалната асимптота на хиперболичният паралакс не желая да внасям резенстрации във ваште абстрактни души....но концепцията ми е доста симпатична....да им запалим метлите....

Georgi

ашк олсун! kaza im go nai nakraq :-)

Зад самоинициативана на данев прозира неистовата алчност на Костов да се докпа до властта! Да я разбие (как се реформира 17 министерства в 10 за 2 месеца???????) Да настъпи хаос като 1996 г. Да се провалят изборите и той да е навлас още 2 -3 години. За привитизира НЕК и Козлудуй като Балкан.

Ти първо се научи да пишеш, после да мислиш (ако е възможно ). Чак след това попрочети малко и чак тогава цвъкни нещо в някой форум.

Искам лихвите по кредитите да не са повече от 1%!!! Лихвите по депозитите да е 10%!!! СЕГА!!! ВЕДНАГА!!!

хаха, да, а държавата да субсидира банките :)

О, имаше някой, който искаше да си тръгне Бойко. И това беше самият Бойко.

Докато хората умуват онези от парламента си опекоха нещата и се готвят сериозно за следващите избори.Промяна в Изб. кодекс няма да има,играчите остават същите,жертвите-също!

Ами то е казано, като не става со кротце ... Колкото повече се забавят с решаване на казусите, толкова по-кардинални ще са последствията. Логиката показва, че тази ще е много трудно извоювана победа над КДС, но за сметка на това ще е ОКОНЧАТЕЛНА. ВеРВАЙТЕ! СИЛАТА Е С НАС!

Което пък неминуемо ще доведе до още едни предсрочни избори, защото никой повече няма намерение да се примирява с посттоталитарните крадливи муцуни на прехода.

Промяната на изборния кодекс се иска по една от двете причини: - да се разпръснат гласовете на хората, които са срещу БСП, ДПС и сие (насочено срещу ГЕРБ) или - да се появи от нищото едно сдружение, което да обере гласовете на всички протестиращи. За второто нямам нищо против, но нека няма анонимност, нека организаторите на протестите да кажат за какво ще се борят, какви са вижданията им по проектите, които вълнуват народа и са определящи за бъдещето на България. А то какво става? Бори се народе за интересите на анонимните, а после ще останеш с пръст в устата!

Според мен сдружението би обрало гласовете на хората, които не припознават никоя партия за представител на тяхните интереси. И, на които им омръзна поемането на политическа "отговорност" за 23 годишната разруха. Промяна на изборния кодекс ще допусне участие в изборите на хора излъчени от граждански сдружения, които сдружения след това се разпускат, а представителя прави каквото може, без да има зад гърба си полит-икономическа клика. Какво е сложното за разбиране?! Какво му е лумпенското на искането?!

Нито е сложно за разбиране, нито лумпенско. Но на някои така им изнася да го разбират и ... по този начин да манипулират аудиторията.

А какви са гаранциите, че издигнатия на власт ще работи в полза на народа?

хората, които не припознават никой от досегашните, гласуваха за Царя, после за Бойко, сега търсят пак някой нов месия. Моля, огледайте се, спомнете си кой ви извади два пъти от кризи , по тежки и от сегашната.

Към избирателите: Продължавайте и не спирайте, заклевам ви ! Само във вас остана надеждата. Иначе статуквото е само болкук и измама. А помиярите , които ви лаят ги оставете, от тях нищо не зависи, ще полаят, ще полаят и ще спрат! Важното е керванът да върви !

Национална конференция, като тази на Бузлуджа! Ще им се искат ли лични карти, за да се види дали са пълнолетни?

чета и не вярвам!"протестиращите били шепа малоумници".ами вие като сте толкома умни ,защо не сте на улицата.вие не знаете ама аз знам.вие сте от задоволените българи-сиирджии."фала на такива като вас".

Да ти сметна ли колко са задоволените сеирджии? 1000 незадоволени на 1000000 задоволени. Това прави 1 незадоволен на 1000 задоволени сеирджии. Прави си изводи и не се чуди, а се прибирай да не се простудиш.

Ти ако излезнеш от столицата и др. големи градове и отидеш в провинцията, веднага ще си коригираш сметките. Грехота е да съдиш само от собствената си камбанария и да нехаеш за голите, босите и гладуващите! Засрами се!

Съгласен съм с преобладаващото мнени в коментарите: Най-добре е да си траем и да си плащаме рекета. А, може и ние да потърсим начин, да се включим в тарикатската система и да цоцаме от баламите.

Вие сте провокатор! Преобладаващото мнение във форума е да променим посоката на земното претегляне и да се изстреляме към Червената планета, където да основем Колония, която да бъде захранвана от марсианците, а ние само да лежим, да не плащаме данъци, да даваме подкупи, да плющим безплатни кюфтета и да управляваме Галактиката!

И с тебе съм съгласен - смяна на системата е равносилно на изместване на орбитата на земята.

И затова ли "вожда" Ви ВИНЕТУ обеща да асфалтира "лунната пътека"?..... :)))

Казва се "земно притегляне". Това да не ти е кантар!

Тука платените червени драскачи взеха да си изтърват нервите и да заплашват със саморазправа "като дойдат на власт".

Че то по-осрано, от Вашите червени гербаджийски задници няма бе OZZY.... :))))

Живеем в демократична страна и всеки може да прави каквито си иска конференции, стига да не пречи на останалите 7млн. граждани. Егати простите "лидери" , тези са се взели на сериозно, това е пълен майтап.

Не са се взели на сериозно. Плащат им, за да сеят смут и суматоха.

Е, друго си е рахат да смучеш народа, ама свърши. Дотук беше.

Идват нови времена и нови генерации и те, естествено, трябва да бъдат взимани насериозно, свиквай отрано, за да не страдаш като те отнесат!

драги хора от форума, нали уж тези протести започнаха от сметките за ток и парно??? нали се знае кой е подписал продажните договори и кой ни ги натресе..защо не протестирате пред техните домове , да ги изавадите изпод завивките и да им държите сметка??? - на съд или каквото заслужават..тогава идвам с вас, но сега с тези безумни искания - не ви подкрепям..сори

И каква майка си ти, когато нямаш куража да подкрепиш собствените си деца в стремежа им за справедливост?!

коя е твойта справедливост??? я развий твойта теза уважаеми.

хора, всичко това е долнопробен сценарий, за да се избегне истински, масов, справедлив протест. Смятате ли, че едно правителство може да падне толкова лесно, както гербавото направи? Смятате ли, че платените медии така охотно могат да дадат трибуна на всякакви протестиращи? Не видяхте ли как започнаха протестите ей така, изведнъж, и властта охотно се оттегли? Сега ви навират в лицето разни лумпени, които не искат да си плащат сметките, искат национализация, забрана на партиите и разбиване на цялата демократична система (колкото и да е куца тя при нас). По този начин се опорочава, компрометира и обезсмисля всеки истински протест за истинска демокрация, за истински свободен пазар, за конкуренция и силна средна класа, за най-после поевропейчване и цивилизоване на тази ориенталско-комунизирана страна. Същевременно ГЕРБ, БСП и ДПС вдигнаха ръце от каквато и да е отговорност за това, което се (и ще) се случва в страната през този период. Само Волен се напъва и крещи глупости, та да вдигне рейтинг и да влезе в следващия парламент... Между другото, в момента държавният Български енергиен холдинг се гласи да вземе половин милиард заеми, в НЕК продължава да се краде и никой да не е наказан, на ТИМ се раздават парцели без търг, а кукловодите от Москва потриват ръце и чакат следващия парламент да гласува ЗА Белене. Кой знае каква нова "изненада" ни се готви.

Отивам в градинката на конференция. Искам и мене да ме дават по телевизора! Ще си напиша всичките предложения и ще ги прочета!