Сините искат отмяна на конференция за Людмила Живкова

Синята коалиция поиска в декларация от парламентарната трибуна СУ "Св. Климент Охридски" да отмени планирана научна конференция за годишнината от рождението на Людмила Живкова. От коалицията предлагат да се наказва опитът за реабилитация на комунизма.

Обратно в новината

Коментари - Сините искат отмяна на конференция за Людмила Живкова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са ми най-омразните изказвания на закоравели червенотиквеници. Колкото и невъзможно е да го проумее малкото ти комунистическо промито мозъче, си изкарвам хляба без да крада от 'мизериите' сътворени от вас. Също така, за България за 10 годни съм направил много повече, отколкото ти за 40-те си години мързелуване в редиците на БКП. За тва, аре у лево и не изпълзявайте повече от посранската си кочина!

Че е смешно да се опитват да реабилитират Живкови е ясно. Не е смешно обаче, до къде са се докарали СДС и ДСБ -пълно дребнотемие, безидейност и провал.Мъка!

Kalin

Май мразиш и себе си;-)))най вече Хан Тутутрутков

Уважаеми сини, да сте чували за свобода на убежденията и словото? Това, което искате не е много "синьо". Или може би не сте съвсем сини, а добре прикрити бивши червени - те работеха с подобни методи като отмяна, закриване и т.н.

Много се радвам, че остава още съвсем малко (по-малко от година) да гледаме противните мазни мутри на тия от СДС/ДСБ. Не е много малко, но все пак ако стисне човек зъби, е поносимо, особено като си припомни, че въпросните некадърни лумпени ще трябва скоро да си търсят работа и да полагат реален труд, за да се изхранят, вместо да получават наготово тлъста заплата за говорене на глупости и чесане на ... в парламента! :)

Уважаеми българи, постоянно ревете, че сте бедни. Като гледам се занимавате и с измислени проблеми. Оставете хората да си правят каквито си искат конференции и вместо да си губите времето с безмислени коментари пработете малко, така поне може доа спечелите някой лев. Иначе конференцията за Людмила няма да ви навреди по никакъв начин. Не се притеснявайте.

много ви е необходима, щом успокоявате останалите и ги карате да бачкат. Явно има "хлеб" / хонорар / в тоя цирк. Но е от бюджета.

господа управляващи колкото повече ритате и си чешете езиците толкова повече ви се затяга примката около шията ,отивате в небитието

С толкова мразене си задминал всичките дето ги мразиш! Най обичаш да мразиш!

По времето на комунизма,Брежнев и ръководителите на всички социалистически държави се събрали, за да решат чрез залагане в коя от всичките да се построи най-голямата с няколко реактора руска АЕЦ. Започнало залагането:... 5 милиарда...6 ....7 ...8...9...и спират. Изведнъж някой в залата извиква 16...Настава гробна тишина,всички са изумени от цифрата. -Другарю,в каква валута е тази цена? 16 милиарда рубли или 16 милиарда долара? -Ние нямаме пари ! Но залагам цяла България за 16 република на СССР !-се чува в залата. -Край на залагането...Другаря Тодор Живков печели...

Господари, залепете ни и тиксо на устата - да сте сигурни, че никой няма да говори без ваше разрешение. А вие ще съчинявате историята както ви изнася.

Боя около конференцията може да се обобщи така : БСП "Андрей Луканов" (СДС) скочиха на БСП"Тодор Живков" (ГЕРБ), а Руския еврейчик Серегей Димитриевич чопли слънчоглед и гледа сеир :)

Боя около конференцията може да се обобщи така : БСП "Андрей Луканов" (СДС) скочиха на БСП"Тодор Живков" (ГЕРБ), а Руския еврейчик Серегей Димитриевич чопли слънчоглед и гледа сеир :)

Людмила Живкова е дала шанс на толкова много талантливи деца. А вие смешковци какво направихте? Добрите хора трябва да се възпоменават, за да бъдат пример на следващите поколения. Единство, творчество, красота.

Разбира се, НГДЕК е нейно дело, а и само това да е:)))) Понеже повечето пишещи са на малка възраст т.е от онова изпростялото поколение на демокрацията, не знаят подробности за дейността й!:)))) Например кой е Светослав Рьорих и какво е правел в България?:))) Ето ви как я възприемат "на запад": Тя не откри света за България, но откри България за света". Лайте сини помияри!

Най-голямото откритие на Людмила беше Батето Иван Славков - природно роден простак и тъпкач :)

ТОВА СА ОФИЦИАЛНИ ДАННИ. БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 39-ТА СЪВСЕМ НЕ Е БИЛА САМО ЦЪРВУЛИ, КАКТО СА ТИ РАЗКАЗВАЛИ... А И ОТ ТОГАВА МИНАХА ПОВЕЧЕ ОТ 70 ГОДИНИ, ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ДРЪПНАХА МНОГО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ. ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ЕДНА ФРАНЦИЯ ТРЪГВА ДА ВОЮВА С ХИТЛЕР НА КОНЕ И С ПО ЕДНА СТАРА ПУШКА НА ДВАМА? ДОКАТО ХОРАТА СЕ РАЗВИВАХА И СИ ПОСТРОИХА СОЦИАЛИЗЪМ, НИЕ БЪХТАХМЕ НЕЕФЕКТИВНО. А НАКРАЯ ТОЗИ НАРОД ГО ПРЕВЪРНАХТЕ В СБОРИЩЕ ОТ МЪРЗЕЛИВИ И КРАДЛИВИ ТАРИКАТИ...

70% от населието е живеело в селата , без ток, без пътища и ВиК!Кого лъжеш бе?

Питайте ако можете Янчо Таков що за фригидна личност с отстранен кл.тор е била тая...Затова той си караше ферарито, а вие трабанчетата.

Само нещастник може да пише такива простотии! Ти си един обикновен ПОМИЯР!

кво да ти кажа батко,то от такива простаци сме на това положение,чак ме е срам да кажа че съм българин след такива изказвания като на тоя от Germany

Синята коалиция иска...... Синята коалиция още шава. Синята коалиция докога? Синият цвят когато се коалира става мръсно отровно зелен като злъчен секрет.

Люската си беше луда! И баща й знаеше това, но как да го обявят официално.То и сегашните не са нормални.Вероятно причината за това е търпението ни!

Т.н. сини се държат като типични комунисти. Затова на следващите избори ще бъдат отсвирени окончателно.

Като съвременник на Л.Ж. мога да си спомня само няколко неща: - не отиде да довърши образованието си в СССР, а в "братска" Англия - не и стигаха безпроблемните визити при баба Ванга, ами се пристрасти към източните (индийски окултни учения и практики) - плати (от нашите пари) огромна сума, за да отворят Лувъра и да го разглежда по време на ремонт (нещо което не са си позволявали и свръхбогатите по онези времена арабски шейхове с несметни депозити петродолори във всички европейски банки) - Раза Пахлави (шахиншаха на Иран) и жена му й направиха страхотен подарък от съкровищата на шахската династия на Пахлавите изложени в Националния музей на Иран в Техеран. Тя от своя страна ИСКАШЕ да им направи подарък - НАШИЯ на целия български народ дървен кръст от Рилския манастир с евангелските сцени на ослепелия при дърворезбата монах - обгради се с шайка мошеници, които спекулирайки с нейното име, ограбиха културното наследство на Б-я - не разчиташе на подкрепата на Кремъл, те даже я ненавиждаха, но не успя да се хареса и на западняците (при баща Т.Ж, брат Владимир, съпруг Батето, личен душеприказчик Л. Левчев, съмишленик ""зидаря С. Русев и т.н.) - обстоятелствата около ВНЕЗАПНАТА й смърт и до сега са плод на много спекулации, но едно е ясно - последните й дни, седмици, месеци, а може би и години НЕ бяха изпълнени с адекватните действия и постъпки на нормален, необсебен от митичност и окултизъм държавен служител най-висок ранг - НИКАКВИ съществени приоритети, свободи или промени към по-добро за народа НЕ е постигнала, независимо от обстоятелството, че е дъщеря на ТЖ

Разпенената Синя коалиция в някакъв паралелен свят ли живеете? Хората я изстрадаха тази " фалшива Деморация", която води към Нищото - нито сме слепи, нито сме глухи, нито сме малоумни, г-н Костов. Вие си вкарахте поредния автогол с неадекватната си реакция и излишната тъмносиня пушилка от зората на Прехода !Очевиден факт е, че Демокрацията затри Духовността, за граденето и опазването на която Л.Живкова имаше реален принос и всеки безпристрастен човек знае това. Смешен сте, г-н Костов, с манипулативните си напъни!!!

Алооо сините. Още помним как БСП ви създаде за да си прехвърляте взаимно властта и ви се ще все да е така, но свърши се тая.

kgb777kgb

Достатъчно е само някой да покаже пръст , даже не е нужно да е среден и мрежата избухва в ЯРОСТНИ спорове , обиди , нападки и претенции за ПРАВОТА !!! Никой от вас не е прав ! Научете се да приемате нещата такива каквито са , а не каквито са били някога ! Какво от това дали е направила нещо добро или не , не можете да го промените то ВЕЧЕ е направено ! Приемете миналото си и живейте в настоящето другото само ви разделя на лагери , партии и ви прави по-слаби !!!

Прав си!

Спокойно, както се вижда вече почти никой не прави разлика между сини и червени, смята ги за едни и същи.

kgb777kgb

По делата им ще ги познаете ! То няма разлика червени , сини , лилави , жълти , тройни - абсолютно еднакви КРАДЦИ ! Нищо освен кражби не ги интересуваше , лично знам за много проекти които не станаха защото нямаше кой да даде рушветите , а бяха безкрайно полезни за БЪЛГАРИЯ , и накрая ни отрязаха парите от Европа !!!

Разпенената Синя коалиция в някакъв паралелен свят ли живеете? Хората я изстрадаха тази " фалшива Деморация", която води към Нищото - нито сме слепи, нито сме глухи, нито сме малоумни, г-н Костов. Вие си вкарахте поредния автогол с неадекватната си реакция и излишната тъмносиня пушилка от зората на Прехода !Очевиден факт е, че Демокрацията затри Духовността, за граденето и опазването на която Л.Живкова имаше реален принос и всеки безпристрастен човек знае това. Смешен сте, г-н Костов, с манипулативните си напъни!!!

Бате, ти си фоб на много неща. Кажи, все пак има ли нещо, което да не мразиш от сърце? Чел си Достоевски? Велик е - на какво те научи? Не си препродал книгата, нали?

Баси, колко коментара за 0 време! А сега ми хрумна едно предложение към седерастите - ами идете на тази конференция и им го кажете всичко това! Или не ви стиска да се изправите пред вашите врагове - комундетата, а само лаете!

Оставете жената и паметта й на мира. Няма нужда от подобни изпълнения. Филмът на Светослава Тадъръкова/ Рудолф (или каквато е там - вече се объркахме) направи достатъчно в това отношение и не е нужно да се насилваме и така да рискуваме "вместо да изпишем вежди, да извадим очи".

ДО ТЕЗИ КОИТО МИЛЕЯТ ЗА БКП: ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА"КАТИН"ТАМ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЙ Е БИЛ ПО ГОЛЯМ ЗВЯР-СТАЛИН ИЛИ ХИТЛЕР.СПОРЕД МЕН И ДВАМАТА СА БИЛИ ИЗРОДИ И ЧУДОВИЩА.А НИЕ ТУК В НРБ НА МАНИФЕСТАЦИИ ВИКАХМЕ:СТАЛИН ЗНАЧИ МИР.НЯМАМ КОМЕНТАР.

НА КОЕ МЯСТО Е БЪЛГАРИЯ В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА? ПОСЛЕДНО. НА КОЕ МЯСТО Е ПРЕЗ 1989? ПОСЛЕДНО. НА КОЕ МЯСТО Е ПРЕЗ 1939? 7-МО (СЕДМО). ПРЕДИ "КОМУНИЗМА".

Асъл - Калитко - при социализъма нямаше обединена еуропа.

Воденичаров

Кретен!! Преди мрачната 1944 г. в довоенната 1939 г. БЪЛГАРИЯ е била в челната десетка на необединена Европа С КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА И ПР.!! И след 45 г. соц. управление достигнахме ДЪНОТО на мизерията във всичките й възможни аспекти и измерения: икономически, политически, културен, духовен, морален, военен - в случая не е важно дали на обединена, необединена, разсипана от войната или възродена от плана Маршал капиталистическа, но ЕВРОПА!! ТЪПАКО, не се прави на по-тъп отколкото си!!!

срам за Университета, СРАМ ЗА СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЧЕСКА МИСЪЛ. Голям срам.

голям срам, да се червим вместо тях:) немам думи

Нема да се червиш щото и без туй развален домат

ние като казваме комунисти имаме предвид престапници, ние нямаме предвид наивните хорица, които за един пост и работа станаха членове на бкп или бсп. те са в даното на всички злини за балгария и преди и сега. и даже смятам, че няма да позволят страната да се оправи никога, защото това означава тях да ги няма.

Алооо, сините, що ми се струва, че нещо кафенеете!Това на фашизъм ми мирише вашето! А вие като чествате паметта на фашистки главорези какво да кажем?

Алооо, сините, що ми се струва, че нещо кафенеете!Това на фашизъм ми мирише вашето!

ако искате да се просълзите (от мъка или от смях, в зависимост от личните убеждения" Цитат от книгата "Людмила Живкова, Мислете за мене като за огън", Издателство на ЦК на ДКМС, София, 1982, с автори Стоян Михайлов, Любомир Левчев, Любомир Павлов, Светлин Русев и Евтим Евтимов. Списъкът на авторите е наистина дълъг, но важен, защото добавим ли Богомил Райнов, Александър Фол, Милко Балев, Емил Александров, Живко Попов и още двама-трима, имаме комай основните дейци на споменатия Огнен ренесанс. И тъй, затаете дъх: Подгорието сияеше в слънчева пролетна радост. Беласица махаше с цъфнали кестени от острието на две свещени български граници. Людмила Живкова стоеше като бял пламък на върха на тази страшна крепост и гледаше земното лице на родината. Така я съзряха от полето селските труженици. Бързо се разнесе новината: Това е Людмила!, Нашата Людмила!. Мъже и жени хвърлиха мотиките и сечивата на плодородието и се затичаха през браздите нагоре по стръмните землени укрепления. Бяха много. Превзеха крепостта. Но горе се стъписаха и насядаха тихо в сянката на дърветата, за да не пречат на Людмила. Само я гледаха и нейният образ потъваше в душите им завинаги. А тя като че ли не ги забелязваше. Но щом свърши работата си със специалистите и ръководителите, обърна се изведнъж и сама отиде при тях обикновените истински хора и подхвана разговор, сърдечен и весел като майски дъжд.

Задължен съм Ви !

Леле, тия глупости ги четяхме в училище, ни караха да разсъждаваме върху тях. Беше пълна безсмислица и загуба на време.

на всички е известно фамилията Живкови ..Батета Каки ..какво са правили

Tия така наречени сини всичките накуп не притежават и една хилядна от интелекта на Людмила Живкова, за да се тръшкат заради честването. Не са направили за България нищо и само врякат вече повече от 20 години. ТехниятСмешен плач само доказва за пореден път, че те произлизат от най-мракобесническата, нагаждаческа и подлизурска върхушка на БКП. Срам за тях!!!

интелекта е едно ,фактите друго .

А Людмила Живкова какво направи за България - похарчи парите на хората, за да покаже на света коя е тя, а не коя е България.

Глей си сеира. Людмила е муцка

Како, ходи да ги пишеш тия приказки на баби-баб от кварталното ОФ. ЛЖ беше една самозабравена разпасана червена принцеса. "Знаме на мира" беше невероятно пръскане на народни пари за тоя дет клати на Батето шапката. Да ви е халал, червената заупокйка, дето яправите!

Баце, ти да не си живял тогаш да ги знаеш тия работи. Като не ги знаеш, си мълкуцкай

Всечки сте страшно късопаметни 20 години след прехода не знаете от къде се появиха всичи благини на прехода .Мутри ,наркоканали, кредитини милионери,кражби Костов ви е виновен ..........ама Писна ми да го слушам това

принципа на десните-"нищо неможем да направим, даваите да развалим".

Пинечерчета, посинели от злоба и от хипоксемия, причинена от лудо и неконтролируемо джавкане срещу Луната. Даже и не се усещат, че в плюене срещу комунизма, тоталитаризма, бай Тодар или срещу квото там са си наумили да плюят днес, зер някой се обърка и реши, че са важни, правят точно това, което правеха и тези, срещу които се напинят да плюят - забраняват на по закон автономни институции да обсъждат въпроси, които на тях не им отърва да бъдат обсъждани. Другите комунисти, които освен тях останаха на подобно сопаджийско ниво, са религиозните комунисти, на първо мято бъпъцъ.

Ходеше на фризьор и шопинг в Париж с правителствения.

Да не си бил от личната й охрана? Не те ли е срам, поне косата й да оставиш на мира? Би трябвало да знаеш за проблемите, които имаше след катастрофата. А колкото до конференцията и културните заслуги към България, изглежда това малко те интересува.

Като тебе

Костов полудя!!!

Хане,тюркското у тебе пак напира да излезе навън и да се афишира...

Демокрацията не доведе до нищо хубаво,виждате какво стана в Б-я,корупция,кражби,дрога,проституция,чалга и всичко негативно взето от запада. Сега тези дето се пребоядисаха в социалисти са истински предатели,затова ако ненавиждам седесарите(отминало време) дваж мразя социалистите. Като видя нахилините физиономии на Р. Овчаров, Р. Петков,А. Найденов,М. Михов,тръбата -глас Пирински и другите около Станишев ми се повръща. Стана така ,че няма за кой да гласуваш.Всички заедно с Герб разгониха фамилията на народа. Проклинам всички взети заедно. Нашия народ не заслужаваше това! Поредната глупост с референдума,АЕЦ,ЯЕЦ-излишни средства за бягане от отговорност,стрина Пена от село да кажела,къде са експертите? Нямам думи от възмущение. Защо,боже,толкова ли е тъп народа ни,че не може да се усети как го гълабаркат повече от 20 години!

За съжаление много, ама много си ПРАВ!!

Бpаво!

И аз за пореден път се убеждавам, че в Булгаристан бъка от комунистически субпродукти.

нараства с напускане на страната от останалите.

За пореден път се убеждавам - Сините , това не са никакви "демократични сили", това са си чисти неофашисти, които трябва да се забранят със закон, както е в някои европейски страни.

в Русия...

Кога ще разследват Костов и компания за кражбите?

не е зле малко да се информираш за дейността на Л.Живкова и тогава да си пишеш мнението.