Собственик изостави 100 коня под връх Руен, 70 умряха

Собственик на стадо от 100 коня е изоставил животните без храна в местността Бек бунар в Осоговската планина. 70 от конете са загинали.

Обратно в новината

Коментари - Собственик изостави 100 коня под връх Руен, 70 умряха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичките природозащитници в случая сте отново с клишираното изказване клонящо като поговорката "като че* на мокър пясък". Защо го казвам? Защото има индивиди от Човешкия вид с тази съдба, вие се хванахте отново за "коне" (в този случай). Да ако никой не знае, това е практика, масово седят полу-диви коне в този район.. Аууу голяма трагедия.. А умиращите хора с подобна съдба? Смешни сте!

Напоследък много ме разочарова най- интелигентното същество на планетата земя. Все повече ми се иска да живея близо до кончетата в гората Човекът не заслужава уважението , за което претендира...

Пълен нещастник е собственика на кончетата! ДА МУ СЕ ВЪРНЕ НА НАЙ МИЛОТО!

Не си добре с главата! По-добре се покай за това кълнене защото най-вероятно ще ти се върне на теб!

Той няма най-мило, ергенче е, никой не го иска! Официално няма жълта книжка

Ako имаме итаво законодателство, този трябва да влезе в затвора за жестоко отношение към животните. И да върне парите оит субсидията разбира се. Защото голяма част от субсидираните земеделски проекти, са на боклуци като този. Плащат подкуп, вземат парите и нищо насреща. И няма никакъв контрол над подобни алчни идиоти. Отделно се надявам и Господ да го съди тоя, защото това не е човек. И аз не знам какво точно е.

Хора -скачени съдове с депутатите взеха милиони за високопланински пасища без крави, коне и овце. Значи създава се законът, поема се финансовият светлинен лъч от ЕС, отразява се в огледалото /местен бизнесмен/ и отразеният лъч/70%/ се връща в законотвореца. Законотворецът от рикочиралите 70% връща на Баш Бруселските законотворци. А ЕС се захранва с данъци от страните членки. Или има Бруселско-Софийско -провинциално колело-Карусел. Който свари да се качи на него , той ВОЗИ. Останалите се радват и плащат.

Гледах го този измислен бизнесмен, не усетих да се чувства виновен. Търсил си конете, ама никой не му казал къде са. Това била порода карачанска и щели да издържат зимата.

Циганите като по-практични първи ще усетят бизнеса. От конска кайма стават екстра кюфтета и са деликател вкл. и на запад. Виж от щъркелите нищо не става дори са опасни с болестите си.

Сега е ужасно и възмутително, а като хапвате конско месо тогава всичко е наред нали? Човешкото лицемерие е бразкрайно. Да не мислите, че това стадо е било хоби на собственика му?

Едно е да умрат в студ, глад и мизерия, а друго да им пуснат тока.

Милиони от Евросубсидии да изкара собственика на конете и всичките за лекарства на децата си и за него да ги даде. Рано или късно ще му се върне х100!

Да му се проверят и стотиците декари, "насадени" с клони, отчупени от храстите! Ама едва ли... Да върне парите!!!

да се потърси отговорност от тези които са му дали нашите пари да харчи за себе си а конете да остави на произвола на съдбата това е ужасно

Това са субсидии от еврофондовете. Човекът сам каза в новините сутринта, че от преди Нова година си търси коноте, и ще си ги вземе...

1. ние плащаме вноски в ЕС, така че са и наши пари. 2. ако тези пари ги бяха дали не на някой БИЗНЕСМЕН, а на някой човечец, който разбира от животни и животновъдството му е потомствен поминък, те нямаше да идат зян, нито животните щяха да станат курбан на безхаберието и алчността!

Със сигурност собственникът не е искал това да се случи, все пак финансовата му загуба е голяма. Но уменията да взимаш пари по евро-проекти и селско-стопанските умения са различни неща...

Със сигурност са застраховани и ще си вземе парите.

Добре, де, няма ли кой да го хване за гушата този, който най-вероятно вече си е взел субсидията за тези коне ? Без жестока глоба и публично орезиляване, той /или друг като него, субсидияджия/ ще вземе друга субсидия и пак ще зареже животните ! Има ли въобще съдебна система у нас ?

Има естествено и не се притеснявай - ще се установи измамата, ще ни задължат и ще платим до стоитнка раздадените субсидии. Така както става с пътищата, с болниците, лекарствата, натура2000, в земеделието и животновъдството. И ще ставаме все по-бедни, по-безпомощни и жалки. Защото все сме втренчени в ефекта, а не причината.

Тази история не ми се връзва. Никой не е луд да остави 100 коня да измрат в снега при положение, че един кон струва около 1000 лева, а за умрял кон субсидии не се взимат. Това сигурно са диви коне, които някой ги е заявил за субсидии, сложили са им марките и този човек въобще няма представа какво се случва с тях ...

Имаш проблем - чел си Елин Пелин. я виж бизнесмена как пипа нашироко. Смъртта на Сивушка е трагедия и безмерна болка, а загубата на 100 коня е края на един проект, следва друг и нови субсидийки...

Трабва да му се тръси отговорност на този "бизнесмен", това е ясно. Иначе на "Осогово" пада много сняг, така е всяка година, това не може да е някакъв оневиняващ мотив, не е най-благата планина в някой от участаците и е много дива, мен затова ми харесва, но не е и като Пирин през зимата, да видим какво ще направят институциите.

българина обича екзотични и модерни породи кучета дето стават големи по сто кила и често убиват дори хора, иначе като цяло презира животните, отчаяна съм от тоя народ

Епа кажи кой са на свестни? Където и да отидеш все ще се нагледаш на ЧОВЕШКА простотия! Ако искаш нещо да се промени започни от себе си, а не се мисли за много по-различен!

взел е парите за себе си а конете оставил на произвола, но това е осъдително и абсолютно престъпно

Бизнесмена говори по ТВ за субсидии... това е някакъв евро проект пак. Гледаш животни в гората, получаваш пари. Само че тук собственика, взима пари, гледа само себе си... жалко за животните...

И нищо. Нямаме законодателство за такива случаи. Ето това са нашите "бизнесмени". "Лошо стечение на обстоятелствата". Достатъчно е било да каже, че има проблем. Аз лично бих го вързал на същото място - колкото издържи.

Нищо ни няма на законодателството, няма кой да го наложи! Държавници няма, има политикани ...

Този пишман фермер каза, че е получил по 140 евро на кон, били заградени и платил на някой да ги отведе, но намерил отворена врата, а конете ги нямало. Това е било преди Нова годи, оттогава той търсел конете и разпитвал за тях. Дори обвини хората, че не са му казали къде са конете. Около 40 коня са измрели в страшни мъки, затънали в снега, гладни и премръзнали. Такава нечовешка жестокост...

"Около 40 коня са измрели в страшни мъки, затънали в снега, гладни и премръзнали." Пише, че около 70 ... Но и без това най-вероятно ги е отглеждал за месо.

ЧУХ ГО сутринта в новините, човекът сам го каза, и още каза, че ще си вземе конете.

Iivanov84

малеее 80 умрели коне...интересно ми е какво обвинение ще му повдигнат..

ВСЕ НЕ ВИ ИЗНАСЯ И КОМЕНТАРА Е СКРИТ, ЗАЩОТО.....

Това е нечувано за бито куче съдят човек а за убиването на сто коня нищо, да можеше да ви види някой прабългарски хан колко сте пропаднали, полиция и прокуратура няма ли, що за хора живеят там.

Лош късмет за конете, лош късмет за собственика. Преди 25 години гледах каракачанци в Стара планина, един ден жардите ги намерих отворени на заграждението и 18 липсваха. Тарсих ги навсякаде повече от 2 седмици, но падна сняга, намерих ги чак на пролет- 14 бяха. Загуби ли се стадо трудно се намира. Гледах по Нова природозащитничките- кои тарсил- намирал-не сам сагласен. Година и нещо изкарах войник на Осоговото- тежка планина, падне ли сняг забрави, колко скатани долове има, колко пати са ни дигали по тревога да тарсиме загубилисе хора и йок.

Мимо, стадо от 100 коня не се губи така лесно както стадо от 18! Още повече че природозащитниците са ги намерили! А са ги намерили щото са ги търсили! Само който не ги е търсил се оправдава със злощастни обстоятелства!

Да, ако тичаш сам като гламав, нищо няма да намериш, но за 100 коня щяха да вдигнат хеликоптер и да ги намерят за два часа. Кон е това, не е катерица. А да не говорим, че всичко тръгва от българския мързел, глупост, безотговорност и безхаберие. Този не знае ли, че е зима? Дали ще чуем за швейцарец, австриец или италианец да се зае.е 100 коня да измрат в планината. Айде да не ми сравняваш осоговските долчинки с Алпите. Суляндури!

Злощастието в случая, а и по принцип за днешната ни Родина е, че некадърници, във всякакъв смисъл, ги произведоха в бизнесмени и експерти. Ама че били тъпи като г...з нямало значение- важно били, че са "верни"! а един некадърник може само да руши, никога да създава...

Лъснаха контрастите. Бедни, отрудени българи спасяват бедстващи, замръзнали птици като ги приютяват в домовете си. Богати, ояли се българи нехаят и оставят животните им да измират от студ и глад. Едните - живи герои от Йовковите разкази - имат заложена човещината и добротата в душата си и това ги ръководи в постъпките им. За другите, тия дето се оправдават със злощастни обстоятелства, мерилото за всичко в галактиката е материалната стойност на нещата спрямо личния им интерес. Нека сега и така да ни изтипосат в CNN, да се види цялостната картина.

Дреме му за конете, нали си е взел субсидията.

Виновен е министъра на транспорта. Докато се гевезеше пиян с мото шейна можеше да разпореди спасителна акция.

Тъжен резултат от еврофинансирането: "наши хора" създават ферми, за да усвоят пари, без да имат знания, мотивация или намерение да гледат животни. Истинските фермери не си изоставят конете в гората през зимата и не разпродават измършавели крави по 10-20 бр. Само вижте колко обяви има за продажба на крави, обце, кози по няколко десетки броя.

Не слушахте ли интервюто на Владо Беряну по Нова, беше на гости на Милен, еми какво каза човека,, че Румъния по време на прехода е запазила държавността си, нямало е такива мутри, приватизация тоест кражба, разграбване на държавата в такива големи размери, като тук, разбирате ли, че не сме мръднали, защото държавата се крепи на пари от проекти отвън, ако не са европейските фондове ние сме загинали, но такива като този с конете са много, взимат парите от фондовете, а свършената работа е само на книга!!!!

напротив, мръднали сме, но назад

викаш много силно, телевизия, училище с интернет, телефон на 4 лапи. Викаш, доброволци ще дойдат, ще дадем пари. Това се прави винаги. А не да си безучастен сякаш не става дума за живи същества. Престъпление поради немарливост.

Имало е начин да бъдат спасени , ако не е могъл да ги спаси той ,можеше да каже на съответните органи ,или да беше писал в социалните мрежи ,все щяха да се намерят хора които да помогнат на животните!

И да беше казал - пак няма кой да ги спаси. Лятото като имаше наводнения в селата, държавата не можа с дни да стигне до болните хора и те си мряха като мухи без лекарства и храна. Живеем в държава, където стихиите властват... Свиквайте, юе претръпнете след години.

По най-бързия начин този изверг в затвора, без право на обжалване- минимум 70 години - по 1 година на кон.

По твоята логика собствениците на кланици и тения персонал трябва още днес да ги избием. Хората не осъзнават че когато вземат поредната пържола, кюфте или салам от рафта на магазина стават поръчители на следващото убийство на животно. А за тези които са умрели от естествена смърт трябва да се намери виновен, защото не са оползотворени на салам или кайма. Що за живот живеете?

Нещо се зачетох и огладнях ;)

Това са полу диви коне които живеят свободно в планината. Има ги и в Родопите,Рила, Стара Планина и др. В късна есен се прибират а рано на пролет ги пускат. Имат собственик,който явно подмамен от хубавото време ги е изкарал и при внезапното застудяване е било трудно да ги пребере. Но защо самите коне които имат много силен инстинкт за оцеляване не са се върнали сами предчувствайки влошаването на времето.

С две думи - конете са си виновни, собственикът за медал!

Абе,драскачи,какво само екозащитниците са ви в главата! ТЕЗИ ЧОВЕЦИ,които спасяват конете, какви са!? ВСИЧКИТЕ НИЕ,НА КОИТО НИ ПУКА ЗА ГОРИТЕ,ЖИВОТНИТЕ,ПРИРОДАТА,които си жертваме от личното време, БЕЗ ДА НИ СЕ ПЛАЩА - сме т.нар. ЕКОЗАЩИТНИЦИ. А,разните драскачи,си седят на топло и раздават морал и правосъдие!!!!!!!!!!!!

Долно и безотговорно копеле

С нищо не е по-лош от държавата. А щом е такава държавата, значи като него са огромно болшинство.

Хайде сега ... бременен бил коня. Да им преседне на тия, дето симпатизират на животното и после най-нагло плющят пържоли. Реално погледнато, един кон струва 1000лв и едва ли някой би ги изоставил без причина, щото е съдист примерно.

Ами вижте фактите! Видео и снимков материал - колкото искате! Вярвайте на очите си като не вярвате на хората влачили храна през преспите за животните!

Едно време се шегувахме, че садистите садят домати, а днес сЪдистите в съда съдят садистично.

Този боклук трябва да си получи заслуженото! Да се задейства Зоополицията /нали я имало.../. Има и Закон за защита на животните. Да не говорим за злоупотребите и измамата с усвояването на европейски фондове.... Ако имаме все още остатъци от държава трябва да има сериозни последствия!

Днес конете, утре хората, а може и в обратен ред. Цецо, две, три пръжолки за кучето да осигурите.

разплаках сетова са коне

е, ако бяха крави щеше да ти е по леко! или овце!

не нямаше, аз съм за вегетариянството , даже веганството..но конете са благородни животни

това е ужасно, боже толкова ми е тъжно

Пищилът да бъде заключен в решетка на открито на връх Осоговската планина, гладен, жаден! За конете е взел субсидии мръсникът, а за него, не щем да дадем и комат хляб. Да мре изродът, много са като него, един по-малко - по-добре !

жалко за съсипаните животни! по добре да ги беше продал на месокомбината за луканки!

Тоя Пищалов името си не може да изрече без да срича, те субсидии му дали да харчи ... Някой държавен чиновник е "облажил" покрай Пищалов, но сега се спотайва в тъмното като пръдня в гащи ... Прокуратурата и тя се спотайва, вместо да провери на този примитивопитек кой му е отпуснал субсидия от една камара пари ...

Уви, държава нямаме и този ще си вее байряка. И най-вероятно пак ще се занимава с животни.