17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен сам се спънал...

Контрольор... Получил е каквото си е търсил... Даже малко му е било...

Gugnelid

Да ти се връща, ако имаш жив родител на близо 80 години - да му се връща и на него.

Не е контрольор, а кондуктор, само в София пътниците перфорират билети, в другите градове кондуктори продават на пътниците билети.

или бе повален на земята, дирници просто, неграмотни, бездарни, леле колко сте зле само!

Преди двайсетина години, слизайки от трамвай, вратата се затвори и краката ми останаха вътре в трамавая, а тялото и главата отвън, трамваят тръгна и ме влачи може би 20 метра. От тогава изпитвам истински ужас, когато слизам на спирката, че вратата ще се затвори и ще ме влачат. И след толкова години изпитвам истински ужас, когато се забавя малко слизайки от превозното средство, че вратите ще се затворят и то ще ме влачи. Винаги контролата предизвиква в мен истински ужас, когато застава на вратата и с тялото си не те пуска да слезеш на плануваната спирка, особено ако са те влачили по релсите.

Лично мен една контрола се опита да използва физическа сила, качвайки се в автобуса на спирката, на която слизах и ми попречи да слезна, имах превозен докумнет, но не исках да си пропусна спирката. Господинът застана на пътя ми и започна да ме блъска с тялото си и да не ми дава да слезна на спирката. Започнах да се задушавам и да му мириша потта, автобсът бе препълнен, пък аз не търпя насилие, ами бутнах го леко, да ми отстъпи пътя, но той не ме пускаше. Задушавах се от допира му и го изместих. Е, не падна. Но това насилие не се забравя, понякога човек реагира инстинктивно на насилието.

Прекалил е пътникът, но и контролата понякога употребява насилие, застава ти на пътя и с тялото ти не те пуска да се движиш.

Аз не разбирам като застанеш на пътя на човек и не го пускаш с тялото си да се движи и се стигне до физически контакт тяло в тяло. Това какво? Какво очакваш, че човек няма да се отбранява, ако го сгащиш? Често контролата се качва на спирки и притеснява така слизащите- ами човекът може да гони автобус, да закъснява за важна среща. Застанат пред него и дори не му дават да си слезе на спирката.

агресията в последно време! Ами всеки да се въоръжи - ножове, пистолети, автомати и след кавалкадата да има мир на земята!

Не искам да защитавам контрольорите, тъй като често и те като се видят във власт се самозабравят - държат се грубо, посягат на пътниците, което е превишаване на техните правомощия. Но и блъскане от страна на нередовен пътник. Това означава неуважение към закона, който контрольорът олицетворява. А персонално означава и липса на капчица уважение към белите коси на възрастния контрольор. Но картинката е глобална - трябва да се спазва закона, а не да се правят хората на Андрешковци - контролите не са виновни че билетите струват толкова пари. Просто тяхното поведение трябва да бъде различно.

Има разлика между кондуктор и контрольор. Кондукторът е човек, който си пътува постоянно в рейса и продава билети. В София няма такива (или поне не ми е известно да има линии по които има).

Манталитет на примати!

Често, когато контрольорите установят НЕредовен пътник, те се опитват, с физическа сила, да го спрат да слезе от превозното средство или просто да го задържат - за да си плати глобата или докато чакат полиция. Това не е нормално - Контрольорите не могат да ви ДОКОСВАТ! Това е сила, разрешена само на полицай. Помнете го.

Айде бе, много филми май гледаш.Я вземи да почетеш малко.

..ти си като циганите! Знаеш си правата, но не и задълженията..

Абе мушмул, по-добре ти, и другите като теб, запомнете, че не трябва да се краде, включинелно и "услуга"! Хората без билет, точно това правят.Крадат.Това е все едно, давземеш хляб, или цигари от магазина, без да платиш. И като те хване магазинера, че крадеш, да не може да те докосне!.Море, главата ти ще отпоря.Не искаш да плащаш - НЕ ползваш услугата.Никой не те кара насила.

stankow

Имат право да ви препречат пътя, имат право да ви докосват. Очевидно не могат да ви удрят, но чак пък да не могат да ви докосват !? Не е забранено. В условията на неизбежна отбрана са - защитават обществени интереси. А вас, щом ви препречват пътя - ясно, в нарушение сте. Пътуването без билет е нарушение на закона. Така че по-кротко да се обявявате за "недосегаем".

тоя набор 50те -60те са истински спортсмени.....

да умираме ли! Че аз на 62 изглеждам като на 40 и имам акъл колкото 5-ма по на 30!

stankow

Ами гледано поколение, хранено, образовано. Не знаят какво е недохранване, не знаят какво е храна с химия, не знаят какво е стрес. Още от ученици - редовни прегледи, санаториуми, училищен заболекар. Малко алкохол, малко цигари, безплатни спортни зали и много много почивки. Та така е, поколението на родените през 50-60 г. е най-здравото и най-многобройното.

stankow

"заболекар" да се чете, разбира се, "зъболекар". Беше напълно безплатно. Не знаехме какво е да събираш пари, да чакаш, че чак тогава да ходиш да ти правят пломбата ... Не знаехме както сега - една (!!) пломба безплатна от здравната каса. Нямаше ограничение. Докато не се излекува зъбът - все беше безплатно.

77 годишен кондуктор? Тъпа държава, вместо човека да си гледа старините, ходи да заработва някой лев, за да преживява.

Истина ли е или грешка на журналята!?

Щото му е голяма пенсията и от скука е тръгнал да се вози в градския транспорт.

И то, не къде да е, като контрольор! Всеки ден си рискува живота!