Почетоха паметта на жертвите от лагера “Слънчев бряг“

С шествие-поклонение от Ловеч до лагера "Слънчев бряг" край града бе почетена паметта на жертвите на комунистическия терор на каменната кариера.

Обратно в новината

Коментари - Почетоха паметта на жертвите от лагера “Слънчев бряг“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига глупости! Спрете сегашния американски тероризм. Само днес са избили 155 в Ирак!

През тодорово време избити няколко стотин отрепки. През демокрациата избити и изгонени милиони.

Бях тав.Видях ги колко са.Има няма двайсети човека ,доведени под строй от Общината.Общински чиновници.Не се хабете.Никой не го брои това мероприятие. Питам един от съседното село Хлевене. Ти какво правиш тук.Кога за последен път си ходил на гроба на баща ти а,я кажи.Той милият със скъсани цървули ми вика .А бе дадоха по един плик храна ,за бог да прости и по 20 лв ,кво да правя в туй време на село. На никой не му пука,базикаха се хората и гледаха какво има в плика

Това е много жалка да слявиш престъпници.

Добре, че дойде 10.11.1989г. ! Оттогава и досега милата ни родина процъфтява и всички сме богати, сити и доволни ! Няма престъпност, никой не умира от болести и глад !Започна да се живее по-весело и приятно ! Ура, господа прозападни капиталисти - победа !

Леко уточнение за всички ревящи помияри тек: Нека отбележим обстоятелството, че комунизмът е измислен на Запад и пренесен в Русия чрез Ленин.Целта е била да се разруши Русия като държава.Самите руснаци са много повече пострадали от комунизма отколкото която и да било друга държава по света.А сега, продължавайте да джавкате, тявкате и квичите.Приятен ден.

Аз пък почетох деня на бомбардировките на САЩ и Англия над София, Кюстендил и други градове и почетох паметта на хилядите невинно избити от бомбите на англосаксите български мъже, жени и деца.Никога няма да забравим - никога няма да простим !

*Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име"" Никъде няма такова нещо на коментар 69

Помня ги... Крадци, лъжци, пияници и престъпници - основно сфийски мекерета!!!

Малко са били прасетата в лагера,малкооооооооооо!!!

Тези които са се сражавали с оръжие в ръка срещу комунистите в периода след 09.1944 ,са били избити.Кои са били тези хара ? Това са горяните,за които нито се пише,нито се знае.Те са цяла армия ,която се е борила срещу комунизма ,общо 384000 души,пет пъти повече от всички партизани взети заедно.Тяхната съпротива е продължила чак до 1955г.За тях само пише Стефан Цанев в Български хроники ,глава IХ-Стъпалата на властта.Били са избити,не без съдействието на НКВД.След това идват лагерите на смъртта.

384000 авъъъъъъъъъъъ! като махнеш трите нули говняните пак ще са по-малко!!!

няма покаяние при болшевиките

Ама сега се репчите и искате затвор за същите тези дето тогава бяха в лагерите и нямаше решетки, нямаше изнасилени старци, ограбени села..Толкова късогледи хора....90% там бяха такива за които сега искате строги наказания или се отвръщавате от поведението им

Със сигурност повече от 80%, ако не и повече, са си го заслужавали !! Нима сега , ако се проведе един"народен съд" за бандитската приватизация и кражбите през последните 30 години, осъдените ще бъдат по-малко ?? Но това не се счита за "цивилизовано" пък и е нормално в разбойническия капитализъм, в който живеем !! Едрата частна собственост е източник на корупция, кражба на общински и държавни фондове вкл.бюджет, лъжа , манипулация и измама !! Затова в нормалните държави, ако изобщо има такива, средната и дребна частна собственост са гръбнакът на морала, развитието и благоденствието !!

Дори и сега престъпника е на почит тук-власт имащи.

ПРОКЛЕТИ ДА БЪДЕТЕ МРЪСНИ КОМУНИСТИ

Онбаши, защо ме кълнеш, бре???

Няма дим без огън. Арестувани са хора за нещо което се премълчава. Спомням си в началото на прехода, един по телевизията се оплакваше че бил в лагера защото откраднал само две цигулки. А колко струваха тогава две цигулки.

Има цигулки от 10 лв има и от 10млн. В лагерите идеята е била да се смесват интелигентни хора противници на властта и престъпници.

Това не е въпрос. Като не загряваш си трай. А тези "интелигентни" хора с средно образование, след унгарските събития надигнаха глави и започнаха да се заканват на нормалните хора.

Фашисти ли почитаме.малко им е било.

Мутрокапитализма обезкърви България. Само криминалните жертви са стотици пъти повече от тези 155 загинали в лагера.Да не говорим че от 89-та населението намаля с 2 милиона и повече.

До къде се докарахме, да почитаме едни престъпници за сметка на истинските жертви, например като децата на Ястребино.

хахахааааааа

От 1951 година до 1962 година вътрешен министър е Георги Цанков . Този човек е пряко отговорен за убийствата в лагерите в България. Умира на 21.11.1990 година. Той е ръководител на убийствата извършвани от БКП през време на Втората световна война. На неговата съвест тежат убийствата в Белене и Ловеч. През 1962 година е изгонен от всички постове от Тодор Живков. Георги Саздов и Газдов заедно с цялата армия убийци останаха недокоснати от властта, а техните наследници са видните бизнесмени, които източват държавата и държат народа в мизерия. дори в Русия се намери човек, който да им покаже имената, а тук в България те са скрити и охранявани. Всъщност изгарянето на имената на комунистическите функционери се осъществи именно с пожара на партийния дом.

Да,миналото трябва да се помни но не избирателно защото от това обикновено се прави политика.В частност за този лагер е добре да се споменава ,както в този материал, че е имало и криминални за които несъмнено е бил подходящо място .Аз дори зная за един убиец който по това време е бил там но това не променя факта ,че е имало и случайно попаднали хора набедени дори за глупости.Помня например с какво самочувствие на пълновластни господари се държаха ченгетата ,и всевъзможни партийни изчадия.Ако обаче не се навираш много пред очите им и не се стремиш да се издигаш въпреки тях можеше да се живее доста спокойно .В битката за благинките всички средства се прилагаха без задръжки .Това сложи началото на разврата и в крайна степен на разложението на номенклатурата.Те сами доведоха до промените и последвалото разграбване на страната от потомците им и техните задгранични приятели.

За да сме квит, сега да напълним Слънчевия концлагер на Ловеч с АБПФК и БКП номенклатура, да им го тура..

забраниха коментарите под плацентата, ама тука са пуснали мурзилъка да вилнее...

Кой е по страшен комунизма или нацизма е спорно, и едните и другите са братя и посланици на Сатаната

Как кой, капитализма е по-страшен.

Копелдаците на палачите днес са мултимилионери и ни управляват пряко или косвено, а ние покорно гласуваме за тях.

Обзалагам се, че от почитащите жертвите доста са награбили от социализма и няма нито един репресиран сред тях. Просто платените оплаквачки се борят за новата кльопачка под формата на грантове. Защото да си спомниш за лагера Слънчев бряг и за забравиш за лагерите Кръсто поле, Гонда вода и други си е чиста проба избирателна памет като избирателността и е подплатена с финансови средства. Отделно, че сталинимзът далеч не е единственото лице на социализма но обективният поглед върху миналото съвсем не е целта тук

това е съвсем отделен въпрос. То и при партизаните ви е почти същата работа.

vasil

Гонда вода е бивше детско летовище,Кръсто поле- казарма,имало е манастири,Почивната станция на Св.Синод в Несебър...През царско време жертвите в концлагерите са 10 - загинали при един пожар в Кайлъка

е било почивна станция. И какво честват тези? Какви жертви в почивната станция?

Знаех за един че е пратен в лагер,Беше пияница и плашеше децата от махлата Като го прибраха се установи спокойствие! Прибирахме се от игра късно вечер и никой не се притесняваше са нас!

тва го писа вече за един, дето бил на 70г. престани да се мъчиш. лягай си.земи си хапче за инсомнията:глог-мента-валериан.

Страшна статия "дир"! Не можахте ли да ни предоставите повече информация. Много сухо и кратко написано! Кой е избягал? Какво е станало с него? Кой е Кольо Вутов? Криминален или политически затворник е? Какво е станало със затворниците след затварянето на лагера? Слаба работа на журналиста ,който е писал това.

А кога ще почетем жертвите на капитализма?

когато решите-някой да ви е спрял?

То хубаво ще почиташ жертвите на капитализма, но първо ще трябва да осъдиш комунистите, които са по- зли от едновремешните капиталисти, защото са по- прости от тях. Не знам как ще се разбереш със своите, защото те ще те убият преди да се сетиш, че се е случило. Иначе може да идеш на "слочето" в парка и там да подскачаш с лозунг против капитализма.

А виждаме, че днес повече от всякога имаме нужда от нов народен съд и лагери като тоя край Ловеч.

Щом имате нужда взимайте си ги и си ги носете у дома. Дано имате място у вас за лагерите.

Ако зависеше от мен дори няма нужда от съд а директно разстрел.

Да споделя, че и аз съм жертва на "Демокрацията". През далечната 1990 трябваше да ходя пеша на работа 15 км., защото всички скачаха и викаха срещу комунистите, а аз и други като мен трябваше да ги гледаме в болвицата и да им бършеме задниците.

разбирам, работил си бърсач на з...ци то е ясно, че такива сте просперирали тогава, ама няма нужда да се хвалите.

Няма по гнусни и долни предатели на отечеството от комунягите! Да искаш да присъединиш държавата си към друга държава е най голямото национално предателство за цялата ни 1300 годишна история !

А да газиш върху тази история? Това правят от 20 години насам.

За него ли става дума? Съгласен съм

мдааа то тия демократи се изпокараха и разкъсаха СДС-то се бивши комунисти.

Добре, че ни напомнят такива събития, както и Народния съд, точно сега са ни най-необходими.

Ами, щом са ви толкова необходими- взимайте си ги и си ги носете вкъщи, да си ги ползвате със здраве.

ако бяха убили 500 000 сега нямаше да загубим: - 2 милиона утрепани - 2 милиона осакатени - 2 милиона отвлечени - 500 милиарда откраднати ....

3 трилиона ошашавени... 4 квадрилиона изперкали...

Живков и хората му не бяха комунисти а австрийски агенти! кога ще започнем да честваме 2-та милиони убити от европата, а?

ту ви харесва Живков, ту не ви харесва. Ама и вие сте едни балкански професори...

Затова ли изнесохте народните пари в Австрия и Швейцария? От там поне нещо може да дойде, но от Русия нищо не се връща. вижте се какви сте клепури и тъпанари! Вас никой не ви избиваше за вицове и прокламации преди Девети, а след това гонехте хората за вицове и за слушане на Елвис! Нещастници тъпи!

Защо не си спомните какво са правили фашистите с нашите баби и деди? Явно Вие сте плод на фашистките набези над бабите ви! Не ви ли е срам!!!

Какво? Нашите баби или вашите, последно? Че и дядовците ви...а после, кои били джендъри.

Тъпо парче си моето джендърче.

За 29 години ,,демокрация" ,се натрупа толкова много боклук ,че десетки кариери и лагери няма да стигнат за да го насметем за там....за да може ....БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪЗРОДИ ! ТАКАВА,КАКВАТО БЕ ДО....1989-та !

А каква беше до '89г.? Една скапана, гнусна милиционер-социалистическа кочина! Не се опитвайте да замазвате отвратителното минало. Няма как уродлив строй като социалистическия, да е нещо друго освен кочина!

Няма по-уродлив и човеконенавистен строй от капитализма, а годините до 89г бяха златните 45г за българския народ.

"На 20 декември 1943 г. по заповед на подпоручик Константин Йорданов войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г." Прочети повече в link: https://link

Пишете в гуглето и четете за престъпленията на червените изроди! Разказът на един оцелял от лагера Слънчев бряг край Ловеч

Познавам един от тези, които са пазели лагерниците в Белене. Но той не е бил комунист, нито социалист ,а просто войник. По неговите думи, всички са били убийци и криминално проявени, а сега тези същите били десиденти и социално онеправдани.

Цар Киро и той ли бил репресиран от комунитите ? Той беше освободен от Желев и той и още хиляди престъпници които при комунизма търкаха наровете. Те осъществиха прехода към капитализъм.

да бе, веднага ти повервахме, желев със сетренцето ще отвори вратите на затворите. ти изобщо ни гепи за пълни леви легени.

vasil

За да контролират циганите,комунистите толерираха тартори като Цар Киро,които топеха на властта дребните цигани-кокошкари или такива,където не ги слушаха,а в замяна властта си затваряше очите за някои техни престъпления.Понякога влизаха в затвора,но не за всичко.

Еи комунистите вземете се уточнете най-после в лъжите си.Как така лагерите са били пълни само криминални престъпници но по времето на комунизма не е имало престъпления.Вече загубихте диря на лъжите си.

Опорочиха идеите за които мнозина партизани си дадоха живота. Сега само тях оплюват. Първите паднаха в кърви, последните станаха първи. Бай Тошо и Чавдарци. За Жени Живкова, за Гейчо Станишев, за Борис Велчев, за Кунева и т.н и т.н никой лоша дума не казва. Те са демократи ..хах ..егати цирка.И да питам за ЗЗД - режима на Цанков и убийството на Ал. Стамболийски преди атентата на църквата Св.Нелеля и преди ЗЗД ли са? А ? М ?

Който нож вади, от нож умира. това е положението.Съжалявам.

Пълни лъжи.Глей как разправят лъжи па белким някой се върже.

В Испания дават 30 години за организиране на референдум, а тук за някакви си 5 години затвор се оплакват.