Желев: Комунизмът е по-страшен от фашизма

Президентът Жельо Желев (1990-1997 г.) коментира, че исторически комунизмът е много по-страшен от фашизма.

Обратно в новината

Коментари - Желев: Комунизмът е по-страшен от фашизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Павиан.

Хм, нали преди няколко дни Близнашки каза, че комунизмът е светъл идеал!? Ся кво праим?

А най-страшното от всичко е простотията.

ЖАЛЪК ЧОВЕЧЕЦ ИЗКУСТВЕН ДЕСИДЕНТ ДО ПОСЛЕДНО СИВЗЕМАШЕ ПАРИТЕ В ГРОЗДЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ

..... Сгънат на две , със смачкати крачоли и гузен поглед седи в овалния кабинет .... познайте кой е той ? Жалък си беше и жалък си остава !

Желю-ю, Желю, защо изпълзя от нафталина желю. Врущай се обратно, бе смешен, смешко си и сега. Ни от политика разбираш ни от фашизЪм. Навремето се насилих да ти прочета глупавата кига ФашизъмЪт. Ти ли си я писал, не си ли ти, незнам. Но книгата е писана от силно комплексиран глупак. Ако не вярвате четете я. Ако можете.

Ква демокрация... Жельоооо, Жельо... така и истинските комунисти живееха с идеали, ама ти баце и твоите хора съсипаха всичко за последните 25 години.. Приехте буквално думите - Да започнем отначало... Айде похвали се с нещо последните 25 години.. с това, че изчезнахме като нация... с това, че живеем по бедно от ЮАР-ски жител.. с това, че децата ни умират, защото лекаря иска 50 лева.... Изроди.. Бял ден да не видите...

ГОСПОДИН ЖЕЛЕВ ЦЯЛАТА ВИНА НОСИТЕ ВИЕ ЗАЩОТО НА 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА ТРЯБВАША ДА ЗАБРАНИТЕ СЪС ЗАКОН ТАЗИ ВРЕДНА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ПАРТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКА

Физиономията на Ж. Желев е по-страшна от фашизма и комунизма взети заедно!!!

Май в процентно отношение след демокрацията България е загубила най-много народ, от близо 9 милиона останахле 7.5 милиона€

Тоя изпърден задник що не ходи на заслужена почивка в родното си Веселиново.

Сталин е избил повече комунисти от Хитлер, защото е започнал 10 години по-рано от него и свършил 8 години след Фюрера...

глупав? Или една "жена" ти каза и ти й повярва? А жената травестит от еврогейско ли беше или Съединените ционистки щати? Аре бий си шута от тук и чети да поумняваш! Аман от дебили!

Я, този динозавър не беше ли в музея?!?:-0 Ох, като вземе някоя мумия да ми сипе словоблудства, значи нещата са тръгнали на зле.

ТОВА Е ЛИЦЕТО, ИЗВЪРШИЛО ЕДНО ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА СПРЯМО СВОЯ НАРОД! ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1991Г. ПОД ДАВЛЕНИЕТО НА БРАТСКА АМЕРИКА И С НЕГОВОТО МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ , МЕДИТО ДОГАН...ПАРДОМ АГЕНТ САВА, ЗАНЕСЕ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ, ЦЕЛИЯ АНТУРАЖЕН СПИСЪК С БЪЛГАРСКИТЕ АГЕНТИ И ЯВКИ В ТУРЦИЯ И БЛИЗКИЯ ИЗТОК! ЦЪРВУЛЪТ ДОГАН ГО ОСТАВЯМ БЕЗ КОМЕНТАР, НО НАЛИ РАЗБИРАТЕ,ЧЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ТЯХНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ ,ТОВА СА ХОРА КОИТО СА ЗАЩИТАВАЛИ ПРЕДИ ВСИЧКО, НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ!!!! НАЛИ РАЗБИРАТЕ ,ЧЕ ТОВА ОЗНАЧАВА ХИЛЯДИ РАЗБИТИ ЧОВЕШКИ СЪДБИ!!!!ПОЗОР, ГОЛЯМ ПОЗОР ЗА ТОЗИ НЕЩАСТНИК.!!!НО ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА -ЕДНО ОТ ДЕЦАТА МУ, ПРЕДИ ГОДИНИ СЕ ОБЕСИ!!!НА ПРЕДАТЕЛИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПЛАТИ, НО НИКОЙ НЕ ГИ УВАЖАВА!!!

А пък капитализъмът е по-страшен от комунизма!

Така де, само, че комунизъм никога не е имало...

То и капитализма нещо не ни се получава много-много. Само за некои другари...

Това архивно недоразумение откъде го извадиха?!?

И този беше един държавен глава...., срам за държавата. И той седнал да ми говори за комунизъм и фашизъм, дето само е чел, но разбрал ли е нещо?

ТЪПУНГЕР! - БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ ! Ако той се прави, че е забравил безумията, които натвориха от СДС, ние не сме! Така че да се скрие и да седи на държавната ясла, която му осигуриха.

Не помня в историята СССР да е нападнала Германия. Вярно нападнала е Финландия през зимата на 1939 г., но това не е повод за избухването на ВСВ, нали така? Този Желю май ще излезе умрял ...уй! Мен обаче ме вълнува друг въпрос, дали бай Желю все още яде вафлите от широката страна?

изпреварил Сталин с броени дни! Съзнавайки, че извършва самоубийство, но алтернативата е била внезапна и бърза смърт! Червената армия е имала 7 пъти повече (и по-качествени) танкове, 6 пъти повече (и по-качествени) самолети, още по-голямо превъзходство в артилерията, много повече жива сила! Първият стратегически ешелон (кадровата армия с повече от 4 милиона личен състав) е бил вече на границата, вторият се е дислоцирал към нея, а сформирането на третия е започнало (мобилизацията е обявена още през 1939 г.). Според някои руски автори внезапният удар (осигурен с общата граница след разделянето на Полша) на РККА е бил заплануван за 6 юли. Според други (пак руски) - за 23 юни!

на умряло куче. Не му знам офисът, но явно има и шоьор и кола и секретарка.Ама този офис-апартамент пожизнено ли му е подарен или во веки веков? Питам, щото май няма пари за болни, а скоро и за пенсии, ако се върнат комунетата. Но не мога да му простя, че призна фалшифицираните избори и ни обрече на посткомунизъм.

Всеки бил президент в Булгаристан по закон му се полага субсидия от 45000 лв. годишно право на секретарка, шофьор, охрана и офис на централно място в столицата. И това всичкото щото е бил президент хаха, еййййййййй много сме тъп народ. ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ! ЕЙ ТОВА Е ЖЕКАТА ПОМИАРА! ЖЕКА ТИ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА ЯДЕ ЛИ ПАРТИИНИ КИФТЕТА, ЯЛ СИ, АЙ СЯ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ!

Още пазя една изреска от вестник. Унищожителна подигравка от Хр.Калчев /Бог да го прости/, където пишеше, че е по-пригоден за президент, понеже като бивш спортист няма да се търкаля по стълбичката на самолета, жена му няма да покрива с длан чашата му на прием и др. Верно и двамата пиячи, ама Христо повече носеше.Знаете ли какво става в офиса му от 300 кв.м.на Цариградско шосе. Пие се на провала.А после шофьорът му го завлича, а секретарката замита следите.

може да е мой пропеск, но не съм виждал в архивите такова унижение и не на украинците, а на тези които ги прекараха през митинга.Може пък да са го видели от хитлеристите. Да, убиваха се взаимно.Но Хитлер изби 20 милиона, а Сталин - 40.Верно, тук сте на върха.

Кажи им го и ти Жельо , че има наивници и много промити мозъци който не могат да го разберат! Ето това е философа , казва истината , а които я схванат схванат!

Какво е вярно. Каква е идеологията на комунизма пълно равенство между всички хора-как може да го сравнява с фашизма.Дървен философ.Комунизъм не е имало в света и няма и сега никъде -това е утопия.Социализма няма нищо общо с комунизма. Пазарен социализъм има в Китай и други държави и все пак е по-добър строй от капитализма това е факт.По негово време се унищожи всичко положително което бе постигнато за 45 години.Унищожено бе селското стопанство , хранителната промишленост и др. Сега печалбите на раздадените блага се изнасят в чужбина- милиарди се изнасят-как да има пари държавата. България стана колониална държава. Остава Бойко да дойде на власт за да досипе държавата. Господи запази България....

Ха-ха! Само дето "чифутите" и "кавказците" (поне) за вас не са хора... Освн това има и една каста дето са НАЙ-равни!

Не искам да пиша за това селяндурско нищожество.Но не мога да скрия отвращението си от тази тъпа говежда физиономия.Това същество направи разбира се това за което беше поставено на съотвеното място от своите господари.Той призна фалшивите избори на 10 юни което позволи на комунистите да гласуват ТЯХНАТА конституция-конституцията в тяхна полза.Той осигури безпроблемно превръщането на политическата власт на комунистическата върхушка от преди 89г в икономическа.СЕГА ЦЯЛАТА СОБСТВЕНОСТ В БГ ПРИНАДЛЕЖИ НА ТАЗИ ВЪРХУШКА.И комунистите му се благодариха.

верно ли ,че твойта книжка за фашизма са я писали умниците от ДС ? И чак след неколко прочитания разбрал ,колко си пасват фашизма с комунизЪма? Ама тия са гениални !След време същите писатели ти драснаха одата за Боянските ливади,която и до днес не си разбрал!

държат ги живи може би за да минат през митинга вързани. Знам , че според вас щеше да е по-добре да ги бяха убили с куршум в тила като поляците в Катин.Десетилетия приписваха своето престъпление на немците, и не знам как признаха.Десетки хиляди млади, интелегентни поляци са загробили най-хуманните членове на човечеството.Ами Путя да не е бил там.Сигурно съжелява,че се е родил късно.

да и трае много по дълго

Продаде се точно на комунистите за жълти стотинки, които тогава ти се видяха много...Обещаха ти да изпратят Станка във Франция и малко кеш за теб и ти клекна.

г-н Желев Всички вие издънки на върхушката на БКП само осребрихте и продължавате да осребрявате така наречените си демократични убеждения.Във страна където едрия спекулативен капитал има във собственост медии тип гиобелсови и анонимен репресивен апарат под форма на охранителни фиррми/както твоята Мултигруп/кажи ми как се нарича такава система=

Жмульо, как да не са опасни комунистите, след като натикаха фашистите в кучи г ъз. А ти от кои беше бре, Жмульо, преди да се продадеш на петата антибългарска колона, дето те назначи за резидент? Еееех, Жмульо, седни си дъртия гъз и спри с изкукалите си простотии, щото ако днес си презиран, скоро ще бъдеш заклеймен в черната хроника на българското поробване. Ще се пържиш в ада.

Жека, никога не забравяй че комунистите ти издадоха книгата. Ако не бяха я издали сега щеше да си един мишок ,както всички останали.

Желю-ю, Желю, ник'ъв спец не си ни по фашизЪмЪ ни покапитализЪмЪ си ти. Мжеш само да ядеш вафли. Напречно.

Помня, нощта след изборите 1990 г., Желев призова да се признаят резултатите от изборите, доста по-късно за съжаление си обясних защо.

В случая проблемът е не какво казва, а кой го казва. Желев винаги си е бил комунст, това че на стари години е обърнал палачинката не променя нещата. Когато беше лидер на СДС и после президент можеше да направи нещо по въпроса за декомунизацията, но той поради ясно какви причини не го направи. Сега това което казва не топли никого, защото има още доста хора, които помнят началота на прехода през 90те години. Както и ролята на Жельо до 1997г. в него.

Браво на Желю за смилоста му да махни софийското житилство !

никога не е бил комунист. Ренегатите са партийци за кариера и нямат нищо общо с идеологиите.

ми този е поредната ДС разработка въпрос на време е ...... само дето нашето мина с този, тези, онези .........

АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!!КОМУНИСТИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ СА ИЗБИЛИ МНООООООООГО ПОВЕЧЕ ОТ ФАШИСТИТЕ !!!!

1) Осуети реалната възможност за декомунизация, възникнала на 14 декември 1989 г. 2) Боянските ливади - с "преструктурирането на парламентарното пространство" (защото, по негови думи, в правителството не останали негови приятели) практически казва на българския избирател (с увредено мислене - три поколения без демократични традиции): "Няма значение за кого ще гласуваш, ние ще си структурираме парламента както си искаме"! Това си е престъпление, чиито последствия продължаваме да търпим...

Няма нищо по-страшно от БИВШ комунист, Жельо! Фашистите имаха доблестта да приемат вината си, защото са действали по убеждение. Такива лекета като вас, соц. псевдоинтелектуалци, никога не са имали комунистически или някакви други убеждения - нито преди, нито сега. Вие сте нагаждачи - безцветни, безформени, безмозъчни. Много по-лесно е да плюеш Сталин, отколкото да признаеш, че ти и милионите като тебе имат много по-голяма вина от Сталин, защото вие създадохте култа и тоталитаризма!

в днешно време култа към Путин?

Толкова страшен комунизъм та чак професор те направи.

професор-агент + служба + кинти за дъщерята Станка да учи във Франсето....тя пък взе, че се ожени за чилиец ли, колумбиец ли беше

Бавно и методично капитала ни убива ежедневно. Е не с пушка или газова камера. Оценявам това убийство като по-мащабно и нехуманно, несъпоставимо с всички режими описани в историята.

книжка за сталиновите чистки! Прочети за десетките хора на едно "стрелбище" (изкопали си сами общия гроб), за връзването на ръцете зад гърба, падането на колене пред ямата и изстрела в тила. За контролната стрелба в купчината хора. За садистичните изтезания преди това за търсене на нови "врагове". А такива стрелбища в СССР са стотици... И дните в годината са много... Прочети и ще си говорим за хуманност!

Един средно статистически демагог ("не ме гледайте, какво върша, а ме слушайте какво бърборя") и кариерист... Тоест, не е достойно да си губим времето с моралната оралия на безпринципното човече, което плюе, пикае и осира изворът от който е пил вода - историческото време в което се е формирал и градил кариера в Комитета за култура, а не с пушка в ръка... (Както ми казваше преди 10-ти ноември `89-та, един достоен Човек - Комунистта - Иван Зурлов: Ако не ти харесва хващай пушката, а не раз-тягай локуми)!... Субект, който благодарение на връзките на родителите (АБПФК) на съпругата си са го намърдали на софрата - "Комитет за култура" и формално са му осигурили правенето на кариера на "научен" алабалист (ПРИДВОРЕН ШУТ) , под чадъра на члена на ПБ на ЦК на БКП и дъщеря на Тодор Живков - Людмила Живкова...

Вацлав Хавел 13г Президент на Чехия: ...Никога Няма да допусна до държавна власт вечните провокатори Комунистите... Сега БВП на Чехия е 500% по-гол- ям от нашия и заплати и пенсии... Изхода е ЛУСТРАЦИЯ по чехски и..

Специалист добре жонглира с числата , а където ги няма въображението е на помощ.Навалицата изпада в овчи възторг

комунизма е най-жестоката диктатура съществувала някога и тези който го защитават са комунизтически крадци и убийци неграмотни овчари

просъществувал още!Ти къде видя и усети "жестоката му диктатура"?! Лекувай се! Не различаваш реалностите! Дрънкаш "врели некипели"!

да просъществува! Просто опорните му точки са генерално сбъркани! Затова и където е бил пробван - винаги се е получавала уродлива и човеконенавистническа диктатура. Жертви на комунизма са десетки милиони хора. Разбити са съдбите на стотици милиони и няколко поколения! Ако у човечеството има поне малко разум - никога и никъде не трябва да допуска вече комунистически експерименти!

Само му погледнете смачканата физиономия.Срамувам се от факта,че такъв екземпляр ни е бил президент.Съмнявам се,че сам е написал книгата си.По вероято е да е преписал.Ами той не може две изречения да сглоби.Нещастник!

То сегашния комсомил много убав рииш?

Вярно е! Въпросът е ти Жельо като беше президент, защо не направи нищо за един закон за лустрацията.....