Премахват всички символи, останали от комунизма

От публични места ще бъдат премахнати лозунги, фотоси, знаци и предмети, създадени през комунистическия режим в периода 1944 - 1989 г. в негова възхвала.

Обратно в новината

Коментари - Премахват всички символи, останали от комунизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работих 14 години в Испания,страна която имала диктатор,който я е удавил в кръв по време на гражданската война .Повечето испанци избягват да говорят за периода на управление на Франко/Каудильо/,а то не е малко от 1937 до 1975 година.Но нито един паметник негов не е разрушен.На една водоразпределителна станция на найголямото им езеро ЕБРО бронзова плоча с надпис""Бог да благослови Каудильо,който каза" КОЙТО спечели битката със и за водите на ЕБРО,той ще добрува и ще прогресира"" Иска ми се поне един от самозабравилите се главочи от пародията на парламент да го беше прочел ,но те никога не биха отишли в чужбина да ядът горчивия гурбетчийски хляб,защото са хрантутници и търтеи лежащи на гърба на изстрадалия народ, но докога!?!?!Време да им се покаже кой е суверена и кои са неговите слуги, ане цял народ да им слугува!!!!!!

Ами хората имат на дневен ред по-важни проблеми за решаване. Проблеми които са наложащи, проблеми които са от значително важно значение за обществото им, не се занимават с глупсти. Примерно как да стимулират увеличението на раждаемостта, как да увеличат работната заплата как да подобрят условията на трудовата среда.

И сега какво излиза ЧЕ ПОЧТИ всички депутати начело с КРАЛЯ СЛЪНЦЕ са са членували в ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ и са изповядвали и пропагандирали ПРЕСТЪПНА ИДЕОЛОГИЯ до края на 1989 година!?!?!? ГОСПОДИ не стига,че сложи да управляват БЪЛГАРИЯ хора с ЕЛЕМЕНТАРЕН УМСТВЕН БАГАЖ,ами и за депутати сложи хора страдащи от УМСТВЕН ДЕФИЦИТ!!!!???? МОЛЯ ТЕ СЛЕЗ И СИ СЪБЕРИ ВЕРЕСИЙТЕ ГОСПОДИ!!!!!!!!!!

УКРАЙНА ВИ Е ПРИМЕР! ИСТОРИЯТА Е ПО-СТРАШНА С НАГЛЕДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! ХАРЕСВА ЛИ ВИ РЕЖИМА НА БОРИС І.ви, ИЗБИЛ 52 ФАМИЛИИ И НАЛОЖИЛ ХРИСТИЯНСТВОТО? НЕ СЪМ КОМУНИСТ, НО ОТМЪЩЕНИЕТО СЛЕДВА! МЕТКО, КЪДЕ ЩЕ СЕ КРИЕШ КАТО ЗАПОЧНАТ...

отколкото никога/за срам пред света/ да се отървем от комунизма в България.

Народния съд го ИНИЦИИРАХА СДС,Иван Костов и Бойко Борисов,Доволен ли си?А може и през 1945 г. в България да е имало и зелени човечета с миризливи руски чизми.

Методи Андреев от ГЕРБ и депутатите от Реформаторския блок Петър Славов, Мартин Димитров и Вили Лилков,,,,,, умишлено разиграват парламента за да могат да получават по-дълго заплати иначе са на улицата. А та този галош Андреев да му направят паметник, като символ на креативен идиот, лизач на чужди подметки, образец на малоумен селянин докопал се до депутатско място. Алеко не е могъл да опише подобен ИДИОТ, той сам се характеризира по радио, телевизия.... жалко за държавата ззатънала в лайна, мизерия и мигранти да слуша едно мекотело от сутрин до вечер. Този не може да свърже едно изречение-неграмотник внася закони.... Трябва ПСИХОТЕСТ.....

събрание да се гласува специален закон със който да се носи съдебна отговорност за обида или вменяване на епитети като "фашист","фашистки елементи" и т.н. при положение,че фашизма,най-вече в Германия е премахнат преди 72 год.Щом всички действия на противници и опоненти на БСП,на бившите комунисти се приемат за фашистки,да се приеме,че от 1944 год. досега в България има червен фашизъм изповядван от БСП,ДПС и задкулисието /кадри на ДС,на милицията и бившата партийната номенклатура на БКП/.

Нещо си се помъчил да кажеш,но умствения ти дефицит не ти е позволил!!!!

на всяка магистрала,обновен площад,детска ясла,пречиствателна станция и други обекти,а на санираните блокове,паметни плочи ли да сложат със надпис "Изградено от ГЕРБ".Това го правиха комунистите,ти още в комунизма ли живееш и само за паметници ли мислиш за щяло и нещяло.Задръстнени мозъци.

Най-хубавата новина! Благодаря на народните представители! Да живее свободата! Долу всички диктатури на 20ти век! Само това да бяха свършили в това Народно събрание - заслужаваше си годините на борба с комунистите! Много съм доволен от този зАКОН. Този черен период от историята трябва да потъне в забвение!

а гербажите колко паметника откриха

трябва да се замислим, а не са ли биле пристъпни "режимите" на царете и хановете на българите. И от тяхните паметници знаете ли колко може да махнем. А на тяхно място ще сложим примерно нещо от новите европейски ценности ... нещо от третия пол ...

Тези мерки по какъв начин ще решат проблема с демографската криза, икономическата криза, бежанците? Защото България в момента има нужда от решения по горните 3 въпроса, а не от гонене на вещици и забравяне на миналото. Миналото трябва да се помни и почита, а не да се отрича. Независимо добро или зло е било. Народ без история няма бъдеще!!!!!

??? Големият и важен въпрос е:  Иска ли българинът фашизъм или СВОБОДА и достоен ЖИВОТ?

Ето, това трябваше да решават в Народното събрание, това трябваше предвидите, че ще се случи. Вкопчили се се в символите на комунизма. Как ще се справите със заканата на Ердоган за струпването на бежанци на Капъкуле.

Комунизмът е НЕПОБЕДИМ, ЗАЩОТО РАЗГРОМИ фашизма! А останаха само 3-то поколение изолирани бацили- зада ни напомнят, че фашизмът е болест, която се лекува успешно чрез методите- бесило и 9гр м-у веждите! СПРАВКА: 1946г. - Нюрнберг

За мен най-големите символи останали от "комунизма" са изградените язовири, двамата космонавти / Иванов и Александров/ и АЕЦ - Козлодуй. Не, не съм безмозъчен! Искам си ги, "во век и веков"!

съд в Нюрнберг през 1946 г. е осъдил и изпълнил незначително малко присъди за доказани престъпления от хитлеристите,за разлика от комунистическа България където без съд и присъда бяха избити хиляди българи от българи.А другото чудовищно престъпление - Народния съд в който съдеха вече избитите и заровени в незнайни гробове,за да им вземат имотите и разправят със близките им до десето коляно.

Алоо, я ме светни, кой инициира народния съд?

За титани на свободата като Фидел кастро, Ботев е одредил място в пантеона на безсмъртните! Вечна слава на ЧОВЕКА превърнал родината си в световен силвол на СВОБОДАТА!

и на мерило за мизерия я превърна !!

"702" със червените милиардери и милионери от Изпълнителното бюро на БСП,оялите и преялите "кадри" на ДС,на милицията,на партийната номенклатура ли ще върнете народната власт.Нали те първо ще се противопоставят.Все едно да им одържавят имотите,както след 1944 г.Червено-розови мокри сънища.

Падат хора умират герои, Алиенде е пример за нас. Ще умрем, но в Родината своя пак ще върнем народната власт...

след 1944 г.срещу Тодор Живков или комунизма,стотици хора влязоха в затвора и им разбиха целия живот на тях и семействата им,а сега някаква мижава глоба и то за демонстративно налагане на комунистическите символи. КОМУНИЗМЪТ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ,КАКТО И ХИТЛЕРИЗМА.

само премахване на комунистически символи,докато след 1944 год.престъпната комунистическа власт премахнаха десетки хиляди българи,набедени всички за фашисти и като подръжници на законната власт в Царство България.Ето го и другия "човечен" комунистически лозунг"Есть человек,есть проблем,неть человек,неть проблем".И са го спазвали с пълна сила.За кво рИвете ,бе изроди човешки.

Нюрнберг- 1946г: Фашистът е само изрод и никога човек!

ЕС, САЩ И НАТО НЕЗАБАВНО... ВЪН ОТ РОДИНАТА НА ВЕЛИКИЯТ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ И НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ФАШИСТКИТЕ СИ ПРОТЕЖЕТАТА!

влиза в учебниците за изучаване от децата ни на "Ода за СССР" на"гениалния" български поет Орлин Орлинов.

Чета, чета и не мога да повярвам, че промиването на мозъци не само е в ход , но и вече успява. Аз например се питам какво е предимството за мен лично България да е в ЕС. По-долу някои казаха - свободно движение в рамките на съюза. Ами добре, в случай, че не сме членове, но имаме приличен доход, няма ли да мога с визи да си пътувам из ЕС? Други казаха за свободния трудов пазар..Да, така е, но някой задава ли си въпроса защо хората искат да работят навън? Наясно ли сме, че хората са тласкани да работят навън и да произвеждат стойност за някой друг, но не и за България? Защото тук нито има реален трудов пазар, нито реални заплати...А и как иначе с тази икономика? Трети споменаха за слабата ни икономика....Попитахме ли се защо е слаба? Осъзнаваме ли, че всичко е съсипано с цел, за не произвеждаме нищо, защото, видиш ли, не отговаряло на някакви измислени стандарти? И че затова ще трябва да си купим от наложеното ни от вън? И всички чужди вериги например да изнасят българските пари навън?

Ама ти сериозно ли не знаеш, че комунистическите производства бяха нискокачествени и неефективни, та провалиха икономиката? Наистина ли смяташ, че стандартите на ЕС са срутили комунистическата икономика на България?! Какви стандарти на ЕС са налагали преди 89-та, че икономиката рухна и сами си махнаха проваления лидер? Никакви. БДС беше от 55-та година, дококото си спомням, така че само комунитическите стандарти действаха до тогава. А що се отнася то свободата да ходиш, дето си искаш, смятам изобщо да не те апострофирам, защото това е просто основна свобода и имаме право на нея. Кой както желае. Или имаш нещо против?

Интересно защо когато са сменили властта в Египет (Александър Македонски), новите не са ликвидирали паметниците на предишните, Хеопсовата пирамида, Сфинкса, Карнак и т.н.

Това ли е най-важното за решаване от парламента? Тъпаци. България гори, те си играят на законодатели с безмислени реформи.

Да се премахнат НДК,ЦУМ,партийния дом и депутатите да седат в палатки,всички морски курорти,построени в този период,кварталите в София и т.н.А би трябвало само да се върне Софийското жителство,че в София вече не може да се диша .

Ами тя гори именно поради комунизма, който още не сме успели да изчистим. Защо Швейцария не гори?

Значи ли това, че ще се премахнат всички "паметници" на съветските окупатори и кога? Щото "тъпите" укропи вече свършиха тази работа!

оставете ги да им се смеят младите хора не им крийте срамните лоэунги достатъчно е кумониэма е престъпен строй

Социалистическата идея е в сърцата и душите ни,а не в знаците!Тя ще победи отново и окончателно!Моментът е само преходен-не губете вяра,ДРУГАРИ!"Забранено е да се говори!Забранено е да се мисли!Забранено е да се живее!" Гео Милев

Те ти казват, че не са ти другари, ти пак "другари". :) Можем да бъдем социални без насилие и глупава пропаганда. Просто е излишно и вредно. И понеже в природата няма нищо ненужно, явно соц пропагандата обслужва някакви друго интереси. Беше много болно нещо, също и сакатата икономика. Нищо насилствено не е добро. И така можеш да изградим достатъчно социален строй, нали това е целта. Прекалено алчните хора са проблем на цялата Земя, но това ще е борба на цялото човечество.

Venceremos - Ние ще победим Венсеремос до победа, този свят ще сияе за нас! Венсеремос до победа, ако трябва дори ще умрем! Падат хора умират герои, Алиенде е пример за нас. Ще умрем, но в Родината своя пак ще върнем народната власт...

глоба 200лв за подтикване към самоубийствен тероризъм

Такива почти не останаха, освен "Братската могила" в "Борисовата градина" в София. За демонтажа на паметника и премахването на комплекса сума пари ще се пръснат и откраднат. От друга страна е редно да се помни комунистическото минало, защото не трябва да се допускат същите грешки. Видя се какъв грабеж се случва във всеки момент, когато комунист докопа имущество. Те се оказаха хора, които просто са искали да докопат богатство, а не да правят равенство и справедливо общество. Пълен "ташак" се оказа цялата им измамна теория изказана в хиляди томове хартия!

Или пък отново такива хора са окупирали властта или са се стремели към нея.

Аз предлагам не само символите да се забранят,но и дипломите на тези които предлагат това да не се зачитат ако са завършили по коминистическо време:))))Или то и така и така им са подарени з добра служба няма смисъл от отнемане

Едно предложение за забрана на нещо може да го предложи само един демократ по душа-който има някави комлекси,нещо се чувства гузен и няма никаква родова памет. Който иска да се поитересувава поради настояването на коя страна се е състоял Нюрбергският процес и кои две страни са искали да си изберат 50-100 човека от нацистите и да ги разстрелят без съд и присъда.От що ли са се стахували тези две страни от процес за хитлеристите????

трябваше да премахнте комунизма а не смволите, но ганьовеца пак нещо погрешно разбрал

:)))Ти нещо не си разбрал,сега е комунизмът-на всекумо според способностите,на всекиму според потребнстите-Работникът е способен,но пък шефът на фирмата има по-вече потребности:))))

На кого е нужно да заличаваме историята си? Хубава или лоша, тя е наша. Трябва да се поучим от опита и грешките. Аз мисля, че трябва да се изучава този период. Какво ще има в учебниците...? Къде е била България по това време?Липса на история, липса на страна. Защо трябва да се харчат толкова пари за разруха? Между другото, това, което е построено по вреето на Т Живковне може да се сравни с нищо, построено след това време, нито по качество, нито по количество. какво направиха др. правителства? И какво ще сложим на мястото на паметниците- поредния мол, или статуя на целуващи се гейове, а може би паметник на бежанеца. Само при нас го има това заличаване- дойдоха комунистите през 1944г. смениха имената на улиците, дойде демокрацията- смениха имената на улиците и градовете, унищожиха мавзолея, в колко страни в света е имало такова чудо,оставете че е било тяло на комунист, направете го туристическа дестинация и печелете пари. ... Колко пъти се преправяхя учебниците по история, не сме имали турско робство, а съжителство, не сме имали социализъм, а какво?...На кого е нужно да ни заличава историята и нацията.А Герб, нали са в оставка, защо продължават да гласуват такива глупости? защото до последно слушат големите началници. Предатели

Не заличаваме историята си. А казваме ясно какво тя ни е донесла. Забравяш, че комунистическите символи, пръснати из цялата страна, се позлват за комунистическа пропаганда. Те това е проблемът. Историята си е история, но много комунистически фамилии продължават мръсното дело, като убеждават децата си, че било хубаво време. Хубаво, но разрушило България. Нима имаше време капитализмът да напави нещо на България за няколко дни след 11 ноември 2009 г.?! Глупости! Просто се изсипа наведнъж боклук, трупан от десетилетия. Видяхме го с очите си, а и преди го виждахме. Едва по-късно капитализмът почна да навлиза, пък да дава възможност да се поправят разни разрушения. Днес оня, който работи умно, кадърно и отдадено - има достатъчно приходи да живее добре, много по-добре от по времето на комунизма. Помня. Помня малки заплатки, невъзможност да заработиш повече, ако си кадърен, опашки за дефицитни стоки, спирания а водата, на тока... Това не е и не може да е успех, не може да е хубвао време, като води до ужасно време неминуемо. Все едно да пропагандира, че да си надрусан е прекрасно. За наркомана е прекрасно, но нали знаем до какво води? Комунизмът е опият за простите хора - лъже ги, че бе з да работят могат да живеят щастливо. Лъже ги с равенство, което за тях значи, че умният ще свърши работата, но те ще получат поравно с него. Хем не е възможно, хем е разрушително за държавите, където комунизмъм е вкарал зараза.

а кога ще премахнете всички пришълци с чалми

от къде да си купя червена петолъчка,гиди мизерници

от къде да си купиш петолъчка и на сметка питай батко или ЦВ.ЦВ.те на основата на петолъчката образуваха партия

чиьо предложение е било, т.е. на кой му дошло на ум унищожаването на мавзолят на Георги Димитров? Дали се знае кой е бил той?

:)))Или си малък на години или се бъзикаш с малките във форума.има и трети вариант да си толква стар,че вече да те е хванала склерозарата-Бъки се казаваше този,викахаму и Бъки бомбджията,а иначе по фаямилия беше Бъкарджиев:)))

то и в Сирия взривяват християнските паметници и черкви- страхуват се от историята. Сега ще се постигне необходимият ни програс

Страхотна новина,чудно ,точно така тръгнаха нещата в Украйна,явно са намерили и в България един мухльо който да го пробат как ще потръгне и тук.Я да се сетим от кога Методиев е вече от ГЕРБ.Я да се сетят неговите съученици от кога е толкова демократ,дали не е бил един от тия дето е казвал като ученик-тихо да не ни чуят.Писна ми от такива които си мислят ,че нищо не се помни и никой не се сеща за тях

Парламента вместо да решава реални проблеми се занимава с гонене на вещици.

ДА ЗАБРАНЯТ И ХРИСТИЯНСТВОТО ЮДИТЕ .... НЯМА УЧЕНИЕ КОЕТО ДА Е ТОЛКОВА БЛИЗКО ДО КОМУНИЗМА КОЛКОТО ОРИГИНАЛНОТО ХРИСТИЯНСТВО - СКРОМЕН ЖИВОТ , ДА ДОПРИНАСЯШ ЗА ОБЩЕСТВТО , ДА ОБИЧАШ ХОРАТА , ДА ПРИЗНАЕШ ЗА РАВНИ ВСИЧКИ ХОРА - ЖЕНИ , МЪЖЕ , ДЕЦА .. ДА НЯМА ГОСПОДАРИ И РОБИ :)))

Лъчо, МИтоди и Малтинчо, тримата глупака, които демократично воюват срещу себе си, нали уж осъждат комунизма, че преследвал инакомислещите. Е каква е разликата, бе смотяняци. Държавата гори, хората мрат като мухи, мизерия за народа и пир по време на чума за крадците на прехода, тези идиоти се занимават с глупости. Защо не го направиха в началото, защо ли, защото в голямата си част бяха агенти на ДС и ги беше шубе.

Методи Андреев, колко ще дадеш да ти кажа къде се намира последният действащ паметник на Ленин в България? Да идеш да го нашариш и да се почувстваш истински герой в свещената война срещу комунизма и империята на злото. И да мирясаш най-накрая, че и ние да си починем от глупости.

Лично ще запаля фитила на МОЧА!

ЗНАЧИ АКО В НАШИ ДНИ УШИЯ СЕГА ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ И ГО ЗАБИЯ В ГЪЗА НА МЕТОДИ ЕВРЕЕВ, НЯМА ДА Е СИМВОЛ НА КОМУНИЗМА ?:))))

предадоха социалистическите евродепутати в Брюксел,които приеха резолюцията за защита на мигрантите във всяко отношение.

обявяване на комунистическия режим за престъпен от 2000 г. Защо трябва да приемаме символите на престъпници,както и в бъдеще нашите деца.А щом БСП-то се приемат за наследници на престъпен комунистически режим,следва да са извън закона.Освен това дори има и последователност и поредност на конгресите на БКП и БСП. БСП - извън закона !!!.

комунизма беше мечта! имаше социализъм. въпреки че поне един от 10 беше член на БКП ! а секи от тях имаше поне 10 познати, които го ползваха, да им помага! да се забранят българите! ли?

не разбрахте ли, че бьлгария е страна на мигрантите, те ще ни пазят на границата, бьлгари вече няма, боико предаде бьлгария