Коментари - Топ 5 на компаниите, продаващи оръжия в света | dnes.dir.bg
назад

Топ 5 на компаниите, продаващи оръжия в света

Светът харчи 1.69 трилиона долара всяка година за оръжия.

Обратно в новината

Коментари - Топ 5 на компаниите, продаващи оръжия в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са официалните данни за парите похарчини за оръжия, а истинските са много повече. А сега вижте кои са водещите търговци и си правете извод кой е най-заинтересован от поддържане на войните и непрекъснатата ескалация на напрежение.

Ми то, американците затова ке се трепят! А, ..и дано се изтребят сами,

или откъде иде злото тия пезевенги трее се подгонят и арестуват като наркотрафиканти!

България - вън от НАТО !

Е що ? Можем да го разрушим отвътре,бе! ...и да изпълним първоначалния замисъл на Москва!

Ах, тези лоши РУСКИ компании, дето продават най-много оръжия !! ах, този Путин, дето били негови тия пет компании !

Стига, бе, ... Ийсус ще вземе да му завиди!?

За сега на Земята нищо не става без ..Путин !?

неграмотни джурналя списват съчинения! 100 млд. биле най гуемити? това е простотия 1600 млд според джунляйката са по малко от 100млд???

В първата 10-ка влиза и една руска компания - Рособорон. По-интересно е да се видят фамилиите на Изпълнителните директори на първите 10 :) Интересно четиво е....

САЩ и британия са първи по търговия със смърт . Да ''нашите '' евроатлантически 'партньори' са в основата на човешкат мъка по света . мръсни лицемерни палачи.

ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ НРБЪЛГАРИЯ БЕШЕ ТРЕТА В СВЕТА-ПЛЪТНО СЛЕД САЩ И СССР.НО ТЯ БЕШЕ СРИНАТА ОЩЕ ОТ ПРОДАЖНИКА ГОРБАЧОВ.

Много си далеч от истината. Никога България не е била в Топ 10 дори. Това са градски легенди.

ДеДоВиЯ

Преди демокрацията 1 сащ 2русия 3великобритания 4бразилия 5франция 6България после вече не ги помня.

ЗАТОВА ТЕЗИ БОКЛУЦИ ПРАВЯТ ВОЙНИ,ЗА ДА ИМА КЪДЕ ДА СИ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯТА,ИЗРОДИ ...

Ако настане световен мир с колко милиарда биха се намалили техните печалби?С какъв нищожен процент от техните печалби те си купуват нужните им политици и за това те се държат като зомбирани и правят всичмо възможно да държат света на ръба на унищожителна ядрена война.

Във бедната и на пари и особено на мозък ватна държава може само да обновява старо желязо създадено по време на соца. Нямат кадърни специалисти и денги да създадат нещо ново и модернона практика, а не шпертплатови моделчета като смешната армата. Сега можем да очакваме нищие ватенки да пуснат Т-34М Новые российские танки оказались переделкой из старых машин. Из материалов следует, что в 2018-2019 годах планируется поставка 30 Т-90М, однако лишь 10 из них будут машинами новой постройки. Остальные 20 будут получены путем капитального ремонта и модернизации из танков Т-90. Предполагаю, из числа тех, что были замучены в Сирии, заметил военный эксперт Алексей Хлопотов. Танк Т-90 получился очень хреновым. У него слабая пушка, слабый движок и слабая БИУС. При этом и качество очень хреновая и поэтому почти половина выпущенных танков уже стоит на храненииНовая Россия оказалась переделкой старого СССР. А если все таки Армата будет - посьйлате в Сирии. Там америкоси ждут, что бьй сплавит ... Кинжал - съветска разработка от 90те. Аеробалистическа ракета - хибрид между Х-15, Искандер и SRAM. Все още в изпитания, неприета на въоръжение. Единствен наличен носител Миг-31БМ, последен произведен екземпляр 1995г. С две думи "съветско изделие" с технологии от миналия век, със силно ограничен брой носители.

Радо,знаеш ли ,че танка Абрамс е от 70 г. и през определен период се обновява и надстройва.Преди да пишеш тук поне се информирай малко.Не се строят нови Абрамси бе пич,реновират се старите.

Само че танковете: 1.Никога не са били главен американски приоритет; 2. Съвременните евтини противотанкови средства постепенно ги превръщат в отживелица - нито САЩ нито Израел проектират наследници на Абрамс и Меркава.

че защитавайки интересите на своите оръжейни производители и освобождавайки от нас пазарни ниши за тях, новите ни "братя" от презокеанската демокрация принудиха нашите продажни "политици" и "държавници" да унищожат златната кокошка на държавата ни - предприятията (заводи и комбинати) производители и търговците (КИНТЕКС и други външно търговски структури) на оръжия, които намираха добър прием и са все още търсена продукция в редица региони на света и сега те лапат парите, а ние си смучем пръстите!

Ей тъпи бедни, платени ватенки, " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ? Там в гъза на лъжливият путлер са и сегашните сармати, кинжали, подвоници - тоест НЯМА НИЩО-САМО ПУТИНСКИ ЛАЙНА. Единствено което светът вижда е как ватните спътници са преоборудвани да падат в Тихия Океат, за да имитират подводници... А това време: Американцы сделали уже почти 400 истребителей пятого поколения, и делают нынче по сотне в год, россия-ноль. Освен това само една сделка на ВЕЛИКА АМЕРИКА със Саудитска Арабия удари тъпите ватенки в земята за цели 10 години- Наскоро САЩ сключиха със Саудитска Арабия сделка за оръжие за 100 млрд . Тази сума от само една сделка с една държава - 100 млрд се равнява на 7-годишният (СЕДЕМ ГОДИШНИЯТ) экспорт на целият Военно Промишленият Комплекс на Росийската Федерация. И без това изостаналите ватенки трябва 7 години да изнасят оръжие за да достигнат тази сума. Пияните ватенки пикаят кръв от завист. Плешивият пигмей путкин си скубе голото теме в истерия, че не може да се докопа и да открадне част от тези долари.

ами краварите що не ги нападнат, глеи от колко време ги обкръжават , или ши каиш, те от ким се уплашиха...

Нема смисъл да се хАбите червени тролчета. Светът видя как ватната изостанала конна кавалерия бе пометена и изпарена край река Ефрат, със модерни оръжия, дронове, управлявани чрез сателити от хиляди километри, съвременни самолети и оръжия. Всички държави купуват оръжите за да се защитават от агресивните азиатски орди на путин. И те купуват оръжие отдруги държави - САЩ и Евриопа по 2 причини: 1. Качеството е гарантирано с върхови технологии, и оптимална подръжка след това. 2. Купуват оръжие от свободните демократични държави. Никой не купува технологично изостаналите бракми на ватенките.Те искаха да излъжат дори Индия да им купи макета Су-57, но индийците се отказаха тотално:Индийците имаха интерест първоначално да купят 250 броя Су-57, и да похарчат 25 млд. в зелено за финансиране на научноизследователска и развойна дейност и обществени поръчки. Индия се беше съгласила да съфинансира T-50, но добрезапознати индийски източници съобщиха, че двигателите на T-50 не са надеждни, радарът е неадекватен и стелт елементите му са зле конструирани. Не е изненадващо, че Москва и Сухой не успяха да се договорят за допълнително финансиране от Индия. "Програмата Су-57 не отговаря на изискванията, Тъй като този самолет НЕ МОЖЕ да демонстрира възможности, които дори се доближават до американския изтребител F-35. Ето защо, ВВС на Индия е не иска да продължи програмата за Су-57.." Aзърбайджан наскоро също се оплака от масово бракувано руско оръжие което му е било доставено от москва.

Така си пазят... "демокрацията":)))!!!

Странна работа е това... демокрацията:)))!!! "Най-големите" демократи в света правят така, че той постоянно да е добре снабден с... оръжия:)))?!? За чий чеп ли го правят??? Странна работа, нали?!?

Демокрация в действие, най-много пари се дават за смърт и кръв.

А лицемерния запад прапагандирал мира, Green Peace и тем подобни лъжи от техните уста. Поведението и постъпките им водят към агресия и война. Долу западно-демократично-олигархическата върхушка!

Луцифер е казал: Не гледай какво правя, а слушай какво ти казвам.

Някой на изток да не ги е яд, че запада е непобедима империя. Може да ви е яд, да пишете глупости, но бутане няма.

пълно с развалини "непобедими" империи.

ех, радост... соросоиди - кой продава най-много оръжие, май не са руснците. но това ви чупи, сега на какво "извинение" ще стъпите???

Те и руснаците продават - само че тяхното не се купува ;)

a

То сигурно затова, и туркестанците купуват С-400, а не искат краварските бараки Пейтриат..>Затова и целия свят купува руски оръжия, а само първите подлоги на Краварника като Саудитска Арабия и Усраел купуват краварските бангии:)

КВО Е ГАВРА ? ДА ИМАШ МИЛИАРДИ И ДА ТЕ РАЗСТРЕЛЯТ С ПАТРОН ЗА 20 ЦЕНТА :))

"Светът харчи 1.69 трилиона долара всяка година за оръжия." Заглавието може да се формулира така: "Болните мозъци харчат трилиони долари годишно, за да създават системи за убиване на хора" Това показва колко са напреднали хората като вид след милионите жертви в редицата войни.

петте топ компании по производство на оръжие са от наи ;миролюбивите.и демократични;'държави -щатите и англuя.просто се просълзих от умиление

От създаването си до сега САЩ се храни само с кръв...

руснаците пак са ги забравили някъде.Никой не иска да купува руските боклуци

Стойле,не става въпрос за руски боклуци а за най милитаризираните държави които крепят своя просперитет на воини ,страдания, разрушения и това не е Русия.Нали тя заплашвала целия "демократичен"свят.

Тази статистика не е вярна. Сигурно не отчита продажбите на Калашников. Калашников се произвежда и в САЩ с продаден лиценз от Русия

:))

Всичките събрани продажби на калашници дали се равняват на поне един самолет, а гений?

,,колтът направи ,,равни,, хората а ,,ядреното оръжие...държавите..,,!!! за това ни нарязоха ,,сс-2з,, и се опитват да закрият ,,козлодуи,,...!!!

Дам, от 5 топ оръжейни концерни продаващи оръжие, 4 са американски и една английска. Та кой има най-голям интерес от разпалването на военни конфликти? Едва ли е Русия.

не...!!! слоганът е ,,оръжията за мирни цели,,...!!!

Доста често руските тролове използвате максимата: ако искаш мир, готви се за война, щото Русия се въоръжавала. Та тази максима явно е приложима само по отношение на Русия доколкото схващам, а?

говорим за износ а не за собственно въоръжаване..,,!!!

Скъпото оръжие се купува от развитите държави които като правило не воюват. Бият се просяците - с ножове, камъни и калашници.

,,арабите,, имаш в предвид с ,,модерното оръжия,,...!!! ,,камиларят,, и с ,,ролс-роис,, си е ,,камилар,,...!!!

Само разпалват войни далеч от тях Азия и Источна Европа.Прав е оня дето каза,богати благодарение на чужда кръв.Нима ,ако искаха не могът да ,,смажат,,ИД.А сега искат с Русия ,,да им изпият кръвта,

Колкото оръжия да произвеждат и продават САЩ, все нещо не достига да се справят с Русия. Вече на американците не достигат възможности и сили да се справят даже със Северна Корея, Иран или Сирия ... Да не говорим за Китай и Индия. САЩ вече са второстепенна световна сила

Не е нужно САЩ да се справят - Путин върши 'отлична работа'.

Правилно, подлудява всичкото Запад, дето реши, че двуполярния модел не е задължителен. Ако не си съгласен, питай Форбс.

Путин направи САЩ второстепенна държава със смахнат президент

най-миролюбивите нации произвеждат и продават най-много оръжия...?!

voknid

Много пари се пръскат, и все за "отбрана" на демокрацията - най-великата от всички демокрации.

Oсновният купувач на американско оръжие е Пентагонът. Както се знае, неговият военен бюджет е по-голям от бюджета на целия останал свят. Произведеното оръжие трябва да се използва и заменя с ново. За това, за краткото си историческо съществуване, САЩ СА ПРЕДИЗВИКАЛИ 250 ВОЙНИ в света и са убили милиони невинни хора. Всред тях и няколко хиляди българи ...

А през това време Русия си седи и кротко гледа и не е убила нито един българин?

колко от собствения си "съветския" народ изтрепа добрият и благ чичко Сталин?

Много по-морално е да трепеш собствения си народ , отколкото други народи !

Бо Бо

Англосаксонската версия за тези данни: Руснаците са причина за бедността и войните по света. Затова американци и англичани, продават оръжие на всички потърпевши от Руската агресия. Затова според саксите са и тези над 800 американски бази в 80 страни по света, за да могат да контролират руската агресия и да са барометър на мира. А истината е, че всички челни държави по производство и продажба на оръжие са НАТО-вски държави. Те продават на други натовски държави, по схеми определени от самите тях. Това не е свободен, а политически пазар. И докато Запада е политически и икономически силен и може да налага своето, до тогава и оръжейните им фирми ще са номер едно. Дейвид Вайн в книгата Base Nation очертава финансовата, екологичната и човешката цена за поддържането на Американската агресия. Защото войните не се палят от хората и народите, а от определени кръгове. За съжаление това трудно може да се промени след като тия юдей трябва да печелят кървави пари. Лщбопитен факт е, че политиците лобисти на малка България са кукли на конци и изпълняват поръчки, които носят още по-големи девиденти на Евроатлантика с/у мизерни суми (загърбили народните интереси); например един автомат Калашников, произведен от Аресенал Казанлък се купува от Arsenal Inc, 4395 W Post Rd #100, Las Vegas, NV 89118, USA за $120. Цена на дребно в САЩ $1100. И в заключение познайте, кой има интерес да има войни?!

Убийствен диалектико-материалистичен и напълно политически коректен марксистко-ленинско-путински анализ на ситуацията. Обаче има съществен пропуск от фактологична и прагматична гледна точка - просто руските оръжия са боклуци и никой нормален човек няма да си хвърли парите на вятъра за боклуци. Изключение прави Ердоган с онези кютюци С-400, дето са конструирани да функционират така, щото Земята предполагаемо трябва да е плоска. Обаче Султанът го направи нарочно, за да дразни САЩ, след като им се сговниха отношенията.

и разни други - що се отнася до споменатите кютеци С-400 вече са пристигнали първите в Китай, като сделката е за 3 милиарда долара. Като те гледам що анализатор си, простено ти е да злобееш толкова.

Пикаенето на газ вреди на вашето здраве!

Миналата година нашите приятелки от Савушкина 55 ни разказваха, че след великите победи в Сирия, руското оръжие се харчело като топъл хляб по цял свят и ВПК на Русия имал поръчки за над 50 милиарда долара. Май са умножили реалните числа по 20...

Русия е една изключително миролюбива държава и не произвежда оръжие....

И Новичок не произвеждат...

докато деца умират от глад в африка.

Стара истина е че Калашников не се яде! А там такива бол!

Хайде стига популизъм.Защо??Нямат нефт,газ,диаманти???

А в САЩ бият негрите, можеш ли да си го представиш?

военни конфликти? Кои постоянно търсят врагове и раздават "демокрация"? За малоумните: този път Путин не е виновен. "Както се вижда, в Топ 5 на продаващите оръжие най-мощни компании са четири американски и една британска."

Е изборът е : - Или демокрация или "руска демокрация"! Ти кое ме съветваш да избера?

От трите, най-дългото! Анадънму?!

Путин не е виновен, че руският ВПК произвежда евтини боклуци, които се купуват предимно в държави от 3-тия свят. Всичката руска работа си е такава - мърлява.

Всичко върви по план. Тръмп: 2% от БВП е минимумът, който трябва да плащате за отбрана Иначе не е честно към американските данъкоплатци "Трябва да признаем, че с хроничните недоплащания и растящите заплахи дори 2 процента от БВП е недостатъчно, за да попълним недостигащото за модернизирането, готовността и размера на силите. Трябва да компенсираме изгубените години, 2 на сто са само минимумът, за да се изправим пред днешните много реални и зли заплахи."

Не те знам как търсиш и къде,но данни за руснаците има и то детайлни-най-голямата им компания Обединена авиостроителна компания има сделки за малко над 5 милиарда,общо десетте руски фирми държат от около 7 процента от общия световен бизнес за към 400 милиарда,най в мъглата обаче са не руснаците ,а китайските компании за военна продукция,иначе и французите доста бъркат в кацата с меда

Ама на Казанския завод му падна козирката и смачка колата на директора - 'милиардите' не са стигнали и за елементарен ремонт на жалката сграда..

Въпрос на елементарна математика е! Военните и медикофармаците залагат 2000% за разработки. И те трябва да дадат печалба! Явно руснаците залагат на други числа! Оттам идва и проблема!

и как ще има мир като тия юдей трее печелят кървави пари? Паразити!

Да така е, войните не се палят от хората и народите, а от определени кръгове.За съжаление това трудно може да се промени.

Кои? Руските или американските?:)))

И двете разбира се, само за пред оФцете уж се хапят...

МАЙКАТА МУ Е ДА БЛЪСКАШ ЯКИ НАДЦЕНКИ :))

В същото време на Русия атомна подводница Борей (24 000 тона водоизместимост) май и струваше малко над 800 милиона евро. А една е с 16 ядрени ракети Булава, с по 6 ядрени глави. Или с 96 ядрени глави. За периода 2014-2017г Русия била произвела 13 такива. Подводниците са по-големи, от най-големите на САЩ. Макар и не тип Акула с 48 000 тона водизместимост, тегло почти 24 000 тона. Над 173 метра дълга, 21 метра широка и май писаха 8-9 етажа висока. На запад всичко е по-скъпо.

Та колко подводници са продали?

За лично ползване. Най-вероятно не биха продавали на никого. САЩ също не продават част от оръжията си. Не знам да са продали и една атомна подводница. Най-голямата им е Охайо (18000 тона водоизместимост) - 2.666.. пъти по-малка от съветската Акула по водоизместимост. Не продават и Ф-22. THAAD и да го продават е на много ограничени страни. Много от покупките са вътрешни - продават, но на САЩ, а навън е забранено. Най-опасното оръжие не се продава. Сега руснаците може да продават С-400, защото имат С-500 и пак се колебаят, дали това е заплаха за сигурността.

Въпросът ти оборва логиката, че Русия е агресор или печели от смъртта на други хора. Произвеждат, колкото им е нужно да се защитят, за познавачите е достатъчно да знаят това, за да си траят. Заводите са основно държавни и няма интереси.

А викате че Путин друнка само оръжие. Висша форма на лицемерие, още по-лошо е че има ограничени, които верват лицемерите от запада

Пич,хайде изкарай отчет на държавна компания в Россия!?!Обречен си на неуспех!Тия отвъд океана поне отчет имат......

Ти май не разбираш какво четеш и си функционално неграмотен. Тука не става дума коя от двете държави е по най. Става дума че миролюбците и борците за демокрация произвеждат в пъти повече оружие и го продават на своите съпзници отново миролюбци и борци за демокрация. После същите тези излизат и казват че руснаците са агресивни. Не само че сте лицемерни ама сте и доста умствено ограничени гмо дебелаци такива

В този ред на мисли ,статистика на наркомани,алкохолици,болни от спин,психични отклонения,престъпнист.Статистика НЯМА!

и се нарича Фейлбук . Както днес научим из западния печат (printmedia) Фейлбук признаел в един отговор към американски институции , че засегнатите от известните фейлбук-практики нито били 50 милиона клиенти , нито 87 милиона , както по-късно съобщен , а цялата фейлбук мрежа , тоест 2л1 милиарда потребителски акаунти са засегнати от фейлбук практики . При това стане ясно че Фейлбук задържа за собствени си сметка 30% от генерираните доходи чрез фейлбук-практики приложени от аппликанти-трети лица. Тоест фейлбук не само предостави достъп неограничен към цялата база данни потребителските акаунти , не , фейсбук получава и такса потребление за всяка една операция с тези данни . Тоест , налице е комерциален одит от страна на фейлбук. Какво означава това и какви въпроси тук възникнат може непосредствено да се разбере от следващо извлечение на писмото адресиран до Файсбук от страна на американски щатски генералните им прокурори : Did Facebook have protective safeguards in place, including audits, to ensure developers were not misusing the Facebook users data? How many users ...

Ако файсбук задържа за запис на потребителската информация от страна аппликант-трето лице например един щатски долар , компанията би имала една печалба от 2.1 милиарда щатски долара генерирана само от една едиствена операция . Не е съвсем тъп техен бизинес-модел !

от общият брой население на целия планет 7.1 милиард файсбук си генерира печалби от 2.1 милиард . Колко е пазарният дял на Фейсбук изразен в проценти ?

Това което прави впечатление е че всичките са НАТОвски държави които продават на други натовски държави които и имат най много пари. Това не е свободен пазар...това е политически пазар. И докато Запада е политически и икономически силен и може да налага своето, до тогава и оръжейните им фирми ще са номер едно. В един свободен пазар където решенията за покупка на оръжия се взимат изцяло на базата на рентабилност, качество и цена, руснаците ще бъдат поне на 2ро място.

А сега да видим от коя от изброените компании ще си поръчаме самолетче. Горките шведи, няма да могат да се вредят от тези първенци. Ама като знам и нашите как не могат да финализират една сделка, то може и да си останем само с Миг.

Втора и трета ръка не се купуват от компаниите, но за поддръжката на тях ще плащаме.

АКО само 10% от продаденото оръжие се ползват за изтрепване на комунисти, светът щеше да е по добър

В твоят случай един презерватив би бил особено полезен, но при вече съществуващ факт, иди на лекар!

първо, ако изтрепеш комунистите в Китай, няма да имаш компютър, на който да пишеш. Второ, само комунистите в Китай са 1 милиард и половина, а ти си едно малко злобно джудже пред тях.

Кво искаш да ми кажеш...че китайците са измислили и патентовали компа и че никой друг не може да го направи ли...или че самсунг сони тошиба, епъл нокиа шарп и много други са все известни китайски компании?

Ами тях ги няма вече ( и се съмнявам че някога ги е имало) Но едно е вярно..от както комунистическите държави загърбиха комунизма, от тогава започнаха войните по света....

Такива неща обикновенно казват бивши комунисти. ;)

забравихте една велика страна русия...там се произвеждат прашки и самолетоносачи на въглища...като парните локомотиви в Щатите през 1825г.....

и аз туй викам , а нато ни иска париии. Никакви пари за нато, само ги кльопат без нужда !

Всъщност коментара ми беше че: -Америка и Англия продават а Русия гледа/тук там по някоя С-400/! И това нервира Путин доста! Но това е сегашната обстановка! И човечеца се мъчи да си върне старата слава на СССР!

А СЕГА МИЛИ ДЕЦА, МОЖЕ ЛИ ДА ПОЗНАЕТЕ, КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ИМА ВОЙНИ?

В aктивните т.нар. 'войни' масово се използва много по-евтина и нискокачествена продукция от тази на LM, Boeing и BAE.

Това като похвала на руското оръжие ли да го разбирам или като урок по пазарна икономика?