17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полека-лека става ясно какъв цирк организирахте, за да може да се срути старата болница и изцяло наново да се започне точно същата.. Ама нормално - това са едни 100-140 милиона! Какво ти коства да дадеш 100 хиляди на разни протестъри да врякат и крякат!

трябва да са ,на стадиона...

А защо не се построи във Варна.

100 хиляди от които половината дава Черепухин!

Няма спор че тая кукумявака по нищо не се различава от предните. Всичко ли трябва да се набута в София?? Защо не в Плевен?Защо бабата иска 1.5млрд. допълнително от бюджета за пътища, като има ТОЛ система която може да ги изкара, но при сръбски, гръцки, хърватски, унгарски цени? С българските само заплатата на калинките ще плаща!

Тая па скочубра какво общо има? Къде е кацата с лайна Кацаров?

Ако вече уж не са дали парите за пенсии!

Защото студентите няма да ходят до Варна за стаж и специализация. Нали все няма пари.

Парата къде е. Ще останат ли за една сградичка

Преди повече от 3 (три) години една уж специалистка от Пловдив вдига знамето на омразата срещу Националната детска многопрофилна болница за активно лечение. Използва възможността да печата възвания на камарата на архитектите срещу възможността българчетата да имат своята национална болница, започната преди 40 (четирийсет) години на правилното място, с правилния проект и с различни компетентни строители. Използва снобското припознаване на проблема от иначе миловидни, но крайно неграмотни в областта на строителството и функцията на такава болница жени. Използва (или бива използвана по най-арогантния начин от) силата на неистовото желание и болната амбиция на конкурентните среди както у нас, така и отвъд южната ни граница. Използва без свян една политическа сила, както и на отделни нейни представители, загърбили своята експертиза, независимо какви пасиви и загуба на поддръжници понася от покровителството на тази омраза и непремерената идентификация с настъплението против НДМБАЛ тази политическа сила и днес. Толкова е тъпо, тъпанарско, просташко и провинционално всичко това това, което се изсипва срещу НДМБАЛ, че не е за вярване. Има готов обект във фаза „Груб строеж“, има финансиране, има опитни инвеститори, има строител – всичко си има националната педиатрия! Луди ли сте, бесни ли сте, вие, от които зависи най-простото нещо – строежът просто да се довърши или пък сте дотолкова прогнили от продажност, че сте извън реалността, затънали в собствената си патология!? А можеше, можеше досега тази болница вече да функционира! Обаче националното детско здравеопазване е в приоритетите за настъпателна ерозия срещу винаги пречещия български народ от страна на бившия ни голям брат - още отпреди тези загубени на децата на България години.

Бати глупостите , националната детска болница може да е НАВСЯКЪДЕ а колкото по-достъпно е мястото толкова по-добре. Медицинска Академия е абсурдна за достъп и паркиране , ако му се наложи на родител да остане заради детето си ще се раздели с ебати сумата за престой.

винаги от правилната партия. Примерно първо СДС и после БСП или ДСБ и после ГЕРБ, това няма никакво значение. Въпросът е да се строи. Винаги трябва да се строи. Защото най-важното е първо парите да текат и второ да се лъже народа, че нещо се прави за него. Сега тази сграда не отговаря на някакви изисквания. Бутаме я - непригодна е, заема ценно място и пречи за важни строежи. На нейно място ще се построи нова сграда, която отговаря на всички съвременни изисквания. Отново пари ще текат, на народа ще му се замазват очите, че всичко се прави за него. Разбира се по някое време и новата сграда ще се окаже непригодна за употреба на най-новите тенденции в медицината. Защото нали - това са нашите деца и за тях ние искаме най-доброто. Бутаме и пак отначало. Междувременно за децата се събират дарения, които канализираме във фонд. Защото нали ... това са нашите деца и за тях искаме най-доброто. Е за фонда си спомнете сами какво стана но нищо не пречи историята да се повтори. Защото нали ... това са нашите деца и те заслужават най-доброто

Даже не съм чел статията. Знам само, че каквото каже точно тази вещица...трябва да се прави обратното. Няма как да кажа, че по-неадекватен човек от тази няма, но в тоя кабинет има прекалено много материал. Кой от кой по-некомпетентен, нагъл и тъп..

5 дни,да се чекне...

Само с една малка подробност - архитектите казват, че тая сграда седи вече толкова дълги години, че арматурата е ръждясала и изгнила от снеговете и промяната в температурите, че е опасно да се довършва. А е по-добре да се срине и да се построи с нови и читави материали. Иначе мясото е добро и отдавна трябваше да я има тая болница.

Цар Симеон II нали се опита с помощта на испански компании да построи нацинална детска болница на друго място, нали срещу него се вдигна същата вълна на проклетия, съчетана с пълно невежество? Всъщност силите на отрицанието на детската болница са били винаги срещу истинските искрени намерения да имаме такава болница!

кво ще кажеш за кацаров? ами минеков?

Не архитектите - инженерите казват тези неща и техното мнение е, че съществуващата конструкция си е здрава и читава: например доц.инж.Методи Андреев от Да, България обясни на обществото, че там спокойно може да се направи мол или офис - структура. А иначе виждаме и с просто око - де що имаше земетресение из България тресе и детската болница, нещо да ѝ се е сручило, нещо да е разрушено?

Какво точно да казвам за тях. Рашков, Кацаров, Минеков...тази пача... България не е виждала по-пристрастни, комунистическо одупени и безкрайно отвратителни като човешки същества...от тези. Мая, Дончева, Яне, Волен, Бареков - пасти да ядат...

tonk11

Архитекта е художник ама рисува с прави линии на компютър. Нищо не разбира от конструкции и не може да дава мнение. Има инженери за тая работа. Ти до тук да чу някой инженер да се изказва по въпроса? Знаеш ли защо не си чул? Щото тая работа по картинки и снимки не става. Прави се обследване и тогава на базата на данните от това обследване се дава предписание и становище.

Кой я сложи тази за министър ?????? Това правителство изби рибата по некадърност и е шампион по фалшиви новини и манипулации.... Само трима министри запазиха достойнство и чест и не се включиха в тази мръсна кампания ,възложена от офицера Му. РАДЕВ...

ТИ доктор ли си ма кви глупости говориш .Болницата трябва да е в парк да не е в центъра .Къде ще спират колите - Пак ли ще има паркинг по 2 лв сега може да е и 3 лв

в близките 20 години детска болница в София няма да има

"Национална детска боница" Размисли и страсти Пред пет години направихте национална здравна карта и установихте, че има излишък на легла в Столицата и на други места. Сега национална детска болница в столицата и още повече излишък на легла!! И недостиг на други места. Не ли е по-добре Болницата да е Пловдив или Стара Загора все университески градове и централно разположени. По-близко до децата от Бургас, Свиленград, Ивайловград Кърджали, . Децата чийто родители плащат същите на данъци издравни осигуровки на тази държава, както и родителите в София А Здравната помощ не е равно достъпна...После се вайкате че столицата е пренаселена и с мръсен въздух а периферията обезлюдена....

Разбира се, че трябва да има областни многопрофилни детски болници. Това вече се случва - миналата седмица, например, се съобщи в медиите, че е осигурено финансиране за многопрофилна педиатрия в Пловдив. А националната детска болница е с по-висок статут. Александровска болница е исторически натоварена с национални задачи, няма да ги изброявам, и съвсем естествено Детската национална многопрофилна болница е замислена и се осъществява в нейните граници. Това не означава, че областните болници ще лекуват децата по-зле, тъкмо напротив, така ще се приближи комплексната медицинска грижа до болните деца. Колкото до излишъка на болнични легла, това бе установено още през 80-те години на XX век. Освен това: излишък на определени места - недостиг на други. Дисбаланс. Детските многопрофилни болнични легла, особено с университетски профил, са в недостиг за цяла България. Болните българчета са определено онеправдани. Балансът не може и не трябва да се постига чрез аритметично преподреждане. Да направиш детска национална многопрофилна болница от Правителствената болница беше резултат от непремерена амбиция и алчност, напълно в ущърб на пациентите и лекарите на Правителствена. А пък да спреш довършването на Детската национална многопрофилна болница е истинска зла умисъл. Последователността в действията на различни отрицатели и саботьори на този строеж е отвратителна.