Комисията по култура даде "зелена светлина" за преместване на Паметника на съветската армия

С осем гласа "за", нула "против" и един "въздържал се" общинските съветници дадоха зелена светлина

Обратно в новината

Коментари - Комисията по култура даде "зелена светлина" за преместване на Паметника на съветската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СБОООГОМ М О Ч А , НЕ НЕ СИ ОТИВАЙ ...../ при МАВЗОЛЕЯ ГРОБ / !

Копелета ограбили балгария сега искат да заличат историята поддръжници на запада. Бягащите докато е време скоро Украйна няма да съществува а вие предатели ще мрете като кучета заедно с децатави

България се навъди много мърша които изяждат даржавата от вътре идва време да отдели е зърното от плявата тази измет съсипа България.

Ихааа! Сега България, и по-специално София, ще заживее нов живот! Всичко ще се подобри драстично, хората ще станат щастливи, богати, успешни, при това, всички, без изключение. Грамотни, образовани, културни, сякаш с магическа пръчка! Нали Атласите никак не могат да изправят раменете си. Но сега всичко ще бъде различно, раменете ще изправят всички и затова останалата част от света само ще ни завижда! Нали така? Или не?

Викаш до сега с тия олигарси и мафиоти руски тип всичко си беше МОЛОДЕЦ

"Монументът на окупатора, който е три пъти по-висок от този на Васил Левски в София, трябва да освободи това пространство" Паметника на Васил Левски е паметник на мястото, където е обесен. Това не е място за 46 метра паметник, да си мерите бесилките на окупатора! Това е място за смирение и помисли за саможертвата. Сравнението с паметник на победилите и спасилите ни от фашизма и нацизма, които са самопожертвали милиони животи е неуместно. Колко е висок паметник на агресорите "американските летци" в София? България обявява символична война на Великобритания и на САЩ, които не символично бомбардират България с 45 268 бомби, жертвите са над 8900 души, разрушенията са огромни. Тоест имаме паметни на убийци на българи, който не е проблем за комисията по култура. Димитър Списаревски се забива със самолета си в американски бомбардировач, жертва себе си, за да спаси български животи, а те им издигат паметник!

но това, както и разрушаването на 1300 години България, трябва да се правят с общоградски референдум. не може една клика, на която и изтича времето, да РУШИ. по-добре да бяха пострили - примерно където си е бил пред НДК - автентичния български войнишки паметник.

Тази клика която сега квичи за окупаторските паметници навремето разруши и взриви истинските български паметници за да постави руските бетонни екскременти на тяхно място.Сега вият че били историческо наследство.Щом е така червените гниди първо да възстановят всички паметници които разрушиха след това да говорят за историческа памет.А всички фетиши на червения режим,който със закон е обявен за ПРЕСТЪПЕН заминават в канала.Защитниците на ПРЕСТЪПНИЯ съветски червен режим-публично на въжето защото са ПРЕСТЪПНИЦИ

Какви истински паметници е имало на мястото Паметника на съветската армия?

30 минуса, колкото е новата тролска ферма, за манипулиране на сащ. Предстои брутална медийна пропаганда от колективно западните медии в България, трол ферми, които ще пишат навсякъде стотици коментари и поставянето на марионетно правителство в полза на сащ, за да ни въвлекат в чужда война, да умират българи и българки младежи и мъже, за страна, която не е член на ес, не е член на нато и нямаме абсолютно никакви задължения към нея. Гласувайте на втори април, за да не изпратят децата ви на смърт!

Най-после!

Абсолютни глупаци са тези които са против паметника представете си концлагерите ако хитлер беше спечелил втората световна след като избие до крак евреите след тях следваха славяните и просто семката на тези които сега са против съветските войни победили хитлер нацизма и германия нямаше да ги има глупаци долни неблагодарници не вярвам в бог но вярвам че има една сила която поставя всичко на мястото си и се надявам всички продажници да си получат заслуженото безочливо и нагло е американските подлоги да по-маловажават саможертвата на десетки милиони съветски войници за да спасят света от кафявата чума

В знак на протест срещу премахването на руския свинарник Курнелия Сланинова щяла да смени пола си от мъжки на женски Ко прайм ся БСП осиротя без бащица а а а а!

Събаряй! Никакво местене, както мавзолея.

Да не забравяме че БКП искаше България да влезне в Тристранния пакт, когато СЕСЕСЕРЕ беше съюзник на Германия. Ако на българските комунисти им спуснат директива от Москва да се удавят в Дунава те ще се наредя на опашка с номерца и един по един ще скачат във водата с думите слава на Русия.

Паметникът да остане но него да пише с 10 метрови букви На червените орки с благодарност от българските убийци на българския елит и превръщането на България в най миризливия съветски протекторат. Вечна слава на българските убийци и предатели от признателните потомци на убийците и предателите на България

Ако една шепа боклуци искат да се премахне паметника НАРОДА не го иска

ПУТИНСКОРАДЕВИА НАРОД

Червения б.о.к.л.у.к пак се активира за сметка на изпадналите в летаргия нормални , събудете се че пак може да има " белене" и още куп лагери и всичките му комунистически " екстри"

Ами " альошовците" в Пловдив и Русе---- КОГА

СЛЕДВА

и в Бургас и във всички други градове в България

На тия им изтече пясъка

Всяка година пак ще се събираме там и ще поламе цветя с благодарност та армията, която спаси Европа от фашистката чума и България от вас. Но помнете, вие ще построите по-хубав на мястото на краварската амбасада, а после в Белене. Дажа вюто ви чака.

"Фашисти", "фашисти", ама не са комунисти. К'во, тогава? 'баси!...

ще поливаш поредният, по-висок от паметника на Левски, турски или арабских МОЛ, хотел или бизнеспарк.

Ако италианците така събаряха построеното от диктатори и императори като Цезар, Октавиан Август, Калигула„ Веспасиан и Мусолини, сега сега ние, Йюовете им ли щяхме да ходим да гледаме в Рим? Що в Берлин и Виена НЕ СЪБАРЯТ техните паметници на Съветската армия? Очевидно ние се пренатягаме пред новите господари до степен на ГЪРЧ!!!!

Те не са били комунисти, бе, плондер! Били са велики личности, независимо от слабостите, отрицателните им качества и дори извращенията им. Велики личности са били и най-вече некомунистически велики личности (понеже, естествено, такова нещо като комунистическа идеология не е имало). А комунисти велики личности няма, понеже каквото и да са допринесли за човечеството, самият факт, че са били комунисти унищожава всякакъв техен положителен принос.

много точно казано. а на дуднещият 'ама те не са били комунисти' бих дал съвет да провери кой е Калигула :)

После ще строите по голям на ул. КОЗЯК

На мястото на камъняка на американските летци терористи избили хиляди българи

А кой им е бил обявил война? Марсианците ли? И атомните бомби са били хвърлени след с нищо непредизвиканото нападение и разгром на "Пърл Харбър" на Хаваите от японците. Откакто свят светува, като някой ти направи нещо гадно (обявяване на война или вероломно нападение, например), му се връща и то не как да е, а тъпкано.

Пак гласувайте за тия долнопробни помияри

То тия помияри освен да сменяват имена на улици и булеварди, да рушат паметници и да "усвояват" средства нещо друга да са свършили за 33 години?

Дайте поименно имената на идиотите от тая комисия за да знаем утре кого да разстреляме! Не може една малка група фашизирана шайка да говори от името на народа, да взима решения касаещи нацията и да изземва прерогативите! Вън от управлението на страната на фашизираните предатели на Българската държава!

Няма да доживеете - ти и подобните ти, понеже ще сте изядени и изсрани от прасетата. По същия начин както са го правили с несъгласните с тях предшествениците от скапаните ви червендалести комболшевишки/стслинистки/нацистки родове, от които сте се пръкнали и вие за да станете фураж на прасетата.

Всичко ли си оправихме? Всички проблеми ли разрешихме - да не ги изброявам, че мястото няма да стигне!!!, че и до това опряхме! Представям си колко пари ще хвръкнат ей така за разходи- половината поне ще бъдат окрадени. Изобщо не коментирам другат страна за или против. Поредната простотия!

Предлагам на неговото място да издигнем паметник на Финландската армия, която ни е освободила от турско робство, ако изобщо сме били поробвани де, зависи от катедрата по модерна история в Софийския университет.

КОМУНЯГИ ОТ ДИР ПУТИНСКОРАДЕВАТА ВИ МЕДИЯ ЕФАЛШИВА.ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ПУТЛЕР=ХИТЛЕР=Паметника на съветската армия

Ако италианците така събаряха построеното от диктатори и императори като Цезар, Октавиан Август, Калигула„ Веспасиан и Мусолини, сега сега ние, Йюовете им ли щяхме да ходим да гледаме в Рим? Що в Берлин и Виена НЕ СЪБАРЯТ техните паметници на Съветската армия? Очевидно ние се пренатягаме пред новите господари до степен на ГЪРЧ!!!!

щом ще слагат табела с надпис, че това била армия на "чужда държава", тогава предлагам такива табели да се сложат: - до паметника на амер.летци и там да пише, че същите са били от армията на "вражеска държава и са убили 2000 българи с бомби по време на войната". - на Метростанция "Г.М.Димитров" да пише, че този и бил агент на чужда "вражеска държава" (Великобритания!) ...

- до паметника на У.Уилсън да пише, че е бил президент на "вражеска държава" (САЩ) и т.н.

умрелия министър-председател Уилям Чърчил (да почива в мир) е командвал 1940 - 1955 години английското, а не северноамериканското (в частност това м/у държавите Мексико и Канада) правителство, живи и здрави

Искаш да кажеш ,че 2000 убити българи по време на война е същото като сто пъти по 2000 убити по времето на съветската окупация 1944-1948г. , по времето на народният съд и по времето на социализма .След 1944г. стотици хиляди българи са загубили живота си , стотици хиляди българи са с разбити съдби ,благодарение на любимата ти съветска армия.Не мерси ,този паметник ТРЯБВА да бъде съборен.

Избитите хиляди антифашисти включително деца(ястребинчетата) от фашистката власт в България. Избити са 2000 най-отявлени фашиста, които са ни вкарали във войната на страната на Хитлер. Малко са избити, затова сега фашизма отново разцъфна, но много скоро ще поправим грешката. Този път до корен ще ви изтръгнем. Жив фашист и семето му няма да останете

Геко се насили да пръдне и се насра! Целият Геко е в редките си фашистки лайна. Ето такива като Геко са избрали кафявия цвят за цвят на фашизма. Защото фашистите изначално са лайнари и се осират, а на кафявите им дрешки осраното се крие, да не личи отдалече...

Яатребинчетата са били избити от командира на шумкарите, чийто главатар е бил той, бе, галфон, прост. За да не ги издадат. Ма'ни тия (не тея) червени пенджери и чети история, а не "история", бе, папуняк пършив. 'баси!...

Със сигурност няма да гласувам за тези отпадъци......

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

" Текстът ще бъде и на английски език." ЗАЩО НА АНГЛИЙСКИ? Предлагам Китайски. В света повече хора говорят китайски.

Мнаго ясно защо на нглийски - за да угодят на възложителите си и да си получат заплащането за добре свършената работа!

Поредното престъпление.Тази комисия кой я е избирал?Само референдум.

КАК , така 9 " човека " решават вместо 2 милиона ???

Така и на война ще те пратят!

ЗА въпросния паметник съм съгласен, че няма работа в центъра на София. Но много ви се моля кокошките от ДБ да не дрънкате глупости, че Русия не са ни освободили, а Украйна са го направили

Препоръчвам на администратора на сайта да провери, доколкото технически е възможно, по какъв начин вчера /вторник/, в продължение на целия ден автоматично към коментарите се добавяха /подаряваха/ по 30 /тридесет/ плюса или минуса наведнъж, с едно натискане на клавиша, в зависимост от изразеното мнение. Също така да премахне автоматично надписаните плюсове или минуси във форума, за да се получи една реалистична картина на изразените становища. Като цяло, без значение по какъв начин и по чие решение са направени множеството манипулации, този ход срива авторитета на медията. Не знам сега колко време трябва да мине, за да се измие това петно от дир.

Прекрасно сте го написали но мисля че няма да има ефект,отдавна дрис бг са продали жалките си душици за центове,така мисля аз.Ина че поздравления за написаното

тоя номер редовно се прилага

Защото дир е ЕТА МЕДИА Е ПУТИНСКОРАДЕВАЯ.

Костадинов напиши го на руски от дир да те разберат

Извършва се варварска подмяна на световната история! Паметниците не трябва да съществуват, защото са направени за да я напомнят!

Браво! Доживях го!

ми иди си с мир .... заедно с паментика

Добрите новини нямат край !

Е, вече знам за кого няма да гласувам!

Предлагам на това място да се направи паметник на всички американски войници загинали за свободата на България. Идиоти подкупени а ние глупаци приемащи всички политически решения безмълвно.

Фашибозукът се развилня. Фашибозукът има проблем. Не може да преглътне факта, че Русия освободи България от 500-годишно турско робство. Фашибозукът побесня. Фашибозукът има проблем. Не може да се примири с факта, че Съветската армия спаси Европа от нацизма. За тази Европа ли загинаха 27 милиона съветски граждани? Фашибозукът истеряса. Днес иска да руши Паметника на Съветската армия, утре - на Царя Освободител, после - Шипка, храм "Св. Александър Невски", паметниците на Ботев и Левски... Фашибозукът има проблем. И този проблем гласи: ТУК НЕ Е УКРАЙНА! ТУК Е БЪЛГАРИЯ!

Така работят гробалистите! На запад вече са обучени, че САЩ са ги били освободили, а сега и нас ни обучават! И ще бутнат всички паметници, че новото поколение на което промиват мозъка да не се чудчт "Па тоя паметник на някакви си руснаци, защо е тук?"

На Методи Лалов Борислав Игнатов Марта Георгиева Иво Божков Грети Стефанова Веселин Калановски Яна Тодоранова Михаил Паргов Симеон Ставрев Да се закачат по мрежата заграждаща разрушения център на столицата, за да знаят и туристите, че рашрушението му не е от руски боббандировки, а се дължи на българско сервилничество пред новите господари!

Трябва Столичната община да издаде нова карта на София изключваща напълно центъра на София, че туристите да не се щурат около оградите и газят из лайната. Да им се разрешат разходки ш комплексите на Люлин, Младост, Модерно предградие, Слатина...

Значи в Македония когато ни бутат паметниците. Е вандализъм и кощунство.А нашето демокрация

Е, па да!

имало в София и комисия по култура! Нещо друго да са родили за цялото си съществуване? То цяла София на Култура е заприличала...

Каква култура търсиш като всички селяци налазиха София. Да се яръщат откъдето са изпълзяли.

Комисия по каква култура?! Виж им аргумента " в цяла Европа ги премахват, ние как да не се подмажем?!" ОК! ОК! Йес сър! И войска ще пратим да ни видите, колко сме ви верни!

Не е вярно, че в цяла Европа се премахвали паметниците на съветската армия. Там, където тя наистина е освободила страната от нацизма (Австрия, например), паметникът във Виена си стои, понеже Австрия наистина е била освободена от нацизма след аншлуза на Хитлер в/у собствената му страна. Но не е била установявана там комунистическа отечественофронтовска власт. А у нас - хем не е имало нацизъм, хем сме били обявили неутралитет, хем после - пренебрегвайки го - сме обявили война на нацистка Германия, но независимо от това СССР ни обявява война, макар че през цялата ВСВ не сме прекъсвали дипломатическите си отношения с тях и на всичкото отгоре у нас се установява комунистическа отечественофронтовска власт.

Австрийците били освободени от СССР?! Както и да е! И какво сега? Да бутнем всичко създадено от 44 година до 89, че великите сили ни разпределили към СССРето, а австрийците , германците към САЩ?!

Безобразие и кощунство !!! Трябва да се спрат тези безумци!! Американски подлоги !! Натискат ни отвън жестоко !! Искат да ни вкарат във война !! Хора ,осъзнайте се и се събудете ,преди да е станало късно!!! Вече е факт ,че открито гласуваха военна помощ за Украйна ,сега Паметника . Утре какво следва ? Отговорете си сами ? Защо само тъмните сили действат? А къде са всички останали?

ПРИРОДАТА Е-ВЕЛИКО НЕЩО! ВЧЕРА СЕ ВГЛЕЖДАХ В ЛИЦАТА ПО БИЛБОРДОВЕТЕ,НА-ПСИХОДЕСНИТЕ! ВГЛЕДАЙТЕ СЕ И ВИЕ! ТАКАВА-НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ,ГАДОСТ …! КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА,ОТ-ОРКИ!

Над 3 милиона българи живеят на запад. Всички българи искат европейски заплати европейски стандарт на живот. Българите отиват да учат да работят и да живеят на запад. Никой не иска в твоята русия. Това достатъчен референдум ли ти е? Я излез на улицата и разпъни един плакат-искам руски заплати искам руски стандарт на живот. А пък забелязвам защитниците на това нещо наречено от вас паметник дори не знаете какво пише на него.

Че кой ви бръсне за слива? Нали кирльо кокорчо, тиквата и другите миризливци вече са ни продали! Те са с над еврогейски и глобалистки заплатки за търговийката

как премахването на паметника ще измени нещо?

Може кирльо да струпа пекарна за жена си у самио център на Софето или мол, банка заедно с тиквата и др. си ортаци..

Много заблуден човек,заминалите (повечето) берачи на ягоди,миячи,пазачи,шофьори,бармани,товарачи....и т,н. Европейски заплати през крив макарон едвам свързват двата края,ама нали са на запад,жалкари

ПСИХАРИТЕ-ПОДЛОГИ,НА-ЛИХВАРИТЕ ОРКИ,С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ! РУШАТ! ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ,БАНКОВИ ФАЛИТИ(ЦВЕТНАТА РЕВОЛЮЦИЯ-97-ГОД.),ЗАВОДИ НА-СКРАП,ЗАТВАРЯНЕ НА-АЕЦ,ТЕЦ,СПИРАНЕ НА-ГАЗОПРОВОДИ,ПЕТРОЛОПРОВОДИ,ЗАТВАРЯНЕ НА УЧИЛИЩА,ЗДРАВНИ ПУНКТОВЕ,БОЛНИЦИ,ЗЪБОЛЕКАРСКИ КАБИНЕТИ(ИМСШЕ ВЪВ ВСЯКО УЧИЛИЩЕ)…И ВСИЧКО КОЕТО,МОГАТ ДА-РАЗРУШАТ! НАКРАЯ,ЩЕ ОСТАНЕ,САМО-ПАМЕТНИКЪТ НА УБИЙЦИТЕ,ПРЕД-АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО! НИКОГА В ИСТОРИЯТА-РУСКИ ВОЙНИК,НЕ Е УБИВАЛ-БЪЛГАРИН! ЛИХВАРИТЕ-ОРКИ,СА НОМБАНДИРАЛИ-МИРНО НАСЕЛЕНИЕ,ИЗБИЛИ СА-5000-ЦИВИЛНИ,РАЗРУШИЛИ СА ПОЛОВИН СОФИЯ(ЦЪРКВИ,БОЛНИЦИ,УЧИЛИЩА…)! ПЛАТЕНИ,ПРОТИВНИ-ПОДЛОГИ!!!

Ген. Колев с кого се е бил предателю? А престъпленията на инсталираните от москва комунисти се знаят от всички.

Орбан смрази: Български политици са взели милиард евро, за да вкарат страната си във война с Русия! Виктор Орбан направи смразяващо изказване, цитирано от CNN! Смразяващо изказване на унгарския премиер Виктор Орбан срещу български политици беше цитирано от CNN и несъмнено ще донесе неприятни последици. Орбан директно обвини и посочи бившите премиери и партийни лидери Бойко Борисов и Кирил Петков в престъпни договорки с ЕС. Виктор Орбан разполага с уличаващ документ „Да, това е престъпление. Престъпление, за което народът им не е уведомен и не е поискано неговото съгласие. Разполагаме с документи, които доказват, че Борисов и Петков са получили много милиони… да го кажем направо – близо 1 милиард евро, за да изпратят войска в Украйна. Парите са за това да се вкара страната им в реален конфликт с Русия, да й обявят война. Ясно е, че България не може да изплаши нито Русия, нито Путин, това е смешно само по себе си. Но целта е друга. Целта е да се скъса окончателно с приятелството между двете страни, които са били братя десетилетия наред. Между България и Русия има особени отношения и това датира още от Освобождението. Затова САЩ и ЕС ще направят всичко, за да скъсат тази връзка, помен да не остане от нея. Народът трябва да е наясно с това, защото подозирам, че когато научи, съдбата на въпросните политици няма да е особено добра“, казва Виктор Орбан, пише dailystandart.com.

За сметка на това пък се вижда колко български предатели има водещи платена руска пропаганда в интернет. Щото на живо ви няма.

е хайде, преместете го.......

Ще го махнете ама ще ви ЕПМ фашистка

Беше въпрос на време след създаването на сатанискофашисткия паметник в градинката на НДК, да се поиска премахването на антифашиския паметник на Съветската армия. Отново въпрос на време е, българския зомбифашизъм да вдигне паметник на Хитлер на мястото на паметника на Цар Освободител. Но няма да го позволим! Смърт на фашизма, свобода на народа!

Боклук до боклука, в столична община