Временна комисия проучва покупката на нов боен самолет

Депутатите създадоха Временна парламентарна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Обратно в новината

Коментари - Временна комисия проучва покупката на нов боен самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тошев, Тошееееев! По-добре си трай по такива теми! Не е задължително аудиторията да знае колко си кух.

За политик се иска интелект, висока обща култура, подходящо образование и обноски, неща които Радев няма, той е военен, свикнал да изпълнява заповеди без да разсъждава. Освен това е руски и комунистически слуга, което е предателство на българската национална кауза

Мястото на този предател, руски резидент е точно в катранения казан...

Когато купуваме самолет да питаме президента,понеже е авиатор.Когато решим да купуваме шорти и цвички,ще питаме Цветанов.

Господа Ф 16 е летящ антиквариат . Самолетите , които ни предлагат не си знаят годините. Те са не втора ръка а може би 3 или 4 . Както ида ги модернизират не могат да ги свестят. Шведския Грипен не е идеален самолет , но е най - доброто което можем да си позволим в рамките на НАТО. И моля ГЕРБ да не обира боклуците на натовските ни " съюзници".

F16 НА ЦЕНА ОТ 17 МИЛИОНА БРОЙКАТА! Това е обромен брой самолети! ЗАЩО НИЕ НЕ МОЖЕМ ?

Що пък ф-16, щото пастирката така каза ли? Докога ще слушкаме, бе? Бетер Варшавски договор стана! Какво са ни дали толкова Щатите, не стига, че и за базите си не плащат! Голям слугинаж, позор!

РУМЪНИЯ! Полша е с тях, Гърция е с тях , всички са с тях, Радев НЕ МОЖЕ!

ЗА ЧИЯ СМЕТКА ЩЕ БЪДАТ ТЕЗИ ХАРЧЕНИЯ МОЖЕ БИ ОТ ДЖОБА НА ЦВЕТАНОВ.

ГЕРБ с всяко правителство стават по-зле, ако утре някой излезе да сваля ще го подкрепя и може да зиляза и аз. То бива глупости, ама и моето търпение се изчерпва.

Вижте въпросите на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев и си правете сами изводите. Той пита: 1.Кой е бил ръководител на работна група задала критериите за самолета./Тоест какво изделие търсим и с какви показатели трябва да е то/ 2.Кой е бил ръководител на работна група, която е написала предложението за запитване до производителите. Ето това са въпросите на Тошев. Нормално е, тая комисия да се оглавява от най-подготвения в тая област,който е запознат с характеристиките на съвременната бойна авиация. Логично нали? Освен това е нормално,ако същият човек оглавява тази комисия, поради служебното си положение по това време. Кое е престъпното? Къде е нарушението? Кой да представи нашата оферта за боен самолет? Някой продавач на банички ли? Или физкултурник? Или може би пожарникар? Че са по компетентни и повече знаят. Много пъти съм казвал, ще го кажа пак: Седесарската злоба и омраза ще разруши България. Ако някой си мисли, че между различните СДС-та и ГЕРБ има разлика, много се лъже. Същите кадри, същият електорат, същата злоба.В момента се търси някакъв повод, да бъде компрометиран, очернен и след това махнат Радев. Защо? Ами защото бил предложен от БСП. Ама че човекът е качествен, няма значение. Долу и толкова. Е, това вече си е тъпънарщина! Да правиш национално съгласие с тия? Как?

Някой бе задал въпроса - Какво разбират депутатите от самолети, та ще решават въпроса за закупуването на самолет. Питам - Какво разбира Радев от политика, та стана политик? Радев не е моят президент. Не съм гласувал за него, защото е много добър пилот (файтонджия - израз на летците), но за политик - няма данни. Имам малко стаж, като летец, и поне това мога да преценя, за себе си. Изискванията за пилот са едни, за политик - съсем различни. За всяко нещо са необходими дадености, обучение и много, много години упорит труд. Дори и добър метач не можеш да станеш от вчера за днес. За всяко нещо си има експерти, които могат да преценят и препоръчат едно или друго решение.

Аз също мога да попитам, какво разбира от политика физкултурника Цветанов или пожарникарят-полицай Борисов. Професия "политик" няма! Политик се става, но за целта човекът трябва да има определени качества и здрави морални устои. Радев ги има. За някои други,много се съмнявам!

И къде точно учат за политици, да питам? Не само у нас, а и по света? Мислете малко с главите си, че от глупости въздух не остана!

Комисията е създадена, да служи за сцена на Цецо Лажецо, да си пробутва мръсните политически номера!

Жестоката истина по въпроса беше казана преди няколко години в публикуваните доклади на американския военен аташе в София от 2005 2006г. Да не се допуска България да закупува сериозно и модерно оръжие ,или ако се допусне покупка това да бъде старо американско такова. Нищо не се е променило. А защо ? Може би ни очаква съдбата на нашите западни съседки.

voknid

От комисията ще пробват как се лети на самолет (но не пътнически), за да изберат най-якия!

Лъотчика сам цопна в катрана.

За съжаление фискултурника никога не е бил физкултурник и няма и не може да бъде а кой е грамотен се вижда щом тъста му е купил апартаментите значи и от това не разбира е важното и че има някои грамотни които го разбират - то за това сме на този хал от разбирачи и от грамотни неграмотници

Незнам за какво избираме някакви си депутати и кабинет след като разни комисийки вършат някаква работа която добавя бонуси към заплатите на нищонеработещите...Гербавите започната да играя грубо по мутренски срещу Радев единствено защото боковото име залязва и с рейтинг спрямо него и със знания познания професия и минало няма как да стъпина малкия пръст на Радев.

Тези хора в Парламента се занимават едни с други и заедно с това и нас ни занимават със себе си! След като влязат в Параламента, стават самодостатъчни и забравят, че не те са смисъла на държавата.

Докато атовете се ритат магаретата данъкоплатци го отнасят. Става по- тежко.

Като гледам как данъкоплатецът се е насочил към морето и Гърция и как харчи - жив да го ожалиш. Българинът е цар на мрънкането в този спор няма!!!

Каунът Радев да си понесе отговорността за корупционната сделка с Грипена. Да се види какво е обещал, какво са му предложили, какво е взел, за да натрапи на ВСС този самолет!!

Само ти ли не разбра, че Радев не е каун, а способен и доказан генерал от ВВС. Докато ти си щипал кунката си под юргана с въшки, той си е залагал живота за да ти се дигне самолета. Изглежда не си успял да го дигнеш и затова си злобен. Само ти ли не разбра, че Радев и да иска не може да купува?!!! Купува (асфалт) и продава (държавата) само Боко и неговата пасмина, които като се уплашат от началниците си( краварите) хвърлят всичко на Парламента се скриват като щрауса, за да им се видят голите гъ.зове!

niki_nikolov116@abv.bg

Радев е доказан агент на Москва със съветника му Иво Христов ,ВЕКЕРЕТО.

Интересно как един фискултурник разбира повече от самолети от един доказан летец, интересно този фискултурник освен от апартаменти и политика разбира и от търговия и то за милиарди, абе що не му дадете порциона които му се полага или комисиона като на мемеди доганов за хидроинжинерството - българска му работа БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК

интересно стана! Колко пъти ще напишеш неграмотно фискултурник ? Пише се фиЗкултурник! Колкото си грамотен толкова си и умен!

този велик разбирач от самолети е смешник.Обикновен шофьор! Чукча не читател - чукча писател! Е това е Радев!

Временна комисия проучва покупката на нов боен самолет Временна комисия и постоянна глупост вървят ръка за ръка.

ChatGPT

Само не ми е ясно ква корупция ще борят с комисия, преобладавана от дупедати на управляващата партия

Караконджулът (фолклорно създание, което плашело и вредяло на хората) Цвъ Цвъ пак се появява на бг-цирковата сцена. Както Боко-1 и 2, така и Боко-3 разчита на интриги и буламач, за да може да си краде отвсякъде и завинаги. Сметката на Тиквата и Караконджулът обаче е крива. Те си мислят, че с лъжа и измама, подаване на оставки и отново поемане на управлението с "отвращение и от немай къде" ще могат да ни се подиграват вечно! .

Интересно срещу какви самолети воюваха и колко войни спечелиха Ф16 и къде по-точно?

тея политици, българските, познайте? хич, ама хич не са тъпи парчета...

Ако това се отнася за Цветанов и Борисов, мисля, че грешиш

В понеделник Б.Б се хвалеше че имаме най-добрата оферта в лицето на шведите. Във вторник се срещна с шведския премиер. Във сряда вече се съмняваше в качествата на Грипен и започна атака срещу него и Радев който му го натрапил. Въпроса е кое така промени мнението му между понеделник и сряда?

Отговор 1: - промяната на мнението Му е станало след като началниците Му от САЩ са Му опънали ухото. По тейли-фона. И са му казали, че ако продължава така (без да пита предварително) следващият път ще му го отрежат. Ухото. Както на Нуриега Панамски. Отговор 2. Относно срещите, прегръдките и целувките Му: - не забелязвате ли, че всички по-известни люде като видят наш Боко започват много да Му се смеят? Защото в скучното им ежедневие се появява един балкански шут, който ги разсмива. Вероятно са чели "пасквилите" на Иречек, написани за нас?!

Путин!

Крайно време е СДС да се върне на политическата сцена и да размаже всички продажници.

Тъй ами! Как може някой да краде повече от тях?

кое? сдс но политсцената? на коя държава. албаниа, може би.

То съ върналу бе СДС2 в Македония

война е. радев нема да бъде оставен за задвижи паричен поток и комисионни около себе си, които идват от бюджетъ. ше требва сам да си земе квото иска. дори с цената на жертви и стеснение на опонентъ. НЕМА ДРУГ НАЧИН. А КАТ СИ ПОМИСУИ ЧОВЕК, ЧЕ ИМА И РОМИ, И ИСЛАМИСТИ..........ше се пуца, то се изясни.

Българският народ вече има истински лидер - генерал Радев. 30 години бяха необходими, за да се появи. Псевдогероите Боце и Цецо правят последни усилия да го изолират, но вредят само на себе си. Генерал Радев е истински, а те са фалшификати, които българите вече разпознаха

Цветан Цветанов е продажно, корумпирано и жалко подобие на политик и действията му по оплюване на Президент Румен Радев само ще го злепоставят още повече!Цветанов направи голяма грешка , но просто няма умствения капацитет да разбере , какво е сторил и какво ще му се случи!

Има едни пари за усвояване. На военните им се лети за да имат щатове за заплатка и служба. населението да плаща масрафа. В парламента се джавкат а ние ставаме все по-зян. На голяма част от хората им е все тая дали ще имаме самолети или не. Беднотия до шия.

Та Гейберунделите още не мое се ориентират, чия Дебела Гъзага да Лижат, Винтковата или Винетувата.

Работата отива към предсрочно приключване на разходките на президентшата.. ''Миризма на подкуп в бразилската сделка за Saab Gripen. А в българската има ли кой да разследва?'' Кофти а, другари?Ще ви вадят ли зъбки?

Работата отива на приключване на Дебела Тиква 3

Нямам думи! Въпрос-Какво разбират от авиация ито бойна -депутатите -че тепърва да им се четат лекции и бъдат обучавани? какъв спец е тоя Емел Христов и какво ще гледа ? О междунродна гледна точка --ние не можем да взимаме никакви решения--Комисии-комисиии-сомиссии--блокаж и обеди и вечери -безкрайни Който разбира малко от самолети е на ясно--че Грипен е нов високотехнологичен самолет --2 пъти по малък от конкурентите-- но това епредимство за територията на БГ --поврътлив -бърз--има всичко заизстребител 4-5 поколение За Бг даже витлови многоцелеви самолети трябва дасе обсъждат--има такива съвременни производства Никой не купува вече Ф-16 --всички купуват Ф-22 Раптор и Ф-35--там е истината --Но Грипен е като тях достоен ипо ефтин за обслужване ивсичко Та -не разбирам-- какво ще обсъждат депутатие от Горно Нанадолнище 2 месеца ? Индиици и Чехи дето си купуват Грипен --дане са глупаци ?

Настъпва време разделно. Герберугите сами си го предизвикаха. Очертава се възможност да се отървем от тази нагла напаст - ГЕРБ. Бивши комунисти, ренегати и настоящи продажници ... Които трябва да бъдат поставени на място

бай стоян , бай стоян, за фуя мон фан

Бай Стоян пише под няколко ника. Ама като не може да излезе от опорните точки и са му сложили думите в устата, не може да отлепи нещо по различно. Поне да не е толкова очевадно. Толкова му е акъла на човечеца, 20 думи не може да завърти по различен начин.

От както е сформирано народното събрание само скандали генерира. Според мен мутрите не могат да преглътнат, че срещу себе си имат президент, който спечели с много и е човек с позиция. Росенчо им изпълняваше прищевките. От 2009 г. мутрите не са се вълнували от държавата, националната сигурност и пр.,а единствено от собственото си забогатяване и сигурност. Любимата Меркел на ББ не ходи с такава охрана. Заради скандалите и липсата на качествена работа депутатите не трябва да получат и лев заплата.

Мутри сте вие че окрадохте народа за 20 г управление

Интересни работи излизат, та другарите ги стегнаха цървулите....Радев, нали си е тъп, ще цопне здравата...Май ''Грипен'' са почерпили и един друг президент...На единствената държава, която купила от този модел...Вай, вай, тавариши..Плоха, очен плоха

По тъп човек в България от "президента" Радев е само т. н. "първа дама и негова жена"...!!!!!! Следват ги всички членове и симпатизанти на партията мафия БСП, начело с лъжливата крадла КУРнелия и червените лайномети Кутев, артелчика Велков, Тас/шко Арменков, Р. Овч. е котилото млади и нагли червени изродчета Зарев и Симов... За Радев самолетите са кренвирши българинооооооо...

Ти си толкова умен, колкото задната ти част. Няма разлика. Нагъвай кренвирша на Цецо

Затова пък Вие сте umen сте! С IQ 49... Освен, ако между 4 и 9 е пропусната десетичната точка...

България - президентска република! Генерал Румен Радев - президент! Борисов и Цветанов - вън, заедно с цялата ояла се камарила с тях.

Решението е цоцоалистите на Бузлуджа в чинията и на Марс

От всичко което чета в "новини" и "днес", за нас си, за България, освен горчивият привкус на "помия", има и нещо което ми допада, а то е, че все по ясно и неизбежно се вижда истинската същност на "партията" ГЕРБ и на всичките МУ кадри ... "партия", която лично според мен, стана по опасна /за много кратко време/ и от БКП ...

Човек, заченат в хотелска стая, от майка седесаро-социалистка и баща кагебист. Бивш шеф на ВВС, докарани до състояние от 6 самолета през управлението му, 4 от които в ремонт. ..как да го изцапаш?! То каквото и да му лиснеш, ще го почисти!

На това описание пасва Цецко, с разликата, че не е бил шеф на ВВС.

Дали не е по добре да помислиш за някакъв друг поминък ... примерно магнолиева гора в Банкя ...

Кажи ма МАдрагулке. Кой по аресва 1. Лилето 2. Боку

С всяка своя проява Президента все повече ми допада ! Може ли като главнокомадващ на армията и с помоща на последната да окошари 240 самозабравили се дупетати ?

И на мен ми харесва президента. И ще гласувам за него. Дупетатите да му мислят

Който купи 40 годишни дриги за да си обнови армията, ще отговаря пред съда

ГЕРБ са опасни за националната сигурност на страната.

Обяснявам за мекеретата дето плюят по президента!!! Кренвирш-Кренвирш (на английски - Vienna Sausage, на немски - Wienerwurst, Saitenwurst или Frankfurter) е хранителен продукт, произведен от фино смляно месо (може и да се произвеждат от повече от един вид месо), животинска мазнина и подправки. Българското наименование произлиза от Kren- (австр.) "хрян" и "-wurst" (с южногерманско/австрийско произношение).Думата е заета от австрийския немски Krenwürstchen. След смесване на продуктите, традиционно се напълват в естествено черво (в настояще време предимно в изкуствена обвивка), и се обработват термично по специална технология. Самолет-Самолет (остаряло аероплан от гръцки: aéros- въздух и -planos скитащ) е въздухоплавателно средство, по-тежко от въздуха, осъществяващо полет в атмосферата с помощта на силова установка и неподвижно крило. Самолетът е способен да се придвижва с висока скорост, използвайки подемната сила на крилото за уравновесяване на теглото и теглителната сила от силовата установка за уравновесяване на челното съпротивление. Неподвижното крило го отличава от махолета, а наличието на силова установка от планера. Правите ли разлика?!!! ХО ХО ХО

В кренвирша има повече животински мозък отколкото в твоята глава.