Комисарят по разширяването с условие пред Скопие - напредък в решаването на спора със София

"Работихме напрегнато по случая на Северна Македония, но още не сме постигнали желаната цел", заяви Оливер Вархей

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се надяваме, че са разбрали посланието и да спрат да си търсят лобисти за влизане през задния вход. Ако пък ги разделят от Албания нещата ще придобият съвсем реални измерения. Само тогава ще разберат своята истинска идентичност.

Ужас в РСМ. Трябвало да се спазва договора с България. Насран Заев няма ли да ангажира някое лобистко институтче или фондацийка? Ко стана?

"Америка за България" работи сериозно по въпроса...

Никой да не се самозаблуждава, пътят на мрънкедонците към Европа минава през българските паспорти, за които самите те доказват, че са българи. Затова ВЕТО, докато сами се осъзнаят!

Респект!

Ду халите че после по Дондуков. Прости македони. Ще чакат още 50 години следващият влак.

трябва да бъдат разделени в преговорния процес.. Албания е отбелязала напредък, докато Македония се управлява от Сърбия и Русия, тоест там да се постигне напредък е много малко вероятно.. освен ако служебното правителство на Радев няма други намерения... :)

Това им го казва не кой да е, а самият комисар по разширяването. Не разни случайни граждани. Ама то отсреща си като имаш посткомунистически, просръбски главанак - просто няма как да те разбере. Така е. Ще се видим пак да обсъждаме след 50 години, уважаеми северомакедонци.

_stankow

Заев си е кадър на Сорос. Изобщо не го крие !

Това вече е поведение на съюзници. И в служба на истината.

За мен "напредък в преговорите" от устата на "шефа" звучи като : "Абе ,айде вижте там нещо ,та да почнем преговорите , па после и ние от тука ще натиснем МАЛКО ПОВЕЧЕ!" Та... некак си ми не иде тая приказка. Защото не е "Пълно отстраняване на различията!"

PEYTSCH

Много цензура.

Няма да има напредък скоро, защото Б-я преговаря реално със Сърбославия. Политическият елит в Скопие е завършил в огромната си част в Белград. Югославия бе комунистическа държава в която Сърбия имаше де факто властта, в края на 1944г. бе извършен геноцид над българи, хървати и босненци, от страна на сърбохърватските комунисти и ако Босна и Хърватско се освободиха с война, то БЮРМ, се отдели мирно, по наша ''вина'', от Югославия, но не се освободи, от нея. Дълбоката държава в бивша БЮРМ и днешна СМ е по същество сръбска а Сърбия няма интерес СМ да стане член на ЕС, преди самата тя да е станала . А за да стане първо трябва да признае Косово, Сърбия обаче няма да е Сърбия, ако го направи. Така че най-вероятно, АЛБАНИЯ И СМ, ще бъдат разделени.

СТИГА СЕГА НОВИТЕ В ЛИЦЕТО НА СЛАВУЦКА И РИСТЕТО ИВАНОВ ДА НЕ СИ ДАДАТ ГЪЗИЦАТА ОТ ТИЯ ДВАМАТА ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. РОДАТА НА ХРИСТО ИВАНОВ СА ПОТМСТВЕНИ КОМУНИСТИ И ЕДНИ ОТ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА НАЦИЯ.

Има разлика между ИТН и сбърканяците, както казва Сашо Диков, за хората на Хр. Иванов. Електората, които гласува, за ИТН е със висше и средно образование млад и активен предимно мъже и патриотично нагласи, което не означава националисти обаче. Заев, пак ще разговаря с Бойко, но Ноев. И няма да му хареса.

Още повече, че при влизане на СМ в ЕС, ние постигаме свободно движение на хора и стоки и още куп други права на хората там да живеят, учат и работят в България. Това ще бъде един вид постигнато национално обединение - или с други думи удар по сръбските антибългарски интереси

"Ти ,невесто, дай да ти го мушна ,па после ще си приказваме дали ще ти плащам!" ,рекъл един на една!

С комунистически подходи (ние ще се разберем директно с шефовете) и без да осъзнават същостта на ЕС и ценностите там (за съжаление и в България още страдаме от това) РСМ постигнаха това, което търсеха. Още по-обидно, че с Гърция действаха примиренчески и се съгласиха с всичко, не чертаеха ''червени линии", нямаше агресия и всичката омраза. Жалко, че ние сме затънали до шия в собствените си изпражнения и с тях не може да се преборим. Хубавото е, че чужди такива не търпим, още по-малко от считан за "братски" народ.

От ума си теглят. Чугунени кратуни.

Наби им хо четвъртит на северномакедонците

ама по-скоро те си го наб.ха, при това по собствено желание...