Русначето, блъснато от сноубордист, остава в дълбока кома

5-годишното русначе, което пострада на писта в „Пампорово“ на 5 февруари, остава в дълбока кома в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Русначето, блъснато от сноубордист, остава в дълбока кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лицето Московски задържано ли е вече или Тиквата го укрива ???

Лятото на плажа под чадъра гледох едни май беха откъмто Враца.Трима мъже и три жени излокоха мъжети 1 кило рикия с домати и краставици и после влезноха у водата и единиот зе да се дави и добре чи спаситело успя да го спаси

Не са били врачани.1 КИЛО РИКИЯ не може да събори тия лъвове на Северозапада.От Кюстендилско са биле там са аланкат пиячи

Затова селяците не трябва да ходят на море.

Само в Булгаристан ли умират толкова често деца по пистите , включително детето на Московски ?

Каквито сте на сноуборда, такива сте и когато се качите в кола- Простакландия. Утре този сноубордист ще убие човек на пътя.

на банско редовно заобикалям родители с малки деца на бързите писти, хора не разбирате ли че ски пистата е като сейтпарка не можете да отидете с дребосък при положение че се развиват на пистите скорости за секунди 50-70 км/ч вие какво очаквате някой да се грижи за сигурноста на децата ви ако ви сами не се сещате да се грижите

замислял ли си се, че такива като този 15 год. кретен карат велосипеди и мотопедиа нерядко и коли по тротоарите и алеите. Такива кретени като тоя не се съобразяват, че срещу/ или пред тях има майки с деца, малки деца, възрастни хора или инвалиди. Карат и не мислят. Едно такова(само че 22 годишно) пишлеме, нарочно даде газ и щеше да ме сгази на пешеходна пътека - щото е много умен.

Искам да стане чудо и това детенце да се възстанови! И да не му остане ни спомен, ни следа от това ужасно произшествие! А тия, дето отговарят за пистите и се интересуват само да има повече хора и да изкарат огромните пари - да се загрижат най-накрая за живота и здравето на туристите! Не може деца и начинаещи да са на същото място, където се мятат опитни скиори и сноубордисти! Дори и при идеални условия с тия зимни спортове се случват нещастия, а при подобни ситуации - когато децата са в обхвата на пистите за големите - просто задължително! това нещо е недопустимо!

Вчера си говорим с познати. Всички до един, дори на някои - и децата им са блъскани сериозно от сноубордисти. Абе, пичове, толкова ли като си вържеш краката си вързваш и мозъка.

Dimi

Хайде хайде, скиорите са същите... Аз карам ски от 4 годишен когато бордове просто нямаше и пак имаше инциденти и скиори загубили контрол... и едните и другите просто трябва да се съобразяват със възможностите си...

Не ползвайте руски каски! Всякакви други вършат работа, но не и руските.

ползвам я за саксия, но пропуска вода и хваща мухъл.

Модата да се носят каски излезе напоследък. Преди години въобще нямаше каски и никой не носеше каска. Аз и до ден днешен не слагам каска. Карам с плетена шапка която ми пази ушите и мозъка от замръзване. Каска слагам само когато реша да се изфукам пред някоя мадама.

Ти ще да си олд скул пич. Респект. Ако караш и със ски модел 1980, и със слепени крачка - браво, кефят ме такива хора. Виж за каската...Абе ще те опази, когато някой сноубордист изскочи от гората и се приземява на ски-пътя (типично) и главата ти в момента е там.

Интересно що за каска е ползвало за да се стигне до тежка черепнмозъчна травма. Обикновено дори най-евтините модели предлагат адекватна защита.

... както може да потвърди и Михаел Шумахер...

Дано се оправи детето ! А за Московски какво стана, мислите сме забравили ?

От сърце желая на детето късмет и на лекарите успех.За да излезе невредимо от комата ида оздравее.

Помня преди години се спускам по синята писта от Снежанка и както правя завой изведнъж пред мен в средата изскачат майка и дете а 2-3 години. Трябваше аз да се извъртя и падна (и почти да се пребия), за да не ги блъсна и отнеса тях. Всички носят отговорност на пистите - и опитните и не толкова опитните - всеки трябва да пази другия и най-вече себе си!

И как така "изведнъж, в средата на пистата, изскачат..." Те да не са се телепортирали там ! Толкова си гледал !

Ски учителят носи основната отговорност. Детето е малко и учителят е този, който го обучава, направлява, разполага по пистата и пази.

Нямам нищо против които иска да си повиши адреналина нека го прави но не за сметка на други. За пръв път се качих на ски когато бях на пет години. От тогава не съм слизал от тях до преди десет години. Последния път "гъмжилато" от хора по пистите направо ме уплаши. В рамките на пет минути попаднах в ситуации при които само късмета ме отърва от нещастие. А сега само се разхождам и като гледам какво е по пстите, тръпки ме полазват. Съжалявам че се раздилих с едно супер удоволствие. Но когато вече те е страх от другите то не е такова. Едно време поне за малките се ограждаше част от пистата с мрежа. До скоро виждах такава практика. Как снообордиста се оказал срещ учащите с инструктор е странно за мен. Освен ако тази практика е изчезнала. Дано се оправи детето.

Чудя се кое взема повече жертви-плуването в морето през лятото или карането на ски през зимата?Всъщност човек може да живее и без двете.

По тая логика да спрем автомобилите, камионите, влаковете, самолетите, електричеството и компютрите.

Блъсналият го трябва да бъде съден за непредумишлено нанесена тежка телесна повреда !!

Глупости. Не може някой (още повече на дете, защото на на 15 години е дете) да носи отговорност за това (освен стопаните на ски пистата евентуално). По-важно е защо детето е било на пистата без каска.

не е задължително да носиш каска, а и тя не може да те предпази на 100% от неуправляеми бордисти

Определено, само че... българския съд е... Преди 6 години един 17 годишен шматарок блъсна сина ми на Боровец и му счупи крака... отиде на съд и можете да се сетите какво стана, нали?

Шило

Горките деца...Дано пострадалото да се възстанови, а това, което е причинило травмата, да си направи изводи. Животът е пред тях. Нека всичко приключи благоприятно.