Бизнесът иска винетки за колите от провинцията в София

Такса за автомобилите, които не са със софийски номера, но влизат в столицата, предлага бизнесът.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът иска винетки за колите от провинцията в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ах този бизнес,ах тази стопанска камера,IQ колкото щеш,хубаво че Фандъкова има по малко бръмбари в главата,щяла да помисли,ми кво_трябва да им каже, в лицето ли какви са?

Аз съм кореняк софиянец, но по-голяма глупост не бях чувал напоследък. Хайде тогава да въведем бариери, граници, мита, да си направим множество княжества ... Решението е друго: истинска региионална политика, така че да има поминък за хората от страната и да не се налага да пътуват всеки ден до София за прехраната си.

Това е някакъв "кьор-фишек", отвличане на вниманието ...

Предлагама бизнеса да плаща данъци като във Франция например

Това е добра идея. Ние от Бургас също ще въведем реципрочни мерки са софиянците.....1:1

като че ли не сте въвели. при вас направо е страшно, ден година храни. качество никакво, а обирджиюйството е пълно. и кой от София вече идва при вас....

Просто искат да съберат едни пари. Какво пречи на други градове/села да го направят същото. Все пак преминаваш ли през населеното място амортизираш инфра струкурата и замърсяваш въздуха. Т.е. на магистралата - тол такса, по пътищата и в др. населени места-винетки, в твоя град - данък. ПРОСТО СУПЕР

Кирил Домусчиев, Сашо Дончев, Симеон Пешов, Светослав Глосов - всичкиса длъжни да ни пълнят търбусите, че това дето го налапахме от масовата приватизация не ни стига.

Че то извън София бизнес колко е останал? По скоро софийските коли да плащат когато ходят в провинцията че да си оправят пътищата и да се посъвземат хората и там.

плащат се винетки... ами действайте за да се посъвземете... що трябва някой да работи и да ви плаща още веднъж директно, щото от държавния бюджет изтичат милиони по провинциалните общини. вие ли ги заработихте тези данъци без бизнес.. писна ми от тъпоъгалници дето само викат дай

Ако в тази страна някъде има изобщо бизнес, то той е в София, където живее близо 2/3 от населението вече! В този град не може да се живее вече нормално. Най-хубаво е по празниците, когато селянията се изнесе по родните си места. Само тогава можем да познаем града си.

То добре че е "селянията" - да има кой да говори правилен български в София и да върти бизнеса на "Софиянци".

вярваш ли за правилния български......друго кънти

в 21 век когато искаме да сме част от Шенгенското пространство без граници и свободно движение, подобни идеи са абсурдни, неразбираеми и НЕСЕРИОЗНИ!!!!

Ами мини тогава през централен Лондон по Шенгенски и ще ти пляснат една скромна Шенгенска глоба :)

Само за информация - Лондон не е в Шенген!!

Мога да повъра връз всички тези "бизнесмени".

Да се чете ПОВЪРНА.

ма вие на тези партийни фирми бизнес ли им викате? Аааа ха ха ха хааааааа

Това им е цялата игра, да настройват едни срещу други. Няма как да стане, но ще има обидени. Измет нещастна.

Продаам западна кола супер,има ароматизатор дръвче,малко кръв на задната седалко,в движение,със софийски номера.Ефтино! Исгодно !

ако има дупки от куршуми, я зимам

По тази логика би следвало всички градове в България да въведат такива такси или винетки ако щете които не регистрирани в съответния регион! То тогава на какво ще заприлича България! Ами от това ще следва да се премахнат винетките които сега плащаме .... Чудо! Влизаш в Търново и плащаш за това че си влязъл като че ли си отишъл на кино! То по тъпа идея за събиране на пари от народа просто на празно място не съм чувал ! Ами да вземат пари тогава и на Боровец като ходим на почивка за въздуха който дишаме!

В какъв дебат попадаме , все едно в Германия тия от Хамбург , Мюнхен , Щутгарг , Хановер.... да си плащат когато ходят в Берлин , а преди време в Бон ??? Българи орловци - умягите на Боко !

Управляващите вдигат таксите и грабят, както си знаят. Явно търсят точката, от която няма връщане назад и народът ще ги набие по улиците, за да не може повече никога да направят никому нищо лошо. Управляващите са пълни измамници, увличават си заплатите, а народът не може да си плаща данъците. Не пипат нито една агенция с безконтролни заплати, а за народа има само ниски възнаграждения. Това е герб- още по- лоши от бсп! БСП ги доведе на власт, защото самите те са помияри.

65% от колите в провинцията са със софийски номера. Те са на фирми, регистрирани в София. Последните 10 год. Брат ми е идвал 3 пъти в София, а има 2 коли със Софийска регистрация. Местодомуването и регистрацията са различни неща. Братовчед ми живее в Мюнхен и има две коли със Софийска регистрация,

Въпроса е къде амортизираш, замърсяваш и ползваш инфраструктурата и къде си внасяш парите! Данъчния туризъм не е нещо ново или измислено от нас - някакъв неграмотен русенец имаше 500 коли, регистрирани на негово име, които се движат в Румъния - само защото тук данъка е по-нисък... Като обобщение - редно е да внасяш данъците си там, където ползваш, не си ли съгласен?

Ей ПИЧ кат те гледам пък ти колко си грамотен направо ми се драйфа.

Брачед ти да си сложи немски номера,аман от скъперници-тарикати

Категорично подкрепям идеята, аз самия съм я формулирал неведнъж! Те съм чел коментарите по-долу, сигурно има и други защитаващи тази идея, но и аз съм готов да изложа смислени аргументи... стига да има кой да ги чуе! Аргументите ми не са основани на чувство за превъзходство спрямо провинцията, а са напълно прагматични!

На това му се казва нарушаване на конституцията на РБ и на всички правила и договори в ЕС. Да не говорим че ми заприличва на една поръчка дадена от Тиквата зада се събират едни пари в повече . Но щом подкрепяш тази идея да вземем да върнем тоталитарния социализъм!

Обичайните брътвежи за конституцията и дискриминацията... Я да те питам, ако отидеш на летището и поискаш да се качиш в някой самолет за някъде, пък те не те пускат без да си платиш -пак ли ще ревеш за конституцията, дискриминацията и човешкото право на свободно придвижване?

Е,ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ СЪМ ЧУВАЛ!!!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА ВИНЕТКИ,ЗАЩО ГРАДОВЕТЕ ДА СЕ ДЕЛЯТ???АЗ СЪМ СОФИАНЕЦ ОТ НАД ЧЕТИРИ ПОКОЛЕНИЯ,НО ТОВА НЕ Е ПРИЕМЛИВО ЗА МЕН!!!

Явно просто си плащаш, без да мислиш и без да знаеш нищо... Дерзай в същия дух, не се коси...

Кои бизнес 99% мошенници и перачи на пари за партиини каси

Азотдавна си мисля ,че трябва по една митница да им турим на Ихтиман,преди Ботевград,след Перник и т.н. и да си плащат мита и визи. Ми те като се юрнат през лятото към морето осрат всичко останало.

Азотдавна си мисля ,че трябва по една митница да им турим на Ихтиман,преди Ботевград,след Перник и т.н. и да си плащат мита и визи. Ми те като се юрнат през лятото към морето осрат всичко останало.За шопите говоря.

Фокусът на напрежение от реалното поскъпване на винетките е пренасочен гъм тази виртуална глупост, която скоро ще изчезне така както се появи, но реалното поскъпване на винетките ще си остане и напрежението ще е изпуснато по лъжлива цел! Блаженни са верующите!!!!

А!А!Ето това е!Идваме си на думата.Разделяй и владей ,както се озаглави колегата малко по-долу.

Какви партенки , тъпата ФАНДЪЧКА , КАЗА ,ЧЕ БИЛО ИНТЕРЕСНО ПРЕДЛОЖЕНИЕТО И НАРЕДИЛА ДА ГО ПРОУЧАТ...???!!

Именно,театро с диригент Мендата.Доброто и лошото ченге.Иначе мразя герберастите повече от Теб.Поздрави!

Варненец съм.Съгласен съм с колегите,които предполагат че това е партенка от "управляващият елит".Просто вашата Фандъкова е вкарана в играта от Румендите,с цел отвличане на вниманието , ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ С ВИНЕТКИТЕ!Дайте примирие и да спрем да се цепим повече а?Иначе преложението е тъпо,както беше тъпо да получавате "Столични" при бай Тошо.

Предложението въобще не е тъпо, но за да го разбереш трябва ти самия да не си тъп... Което явно не е така...

Кой бизнес на тези които преди 15 години направиха преебатизацията и оставиха 2 млн българи без работа ...... Уточнявайте ги тези работи !? Сега провинциалисти ще си купят винетки и ще псуват по тъпите софианци, другата година ще измислят винетки за нас и ние пък ще започнеме да псуваме по тъпите провинциалисти. Накрая тъпия народ ще се събере пред министерски съвет и парламента ще започне да плюе и замера с павета по умните министри и депутати ........ всички сте за утепване ма ви мрсн негодна и продажна !!!!!!!!

Народе - съвсем изтрещя! Какви винетки, какви 5 лева! Ами нали и Бургас, Варна и Пловдив ще въведат винетки за колите със "софийски номера"! Ай сиктир - пускат по една партенка, за да се дърли този изтрещял народ - докато се приеме бюджетът на второ четене. Толкова ли е прост българинът, че им се връзва на триковете!!

Аз , мисля че, въпроса е в застраховките . В София са най - голями. От там идва проблема - много софиянци си регистрират колите на село и плащат малки застраховки , а бизнеса - ГУБИ.

Ако наистина се въведе такава "винетка" ми е интересно какво ще става с колите от Софийска област - дали ще им трябва винетка или не. Все пак София е областният център на Софийска област, но е извън нейната територия.

Ако не беше трагично - щеше да е смешно, но не е! За пореден път се доказа че простаци и малоумни крадци са псевдо бизнесмени и политици в България! Нямам думи,идва ми да изригна и да ги навра на кучето в г.за, но ми е жал за кучето а и не искам да ставам простак като тях!

да си направим 30 малки държавици и всяка да си има парламент и конституция, граници и пр. Акъл море, глава шамандура

Кифло, те гледат какъв ти е багажа...Загряваш ли...

Най добре ако видите не Софийска регистрация дерете и трошете колите им та да ги изгоните в провинцията :) и да си останат само "столичани".... а провинцията да отговори по същия начин :D.... не се ли усещате че ви водят за носа както си поискат .... овце Български дет се не напасохте...

хитър ход, така крадливите управници хем още един данък ще наложат хем народа ще се разедини по още един признак по коментарите веднага се вижда защо никога няма да се оправим - селяците със софийско гражданство мятат забележки за тези от провинцията - толкова сме лесни за разделяне и манипулация че даже тиквите от ГЕРБ с лекота се справят с тая задача

съгласен, щото май управниците отдавна са обединили всички срещу себе си

какво се крие зад това понятие "бизнесът", да не са комунистическите крадци на едро? От тях умна идея не е дошла и няма как да дойде. Защо не решат да живеят, работят и продават само в София, направо КПП да вдигнат и ограда. Извадете управлението в другите градове и може и визи да въвеждате.

аз съм бъргазлия и пощурявам лятото като столичаните направят трафика ужасен и не мога да си отида на работа, а събота на виличката. Аз също страдам. Ако ще се прави това искам и в Бургас да се прави. А оня гелосания Киро парахода да не ръси тъпотии а да си гледа Лудогорец - как тия герберасти не взеха едно свястно решение - само гледат как да съсипят хората

При тебе е 1 месец така при мене 12. Айде да е 12 пъти по скъпо. 120 лева на месец за каране в София. 10 лева при тебе.

съгласен, защото така всеки град ще има аргумент за това. Аз пък ще ти кажа, че съобразно моя стандарт я ходя веднъж годишно в София, я не. Ама софиянци/не го казвам със завист, да са живи и здрави/ пътуват по-често, и ако се спази справедливостта трябва и по-често да си плащат при посещението на други градове

убеден ли си, че провинциалистите ти правят проблема? Смяташ ли, че с въвеждането на такава такса ще се реши въпроса? Защото май синята зона не е чак такова решение - при нас я въведоха, но проблемите с паркирането си останаха. Само, че вече е по-скъпо

Нека не се лъжем, идеята е селяните в София да си плащат гяволъка - всеки ден - половин милион външни коли, при това, доста издухани и замърсяващи.

Абе хора, тъпи ли сте та не разбирате, че това е начин да си измести проблема с увеличението на винетките и да се парират протестите!

Вносителят на предложението е доказан олигофрен.

От тези коментари личи как настъхнаха столичаните в повече!!! Така ще ви улесним да не ви се налага да седите е "гадната София" и си ходете в хубавите градове и села

Такса път да се взима като процент от зареденото гориво. Караш много, износваш пътя много. Спестяват се и милиони от печатане и разпространяване на винетки.

Не е справедливо така! То повечето бензин изгаря докато чакаш по светофарите. Освен туй един автомобил харчи много, друг по- малко. Тъй, че тази работа с акцизите на бензина не става!

Еииии тия провинциалисти от Софето големи гяволи! Като ответна мярка Бургаска и Варненска област ще въведем таксичка само за тъпите шопи! Със сигурност повече лев ще съберем ! Пък и няма да слушаме шопския ви диалект!

а вие с вашето "ВЪЙ, ВЪЙ" ама хич не сте дразнещи

в допълнение в София се говори най-близко до книжовния език Ако не си наясно ВъЙ

А софийските коли ще плащат ли вход когато влизат в другите градове? И това предложение дали наистина е дошло от бизнеса или от някой който иска да запълни бюджета на столична община? Това е поредната ТЪПОТИЯ!!!

Разликата е в това, че в другите градове ни чакате с нетърпение да дойдем, а ние тук си бяхме много по-добре без вас. Не останахме софиянци в София. Нали сте много умни и трудолюбиви - оправете си Вашите градове.

Кажете: ако си сложа такса вход на жилщето за отчитането на ВиК и на Топлофикация, дали ще ми платят???

Това е най лесно да си купят кола от София със софийска регистрация и няма да плащат повече,така както са направили всички селяни от телевизията,министерствата,парламента и от всички места откъдето падат повече пари.

Ще си плащат толкова, колкото е преценила общината, в която ежедневно трошат инфраструктурата. Което е и целта на занятието.

Назначените от БКП т.нар. БГ-бизнес-мени и менки са като някога слезлите от Балкана партизани (повечето от тях изпод юргана, но това е друга бира) - чудят се как да оправдаят заграбеното. Те, дошлите вчера от презряната от тях провинция, сега определят кой е провинциалист. А не знаят, че те самите в София са "Столичани в повече", "Под домашен арест" и "Под прикритие" и вместо "да си гледат работата" (другото е цинично), по цял ден спорят за "Етажна(та) собственост" на държавата.

Слезте от хранилката да видим, що за "бизнес" елит сте.

А какво правим с лизинговите коли, които се търкалят в наше село, но са със софийска регистрация?

Отпръднята боя искат да правят, на триците са скъпи, а на брашното евтини-егати и бакалските бизнес-сметки, егати и бузинеса!

Не разбирам, защо хората, които не са от София се сърдят на софиянци, все едно те са измислили тази малоумна идея. Идеята е на властта и на нея следва да се сърдите.

КАКЪВ БИЗНЕС, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА? Това е толкова смехотворно предложение, че въобще не следва да се коментира. Едно време през средновековието май е имало такива налози, като хората са ходили на пазар.Нали БИЗНЕСА си пълни гушата от тези дето му работят и дето му купуват продуктите. Луда работа, хора озаптете се, че друг ще го направи.