Коментари - Пристигнаха новите коли на депутатите на стойност 1,5 млн. лева | dnes.dir.bg
назад

Пристигнаха новите коли на депутатите на стойност 1,5 млн. лева

Новите коли на депутатите пристигнаха в автопарка на парламента. Те са от по-масова германска марка и ще заменят част от остарелите служебни автомобили. Поръчката за първата доставка от 31 машини е за милион и половина лева.

Обратно в новината

Коментари - Пристигнаха новите коли на депутатите на стойност 1,5 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коли за НС винаги са се купували,а и ще продължават да се купуват.Единствено не разбирам защо,след като вече имаме производство на автомобили в България,поръчката не е за въпросната марка,Наистина,не е толкова надеждна или престижна,но пък една голяма държавна заявка ще бъде безспорно стимулиране на това прохождащо производство...

И кога точно ходят тези боклуци при избирателите си, след като за 23 години дори не знам кой от тях ме "представлява" в парла-ментааа.... Никога не се е вясвал в избирателния си район.

Не беше толкова отдавна времето, когато Станко Тодоров, в качеството ди на преддседател на НС се разхождаше пеша по Царя от НС до МС.

Да пукнете дано само карък ви пожелавам с тия коли!!!!!

Мръсни нагли копелета! Дано да намерите смъртта си в тези коли!

Няма никаква надежда за нас. Предавам се. Съжалявам, че изкарах за пенсия по сините митинги.

Нови коли и стари изтребители, ха-ха...

Срам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДОБРЕ ДЕ ТО ИМА И ШКОДИ В ТАЯ МАСОВА ГЕРМАНСКА МАРКА И СИГУРНО СА С ПО НЯКОЛКО ХИЛЯДАРКИ ПО-ЕВТИНИ АМА НЕ ФОЛКСВАГЕНИ И ТО ЦЦ БАСИ ГЛУПОСТИТЕ - ОКТАВИИ ТРЯБВАШЕ А НА ШЕФОВЕТЕ НА КОМИСИИ СУПЕРБЧЕТА АМА .......

Всеки авантосва според възможностите - ако на един обикновен работник например, му се полага нещо - да речем служебен телефон - не карта, а апарат - той си има и друг не му трябва - надали ще каже - не, не ми трябва. Същото е и с високите постове - това, което се полага - то се взема. Обаче - този, който налага санкциите е избирателя. И ако той зяпа Айшето от сериала, няма как да си наложи санкцията. Защото е и необразован в по-голямата си част.

Правителството на Швейцария има в гаража си само 6 автомобила. Само 6 държавни коли, които са ползват рядко и при регулирани случаи. Последната страна в Европа, символ на мизерия и корумпирани държавници, в криза, се возят на аванта до дупка. Трябва много да мразиш народа си, за да го управляваш така, както един неграмотен пожарникар и пъдар го правят.

защо да са похарчени на вятъра 25 милиона защо не си взеха дачий и защо си вдигнаха заплатите защо защо

Яяяяя, докато ние гласуваме на референдума те и колите си смениха и заплатките си вдигнаха! Колко са ни работливи, милите!

Следващият референдум, да бъде за свикване на ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ и промяна на сега действащата конституция.След 23 години се убедихме, че с тази комунистическа конституция държавата не се развива нормално. Бройката на депутатите трбва да бъде намалена от 240 на не повече от 100. Въпреки, че и тази цифра 100 е доста висока. Както виждаме, всеки ден в парламента, има не повече от 2030 човека. Държавата има нужда от хора, които се трудят, а не от такива, които само харчат.Ако народа разбере, колко струва само годишната издръжка на депутатите още утре ще излезе пред парламента на протест.

ето, нещо което обединява депутатите и всички политици - безплатните придобивки и отличителните неща от обикновените граждани. Всички са доволни и на едно мнение.

съм от наглостта на тези изроди! Парите платени за референдума щели да отидат при майки и пенсионери.....а тези от увеличените ви заплати и нов автопарк дали не може да отидат при нуждаещите се и изнемогващи групи........Как не ви е срам, МРЪСНИЦИ!

за тези колички от "масова немска марка" мрънкат от две години.сигурноста им не била гарантирана-на депутатите....абе тумбаци като останалия автопарк е на 15 и повече години за каква пътна безопасност ревете???като се плесне във вас дъртия камион по-малко умрели ли ще бъдете???

Може ли пътьом да водят детето на градина? А и защо не се возят на влак? Така ще подкрепят БДЖ!! И въобще , кой контролира къде и как ползват транспорта тези бедняци- депутати?

А - точно за това си мислех - взе ми думата от устата, дето се вика - да вземе някой да последи малко която и да е кола - да разберем на кае викат `срещи с избиратели`, ама нали вече има свобода на сливито - никой от журналистите не смее да го направи

И аз искам много съм слушкала бате Бойко, сър Дянков , и всичките умни кратуни от ГЕРБ

Да са им честити. Криза, а? За някои криза, за други пълно охолство. Пир по време на чума.

докато едни народи са в криза, българите тънат в пълно охолство,никой не е останал нито на улицата,нито пък е гладен или на студено

А ние пътуваме в студени, раздрънкани превозни средства на софийски градски транспорт! Кой позволи депутатите сами да си подменят автопарка? Аз не съм давал разрешение!

С удоволствие да ги ползуват, еднопосочно, до оня свят!

да ти се връща

ДО ЕДНА: ВЯРВАМ,ЧЕ СТЕ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ,КОИТО МИСЛЯТ САМО ЗА СЕБЕ СИ И ЗА НИКОЙ ДРУГ.ПОМИСЛЕТЕ И ПОСЛЕ ПИШЕТЕ.АКО ВАДИТЕ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ КАКВО ТЪРСИТЕ ПО ФОРУМИТЕ.ЗА ТОВА ЛИ ВИ ПЛАЩАТ.

ДО БОРИ: НА ТОВА СЕ ВИКА"КАТО СВИНСКИ М..ДЕ В КАЛ"!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ.

ИСКАМ ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА-1500 ЕВРО!И ПРАВЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ.

на лято народа ще ги повози на двуколка

А на искра фидосова пристигна ли автобус "Чавдар" с едно канапе вътре?

Българи, дайте ни сопата на изборите и ще се наслаждавате на 3-4 нови затвора пълни с "ПОЛИТИЦИ" и РОДНИНИТЕ ИМ! И там ще им осигурим колички, хем нови хем екологични:) С ръчна тяга разбира се и с по едно колело. Обещаваме и тунел под Петрохан със затворнически труд и в изпълнение на цялата политическа сган от последните 23 години. Дайте ни сопата, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПП "ГЛАС НАРОДЕН"

Депутатите карат нови коли а работниците по европейски програми за пет месеца са взели само две заплати.Заплати които се изплащат от Европейски пари .

ИЗПРАВЕТЕ ГИ ПРЕД СТЕНАТА И ГИ РАСТРЕЛЯЙТЕ! СМЪРТ ДА ГИ ЧАКА, КАКТО СМЪРТ НИ КРОЯТ ОТ БЕДНОСТ!

Абе Бойко по едно време не им ли беше казал на тези, да ползват градски транспорт, че им орязва разходите....

Докато си чешете езиците пред компа, а не на площада - така ще е!

МОЛЯ, АКТИВИРАЙ ТЪРТЕИТЕ!

Според мен парламентът е двойно по-голям, от нужното. А за коли, в България, в Ловеч се произвеждат коли, половината български. Държавата спокойно може да направи поръчка на този завод. Така част от печалбата ще остане в България и ще се даде работа на хората. Депутатите да се радват на каквито коли се продават в Ловеч, като екстри в колите не им се полагат. Колите се вземат да вършат работа, а не да си правят кефа с тях.

Na tazi paplach predlagam da kupim i novi apartamenti, a i da im gi obzavedem

Да катастрофират всичките.

По масова марка?Пак ли пуснаха трбантите?

не само новите коли ,но и новите заплати пристигнаха без коментар,нямам думи

В Швейцария депутатите и министрите от кантоналните правителства ходят на работа с велосипеди. Чиста околна среда, минимални разходи,малко депутати, богата държава и богат народ.По всеки що годе значим въпрос за отделния кантон се провеждат референдуми.Преди години, когато федералното правителство искаше да намали работното време на територията на Швейцария, на референдум швейцарците не се съгласиха и остана старото положение.Нашите храненици освен че сами си вдигнаха заплатите и се обзаведоха и с нови автомобили за да е пълно щастието при тях. Понеже сме в криза съкращават работните места и замразяват заплатите на раята за да мине по-лесно кризата.Грешна формула.!!Видя се че за 23 години вместо България да прогресира се нареди по жизнен стандарт до най-западналите страни и от Африка.За това пък една нерекла себе си управленска класа ще се пръсне от богатства. Докога братя ще търпим тази мизерия???

Ти как мислиш, ако Искра Фидосова се качи на велосипед, а????

Тя може и да се качи, но няма да има от какво да слезе. ;Р

що за наглост е да сравняваш швейцарците с българите,онези са богат народ,защото са и РАБОТЕН народ,схващаш ли,не стига че българите са тооооолкова мързеливи,че и мноооого нагли и самозабравили се като теб

Да, вярно е - в Швейцария от чешмите тече мед и масло, а депутатите - такива едни - добрички - ходят с велосипеди, виждаш ли - и чистичко едно такова... А че от цял свят парите от мръсните дела им правят това чистичкото - няма значение!

Чета коментарите и се чудя, дали това е форум за самохвалство кой колко доходи има, или дали сме съгласни да разхищават парите от нашите данъци. Щом господата с тези хубави доходи наистина внасяд данъци, питам се, защо не им пука за какво отиват те? Или искат да контрастират сред себеподобните като няма с какво друго, с пари и стандарт на живот? Затова ние българите никога няма да отидем и стъпка напред. Защото тези които са добре са и злобни и никога не биха подали ръка на хората в беда!

На тая мацка животът и е само това което описва и понеже дълбоко в себе си не се чувства щастлива, за това си мисли, че като се самоистъкне ще се почуства по-добре. Оставете я да се радва. Животът си знае работата.

Аз внасям данъци и нямам против те да се използват за подмяната на колите в парламента, щом това се налага! Това е практика във всички страни! Още повече, че са закупени нормални коли среден клас, дори по-евтини от тази която аз карам! Това, че има бедни българи се дължи на факта, че те сами са се докарали до там! Защото са мързеливи мрънкачи, които само гледат в чинията на другия!

Аз също внасям данъци - години наред. По трудов договор и на свободна практика. И се трудя много. Точно затова имам ПРОТИВ някой да се разпорежда фриволно с парите, които аз изкарвам с много труд, отчислявам не по своя воля в такъв размер и не мога да определя за какво да отидат. Ако бяхме богата държава - може би. Но не сме. А Вие смятам, че малко трябва да усмирите акордите си! Не сте единствен данъкоплатец във форума тук. Държите се като неврастенична кресла. Това никак не прави уравновесено впечатление.

Ами мързеливи сме и мрънкачи, ама все от нашата чинийка искат да вземат трохите г-да дупетатите!

Може да няма къде да работят, може да не им плащат с месеци, може да получават прекалено малко. В България няма икономика, няма индустрия, освен ако проституцията и лумпенизацията не се броят за такава. Не може всички да станат IT-та или програмисти, защото тогава и в този сектор всичко ще се размие. Света не се върти само около програмистите, колкото и да им се ще. Да, наистина хората сами са си виновни, но че са позволили да се стигне до тук, а не за друго. Е, винаги има и изключения, но на фона на цялата картинка те са твърде малко.

А защо депутатите да пътуват със служебни коли, че на всичко отгоре да имат и шофьор, на който също се плащат заплата, осигуровки и командировъчни. Нали имаме БДЖ, депутатите да слязат при народа да видят как е във вагоните. А пък и автобусният транспорт е доста развит.

НЯМАШЕ ли ПО-ЕВТИНКИ,примерно ВТОРА,ТРЕТА употреба?

Ето затова средното домакинство плаща на месец една официална минимална заплата за отопление през студените месеци. Ето затова безплатни АЕЦ да ни построят, газ и нефт без пари да ни дават, пак ще ни дерат кожите. Но ако това се случи в Англия, Белгия, Дания (продължете сами) тамошната Топлофикация ще бъде сринат и опожарена, а депутатите избесени...

че заплатата била 20 лв.(а хубаво би било да бъде),толкова е сметката за отопление

Никой не ви е виновен, че не можете да си купите и вие нова кола. Аз си изкарвам честно заплатата и също карам кола за 60000 лева. И не ми дреме за колите на депутатите.

Ти май не си наясно с темата. В случая става дума оправдан ли е този разход на данъкоплатеца, повсеместно заплашен от мизерия, за облагодетелстване на 240 души, които по общо мнение не могат да свършат никаква работа, а най-малко пък могат да си изкарват честно заплатата.

един поне българион дето си изкарва честно заплатата,аз не познавам такъв,всички крадат кой повече,кой по-малко

УРА!Че толкова пари отиваха по майсилите им!

държа да уточна, гласувах с НЕ, но не съм от ГЕРБ. Опазил бе Бог от тях.

На 40 г. съм и карам нова кола за 54 000 лева. Занимвам се програмиране и мрежови технологии и съм си купила колата сама, с моите доходи на които съм платила данъци. Вчера сутринта излязох и си разрих снега пред гаража за около 20 мин - беше пухкав и се ринеше лесно. От 23 гаража в редицата, която трябва да си чистим сами, щото земята е наша, а не общинска, излязоха само още 3ма мъже (единият от които които моят) и почистха. Другите боксуваха, газиха, тъпкаха, ама не си мръднаха задниците ! МЪРЗЕЛИВИ, НАГЛИ, КАПРИЗНИ, НЕКЪДЪРНИ НЕЩАСТНИЦИ!!! Докога ще гледате в чуждата паничка и ще злобеете? Бачкайте, бе, учете се, правете нещо, действайте! Какво чакате - някой да ви дундурка цял живот и да ви осигурява екстри?

+10

Тук говорим за Крадливи ,Мързеливи Гадни, Нагли Управляващи-ГЕРБ ,и депутати които Не Забравиха да си Купят Нови Скъпи коли , НО пък ,Забравиха да НЕ Си УВЕЛИЧАВАТ Заплатите , и ги Увеличиха с по 500 Лева !!!! Всичко с НАШИТЕ Пари !!??

Ако Вашето изказване се отнася за 'наште' 'избранници/чки' - просто Ви свалям шапка ! Ако-ли има макар-някакъв нюанс ала 'Arbeit macht frei !' - ... Извинете, ама сте пълна безсрамница.

Секач и ти ли се върза на снегоринещата "програмистка" и нейните пернишки трагедии около редицата гаражи?!?

С израза ЛИПСВАТ ТИ ПЪРВИТЕ СЕДЕМ дълги години се маркира социално неприемливото ти държане, липса на обноски, дързък език, скандално поведение. И образованието ти не може да скрие липсващото...

Голяма работа сте! Вероятно са Ви възложили държавна поръчка - някой вуйчо или братовчед, че сте успели наедро да се напасете. Идете в провинцията и ги изкарайте - НАФУКАНА ПРАВЕЩА СЕ НА РАБОТЛИВА ОТВОРКО!

Винаги за неудачника другите са или престъпници или богопомазани. За българина = и двете заедно.

работя в хуманитарен институт на БАН. На 60 год. съм. Имам пет книги, 80 студии и статии, участия в симпозиуми и конгреси у нас и в чужбина. Цитират ме тук и там. Не мога да си позволя кола. И преди и сега. В последните три години обаче ми позволяват да получавам намалена заплата. Някой ми каза че съм безполезна. Някой, който знае само да събира и вади числа за да не се издъни бюджета. Някой който не може да говори добър български, някой който е лазил по стълбицата, накой който се самоизтъква. Някоя дребна душица овластена по случайност. Някой който храни жалкото си его. Дали той ще излезе да почисти снега на госпожата. А на нея ще кажа. Не бива човек да се възгордява. И да презира другите. Като този за когото говоря. Животът е пъстър и изненадите са много. Съвсем скоро младите лъвчета могат да изядат мястото й.

никога не са били равни. България не е на Луната и тук важи същото правило.

Браво, Scholar ! -------- Всеки процес Изисква време, знаете го. Особено Този с Израстването. ... Най-вече при Лъвовете-И-Лъвиците.

Госпожо професор, книгите, студиите, научните съобщения...не дават значение! Да сте чула за една научна разработка от финансовия ни корифей Дянков? За някоя статийка от най-богатата българка Цветелина Бориславова? За прочетена книжка (освен "Винету") от премиера? За научен принос от мастития нотариус от Монтана и настоящ шеф на парламентарната правна комисия Искра Фидосова? За научни трудове на физкултурника с 6-те апарнамента и вътрешен министър Цветанов?.. задължително на върха у нас са не умните, а хитрите, комбинативните, брутални тарикати. Всеки от тях има по няколко коли, но държавата подменя държавните им возила - с машите, с нашите, не с техните пари.

Защо подценявате хората толкова? Няма кой да повярва. Почеркът ви е един и същи. Омразата към нас - също.

Доживяхме да видим чалга п.....и да се занимават с програмиране и мрежови технологии и да си купуват сами коли! Така започват...калинките от вида илиеви...Занимавай се...

Точките дето си ги написал си ги вземи, за да не ти слизам на нивото и да ти ги връщам аз във вид на епитети. С програмиране се занимавам още от математическата гимназия и никой от обкръжението ми не слуша чалга. Виж, в отдела който ръководя са се навъдили разни мъжкарчета, дето се наливат с ракия и ходят по чалготеки, мислят се за гениални и неповторими, но често забравят да се изкъпят. Та с тях ще се разделяме скоро, но не заради чалгата, а заради мърлявата им работа и високо самочувствие да пишат разбъркан и несистематизиран код, без да го коментират на грамотен английски език - ние работим само за чужди клиенти и не взимаме един лев от БГ бюджета! Разбра ли, драго ми фрустрирано сексистче?

Щом всички лумпени ви скочиха, значи сте на 101% права

защото не е жена, няма кола, не е ринала сняг:) обикновен форумен провокатор- пуска фитил и гледа сеир! :))

Някой май страда от липса на внимание...

Що не си чистите пухкавия сняг тихичко, тананикайки си някоя любима мелодийка и да се опитате да установите топли отношения с някой от комшиите по гараж, вместо да ругаете форумците:)

Малко данни за мен, не че сте ме питали, ама все пак, нали съм си нарцис от малък. Занимавам се с летене и космически технологии - пиша ХТМЛ-базиран софтуер за управление совалки, а после съм им бета тестер. А сега малко по-сериозно... Може би си забравила от удобство, но исполина ти прати такива като теб да пасат овце и да садят компири! Та, ти защо не си на къра?

Щот съм в частна фирма, при това чужда и си нямаме кър.... Обаче имаме тенис корт и басейн за без пари! И по два самолетни билета в годината (тур-ретур) до призволна дестинация за цялото семейство. Та не се грижи за физическата ми активност... И ти ли караш стара таратайка, та ти бръкнах в джигера, а?

Цинизъм,арогантност,високомерие на новоизлюпен богаташ,чието изказване дори не е в темата-депутатите не си купуват служебните автомобили с резултат от собствен труд,друг е въпросът какво е неговото качество.А дали действително точно така стоят нещата при въпросната персона-40 г. , програмиране , мрежови технологии = коли за 54000 лв,апартамент,гараж на собствен терен и т.н. , дори не ме интересува.В болшинството случаи на трудно и усилно израстване дори успешно човек запазва човешкия си образ най-общо казано,за разлика от стремглавите успехи.

Ела изчисти и пред моя гараж МА

Добре ма!

бих искала да ти стисна ръката,такива хора като теб само ми дават надежда,че все пак са останали единици хора в тази държава,останалите 7 млн.наистина са както казваш-мързеливи,нагли и т.н.

Да, и ако един ден `работодателят` реши да си продаде бизнеса и новият собственик реши, че иска нови хора?

"Никъде няма", слушай сега - нито съм ти другар, нито началник, защото в такова управление за мен е унижение да съм служител. Аз не петня името на Левски, и хич даже, т.к. то за мен е свято, а сигурно и за всички българи след 20 г. келяви управници, така че критиките ти не хващат дикиш. Та казваш, никъде в Европа нямало коледни пари за пенсионерите - вярно е, драги, защото пенсиите им са толкова достойни, че те само чакат да си ги получат и да тръгнат по света, да си гледат живота. А тук проблемът е друг и ти го знаеш добре - голяма част от хората не се самоосигуряват, а ги осигуряват, драги. И понеже защитаваш управниците, хайде сега ми кажи като си вещ по Европата, в коя държава от Европа има толкова коли на народни хрантутници? Чувал ли си, че там депутатите ходят с градски транспорт, с колело и със собствен автомобил. А, чувал ли си? Знаеш ги тия неща много добре, но се правиш на утрепан, че тъй ти е изгодно и хайде завидя на пенсионерите. Ти нямаш ли майка, баща, баба, дядо бе, или ти ги храниш с европейската си заплата? Срам!!! Поне мълчи, като не знаеш в каква посока да гърмиш! Пфу-у. Аман от "умници" като теб!

Абе, ти май дори в Гърция не си ходил, а? Говориш клишета от вестниците, които нямат нищо общо с реалността никъде по света.

На тебе Гърция ли ти е критерии за света? Знаеш ли какво значи думата "клише"? Ти коя преса четеш?

При всички тези дупедавски изгъзици,ха,хукнете да гласувате и да им угаждате на тези тунеядци и сърхоши.Гласувайте пак за тези 240 дебелокожи същества на следващите избори.Хукнете и не се връщайте,баламурници избиратели.Ако не е БСП,ще са други,ако не са други,пак БСП и пак БСП-АМААААН.Тия идиоти щяха вечно да са на власт по време на демокрация,ако не бяха откраднали народните пари.Сега и АЕЦ щяхме да имаме и коли -нови като тях щяхме да караме и за внуците ни щеше да остане.

Като станете депутати, тогава ще покажете на практика колко сте съвестни и честни! Сега просто звучите злобно и завистливо! Идват избори - действайте, ще гласувам за вас! Досега не съм срещал човек, който да не се облажи от "служебното" - от простите химикалки до колите!

До кога????????

Докато не разберете, че да купиш кола за 48 бона е нищо пред това да продадеш предприятие за 1 долар, авиокомпания за 150 хиляди долара, фармацевтичен гигант за 20 милиона или рафибнерия за 80! Когато започнем да спираме далаверите, ама не с хашлашки приказки по разни забутани форуми, а на улицата, по площадите, чак тогава ще има демокрация! Демокрацията значи не само да имаш тъпо мнение от доводи на другите пияници в кръчмата, а да ти стиска да понесеш отговорност и да наложиш и после да застанеш зад мнението си реално. Депутатите ни са същите като нас - жалки селски тарикати, ама те поне крадат на едро, а не като вас и мен крушката от асансьора! Егати...!!!!

Взе ми го от устата - тези блудкави и двулични вайкания на "обикновения" човечец, който само реве и иска, без да има смелост да се бори да 5 ст. са втръснали до болка!!

Затова и Предлагам просто Воистине-Добре да Огледаме Нас-Всички. --------- За тепавици винаги има начин. ... Все ми се струва, че Начинът който Ни трябва - просто Изключва такива. - Просто Нещо като въртящия момент. Завърта. Взривява Импулса на Силата, който Помита Всичко. (После - си стои кротичко. Ама Внимателно Наблюдава за нови Необходимости.)