Доживотни присъди за убийство при гонка с коли в Германия

В Берлин двама млади мъже получиха доживотни присъди за убийство на човек по време на гонка с коли.

Обратно в новината

Коментари - Доживотни присъди за убийство при гонка с коли в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно предомишлено е. Като натиснеш педала до долу и правиш гонка, все едно стреляш с пистолет.

ако починалия беше баща ти, каква "песен" щеше да запееш?

Раликата в истинския ЕС и нашия измислен..

Мда, а у нас за двойно убийство - условна присъда.

Тук най-много да синхронизират кривината на краставиците с европейските стандарти. Дотам им стига и умствения капацитет, и желанието да сме като европейците - визирам законодателната власт. Съдебната - тя е отделна помия.

ХАЙДЕ И В АБСУРДИСТАН ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ ГЕРМАНИЯ, НО НАЙ-ДОБРЕ У НАС ДА ГИ БЕСЯТ ПО КРАЙПЪТНИТЕ ДЪРВЕТА-ЩЕ ХВАНЕ ДЕКИШ!!

Тези двамата сигурно съжаляват, че не са в България.

Ами то просто и евтино може да се реши този проблем... Два бронетранспортьора с картечниците... И няма никога повече да има гонки..

Идиоти! За такова нещо се дава условна присъда.

And JUSTICE For All...

Това е най-справедливата присъда за тия боклуци. Така трябва да се действа навсякъде и винаги.

Още по-справедливо щеше да е куршум в главата, защото сега ще има обжалване и я камилата, я камиларя.

Бе що си мисля, че ако у нас някой пазарджишки "джихадист" тръгне да мачка тълпа с камион по София, ще се размине с условна!?

Скоро двама жизнерадостни "роми" при гонка отнесоха трима младежи вървящи край пътя, като са гледали единия как умира и не са го транспортирали до болницата. Разминаха се с условна и порицание. Но са обещали повече да не правят така.

виждате ли как е в нормалните държави.... БГ и за кенеф не става

Само забележете очеизвадната разлика между цената на човешкия живот в България и този в цивилизацията. Сякаш тук се поощряват такива гонки, начин шофиране... Та 3000 - 5000 лв. са джобните на доста хора..., аз често се движа с електровелосипед в града и нося подобна сума. Това не е наказание, това щеше да е смешно, ако не беше тъжно...Застраховка каско на среден клас немски нов автомобил също е подобна сума. Тъжно..., това струва човешкия живот в България, на вас или вашето дете...

Новината е хубава, но не се заблуждавай - и в Германия дават условни за убит на пътя. Има даже разни сдружения на роднини на жертви. Дано се обърне зарът.

Харесвам такова правосъдие!

Ето така се прави!

ChatGPT

мхм... око за око. Погубиш живот - губиш живот. Не както е при нас - погубиш живот - получиш потупване по рамото и осъдиш жертвата да изплати 21хил. лв. (Максимчо ги знае тея работи как стават)

Кога и нашите закони ще ги промените като у немско бе дупетати? А разправяте, че немците били еврогейове, дебили и меки китки.

"Когато разполагаш с 400-500 конски сили, едно леко движение с крака ти дава огромна мощ. Такова нещо не се открива в професионалния или личния живот на тези хора" - колко добре и интелигентно казано. Ако това го кажеш на някой тукашен селяк, защото българската действителност е точно такава, ще седи и ще те гледа като теле в железница..."тоз ко каза, ко..."...

така е тъпите еврогейци съдят доживот убийците на пътя, а ние тук бихме им дали 3 години условно.

а у наште територии на джигититре им правят медийно евала, така че батките из квартала да им се възхищават .. и да тунинговат злобно таралясниците си, готови за поредното убийство

ами правилно. Спомням си как веднъж бях на околовръстното и гледахме гонки на коли. Всичко беше "как си тре'а" те се бягаха от другата страна и да стане сакатлък имаше мантинела и цяло платно, ОБАЧЕ една вечер едни решиха, че трябва и на връщане да се бегат, както може да се очаква единият тъпак загуби управление и право към групичката ни с вратите напред и с поне 100... Един пич ме бутна и избягахме, но тоя пак сгази един човек, собственикът на колата, до която седяхме. Счупи му таза и крака май. Не успя да го убие, Ама вече от тогава....

Хубаво е да се знае, че мантинелата издържа челен удар от 30км/час. Пти над 100 нищи няма да спре. Вижте вчерашното видео на гръцкия малоумник и ще добиете представа какво може да причини един подобен "състезател", където у да е, вкл. и у нас.

Знам, но все пак имаш и още 3 ленти (за конкретният случай говорим), а и ако стане нещо, те ще я ударят странично, не централно.

Тези съдии в Берлин майтап ли си правят? Да дойдат у нас да видят как нашият "независим" съд действа. Всякакви убийци се обявяват или невинни, или съдията и прокурорът ги пускат да отидат на почивка я Бахамите, я Сейшелите, но по-далеч от тук. Пияни и дрогирани, карат колите си и убиват, но после излиза, че не са виновни. Онзи, Гугутката, на говедата от Гейрена бимш шеф на феновете, уби пиян хора прай Пловдив и какво - после го обявиха за невинен, и той нагло шеташе по телевизорите в прослава на говеждия отбор. Друг уби младежи край Лесидрен и какво - пуснаха го да си ходи в чужбина и му загубиха следите. Синчета на съдии и прокурори правят зулуми по пътищата, убиват и контузват хора, но също са невинни... Ето, това е хуманно отношение на нашия съд! Браво!

Тук грешиш - не е виновен съд. Той действа точно по приет от парламента НАказателен кодекс. Ако в кодекса написано ,че участието в гонки се наказва с глоба и от 2 до 12 месеца условно, то как точно съд може да приеме друго решение?

от Руската Дума - президент може да се върти и сменя през 5 години с формален заместник.....и така 30 - 40 години? Хахахаха, да ви ....и смешниците!

Вие, клавиатурните нинджи, дето раздавате щедро доживотни присъди за всичко, изобщо наясно ли сте с българския закон или ей така си ги плещите, колкото за сутрешна тренировка на пръстите? Седнете и го почетете малко тоя Наказателен кодекс.. Ама друго си е да си плюем, нали това си можем най-добре. Българският съд, даже и да иска, не може да наложи такова наказание, защото по закон е предвидено друго, много по-леко. Ако имате проблем със закона, ходете да се жалвате на жълтите павета. Да не говорим, че от правна гледна точка е абсурдно това деяние да се квалифицира като умишлено убийство и да се налага наказание доживотен затвор. Пълен правен абсурд.

Наказателният кодекс беше доста по-строг преди години, сега е мани бегай.

Виж приятел ... Ще ти обясня нещата по следния начин... Обикновения човек , бачка плаща данъци за да може да живее спокойно и ей такива проститии да се превантират и да не му се случват.. Ама грам не бе е..е прокоратура ли е , следователи ли или съдии... Не бе е..е и скапания кодекс...

Мда, убийците по пътищата" са на същото мнение - "не ги е*е скапания кодекс". Май оттам тръгва целият проблем. Ама като попаднеш от другата страна на бариерата и пострадаш точно от хората с твоя манталитет, ревеш, нали?

Българските съдии, прокурори без адвокатите, кого чакат да инициират подобни промени в наказателния кодекс - българския инженер , програмист , стругар или работниците в консервната и шивашката продукция. Стига сте се оправдавали с народното събрание! Да не би тия закони в народното събрание да ги измисля бат сали, пак някакви юристи ги измислят.

Лелеее, колко бързо махнахте новината от главната си страница?!?!?!? Някой ви се обади и ви смъмри ли?

Можело значи! Шофиране със 170 км/ч в градска среда си е направо проявено желание да убиеш някого! И когато това се случи - трябва да си платиш подобаващо! А не като в нашата кочина - прокурорски син, убил двама на тротоара при гонка - УСЛОВНА ПРИСЪДА, щото било добро момче и щяло да се поправи и да не прави повече така !!!

Ужасен съд. Къде са европейските ценности, къде е християнската прошка къде са Неолибералноста. Да било за пример- тесногръдие!!! Доживот- дайте втори , трети, петдесети шанс!!! Излиза че Булгаристан е много по модерен от ония на запад

"69-годишен мъж - вдовец, баща на две деца" Деси, Деси, ти тез двете "деца" пеленачета ли очакваш да са, че си го и болднала текста...

Как искате от нашите депутати да гласуват по строги мерки, като обикновено техните синчета са в кюпа с гонките!?

Предлагам тази статия да бъде разлепена във всички бг съдилища - да съдят по нея! Белким милозливия бг съд се светне най-накрая, че с приоритет е живота и после - личните им материални облаги от заможни и безотговорни притежатели на скъпи возила и финансови възможности!

Хич не са милозливи, като си искат, за да присъдят милозливо.

Баси изродите, тези явно са решили да изоставят евроатлантическите ценности и да се потопят в мрачното нацистко минало. Доживотна присъда за неумишлено деяние е азиатска жестокост.

Ако е черен хумор + , ако е прав текст "минус"

Съдейки от предишните му постове, човека иронизира.

Така е. Двойните стандарти на запада не са от вчера. На нас може да размахват заплашително пръст докато при тях подхождат прагматично. Подобна практика например в канадската провинция Онтарио е от преди 10 години и това оказа изключително бърз ефект върху уличните състезатели.

PekoHcTpykTop

Свободата и демокрацията е идеология за износ. Но при все това, българите имат избор и те си избраха свободата и демокрацията.

Кое е неумишленото - ако са карали с 60. хайде 70, да кажеш - неумишлено. Но да се засилиш в града със 170 - това направо трябва да се наказва като опит за терористичен акт. При това тези копеленца са имали великолепния и без ограничение на скоростта аутобан. Просто е трябвало да мръднат малко в страни.

Защо ни пускате тази статия? Да ни дразните ли? Това трябва да го прочетат едни други хора, които преди години са завършили юридическия факултет!

А тук джигитите убиват по няколко души и след това се отървават с условни присъди и отново си карат по улиците,като луди в търсене на поредната жертва!!!! Дори такива,като Максим Ставински осъждат жертвите си да им плащат затова,че са ги премазали на пътя и са им съсипали живота! Тук се съди в полза на парите,на който плаща,човешкия живот не струва нищо за нашите покварени съдии!!!!Важното за тях е да вземат парите и изобщо не ги интересува,че хората страдат и че престъпниците съсипват живота на хората,важни са парите за тях,важен е охолния живот на гърба на хиляди жертви!!!!

Браво на германските съдии и депутати. Веднага се вижда, че това е Германия и се мисли за хората. И за това българите бягат там. Има ред и грижи.

ChatGPT

Нашия съд да взема пример... Такива присъди да има скоро и при нас!

Дано не падне присъдата по някоя от по-горните инстанции! Това си е предумишлено убийство. Познавам точно двама участващи в гонки. Интресно, но и двамата са от един калъп. Те се смятата за някакво разилчно, много по-високо качество хора. Останалите трябва да им се махаме от пътя, защото тяхното желание е много над нашите нужди. Никога не чувстват вина за предизвикани катастрофи. Винаги другия е трябвало да внимава и като види, че техни величества летят ниско, да се махне. В техните си разбирания, те не са длъжни да пазят никого.

Тук прокурорското изпражненue получи награда...

там с прокурорското чадо имало било друга кола и той не бил виновен, което си е абсурд. У всичкит участници в гонката са еднакво виновни, не само този, който е изгубил управление над колата си. Всеки може да изгуби контрол по време на състезание....

А спомняте ли си в София, когато при такава гонка едно бмв с водач, синче на съдии или прокурори уби 2 млади хора на тротоара ?? Присъдата беше - условна !

странно, защо само практиките и политиките, които ни ограбват се възприемат и прилагат он Европа, а другите мерки, които биха могли да ни спасят като нация - не. защо и в Булгаристан не се приеме такава драстична мярка? кое пречи? Абсолютно сигурна съм, че която и да е партия на власт, която успее - прокара и узакони, нормални мерки срещу престъпниците ще се радва на голям брой гласове. Отвращавам се да прочета, че за майката и дъщерята убити от турския бабаит, той ще получи присъда от 2,8 години лишаване от свобода!

Мерките, които биха могли да ни спасят като нация не се приемат в тая държава, защото след тях управляващите няма да могат да крадат. Не се чудете повече защо е така у нас, а пък иначе на Запад. Ако можете, съберете малко багаж в един куфар и си купете еднопосочен билет. Тук, ако доживеете до пенсия, със сигурност ще ви ограбват всеки ден, че дори и вкъщата ви ще влезнат, ще ви тормозят, бият по улиците и унижават. А онези горе ще продължават да са слепи и глухи завинаги.

Глупаци да бяха дошли тука да ги съдят щяха да осъдят убития ,че се е оказал на неподходящото място.

Така и няма да се научат тъпите шваби, как се работи "ползу роду". Аналогичен случай с Бисер Андреев, двама души убити преди 5 г. при гонка на бул. България. Делото още се точи и възмездие едва ли някога ще има. И това не са единствените убити при гонка.

- Само преди дни Дойче Веле разказа в подробен репортаж за гонките с жертви в Германия и как понякога шофьорите, които причиняват смъртта на други хора, се отървават само с условни присъди. - Аз се чудя защо още не са осъдили прокурорското синче, което уби двама преди 5 години, а баща му за награда стана шеф на проверяващите Прокуратурата ;))

Да бъде закрит българският съд и присъдите на нашенските джигиди да произнасе немският съд! Много бързо ще се реши проблемът!

И кво викате : "Евро-гейския " съюз бил либерален... Немските лайненца ще търкат наровете доживот - но по важното е че от тук нататък другите немски лайненца ще ги е страх и това няма да се повтори.. Ония малки боклуци дето миналата година убиха жената на Околовръстното - гледах онзи ден по телевизията , че още прокуратурата събирала доказателства , а лайнето е вече в чужбина... И защо въобще е в чужбина като ще се размине със взимане на книжката за 1 месец и 100 лв глоба ... Та така за "гейския" съюз....

при нас в бълхария тези закони не могат да се приемат дори и след зооо години поради роднинските връзки на състезателите които или са милиционери или синове на милиционери и дупетати които са над закона освен ако не се намеси господ и да изчисти тази грешна област от тях.