КАТ–София започва проверки на велосипедистите

КАТ–София започва засилени проверки на велосипедистите по всички велоалеи, съобщи главен инспектор Богдан Милчев, началник на „Пътна полиция” – СДВР.

Обратно в новината

Коментари - КАТ–София започва проверки на велосипедистите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някой от катаджиите се загледа колко колела се продават с звънец ще остане удивен че тая екстра е меко казано непозната :-). Да не говорим че от моделите звънци които има повечето само се наричат така нямат нищо общо с едновремешните. Другото което мога да напиша тука е че вдигането на краката от педалите защо да се санкционира колко от съвременните колела са с контра. И ако велосипедист трябва да пресичам на пешеходна пътека защо трябва да слизам за да не падна на бордюра ли. С колело в софия си е приключение защото дори и по велоалеите може да ти се метне някой пешеходец а по улицата някоя кола може да те метне на капака. Бе трапка си е

Като гледам, тук велосипедисти май не са писали до тук... . Е, аз съм пешеходец, велосипедист, моторист и шофьор. И други работи карам (ски, кънки, лодки), ама за това друг път и другаде... . Казвам го само, за да знаете, че може да вземете мнението ви "на сериозно". И така - същественното - да караш велосипед в Сф си е почти самоубийство!!! За това не ходим на работа с велосипеди, а "бронирани"... . За сравнение - в безброй други столици (Сф е столица, нали:) има МНОГО ЛЕСЕН начин да вземеш велосипед от всякъде, да пътуваш до където ти трябва и да го оставиш там. И НИКАКВИ ангажименти повече! В Брюксел за 1€ караш час (по памет...) и за това време можеш да стигнеш "до всякъде". Пътуваш СПОКОЙНО, ЛЕСНО и БЪРЗО... . И Бр е само един пример. Навсякъде е така, БЕЗ Сф и Букурещ. -------------- ПП Аман от милиционерщина!!! ДГД, !

Уважаеми Илиан, съгласен съм с Вашия пост. Добавям, че по тротоарите се движат и мотопеди и тям подобни. За съжаление голяма част от велосипедистите, намират за правилно да могат и те да газят и това далеч не са само 13-14 год.

Не знам дали има точен коментар, които определи подобна акция на фона на всички проблеми свързани с работата на полицията! Всеки нормален човек би трябвало да изпита погнуса!

Ааа, недей така!!! За родната полЮция или добро, или нищо... .

Убреееее, да е жива и здрава майката и на този велик катаджия :))))

Защо не им се сложи и на тях застраховка "Гражданска отговорност"? Като им проверят спирачките, редно е да платят и за техническия преглед. Ами данък? Ами винетка? Ами аптечка+ други боклуци? Защо не и крик с резервна гума? Айде, за детските триколки може и без крик, защото се повдигат лесно...

Бе що не ходите да ви чукат манафите и разни копелета диражии да ми цензурират мнението.Интернета е свободно пространство и никой няма право да ми забранява какво да пиша.На който не му харесва да не чете,а не да се прави на девственица. Аман от комунисти!!!

Никъде в ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата не видях забрана за пресичане на велосипедист по пешеходна пътека. Членовете, които касят велосипедистите са главно 14 и 140 - 143.

За да го видиш, трябва да прочетеш чл.141, т.6, която ти посочваш.

Крайно време е някой да свали велосипедистите от тротоарите на пътното платно ! Писна да се пазя от някакви идиоти с колелета по тротоарите !

В Германия на доста места тротоарите (не по-широки от нашите) са разделени по дължина на 2 равни половини - едната е за велосипедисти.Та, ако се направи и тук - няма да се пазиш, а просто ще се движиш в твоята "лента".

Керс-зоо лева, изпит-250 лева, застраховка-200 лева, технически преглед-150 лева,каска-100 лева, каско-50 лева, и глобите също по 50 лева! Па нека блъскат полицейските"Лендроувъри" и да се пречкат на мутресите и калинките в джиповете , аха !!

В тъмното социалистическо минало, когато се правеха само лоши неща в училище (тогава децата ходеха на училище), имаше занимания по безопасност на уличното движение и макар и да звучи детински се раздаваха книжки за управление на велосипед. Сега в демокрацията такива неща няма и всеки разбрал-недоразбрал може да си кара колело както му е кеф. И още нещо. УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ПЕШЕХОДЦИ, СПРЕТЕ ДА ПРЕСИЧАТЕ ИЛИЦИТЕ ВЪРХУ ВЕЛОАЛЕИТЕ. ТЕ НЕ СА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ

Като правят велоалеи, да не е за сметка на тротоарите, както на много места в Младост и пешеходците трябва да се изнасят в индианска нишка. Глупава работа

Нормално и логично е след въвеждането на "данък колиба", минимален корпоративен данък от 10%,пенсиониране на 150 години, отпуски, които не стигат да излезеш от града,задължителна детска градина от 4 години, задължително целодневно обучение, всевъзможни разрешителни и корупционни практики, всекидневно нарушаване на правата на хората....да последва и терор над велосипедистите ! Нормално си е за затвора, в който се превръща страната.

Като се блъсне велосипедит в полицейска кола е виновен, като се блъсне в цивилна не е виновен. Ченгеджийска работа.

Тия в Нар. събр. са най- големите идиоти, като имам предвид последните 20 год., а не само сега. Катаджиите са егати боклуците. Хора разберете че утре детето ви без велосипед случайно ще скокне на улицата и ще го блъсне кола защото всички карат с "осигурено" от КАТ чисто платно. Чистотата е защото платното е свободно от велосипедисти и други пречки по заповед на КАТ. Всъщност е хубаво детето ви да загине за да не живее в тази страна. Ще ви е мъка малко, но след време ще разберете че е за негово добро. Важното е да се повиши вниманието на водачите, а не да се лишават от права другите.

Очаквам първите осъдени ефективно за пътни произшествия да бъдат именно велосипедистите.

+10

humfry

Това е статия от 7.06.2012: "Шофьор на Ровър със софийска регистрация помете велосипедистка на Орлов мост. Момичето е откарано в Пирогов, предаде репортер на link. Катастрофата е станала в посока на Софийския университет. Виновна за сблъсъка е самата велосипедистка, която е признала, че е преминала на червен светофар. На мястото се образува голямо задръстване. Предното стъкло на автомобила е напукано. Служители на Пътна полиция са проверили водача за употреба на алкохол. Все още не е ясен резултатът. Момичето е откарано в Пирогов" Статията е придружена от видео и снимки. Определено не става въпрос за полицейска кола. По-вероятно цивилната кола да е била управлявана от служител на МВР и т.н.

Много хубаво, че ще има проверки, а дали случайно ще вземете да направите и повече велоалейки из България не само в София, или ние от "провинцията" да си гледаме работата?????

Mitac Mio

България е София :)

Това е общинска работа, не държавна.

Провинциалистите да си гледат работата,но да знаят,че най-некадърната администрация е в Ст Загора-транспортен отдел,който се грижи само за лапачката от скоби и "паяк"