Колекционери изкупиха на търг предмети от времето на ГДР

Продадени бяха всички предмети от частен музей край Лайпциг - за общо около 240 000 евро

Обратно в новината

Коментари - Колекционери изкупиха на търг предмети от времето на ГДР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да продадем на германски аукцион МОЧА

но явно морално не е остаряло. Освен това, за разлика от нас, в бившото ГДР мнозина все още явно си обичат традициите. А ние само гледаме как да се изфукаме пред съседа си с последен модел смартфон, дето даже не му знаем функциите!

Така е ... ама и това недоразумение беше недостъпно! Бих казал, че тия откачени търгове са някакъв стокхолмски синдром, обаче фактите говорят, че купуват главно бивши западняци, а това вече е по-понятно - просто не са яли дървото на социализма като нас!

Година след обединението, като нищо поне половината са съжалявали за ГДР. Останали голяма част без работа, при преход макар и не като нашия, и западните германци гледащи ги като втора ръка хора.

Нищо не се руши! Съхранява се!

Ти екскрементите съхраняваш ли си ги или ... ги спускаш в кенефа? А ... вероятно ги съхраняваш в дворния си нужник, ...той ти е нещо като "музея на социалистическото изкуство".

Ракети

Цитат: "офроуд версия на емблематичните малки автомобили "Трабант" При положение, че съм виждал на живо как се откъсва гума на Трабант на булевард и направи обиколко през полета тогава преди да падне.

Щото Смартовете и новите на Ситроен, дето с труд се събира пълнолетен, С какво са по добри? Ако не е рекламата, де.