Колективна оставка подават в МБАЛ-Враца

Медицинският съвет при МБАЛ "Хр. Ботев" във Враца и целият персонал на болницата ще подадат колективна оставка до 6 октомври.

Обратно в новината

Коментари - Колективна оставка подават в МБАЛ-Враца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лекарите и сестрите са прави.Два месеца без заплати,няма консумативи,пълна бъркотия.Ако ГЕРБ не се събуди,ще осъмне за трети път извън борда.На там вървят нещата и явно ББ не може да се справи.

лихви ,банки ,заеми, пари..какво разбират лекарите от икономика - нищо , затова и фалират но нека си признаем че не е тяхна работа да разбират от икономика .

.....,,Разбрали сме се Балканите да сме пример за Европа,,-каза Бойко..Има да ни гоняяят европейците докато ни стигнат равнището и примера.

Значи за "вожда" ти трябват данни, а за "бялата мафия" може да пишеш коти пълен идиот и без такива. Наистина си гербаджийски кретен.

Парламент и правителство трябва да вземат спешни мерки за Враца и подобни бедни региони, но не просто да налеят пари в болниците.Трябват законодателни мерки, които да стабилизират ситуацията.Ако е необходимо, за такива градове да се въведат данъци наполовина, да се отпускат безлихвени държавни кредити за реална частна инициатива и разкрити работни места.Как няма да фалира болницата, като населението масово е без работа?Заведат им го спешен, какво да го правят, ще го лекуват пациента, а той неосигурен.Ако има работа за хората и се плащат здравни, социални осигуровки, местни данъци и такси, то няма с магическа пръчка да потече от рога на изобилието, но с бавни и стабилни темпове на развитие ще си дойде всичко на мястото, няма да има опасност от закриване на болници или други социални учреждения.

Най-първо трябва да се потърси отговорност от управата на такива болници, и то главно - ИМУЩЕСТВЕНА! Шефовете и родата им тънат в разкош и все преди тях били виновни. Да, ама НЕ!

Моме, а кой ги принуди да станат търговски дружества, м?

До това води асфалта на Тиквата.

терминал2 си остава класика.... БГ: не гарантираме нищо!!!! но прибираме данъци доволно..... просто няма такъв резил.... държавата я обезлюдават насилствено....

Надежда сека остави. Как се сложи прублема на масата, и дирчоФците слагат темата да се хлъзне надоле. Те сами се прекарват, ама отказват ни да го призает, ни да го разберът. Живота с траната е АТ! Но те напук пропагандират точно наубратно! Остана ли поне един идеот, който още да верва, какво се случва в страната, и че се случва планиран и скоротечен геноцид? И тех ке ги стигне.....и то ги стига де....нека лизгът темите надоле, и те (тие същите..) ке потънът барабар с темите си.....

Съжалявам за специалистите в тази болница, но моделът е просто НЕРАБОТЕЩ. Приемат здравно неосигурени цигани, криминали и всякакви шмекери, което е довело до нейното разорение. В частната болниц не ги приемат. Има много градове (да, по-малки от Враца), в които вече НЯМА държавна болница. Който е здравно неосигурен, си плаща прегледа на регистратура, а не вика линейка, за да плащат всички български данъкоплатци за него.

ДО ФАЛИТ СЕ ДОКАРВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ,ДОКАТО ПРОЦЪФТЯВА ИЗТОЧВАНЕТО НА КАСАТА ЧРЕЗ ЧАСНИТЕ БОЛНИЦИ!!!АБСУРДНА РОДНА КАРТИНА!!!

Уво '17 Дайте поне оня палячо, зам. министъра Ненков, да каже някой виц да се посмеем..

Не докторите са основните лапачи. Много по-страшни от тях са търговците на консумативи и лекарства.

ние си караме и без МВР, съд, армия и т.н. ще преживееме и без болници ....

Това е малък връх в изказванията тук.Ако човек се задълбочи по проблема здравеопазване ще види само безхаберие и пр....Трябва реформа а сега нещо не вървят нещата.Държава имаме ли?

- Хайдееее.... Не остана! У - вол - не - ни - еееее.....!!!

Въпиеща наглост!!!!! Тия срам нямат бре! Сега решили да рекетират държавата (народа) за продължат да си крадат необезпокоявани!

Ами отиди и ти да крадеш

когато се лежи в тази болница си носиш чаршафи , лекарства и дори им даваш ракавици за изследването +-после парите+-после и касата плаща= накрая загуба

да се направи ревизия назад вав времето и получаваме отговор

В момента фармацевтичните едри снабдители прецакват цялото здравеопазване като вземат все по-голям и по-голям дял от парите за здраве. За болнична и доболнична помощ един среден пръст. Бъдете здрави.

"основни задължения, отговарящи на правилата на добрата медицинска практика" хахахаха! Колко сте нагли и безсрамнни!

ПоФтарем: Държавата е празна, останаха тук-таме саму цигани. Следващия референдум може да е офецялно на цигански, сърсем демократично. АБЕ ОРА, ВИЕ СКОРО ГЛЕДАЛИ ЛИ СТЕ СТАТИСТИКА НА ДЪРЖАВАТА И НАСЕЛЕНИЕТО. СХВАНЕТЕ, ЧЕ ПОСЛЕДНИЯ СЕНСУС ОТ 2011 ПРЕБРОЯВА 7 МЕЛИОНА, ОТ КОИТО 2 МЕЛИОНА ЦИГАНИ, 1 МЕЛИОН ТУРЦИ, 3 МЕЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ, И ОСТАНАЛОТО Е ЗАД ГРАНИЦА. С изключение на 'малцинствата'....които веке офецялно са си мнозинство.... останалите в балхар са във възрастов порядък 40-90........ фклучително дофтурите.... и съвсем съм серьозна - като позмрът пенсионерите, И НЕ Е ШЕГА, ЕЗИКА НА МНОЗИНСТВОТО ШЕ БЪДЕ ЦИГАНСКИЯ.....

Като сте два мелиона циганите що ви е страх да се пишете цигани при преброяването?

Циганите не ги е страх, но ЕС ги е страх, законово е забранено да се отделет етнически групи вътре в едно преброяване. Цифрата идва от вътрешни цигански преброявания, цигански барони давали интервюта и коментирали, от статия знам цифрата, статията преведена на немски и излезла на немски с циганските, а не балХар имената. По техни си вътрешни оценки, циганите през 2011 са наброявали ПОЧТИ 2 мелиона. Към днешна дата 2017, със сигурност са над 2 мелиона. Сичките, с балхар пашапорти. С кфи други.

Гошо, земи си провери статистиката, не се прави на улаФ. Мелион турци излезнаха от страната и продължават да се размножават, вероятно са и над мелион. По Конституция, ако имаш поне един родител с бг паспорт, то се водиш бг гражданин по закон. За турците дори не смея да прогнозирам за истинските цифри, ясно е, че паспорти се продават и издействат. За циганите ясно ти казъх, сами си го правът - имат си нещо като мешере, вътрешна циганска организация, дето им води некакви сметки и ги държи под техен етнически контрол. По балхар статистика, бг пенсионерите са малко под 3 мелиона. Цифрата е спорна заради възраст и законови постаноФки. Но да кажем, условно, ако веке получеваш пенсия, значи си пенсионер. Работещите в балХар са грубо, ама ноо грубо и условно, около мелион. Може и толко да нема, и тук е мазало, заради държавната администрация. Цифрата излиза по-висока, защото държавния щат е раздут. А частния не обевева бизнес и крие данаци. Отделно са огромно число хора, които още държат паспорти, но одавна не живеат в страната. Емигрирали, но все още статистически са в статистиката, нищо че са извън страната. И като дръпнеш чертата, газа-ме-боли! Имате си циганско мнозинство, и ако дръпнат един референдум, ше си имате и конституционни промени, и смена на езика, и други подубренийца...

Не знам кога немците преброиха циганите в България . Цигани плюс турци в България са под 1мелион и половина. Статистиката при гласуване , преброяване на мюсюлманите и някои други сметки могат да ти помогнат да ги сметнеш и сама.

И ко кату давате минуси, деца не правите с минуси. СТРАНАТА Е ПРАЗНА, С ТРЪН ДА ЗАВЪРТИШ ,НЕМА ДА ФАНЕШ КОСЪМ! СХВАНЕТЕ ГО, ЧЕ СТРАНАТА Е ПРАЗНА! ПЪРВОТО НЕЩУ КОЕТО ЕДИН ЕМИГРАНТИН ВИЖДА Е ПРАЗНИТЕ УЛИЦИ, ТЪМНИТЕ ПРОЗОРЦИ ПО ДОМОВЕТЕ, 3 ВЛАКА НА ДЕН КОГАТО В МИНАЛОТО БЕХА 24 (НА СЕКИ ПОЛВИН ЧАС). ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ, СТРАНАТА Е ПРАЗНА! ЦИФРИТЕ СА СТРАШНИ! ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ, ИЗЛЕЗТЕ НА БАЛКОНА, ИДЕТЕ НА РАЗХОДКА, И БРОЙТЕ ХОРАТА ПО УЛИЦИТЕ - ХОРА НЕМА! ШЕ ВИДИТЕ ЦИГАНИ И ТУРЦИ - НО БАЛХАР ГИ НЕМА, ИЛИ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ И ДОИЗЖИВЕВАТ! ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И КАТО ГИ ОТВОРИТЕ, ГЛЕДАЙТЕ И ВИЖДАЙТЕ КАКВО ВИЖДАТЕ!

така де - само ний сме най-добри и най-умни , само ние си ги оставихме да ни управляват - деца и внуци. Само те могат - и защо не - нали Станишко си го избраха дори в Брюксел. Няма по-добри от тях - те ходеха по Европа и в ООН и в Юнеско - цафнаха и вързаха всичките организации. Ама нещо започнаха да западат - то където е стъпил комунистически крак трева не никне. И мигрантите го знаят само ние не го научихме.

така наречените главни/старши/ сестри на отделения да работят и дават дежурства наравно с всички!Тази измислена длъжност само в БГ правят графици за смени и пият кафета с докторите по цял ден!

Източиха кото можаха, сега искът държавата да налива, а те пак да точът. Не спре ли точенето, и държавата да източът, пак нема да има здравеопазване! Ето, изволнили стотици медицински работници, ама останалите излапали сичкото! И лапат и продължават да лапат! Не се ли отучът да лапът, и услуги нема да имъ, и държава немъ дъ имъ, и ора да плащът немъ дъ имъ! Не се ли въведе цриминализиране на избити и разболени пациенти и затвор и легални последици за некадърни дофтуря, се тека ше е! Не мое да тече саму в една посокъ - ше изтече коту има, и после ко. Яко си мислим, че се готви Косово и за балХар. Държавата е празна, останаха тук-таме саму цигани. Следващия референдум може да е офецялно на цигански, сърсем демократично.

увцЪ

бУрсук!

уфсъ-четири букви, четири грешки...

като нямат писменост ?

нема да имъ кой да обеснева. Циганите успешно ползват латиницата на шльокавица, и дори си верват, че са рома, значи римлени. А вие ги хранете де, като тека ги наричете. Те си го вервът сърсем серьозно. Откога го приказвам, циганите си ползват шльокавица та пушек се дига. Практически сички народи го правът - погледни турци, славяни, (требе да видиш руската шльокавица...) .... сърби..... хаха, требе да видиш китайската шльокавица....това беше последния ми културен шок в Лондон....

Моля,заповядай да лапаш. Ела да видиш на какво приличат спешните центрове на държавните болници.След 17,00 цяла армия неосигурени се тълпят.Освен това прегледите и изследванията се правят със заплатите на персонала.

ИЛИЯ ПАВЛОВ И ОСТАНАЛИТЕ МЪРТВИ СУДЖУЦИ НАПРАВО ГИ ДАДОХА НА ПРОКУРОРА 7.62Х39:))) ...

и да има прокурора колкото с КТБ се оправи и с зоо парка в Пловдив и с какво ли не още и суджуци и всякакви тъпни се оправи ще се оправи и с това! Пишеш глупости!

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ - НА ТЕЗГЯХА !!!!! НАЙ-ЖЕСТОКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

ЯЖТЕ СУДЖУЦИ БЕЕ! ХАХА АМА ТО И МЕСО ЗА СУДЖУЦИ НЯМА ЩОТО ИМА ЕВРО КВОТИ! И ЗА ТОВА СУДЖУЦИТЕ ГИ ЯДАТ ОТ ГЕРБ, А НА ВАС ГРОБ!

започвайте да заливате помия срещу лекарите. И побързайте, че не останаха.

БРЦК

Ами те да не би да са невинни? Лекарския им съюз нали всичко си договаря с касата? Нали НЗК се ръководи от лекари? Министъра на здравеопазването нали винаги е бил от лекарите? Какво повече от това?

Правителството на тая държава не го вълнува! Каквото каже другаря Сталин!! А тавариш Сталин у нево проблем ест человек, ест проблем!

И НАКРАЯ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ФАЛИРА - НИЩО ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ФУКАТ. ФАЛИТЪТ НАБЛИЖАВА- ВИСОКИ СМЕТКИ ЗА ТОК, ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, ВИСОКИ ОСИГУРОВКИ , ВИСОКА ВИСОКА ИЗДРЪЖКА И НАКРАЯ - ФАЛИТ

А иначе Вожда продължава да строи "пътища" на половин цена, щото 50% отиват в джоба на фирмички свързани с ГЕРБ. Мек тъничък асфалт!

ТВА Е СПАСЕНИЕТО :))

Стига с тия суджуци, простаци такива

АКО ГИ РАЗСТРЕЛЯМЕ СУДЖУЦИТЕ ЩЕ КАЖЕТЕ ЧЕ СМЕ ТЕРОРИСТИ :))

На пролет ще има доста фалирали болници. Цените на парното с 35-40% увеличение, водата нагоре, тока също, услугите по поддръжка също, лекарства и консумативи също, минимална заплата нагоре....а цените на клиничните пътеки не мърдат от много години. Е няма как да стане! А на злобно радващите се мога само да им кажа, скоро ще плачете още повече!

е пред разпад в България!Във всяка болница висят ценоразписи на "услугите", като в кебапчийница....!И е съвсем естествено в по-беден район, кебпчийницата да фалира...!

което иде да докаже какво /не/ покрива НЗОК.

"Още по добре!!! И без това в тази болница не те лекуват!" Е как да лекуват без лекарства, без средства, без възможности, без специалисти (след като са затворени 4 отделения). Това са лекари - не са шамани.

БРЦК

Докато се лекуват безплатно здравно неосигурени, цената ще се прехвърля на осигурените докато неосигурените станат прекалено много и системата колабира. Скоро... Не може плащали по 40 години осигуровки да ги разкарват между пирогов и ВМА докато починат, а всеки циганин да го разкарват с линейка като безплатно такси и да го лекуват безплатно, и за благодарност да ги бият. Виновна е системата, виновни са и лекарите и техния лекарски съюз защото те са част от системата!!!

А ПРАВИТЕЛСТВОТО,КОГА ЩЕ ПОДАВА ОСТАВКА?ЧАКАМ ТАЗИ НОВИНА,ЗА ДА ПРАЗНУВАМЕ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ИГОТО НА ГЕРБ!!!

Още по добре!!! И без това в тази болница не те лекуват! В Пирогов,като чуят,че идва линейка от Врачанската болница и вече знаят,че им карат труп...

в Пирогов и като чуят, че кола е ударила човек пред прага на болницата, и знаят , че човека е вече труп....!

Независима финансова ревизия би трябвало да покаже как, кой и защо е похарчил милионите... А тази закана е чист рекет...

от минисъра до чистачката - всеки те ограбва както и колкото може!

Затова ги бият. Не се чудете защо. Има за какво.

И все по-зле ще става ,докато не се премахнат тези търговски дружества. Клиничните пътеки не се актуализират ,а цената на медикаментите расте всеки месец.Много са здравнонеосигурените ,които постъпват спешно и не могат да се връщат в т.ч. и неосигурените родилки. Ще последват и др.болници като видинската например .

Въпрос на време е цялата здравна система да стигне до това положение. Начало на краят, както се казва. Евала на лекарите, но държавата няма как да рефинанира болницата. Не че не трябва от хуманна гледа точка, но самата държава е задлъжняла до гуша и затъва още повече. Всяка система - комерс, митници, здравна, сигурност, управление и т.н. е създадена за да обслужва корупцията. Не казвам че тази болница задължително са крали, но повечето го правят. Разследващите идват и търсят само техният дял и после всички сме очудени от фалитите. Когато почнат да сдават системи като водоснабдяване, електроснабдяване и транспортна мрежа ще стане истинско шоу. Това няма да е далече с оглед на развитието на страната - бетон в гората и пръст на пътищата. Когато Белене спре - ще стане очевадно колко зелен ток има в страната.

То си има закони и това как фалират дружествата. Банките поят студена вода и толкоз. Какво е лошо на фалитите? Просто се създават нови дружества и заемат пазарната ниша;)Нито боли, нито сърби:))) Лошо е когато фалират хора и им вземат апартаментите ,след което отиват на улицата.

Знаеш ли какво става със система която масово използва фалита като счетоводен (то няма друг смисъл) приом? Вътрешна задлъжнялост и... Ако не можеш да го видиш още - гледай финансите на Америка. Те поне имат армия и са накарали половината свят да търгува с техните монетки, ерго за всеки обезценен долар реват повече неамериканци отколкото американци.

Какво лошо има ли?!! Ще си направя труда да ти отговоря, защото като гледам какви "+" взеха да ти слагат, се притесних. 1-во: Основен акционер в тези болници...Е ДЪРЖАВАТА!!! 2-ро: Когато фалират, заемите които не могат да бъдат обслужени към банките, какво става? Знаеш ли(съмнявам се)? Банките щели да "поят" студена вода?!!! ОМГ..по-голяма глупост не бях чел скоро. 3-то: Държавата по закон, става гарант по тези заеми..и какво става: а) или ги връща,погасява,разсрочва!!! б) или ги рефинансира....С НОВ ЗАЕМ!!! ВСИЧКО ТОВА СЕ ЛЕПИ НА НАШИЯ ГРЪБ...твоят, моят , на всички нас взети заедно. Ставаме ДЕ ФАКТО, ние косвени длъжници..НА БАНКИТЕ!!! ЕТО ТАКА ФУНКЦИОНИРА/ДЕЙСТВА ФИНАНСОВАТА СВЕТОВНА МАФИЯ..ИЛИ Т.НАР. Б А Н К И..ЗАРОБВА чрез т.нар. по твоите думи.."НИШИ"..ЗАРОБВА ЦЕЛИ НАРОДИ И ДЪРЖАВИ!!

Storen

Нищо не се почва. Българина и на гладна смърт да е обречен пак-ще скланя глава пред началството и ще гласува за "по-малкото зло" докато не пукне в мизерията си. Не забравяй че прехода към капитализъм беше вътрешна афера на елита на БКП. Народа ( и т.н. интелигенция) и тогава и сега са си овце.

но по принцип си прав за негативните тенденции!

Имах предвид Козлодуй. Грешка.

Дванадесет милиона лева опукали докторите , а сега ''оставки''?!

Тия 12 милиона не са ги опукали лекарите, а предишното ръководство на болницата... което естествено не носи никаква отговорност, както и тогавашния кмет на Враца Николай Иванов, защото схемата включваше и него. Той също е недосегаем и сега си живурка в парламента като депутат от БСП... Ами това са реалностите...

Частни лечебни центрове има колкото искаш, при това обслужването е доста по добро.

Ще им накривите дедовия. Някой това чака и си пийва стогодишно уиски.