Коледните бонуси в съдебната власт ще са само 70% от заплатата

През последните години магистратите получаваха по една цяла заплата или заплата и половина в края на годината

Обратно в новината

Коментари - Коледните бонуси в съдебната власт ще са само 70% от заплатата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха така.Давай НЕЩАСТЕН български народе.Кьораво,куцо и сакато се РАДВА,че магистратите нямало да вземат солидни бонуси.Прекрасно,но има един проблем.Вие да не сте малоумни,че не виждате,че причината за това е орязването на бюджета на съдебната власт.А защо беше орязан бюджета на съдебната власт и бяха закрити спец съда и спецпрокуратурата?Защото дръзнаха да се ИЗПРАВЯТ срещу ,,БУГУВЕТЕ'' ви - Черепа.братя Галеви и мноого други знайни и незнайни войни - милионери,чиито имуществено състояние ако се проследи от началото на придобиването му,ще се достигне до един и същ извод - в банковата сметка на ,,бога'' се изсипват милиони с неустановен произход.От друга страна обаче депутатите ще си НАГРАДЯТ с големи коледни ПРЕМИИ с орязания бюджет ОТ съдебната власт, своите роднини и близки приятели в изпълнителната власт - ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. вЕЧЕ ако за тях разберете кой по каква линия/с какви връзки/ е назначен на хубавата държавна службичка и си цоца едни 2000-3500 лева нетно всеки месец,как ли щяхте да ВИЕТЕ? Има държавни служители,отдавна прехвърлили пенсионна възраст и продължаващи да си работят на своята службичка,защитавани от своята връзка - я депутат, я министър,а заплатките им са далеч над 3500 лева.Така че БЕДЕН И НЕЩАСТЕН БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ,докато се радваш за намалението на бонусите на магистратите,държавните служители се радват на ПОВИШЕНИЕТО на своите коледни бонуси.Законодателната власт се саморазправи със съдебната власт,държавните служители са ПРЕДОВОЛНИ от това поради горепосоченото,а вие си изливайте колкото може повече злобата и дано да ВИ ОЛЕКНЕ.Вашите парички от вашите данъци ПАК ще бъдат усвоени и то от тези субекти,от които убеден съм,че ВИЕ СТЕ ПРЕДОВОЛНИ.

докато Мутрата е още на свобода, никакви бонуси!

Бонуси трябва да получават само трудещите се, които с труда си допринасят нещо за обществото, а не администрацията.

путка ви да еба коледна, бонусна

Gorkite PRESTAPNITSI!

През 2001 г. съдебната система(мафия) си осигури чрез Конституционния съд сама да се определя бюджета, защото те били "независима" власт и не можело изпълнителната и законодателната да им го определят???!!! И оттогава си нагласят такъв бюджет, че въпреки големите си заплати, бонуси, "семинари" и разходи за какво ли не, в края на годината остават още милиони за бонуси...

На тази корумпирана съдебна мафия 70% бонус от заплатите им ,на дебилите депутати на три месеца увеличение на РЗ с по 200-300лв. ,а на дядовците и бащите им пенсионери по 70 лв. Виновен е парламента,че им осигурява бюджет над реалните им заплати с голям %.Да сте чули депутат ,прокурор или съдия да е дарил на кой лев за линейки и медицинско оборудване за деца или болница.Да да ,ама винаги не.Парите си от допълнителното им заработване от корупционите им практики влагат в имоти в Гърция ,Италия ,Испания по изключение в БГ.

За обикновения овечец по 70 кинта, а за магистратите по 70 процента от цаплатите или около 2100 лева. Егати равенството.

Равенство при комунизма ,ДРАГИ !!!

Щяха да са ги заслужили, ако нямаше корупция и ако народът смяташе че съдебната система работи справедливо. В момента ако питате 100 човека дали съдебната система е добра и трябва да работи с тези хора, сигурен съм, че мнозинството биха казали да се сменят ... После нали знаете че тези хора ще имат по 2500лв пенсии? Системата не може да чисти "имам човек" връзките и от там всичко се обърква. Особенно като се навъдят адвокати познати със еди кой си и т.н. - не може да ги хванеш. Самият факт че толкова престъпници, както и политици ходят свободно ненаказани, е видим резултат от работата на съдебната система.

да не си професор,или даже академик та ги знаеш всички тези работи ...?!

Всички по-долу коментари са писани от хората,които скачаха преди повече от 30 години и крещяха " кой не скача е червен " .

70%! Ами хайде кажете какви са им заплатите, та да разберат хората които се чудят как да оцеляват за какви пари става дума!

Даа, лошо! Глад и мизерии по празниците. В нашата фирма такова животно като коледен или великденски бонус няма! И сме добре (психологически) , защото нямаме притеснения ще имали, няма ли да има, и колко ще бъде ако има.. И спим спокойно.

Е, вие ще пълните бюджета, че да има за тях. Всеки с кръста си.

Ох, горките те. Живи да ги ожалиш.

ама те и заплати ли получават аз пък мисля це си плащат за да работят пък те даже и бонуси им дават

Ей сега ще почнат да напускат масово юристите на държавна хранилка и ще отидат да бачкат в чужбина за повече пари! :-)))

Булгарската диплома по право никъде не важи

В чужбина корупцията може и да не върви толкова лесно. Там където е хубаво и с висок стандарт, не е така както в България!

В тази престъпна ,бандитка държава ,когато видя че на голяма част от цялата тази власт им е назчначена лична охрана,тогава ще повярвам че честно и по съвест си вършат работата

Те си получават бонуси постоянно по други канали.

Българския народ е мазохистичен,затова политици и прокурори се гаврят с нас,защото прекалено много си траем...

Институция,която има едва 4% одобрение от народа ще си раздава бонуси, що за наглост.Вас трябва да ви съкратят наполовина.Хората умират от глад, а грозния каскет бонуси ще раздава.Срам нямате ли?

Къде има информация за тези 4 процента?

ама те и бонуси ли взимат

Много "скромно" !

Я стига хленчене,по улиците джипове и БМВ само,магазините пълни,заведенията пълни.Да сте учили и да бяхте станали магистрати.Ама Ганьо е мързелив,завистлив и все някой друг му е виновен.Тия току-що завършили университет,не знаят къде се намират и претенции за заплата 5000лв.

Не се наядоха.Казал съм който и да дойде на власт няма да се оправим.Проблема ни е в правосъдието.

"раздаване на награди за проявени висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества"?! Моля, някой по-запознат от мен със съдебната ни власт, да изброи поне 3 (трима) магистрати, които да проявяват такива качества. Не за друго, а защото аз изобщо не се сещам за такива.

Ами след хан Кубрат май-май правосъдието вече не се върши

Тази оцента са си я писали те, самите за себе си. Това е грешно и много корумпирано. Трябваше да има допитване до народа и той да реши каква оценка, колко пари да даде от бюджета! Понеже парите дадени за корумпирани магистрати са пари не отишли за здравеопазване, за образование, за децата на България и т.н.

Само защо хората чакат правосъдието с години??? Понякога за престъпници изтича срок на давност и те остават безнаказни. Само да разбира за какво им се изплащат тези огромни заплати? Бонуси, Рангове? Срам за цялата съдебна система

От размерът на минималната за страната заплата ли?

Милите,те! Досега 13,14,15 заплати,а сега само 70%. Ужас!

Що, до сега 300% ли бяха?

Ауу, горките! Каква въпиюща несправедливост!... А к'во да кажем ние с гайдите, дето ще сме без бонуси, а само с гол в ръката... банан?!

горканчовци... DMS Magistrati, веднага! Коледа наближава, отворете сърцата си, бъдете хора!

От личен опит зная,че има бая измекяри при тях служещи при утвърдени айдуци и обикновено не се интересуват даже за заплатата си.Обаче така е в Долината на дългите гаши- те си определят бюджета, после имоли икономии и си ги преразпределят.Както онези огромни пари в края на годината поради " завишени разходи"- и там си ги преразпределят.Те не са виновни, виновни са добрите търпящи!

не съм въждал коледен бонус от над 10 г.

2022-11-25 08:52:24 666 (нерегистриран) Като толкова ритате, елате да поработите при нас. Не като магистрати, елате като служители, че явно за магистратските места не ви стига УбразУваниетУ, вишуту. Тогава и вие ще взимате. 2022-11-25 09:11:35 До 666 (нерегистриран) Я обясни що случайни няма във "вашата" система. Този ник, който си си го сложил знаеш ли какво означава? Я кажи колко процента от магистратите са синове и дъщери на магистрати. Сигурно над 90, но такива данни са дълбоко пазена тайна. Юрист съм, работил съм не малко в системата ви и добре знам какво представлява. С тези алабализми никого не можеш да заблудиш.

Половината сте с купени дипломи, останалите парашутисти...бонуси...какво точно сте работили, че бонуси...като има нещо срещу някой от големи като Нинова Радев Божков Борисов Пеевски Доган ......си заравяте главите в пясъка или чакате някой нещо да ви бутне...

Към кого точно ти е адресирана репликата "Ало дрогаря"? Или като не можеш да опровергаеш написаното от мен и почваш с шикалкавенето? От 666 стана "Ало дрогаря" що така?

При тази страшна корупция в съдебната система даже коледен подарък безобразие

САМО 70% да ги ожалиш чак ! А ние, които ще вземем 0% ,трябва ли да се радваме за тях?

САМО????!???!!!! А 70% от населението няма да има такива бонуси въобще!

Като толкова ритате, елате да поработите при нас. Не като магистрати, елате като служители, че явно за магистратските места не ви стига УбразУваниетУ, вишуту. Тогава и вие ще взимате.

А като работите толкова много, нещо случва ли се???? Един политик няма затвора! Или викате те и рушветите са част от бонусите!

Ами нямам вуйчо владика бе брачед

Ето виждате колко са нагли. Тия са най-голямата мафия в държавата и няма да пуснат кокала, докато не бъдат изритани. Лошото е, че се водят независими и няма как да бъдат изритани, освен с революция.

Ей, убавец, айде не хвали нашите магистрати с образование, че вече е пълно с магистрати (прокурори / съдии) от юридическите факултети на Школата от Симеоново, от Благоевградското уни, от Велико Търновоското уни, от АОНСУ в Овча купел и прочие "топ" унита с "високо" образование. Айде по-полека с качестеното образование и големия интелект на нашите магистрати. Да не отваряме дума колко са умни (нашите магистрати), защото 90% от тях не знаят, че Царицата на всички науки е нейно величество - МАТЕМАТИКАТА. А магистрат (юрист) и Математика е = на магаре и Космос. Та, айде по-полека. И стига с тез празни приказки колко са претоварени магистратите - на който магистрат не му изнася да напуска, винаги 'ше се намери човек/юрист за Силистра или Разград да се навие да почне с начална заплата 3000 лева и коледен бонус 2100 лева (вервай ми 'ше се намери човек за тез убави парички са Силистра).

Я обясни що случайни няма във "вашата" система. Този ник, който си си го сложил знаеш ли какво означава? Я кажи колко процента от магистратите са синове и дъщери на магистрати. Сигурно над 90, но такива данни са дълбоко пазена тайна. Юрист съм, работил съм не малко в системата ви и добре знам какво представлява. С тези алабализми никого не можеш да заблудиш.

Въпросът е във вас, драги. При цялото ви ВИСШУ УБРАЗУВАНИЕ защо хората в 80% така и не могат да получат правосъдието. Некадърни прокурори - неспособни да направят качествено обвинение. Некадърни следователи - допускащи грешки в събиране на доказателство. Като погледнем статистика на проточени с десятилетия дела. Нали спомняте последния случай - правосъдието не можало да накаже виновника 14 гоини. изтекъл срок на давност и престъпник ненаказан. Благодарение на ваши ВИШИ УБРАЗУВАНИЯ А щом сте толкова наперен - елате да поработите не е в топъл кабинет , а в мина, на полето. Преработили са милите. Виждаме

При вас нормални и честни хора не могат да дойдат. Трябва да си син, внук, братовчед или нещо друго на някой, който може да те "набута или намести" там. Личи си по скромността на работещите там.

"Живи да ги оплачеш нашите магистрати" - при минимална заплата на магистрат 3000 лева (инфо от статията), това прави коледен бонус 2100 лева (и това е минималния бонус, изчислен на база най-ниската заплата при 0 дни трудов стаж). Сега си представете - областен град Силистра или Разград - млад прокурор / съдия започва с начална заплата 3000 лева, а млад лекар започва с начална заплата 850-950 лева. Дет се казва - въпрос на приоритети. Кой е по-важен и къде ще ходиш като те налегне болежка - при прокурор / съдия или при лекар. Ееех, мъка, мъка, колко мъка има в нашта Мила Родина. И ето отговора на въпроса защо няма недостиг и дефицит на прокурори/съдии (с начална заплата в Силистра 3000 лв.) и липсват лекари в Силистра (с начална заплата 850 лв.). Вие сами си отговорете на риторичния въпрос.

70% от населението ще е 0

Така е в истинския капитализъм - бонуси получават само най-богатите. Народът трябва да си ги изработи парите.

народа си изработва парите,даже и техните ,но не получава нищо !

Коледни „бонуси“ за НАЙ – ПРОДАЖНАТА част от обществото ще е ОТ 3000 ДО 6000 лева на калпак !!!

А за пенсионерите по 70 лева за свещи !!!

Според потребностите

Свещи, свещи, ама луксозни. Ароматизирани...

Не лай там от затвора !!!