Честито Рождество Христово!

Екипът на Дир.бг Ви честити Рождество Христово с пожелания за много здраве, любов, късмет и благополучие. Весела и щастлива Коледа!

Обратно в новината

Коментари - Честито Рождество Христово! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2021 година ви очаква ... не се молете никому, никой няма да ви помогне в нищо - нито в злото, а особено пък в доброто. не се страхувайте - каква полза ... знае ли някой защо се палят свещи и какво означава това - оказва се, че хората не знаят защо, но го правят. когато не знаеш какво означава онова което правиш, не го прави.

Честита Коледа! Да сте живи, здрави и с много светлина в душите.

Да е хубава поредицата от празници за всички ви, да ви върви по вода!

Баг да пази България от Русия!

Честито Рождество Христово! Дано Господ да пази нас и семействата ни и да закриля цяла България!

Харе Кришна!

Тия празници са направени само да ви карат да купувате все повече и повече...

dionisiosd@yahoo.com

За тези които не разбират-може би си прав..... За останалите,не е така!!!

честит празник на всички българи у нас и по света. щастие, сполуки, да обичаме ближния и да помагаме на другите бързо и безкористно.

val55

Честит празник на всички, а също така на всички именници. Хубав ден за вярващи и атеисти, но правилният път е само един за всички хора. Да има повече толерантност, разбирателство, и уважение към близки и непознати, а който мисли добро, и прави добро от добро да не се оттърве. Живота не се състои само от видимо, но и от невидимо за нашите сетива, което в много голяма степен го направлява, и винаги в правилната посока стига да се обърне голямо внимание в този момент, за да се вземе правилното решение, и да се поеме правилният път от даден индивид.... Всичко добро, и здраве на екипа на Дир.бг, и дано не се влияе от конюктурната политическа ситуация, а да отразява достоверно, и истинно всяка една ситуация от информацията, която предлага, за да може всеки един от нас да напише истината за нея. Мисълта е глагол и.....Всичко добро на всички независимо от политическата си принадлежност, пол, възраст и етнос. Честито Рожденство Христово!

честита Kоледа на всички българи по света и в бг - много здраве , късмет и благополучие - честит имен ден на всички именници - бъдете здрави и се обичаите, поне на Kоледа не се санимаваите с политика и интриги - наздраве

Честито Рождество Христово! Здраве, щастие и нека никога не угасва християнския огън в сърцата ни! :-)

честит празник на всички!желая ви всичко наи-хубаво!

Честито Рождество Христово на всички вярващи! Нека не забравяме, че този най-светъл християнски празник в продължение на десетилетия беше забранен от зловещия комунистически режим и християните бяха безмилостно преследвани! Господ да пази България от комунисти и русофили!

И аз съм жертва на комунизма, но комунистите и русофилите са две различни неща. Не всички германци са хитлеристи и не всички русофили са комунисти. Желая ти повече любов дори към враговете ни, защото така учи Христос. Злото може да бъде победено само с добро, а не със зло!

Честито Рождество Христово! На всички, пожелавам - здраве, любов, хармония, доброта! Щастливи деца и внуци, които да Ви радват! Истински приятели, които да Ви помагат! Бог, да Ви пази!

Честито Рождество Христово, скъпи сънародници! Желая на всички твърда вяра, непоколебима надежда и пламенна любов към Бог и към ближния!

Честито рожденство Христово на всички Българи,вярващи и невярващи,Християни или изповядващи други вероизповедания!!! Благодаря Ви,за това че от толкова години не се чувствам като чужденец между Вас!!! Независимо от различията в политиката,не забравяйте,че Християнството е религията на вярата в добрината на човека,и в обичта...... Мислете за хората които нямат щастлив живот,и се молете за тях!! Нека се помолим всички заедно,светът да стане по-добро място за живеене!! Нека всички се огледаме,и тези дни дадем къшей хляб и чашка вино на тези които не могат сами да ги осигурят..... Честито на всички!!!

Пожелавам на мечтите Ви смелост,на желанията - дързост, на делата Ви - устрем,на успехите - реалност,на дните Ви - смисъл,здраве, сили за борба и щастлив живот!

Честито Рождество Христово! На всички готини и нормални българи,незаслепени от партийни и политически,фанатични пристрастия.На всички не хейтъри.На всички,които празнуват Рождество от сърце,а не само с устата и корема си.Честито на ДИР БГ,както и на всички,които словоблудстваме тук,особено на тези,които разсъждават и защитават с аргументи,а не с простащина и злоба,тезите си. Бъдете здрави,щастливви,правдиви,паралии,късметлии!И ми простете за стотиците грешки.Честито и наздраве!

Честита Коеда на всички българи и християни! Да оцелеем, с болките си, страданията си и всички неволи, напук на продажните ни управници, векове наред.Те сякаш са от друга планета и част от тъмната страна на вселената. Бог да им прости, на мен ми е трудно.

ИЗПОЛЗВАХА ТОЗИ СВЕТЬЛ ПРАЗНИК ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА - ИСУС БИЛ ЕМИГРАНТ И ЗАТОВА ТРЯБВА ТОЛЕРАНТНОСТ(ЦИТАТ- ГОРАН БЛАГОЕВ) БЕЗОБРАЗИЕ! ЧЕСТИТА КОЛЕДА МИЛИ БЬЛГАРИ!!!!!

тази реплика аз я чух от един "свещеник" и я смятам за пълен цинизъм, още повече, че този тип одобряваше въоръжаването на страна в конфликта, сякаш работа на църквата е да се меси във военните дела на държавите. работата на църквите в момента е да не се разпаднат, ако им спрат парите, които получават от задължителни данъци, които дори трябваше да бъдат вземани от сметките на всички. . няма втора такава отврат и фарисейство.

Честито Рождество Христово православни ! Мисля, те такива дни са опити да ни дадат възможност да потърсим доброто в себе си! /Ако можем !/

Сурва,сурва година здрава габина златен клас на нивата,сладък плод за децата вечен мур на децата. Живо здраво догодина догодина до амина.Честито рождество христово

Моля да не публикувате поздрава ми, защото е циничен, призовава към агресия и е етнически нетолерантен ! ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! НА ЦИГАНИТЕ И НА ОНЕЗИ С АЛЛАХ - НЕ ! НА ВАШИЯ ЕКИП ЖЕЛАЯ ДА БЪДЕ ПОДМЕНЕН ТОТАЛНО С НОВИ, ЧИСТИ И ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, КОИТО НЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА НАЛОЖЕНАТА ИМ ЦЕНЗУРА !!

25 декември е ден на раждането, но не на Исус Христос, а на слънчевия бог на езичниците. Явно е, че 25 декември не може да бъде Рождество Христово, което християнството чества така тържествено. На така установената дата на Рождество Христово се основава и преместването на началото на годината от пролетното равноденствие, както е било в римския календар, в деня на Христовото обрязване, което според Лука 2:21 е станало на 8-ия ден от Неговото раждане, т.е. на 1 януари, както пише в православния календар, а също и Благовещение 25 март, девет месеца преди Рождество Христово биологичният период между зачатието и раждането. Като резултат от преместването на датата на Рождество Христово се преместили и датите на Обрезание Господне 8 дни след Рождество, на 1 януари (ср. Лука 2:21); Благовещение девет месеца преди това, на 25 март; Рождение на св. Иоан Кръстител 24 юни, и Сретение Господне 2 февруари (ср. Лук. 2:22).

И аз искам да се съглася с един пост по-долу. Много ми е неловко по време на тия т.нар. празници. Все едно някой ме кара насила да празнувам нещо, което даже и не разбирам какво му е празничното. ОК, да приемем, че Исус се е родил наистина. И какво? Чисто прагматично това какво е повлияло върху живота ми? Нищо! А пък начинът по който го отбелязваме: надяждане и надпиване, размяна на безмислени подаръци, едва ли е хипер библейското. Не, ние просто сме едни гладни консуматори и чакаме всеки повод за напиване и за безцелно харчене на свещените ни пари. Ето това сме. Това са и нашите празници! Ама то такъв ни е целият животец, все пак. Едва ли можем да се наречем истински хора, бидейки смачкани от реалността и борейки се за всяка стотинка и треперейки за 500-те левчета коледен бонус. Не, това са отрепки на съвремието.

Много си прав, братле! Снощи едвам остисках да приключим с вечерята! Едно пиене, после реване, след което размяна на тъпи подаръци, уж че Дедо Колето го донесъл... Бе мани, пълна бутафория, не виждам какво му е веселото на това. Ма за съжаление няма начин да се скриеш, роднините те тъпчат и това е. Тъй, че горе главата, не си единствен! Можем да си направим дружество на мразещите зимните празници, какво ще кажеш?

Донякъде си прав. Но всичко зависи от гледната точка. Ние не сме вярващи и въпреки това харесваме Коледа. Никой не кара хората да преяждат и припиват. Ние пяхме коледни песни, децата свириха на разните инструменти, които учат, любуваха се на елхата, после си играха с подаръците, възрастните си говореха на по биричка (даже и по половин), гледахме снимки и към 9 и половина си тръгнахме. Днес нито ни е тежко, нито ни боли главата... А малко магия няма да навреди на децата. А за коледния бонус - можеш да го разглеждаш като годишно възнаграждение за труда ти през изминалата година.

Честито Рождество Христово! Моля Дир НЕ публикувайте "поздрава" "Честита Коледа".Може би на идиотите(всъщност виждам че са повече идиотки) трябва да се поясни откъде идва този "поздрав" от думата "коля" т.е. колят се прасетата по това време - след поста и оттам "Коледа" разбира се термин наложен от соца.Християни не могат да се поздравяват така! МОЛЯ!!!

идва от Коло (колело) и преди много време се е казвал Коленда тоя празник и е свързан с почитане на слънцето далеч преди Новата ера. Бъдете живи и здрави, съпричастни към тези в по-слабо положение и отстоявайте своето.

Може би имаш предвид римските празници Календи , посветени на зимното слънцестоене - нищо общо с колело по-скоро светлина и не е далеч преди Новата ера

юли

Честита Коледа!

Ч.Р.Христово на всички вярващи, по-малко вярващи, или изобщо невярващи в тихата и свята вечер, в която няколко дни след най-дългата нощ се ражда надеждата на хората за надмощието на светлината над тъмата; вярата в доброто, което в един по-късен и по-дълъг ден ще бъде продадено, разпънато на кръст и хвърлено на забравата, откъдето ще възкръсне (ще се извиси над/въз кръста, на който е било приковано) за да покаже, че любовта е онази сила, която създава и изгражда извечните ценности, които в днешни дни са в пълен упадък и унищожение; поставени на колене пред злото, подчинено на парите, безпринципността и многоцветните, пъстри стъкълца. в името на тази вяра са били убивани, изгаряни и измъчвани милиони хора, но нима и днес, днешните фарисеи и служители на мамона не вършат своите злодеяния в името на доброто си съществуване, унижавайки и прегазвайки желанията и стремежите на милиони човешки същества...

...говорят ни, че било казано да сме си подали и другата буза, ако ни ударят едната, но я се опитайте вие да им ударите шамар за фарисейщините, които вършат тези подлеци, които въоръжават с едната си ръка онез античовешки сатанински сили, които избиха и прокудиха хиляди от домовете им, но с устите си червиви ни учат как да сме "толерантни" към злото, а с другата си ръка ни забиват "демократично" ножа в гърба. същите тези фарисеи, които чрез правилата си не допускат работещите честно да получат по-големи заплати, създават умишлено безработица, но в същото време дозволяват на банки и концерни да отбягват плащания към хазната, откъдето те си теглят на воля за своите заплати, осигуровки, и масов харемен харчлък. питайте ги и на кого дариха риза, след като те взеха и последния парцал от гърба на бедните. никъде не е казано, че като ти ударят едната буза, трябва да си свалиш гащите. за това, не може да има примирие с вас, фарисеи, защото нашето примирие вие го ползвате за да (ни) правите злини и доограбвате, а това никъде не е записано като да е редно, още по-малко - добро. и тепърва ще ви съдим на всички нива за делата ви!!!

на всички честни хора, както и екипа на ДИР-БГ най-сърдечно пожелавам здраве, дълголетие, късмет и щастие. където: "Tайната на Щастието е (в) Свободата, тайната на Свободата обаче е (в) Смелостта".

CHestito Rojdestvo Hristovo!!!.Nие хората поваче получаваме на този свят отколкото даваме,въпреки че всички сме свикнали да се смятаме кредитори повече отколкото длъжници и това трябва да се помни добре,защото е една истина и несправедливо постъпваме в повечето случаи... бъдете живи здрави,умни красиви и добри драги съфорумници.лоши изненади да няма за вас и всички в родните къщи.

най-хубавото нещо на християнската религия е че опрощава всички грехове, грешете смело докато сте живи, а ако се наложи винаги можете да се покаете

Честито Рождество Христово на всички съфорумници! Много здраве и успех във начинанията Ви!

Честита Коледа! Празнично настроение, здраве, усмивки и надежда в доброто, българи!

Честит празник България! Българи, дано Спасителят се роди във всеки от вас и доброто да надделее над злото! На дейците от нпотата честващи Ханука им пожелавам най- накрая да си намерят някой почтен занаят...

Честито рождество Христово на всички българи. Нека от тук насетне все повече българи се възвърнат към вярата, която ги е съхранила през вековете и е единственият път за спасение от този така или иначе обречен свят.

И аз ви пожелавам всичко най-хубаво и преди всичко здраве,любов и много пари, за целия екип на Дир.бг. Честита Коледа!

Ivan

Човек, който изпитва страхопочитание от Бог, никога няма да разбере какво е Бог! Затова и религиозните фанатици като починат отиват в собствения си ад! С Бог се сливат много малко хора ...

Hие сıщо честитим екипа на дирбг с пожелание за много здраве , в сıщото време да бıдат по внимателни, особено на коментари които пропaгандират религиозна и етническа омраза

Рождество на 25 декември е било измислено от последователите на еретика Церентий. Йоан Златоуст около 400 г. въвежда честването на Рождество Христово да става на 25 декември. Постепенно някои източни църкви възприели практиката на западната църква. Докато на запад църквите първи са разделили Рождество от Богоявление, на изток двата празника продължават да се честват заедно на 6 януари.

на кого му дреме?!

Щастлива Коледа на екипа на Дир БГ, и весел празник на всички именници днес! Пожелавам по-вече позитивни вести и по-малко заядливи и не цензурни коментари .

Честито! Христос воскресе!

чакаи бе чoвеко! първо да се роди, да ортасне да умре пък тогава да възкръсне!

на колко бири си;)

И свети Василий Велики каза: " да се укрие от княза на този век (тоест дявола) въплъщението на Сина Божий" (Слово на Рождество Христово). Според достоверно известие, Той бил заченат в девическата утроба по време на благовещението в петък и пострадал пак в петък, така и в неделен ден се родил, и в неделен ден възкръснал. И на Христа Му приличало да се роди в неделния ден, в който Бог рекъл: "да бъде светлина" (Бит. 1:3), и в който "биде светлина" (Бит. 1:3); подобавало и в същия този ден и Самият Той, вечносъществуващата Светлина, да възсияе на света. Христос се ражда - славете Го! Христос слиза от небето - посрещнете Го!

Първо Господ създаде човека. После му даде ябълка и му каза - не я яж. Човекът разбира се не знаеше кое е добро и кое зло, та естествено изяде ябълката. И като се почна с греховете - Господ ги изтреби почти до крак, ама само Ной и роднините му оцеляха. После реши, че така или иначе се е олял, взе да мисли как да оправи нещата. Забремени една жена, която после му се оказа майка. После сам се изпрати да изкупува греховете на хората, които създаде несъвършени, вместо да си свърши работата както трябва. Ама и сам себе си молеше "да не му се пада тая горчива чаша". Все пак нека не забравяме милите и толерантни християни от светата инквизиция, уважаемия Хитлер, а в по-новата ни история - Брейвик. Също така нека не забравяме, че в България истинските православни християни са не повече от 2-3 процента. Който не пости, не извършва църковните тайнства и не съблюдава канона - не може да се пише православен. Та толкова за православието, християнството и т.н. Честит почивен ден и слава на Неговите макаронени израстъци. Рамин.

Халал да са ти минусите !

Алиса Б

Дреме ми на израстъка.

Кажете ми драги редакторки и модераторки от ДИР, как избрахте този пост за ИЗБРАН ? Кое във него ви впечатли така мигоновено - за 5 мин. ? Лъжите в него ? Злобата ? Изцяло негативните оценки на четящите ? Ставате все по-нечитаеми и все по-видимо зависими и подкупни журналисти !

Алиса Б

Не са го избрали, просто съм регистриран и пиша тук повече от десетилетие. А вярата води до такива като Тимотей, чиито изказвания в защита на православието не са чак толкова мили като моите.

Мир Божи - Христос се роди!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СВЕСНИ И ПАТРИОТИЧНИ БЪЛГАРИ!

да е честит празника! да е честит именния ден! * кога ще направил рекорд за Гинес за наи-много коледари на едно място, а?

Честито Рождество Христово, нека бъдем живи и здрави - управлявани и управляващи...на вторите дай Боже повече мъдрост, за да пребъде българския народ и България във вековете!

Само с добри пожелания светът и България в частност няма да се оправят, ама явно не можете да го разберете, защото християнството ви е направило овце!

Благодаря-Подобно, Дир.бг ! Весели Празници на Всички !!! ...пък После - я Кхуба, я Боррра-Боррра ;-)