Подготовката за идеална Коледа стресира много хора

Дните преди Коледа са най-стресовите в годината за много хора, които се чувстват задължени да осигурят идеалния празник за близките си, пише в. "Дейли експрес".

Обратно в новината

Коментари - Подготовката за идеална Коледа стресира много хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стресира ме безпаричието до което ни докараха.

Колко често ви се случва да се изпокарате по празниците? Затова е стрес! Защото все има недоволни, обидени, преуморени, тъжни .... Като добавим и вината, която чувстваме, защото има толкова бедни, гладни и самотни хора...

симо

Пазарната ИДЕОЛОГИЯ не прощава..Превърнаха хомосапиенс в хомопазарикус...Да не говорим как изместиха почитта към рождество/майката на ИСУС/ с някакъв измислен педал-/коледа е от женски род,та КАКЪВ ТИ ДЯДО КОЛЕДА/...В древността човек се е считал за ,,роден,, след седмия ден и се прави ритуал за да получи и име.,,ОБРЕЗАНИЕ ХРИСТОВО- пише го в календара/ поради огромната смъртност тогава.Затова и НОВАТА ГОДИНА започва тогава...И съответно е ПОВОД ЗА ПРАЗНЕНСТВО.И да дойде дядо.......мраз,например....Та първите седем дена,първите седем години и досега са останали като нарицателно за преломни моменти.

Напротив. Много спокоен празник защото е семеен.

и най-спокоен за тези без семейство. ще празнувам вкъщи с котката ми и другите животни, които ще са в нета..

Това са чуждоземски начин на празнуване на Коледа и според мен както Свети Валентин и празника на духовете се налагат и в България от търговците, златно време да трупат пари и да си продават боклуците. За мен истинския празник е Бъдни вечер, Рождество Христова, на други ден може да се съберем около празнична трапеза вече местна, да се видим и отделим време за близките си в това забързано време. Подаръците са излишно бреме. Всеки знае какво му трябва и си го набавя. Нещо символично О.К. но да се изтупваме все едно е дошъл края на света, направо е смешно. И после се чудим как д скърпим бюджета до другата заплата. Това е мое лично мнение и може би не е само мое...

Стресират се онези, които цяла година не готвят, не чистят, не ги свърта у дома и решават в последния ден, наричам го : "Българският черен петък", да свършат всичко. И се започва! В 7,30 забръмчават прахосмукачки, енергични полуръстове въртят телеса и гонят пашкули, в това време викат на полудвижимите си партньори да стават и да напазаруват, че : "ставаме за срам на хората!" / сякаш някой ще стъпи у нас на Бъдни вечер и ще забележи праха вместо да попива жадно от греховната ракийка с туршийка/. По сергиите се появяват нервни купувачи, които започват да ломотят как в тази държава нищо не било наред, защото всички каси били с много хора и нямало поне още три каси, които да ни обслужат бързо. Понеже сме важни и бързаме! Нищо, че Метро, които са денонощни няколко дни кършат пръсти от студ, а Лидъл, Била и Кауфланд пререждат шкафовете, за да не са без работа. Нищо, че не се сещаме да напазаруваме и заредим хладилниците с нещата, които няма да се развалят и през Февруари, ако останеха до тогава. Нищо, че алкохолът не можахме да си го вземем миналия месец, понеже изпиваме каквото видим и пак руснаците да тичат срещу нас няма да ни стигнат! Умира се от криво разбиране на празника, за който не мислим, както подобава. Но пък гледахме новините, с които ни направиха криви! следва

По "Коледа" много хора умират. Само не чувам да умре гей, джихадист, политически коректен или веган. Ей от тия породи хич не съм чул да им се е случило такова нещо. Едно нещо сякаш ги обединява и си мисля, какъв е образът на умиращия по Коледа? С тракийски нрав, нормален хететросексуален отрицателно настроен, прилично хапващ и геройски пийващ християнин българин. Другите не мрат сякаш! Той мре! Ако има нещо по- лошо от еднополов и джихадист то е политически коректен и веган. Чудя се кое е първото, но все е от значение! Те са бъдещата инквизиция, която иска да каже на този свят: "Яжте прецедена тиня - има нужните витамини, минерали и микроелементи!" В Африка местните обичат печени миризливи плъхове и прилепи, натръшват се от епидемии като Ебола, но онези от Хелзинкския комитет и безбройните вегански и животински организации не отиват да защитават плъховете и прилепите. Е, как да не умреш от притеснение при такава действителност , вместо да жулнеш една ракийка като ваксинка още от 8,00 сутринта, да те държи до края на изпитанието "празнична шетня"!

Забелязва се, че жените не умират по Коледа.. И у тях има нещо от качествата на горепосочените- странно какво? Ако българинът прилагаше масова ваксинация всяка сутрин, през дните преди Коледа та до Атанасовден, нищо лошо нямаше да се случва. Комините щяха да пушат, времето нямаше да е за мъже, избите щяха да са пълни, стопаните щяха да са сбрали родата, че и вярна дружина отгоре, и мезета тънки да подскачат по табли, а кани с вино щяха да се леят тихо. Радостна глъчка щеше да озарява празниците. Но в обществото има и модерни течения- вегани, политически коректни, еднополови, джихадисти и всякаква там върволица загубени в безидейни социални експерименти. Затова се стига до тъжни случаи по Коледа. Да сте видели коляча на прасето да се гътне по Коледа? Нито стопанинът, който реди качета и пълни черва с кървавици и луканки ще видите! Понеже от сутринта предната седмица са отпочнали от гроздовата! Те не мрат от притеснение- а от преяждане и препиване, което си е един значителен епичен хепи енд!

Много важно, ден като други дни! За какво да се стресирам, ще напазарувам, ще сготвя, какво толкова. Че трябва да се държим като американците ли, да превръщаме всичко в бреме, да създаваме хаос около себе си? Спокойствието прави хубав празника, усмивките и доброто настроение! На всички желая хубави и спокойни празници!

Да ,за атеистите е един много обикновен и безличен ден ,но за повечето хора е изпълнен със съдържание ...!

ясно. ще да е нещо като байряма на другите диваци.. лошо няма, празнувайте си.

ЗАЩО ХОРАТА ЗАБРАВЯТ ,че коледа е Рождество Христово -тих и светъл празник ,където всички трябва да се смирим,да станем по-добри и да не се подвеждаме по-изопачената американска същност на празника ?!

Незнам какви са тия лудости дето обхващат мая хора..Коледа и всеки празник може да си го направиш когато си в добра компания па макар и не с препълнена маса сякаш ти е последното ядене..Освестете се бе хора защото благата дума и настроението е по важно от скъпите подаръци и изкилифинчените трапези

за мен е по- голем стрес да чета тъпоумния ви сайт!

И те преяждат и препиват и се чувстват неудовлетворени....също като нас... Нещо щастието се явява като най-дефицитната стока. За мен всичко е не само въпрос на ценности, но и на несигурността в живота ни.

Съвременния човек е кръгъл безпомощен идиот. Вместо да се отпуснем и да се насладим на празника с близките си ние сме привлечени от една измислена реалност наложена от жаждата на алчни търговци и ще се затрием като цивилизация градена хиляди години....АМАН ОТ ГЛУПОСТИ.

Не знаех, че във Великобритания празнуват Коледа, че и се стресират от това. Мислех, че отбелязват Рождество или както се казва там Christmas. Моля Дир да напише статия за това защото ми е интересно. Имат ли коледари? А, сурвакари?

пет пари не давам за цялата дивотия. печеля от нея.

И твоето време ще дойде

Да им имам проблемите. Лиготии.

Ами нямаш им проблемите, защото не ти се налага да организираш празничните трапези на другите и то в продължение на дни.

има си прислужници за работа. опс.. забравих, че сте роби

При таква ''домакиня'' и с поп да ме калесват не ходя след като и е толкова уморително и досадно да подготвя празнични трапези...

Кой пък ви е виновен че за това сте се цанили???Значи другите дето ви плащат за това са виновни за вашата работа?????Ами организирайте си само за вас като ви тежи да ви плащат за свършена работа