1 млн. бедни гърци с коледни бонуси от €1000

Лявото гръцко правителство планира да раздаде 1,2 милиарда евро от бюджетния излишък на страната под формата на коледни бонуси на социално слаби.

Обратно в новината

Коментари - 1 млн. бедни гърци с коледни бонуси от €1000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1000 евро,за да си платят данъците! Вижте какви са данъчните ставки-преки и косвени налози...

И при нас ако станат такива ще има насиране

Ннали от НГ до Великден и цяло лято, че и септември търчахте до Гърция, бе? Нали там си наливахте паричките? В техния туризъм? Щото скъсаната им покривка с прясна риба било много хубаво нещо и добро отношение, пък Ганювеца и да иска няма да ви посрещне в хотелчето си???? Е, сега на тях - по 1000 евро бонуси, а на вашите родители и баби - по 10 евро! Вие ще им помагате за над 10 е. бонус! Сиртаки играхте ли? Играхте? На мръсни плажове с клечки и камъняци ръбихте ли си задниците - ръбихте си ги! Сандали слагахте ли, за да се понамокрите на 40 градуса в неприлично солената вода, но без спасител? Слагахте. Е, сега за кво ревете? Събирайте, пестете и догодина пак - юрооош към Гърция!!! А бонусите им ще са по 2000 евро догодина.

Гърчолята в 80-те години са с брой население като България. Ние с 10-12 милиарда дълг, а те с 800 милиарда дълг. Затова крадливото им правителства раздаваха 13-та и 14-та заплата, за да мълчат за откраднатите 800 милиарда дълг. МИСЛИТЕ ЛИ, че Гърция е 80 ПЪТИ ПО-РАЗВИТА ОТ БЪЛГАРИЯ????? Та те дори магистрала нямат в Тракия! ДА! Но за сведение на нашите тъпи политици, тъпчещи и криещи историята и археологията ни, ГЪРЦИЯ ИМА ИСТОРИЯ - ОТКРАДНАТА ОТ НАС! Обявена за история на Римската империя и римската култура, която е наложена в Европа. Затова на Гърция се опрости половината дълг, следва и още. А нашите смотаняци, даже пари не дават за археология, музеи, наука, история и Европа гледа на тях като на варвари. ВЪПРЕКИ, ЧЕ ТРАКИТЕ са основали Константинопол и той е имал 14 патриарси-траки, Рим е имал ТРАКИ-ИМПЕРАТОРИ, Европа се възхищава на Спартак, канонизира Тервел, Европа НЕ ЗНАЕ, че числото Пи и ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ Е ОТКРИТО у нас, че ТРАКИТЕ дават културата на древността и ПОЗНАНИЕТО.Затова ГЪРЦИЯ ще живее по-добре.

За Спартак ще ти кажа нещо, което в учебниците ни по история беше пропуснато: бил е наемник, римски легионер, който е дезертирал, по-късно е заловен, продаден изпърво като обикновен роб, а по-късно поради силата му - в гладиаторска школа. За цяла Европа не съм сигурен дали се възхищава на един дезертьор, този ентусиазъм около неговата личност почва от Карл Маркс, подема се от германските социалисти, после отива към Съветска Русия и се разпростира из соц. блока. Другите неща си ги виж пак сам ако искаш, че не съм единственият заядливец, а дирът вече ми изтри един коментар днес като реших да раздавам безплатно ум. Виж, за Егнатия одос в Тракия си прав, и на мен не ми харесва, но надолу магистралите им са чудесни.

Пък аз съм изненадан, че бонусите не се равняват на 20-30 лв като у нас, и то на хорица, изградили язовири, пътища, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, училища, болници, станции, блокове ..... И ОСТАВЕНИ НА 100 ЕВРО + БОНУС 10 ЕВРО ЗА ВЕЛИКДЕН!!!!!!!!!

300 милярда - заеми - и всяка година излишък! Ма нооогууу са тъпи тез кредитори! До година пак ще искат заем!

били гърците а ? Значи бедни били, така ли ?

Да си премиер на най-бедния народ в Европа и да се хвалиш и дуеш е диагноза.

Ее , аз ги полчавам тия пари за цялата година , бе Бокоо ! И още искаш да ни тормозиш с нови приумици и реформи в НОИ и ТЕЛК . Изродии !

Дай, боже, всекиму като при гърците! Защото нашият бюджетен излишък се разпределя по джобовете на управляващите и братовчедите им.

А стига бе..тази фалирала държава откъде-пък и излишък...уш пишат че сме по добре леле колко сме зле и тъпото племе вярва на държавната мафия.

Нека и аз д драсна една майна, на всеки който ме смята за проЗД. А ти "драскачо", ако вярваш на колегите си, СИ ЖИВ ЗЯН. /Си Цзипин/

Да чуя правителството ни какво ще каже по този въпрос или ги е срам да си признае, че и те си раздадоха по 1000 евро над заплатите си,ама не еднократно а за винаги...Господ да ги накаже!

Абсолютна фалшива новина! Ще им дават по 10 евро помощи! А ние тук на вас по 2000 ви раздаваме на полицаи, лекари, земеделци, бедстващи, пенсионери и т.н. и т.н. и пак с цялата си наглост сте недоволни. Ми то не може да се изсипват толкова пари постоянно и за всички!

1 млн. бедни гърци с коледни бонуси от €1000 Абе тези гърци били много "зле" бе. Живи да ги оплачеш.

Нещо повече помощите в парична форма за деца трябва да спрат веднъж за винаги! Намаляване на данъците - да, защото семейството работи, но раздаване на калпак на "братчедите" от моите данъци (които не са кой знае какво, но все пак) - НЕ!!!

Не че гърците са цвете за мирасане, но за пореден път доказват че по уважават народа си и интересите си от колкото племето с което граничат на север.

Най-подготвения за премиер защо спря вече да ни плаши с Гърция?

Добре де, искате да сте като тях ли? Да умолявате държавата за помощи? Да просите от държавата? Гърлежите уж бяха горди, но виждаме че никак не са. Аз пък искам само това, което ми се полага. Няма да прося, а пък гърлежите не са чували какво са това данъци и пак!!! Нагъл и безскрупулен народ ето това са те. Който иска да подражава.

Не тъпчо , искам държавната администрация да не краде в особено големи размери.

това е фейк новина на БСП!

И суджуците ли са фейк новина на БСП?

Абсолютно , цела нощ преговаряха с гръцкото правителство по въпроса. И аз бях там , ядох , пих и се веселих.

това е сарказъм бе.

Вижте сия, в ес има свободни пари за раздаване/да раздуват дефицита/, НО за какво "решават" избирателно правителствата. Наште знаят , че на пенсионерите не им трябват, на циганите по-малко но за вечни времена, а на работещите "бедни" пари им не требат, стига да не им искат. Само ,че е за тва сме преебани , и то от собствените ни управници.

Къде са те, къде сме ний!? Можем само да си мечтаем да сме в "криза" като гръцката и да имаме техните доходи във "фалиралата" им държава! Жалки са ни управниците, жалка ни е държавата!

Споко ве матряла. И вие ще получте. Даже не веднъж, ще раздадем като тоя сиромах Ципрас, вие два пъти ще получите. По един Коледен и Новогодишен ПОздрав ще получите.

Още ли вярвате,че за да имате висок стандарт трябва да работите. Работят робите. Щастливите хора получават и харчат чужди пари. виж Гърция. виж във Великобритания-със социални помощи-идват на море за по цялото лято. Виж професията бежантец в Германия-пожизнено по 800 евро без работа.

тъпата наведена крадлива неграмотна тиква и физкултурника четат ли ги тия работи или пак се занимават да надничат под полата на корнела?

Голтаци ! Живеят на подаяния ! В Борисова България почти няма бедняци ! !

И после (след като ев. европейците им разрешат) ще затворят със стачки и неподчинения европейските коридори по границите (и то най.вече нашите с тях), за да искат ново увеличение на заплати, пенсии, намаляване на данъци и т.н.!!!!

Мноо молим за разяснение към статията какво е това ''беден грък''.

Нещо е сбъркано-говорят ни как нямало пари, как МРЗ трябвало да е 510 лв, а във фалирала Гърция се раздават по 1000 евро, че това е сумата за пенсии за 1 година на масово получаващите минимална пенсия от 180 лв. също и в Хърватия-огромен дълг, заплати по 1000 евро. Явно дългът трябва да се раздаде на хората-безусловно и по списък, изяде и изпие е правилното решение.Един живот имаме, няма за кога да чакаме още, искаме да се изтегли поетапно кредит от стотици милиарди(като в Гърция), и парите да се раздадат между хората. Естествено този кредит няма да се връща. Гърците показаха-че кредити може и да не се връщат. Напротив-като изхарчиш кредитите, взимат нови, и раздават наготово. Пари без нищо-има. С работа само ставаш скот. За добър и щастлив живот-се харчат неизработени пари.

Изработени са,но след това откраднати от шепа хора!!! и затова все няма пари за народа...

новини за гръчолята са много интересни по две линии. -веднага почват сравнения с нашето окаяно положение и рЕване, колко сме зле, а малаките-колко са добре. което е така. -истината е, че малаките са мангото на европата, добре се уредиха при подялбата в ялта, цицаха години наред от европата за да бъдат витрината на южния фланг на варшавския договор и сега, по непонятни за мен причини отново им суе пуска гювеч. вероятно е някаква финансова корист, а не любов към тия безхаберници, но продължават да ги държат на щедри социални помощи, а ние подсмърчаме завистливо отстрани. ревем, защо на тях им признават правото да са привилегированите евро-цигани, а нас-не. богатите цигани на европа-гръците и бедните цигани на европа-българите. но реално-все цигани...

две ,,партиики,, една дясна и една лява ...цоцаха цоцаха ,служителите им стигнаха 1,5 милион с големи заплати и пенсии...това им бе електоратът за да се сменят на власт и крадът. нямаха ,,избирателна,, приватизация като при нас...!!! боката наистина ще ни направи като гърция но сто пъти по бедни...!!!

Не гърците са се уредили добре при подялбата в Ялта а британците ги уредиха. И ние можеше да сме от същата страна, ако цар Борис беше постъпил правилно!

Ивчо, задълбочи се малко в историята, малко е нужно, само трябва да отсееш манипулациите и пропагандата и да попрочетеш повече анализи.

България се съсипва,защото за една шепа има милиарди,а за 99% има един голям Х*Й!!!!! Робовладелците реват срещу 25 евро увеличение на минималната заплата,това е абсолютната пародия,цирк от всякъде,25 евро са подаяние и алчната измет реве и не ще да ги даде...?!?!?!? Реват,че няма работници,тоест роби,но в същото време,като стане дума за увеличение на заплатите и започват да гонят работниците,като им заявяват,че ще си намерят други,само и само да не дадат някой лев от горе... Ако пък се съгласят да вдигнат заплатите,то те ги вдигат със заветните 40 - 50 лв,което е пълна подигравка и хората бягат... За 10 години заплатите в България почти не са мърдали,само минималната леко помръдва нагоре,средната заплата едвам крета и то най вече в София! В София средната е около 600 евро,но за цените,които са там това е много малък доход! В Гърция при 800 евро заплата се водят бедни,а цените са,като в България,София по цени ги бие! И въпреки всичко там се дават 13-та и 14-та заплата,дават се коледни бонуси от по 1 000 евро на всички гърци,а в България въпреки нищожните заплати коледните са още по нищожни!!!! Пълна трагедия е тук!!!!

Гърчолята си раздаваха 13-та и 14-та заплата, за да мълчат за откраднатите 800 милиарда дълг. При едно и също на брой население в Гърция и България през 80-те години и дълг от 10-12 милиарда у нас, МИСЛИШ ЛИ, че Гърция е 80 ПЪТИ ПО-РАЗВИТА ОТ НАС????? Та те дори магистрала нямат в Тракия!

И Гърция била много зле ,според Пожарникарчето М-р председател на България.Приблизително 50% от българите са в графата най- бедни в ЕС в т.ч.редовите полицаи и военни най- ниско платени в Европа..За сметка на това депутати,прокурори ,съдии и министри са на заплата от данакоплатеца от 3000 до 15000 лв., за някои има и годишни бонуси.Това било с цел да не се корумпират е обяснението.Да ги ожалиш миличките,лишили ги от корупционите практики.

Нали знаеш правилото че на каквато сума се осигуряваш такава ще ти бъде и пенсията.Когато гърците вземаха по 1800 лв заплата ние се кефехме че 200лв са много пари.Е сега те се кефят на големи пенсии а ние като и преди сме най бедните в Европа.

Няма такова правило. Милиционери и военни не плащат една стотинка осигуровка, но са с максимални пенсии, 20 заплати неизработени пре пенсиониране, младежко пенсиониране на 53г. И твоя пример доказва-живее добре този, който чака наготово.

Абе, защо никой не спомене цялата последователност на събитията в Гърция? Преди осем години Гърция беше с външен дълг 180 милиарда. Преди седем години приеха мерките за ограничения на държавните разходи. За шест години дългът се увеличи на 350 милиарда. За същото време Гърция купи немски подводници, немски военни катери, немски военни радиолокационни системи. Всичкото това беше купено с кредити основно от немски банки. КРЕДИТИ! През същия период Сименс рехабилитира електропреносната система на Гърция отново с КРЕДИТ от немски банки. А сега - що взимали кредити?

Челентано мисля че в началото на Rockpolitik (по Rai 1) говори по темата и след четири излъчвания го спряха. Беше още 2005.

Бойко пак е намачкал комунягите и затова квичат под тази новина.

Комуниста Бойко М.Борисов ли имаш предвид? И как комунист мачка комунисти????

Българи, отворете си най-после очите и вижте какви БАНДИТИ ни управляват! Всички са мародери - и тикви, и червени, и "патриоти" и други боклуци! Бедната Гърция е дала миналата Коледа бонуси на всички бедни с доходи до 800 евро!!!! Събудете се българи и изпитайте тези мародери!! Сега по 1000 евро!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Гледай сега-мародери са в Гърция-защото харчат чужди пари-на ЕС, на Германия, без намерение да ги връщат.

Преди 6 дни ЕС им подари 800 000 000 за облсужване на стари плащаниия. Вместо да плащат със своите пари, гърците ще плащат с чужди пари-на ЕС. В България на пенсионерите ще дадат по 40 лв-по 20 евро, а в Гърция-на калпак по 1000 евро. Има нещо гнило, и изводът е с работа се оскотява. пари наготово-имало. пари без нищо-имало. Пари на готово-имало. добре живее който харчи неизработени пари, а с работа ставаш просто скот.

Дължат 500 000 000 000 евро(петстотин милиарда). Измекярщина е при такъв дълг да не направиш плащане към кредиторите, щом ги имаш парите. Все пак 1 млрд е някаква редукция на дълга.

При положение , че до сега са им опростили 100 милиарда. Защо да се напъват ? Може да им опростят и другите.

Ехоооо...а това е уж фалирала държава. Тия бонуси за Коледа са пенсиите на нашите бащи и майки за две години напред.

Това между другото е инжекция за бизнеса, защото тези пари тутакси ще бъдат изхарчени. Как да го обясниш на свищовски икономист и симеоновски "генерал"?

При 200% дълг към БВП и 21% безработица раздават социални бонуси...Но щом кредиторите ги търпят.

а нас нас - по 10 евро!

емчи почти като правителствените 40 лв. на българските пенсионери

1000 евро на милион пенсионери? На петима кози крак както се казва. Ако е в България сумата ще бъде разделена между десет и сто човека. Тогава получилите добавката ще усетят помоща.

при нас...??? ,,излишакът,,...??? при ,,баджанаците,,...!!!

jingiby

Бедни, бедни, колко да са бедни? На 35% от нашенските пенсионери това са им пенсиите за цяла година...

Гърците още 100 години да са в криза пак ще са 100 пъти по добре от нас.

Добре че са "богати" нашите пенсионери!

Така ще е, когато Европа и в частност Меркелката е за едни покровителка, а за други мащеха и когато тези с ПОЛУЧАВАЩИ ПОМОЩИТЕ са тарикати - ВИЗАНТИЙЦИ, ще изпразват джоба на всички европейци, за да си тъпчат те гъза с нашите данъци и вечно ЩЕ ТЕГЛЯТ мангизи и НЯМА ДА ВРЪЩАТ!!! Ама кой е по-луд в случая ? Този с баницата или тези, които РЪФАТ баницата??? Разликата с нашите комунисти е , че гръцките ДАВАТ на народа си, А НАШИТЕ СИ ТЪПЧАТ СОБСТВЕНИЯ гъз и джобове, а за народа само ЛЪЖИ, ИЗМАМИ, ПРЕДАТЕЛСТВА и УВЪТРЯВАНЕ на държавата, така че ние простия народ да им плащаме ДЪЛГОВЕТЕ!!! ПФУуу.. ама и на простия ни народ, че спи като УМРЯЛ и не реагира да ги посече до един комунисти и цигани, та поне да се отървем от БОКЛУЦИТЕ СИ, които са ни седнали на шията и пият като ВАМПИРИ кръвчицата ни!!!

Гърция е любимката на Британия - вековен враг на славяните и Русия-геополитика - острови, важно море с излаз, естествен враг на турците и т.н. Нормално е това, 1996 г. на Жан Виденов му трябваха само 1 млрд. за да оправи бюджета след ударното изплащане на външния дълг (взет от предишните правителства) и след отказано разсрочване от кредиторите, а сами видяхте колко стотици млрд. евро се наляха в Гърция само защото харчеха безобразно!

Внимавайте, че шъ станем като Гърция!

А дано, ама надали.

Добре, че баба ми не вижда тази новина :)

Смятай колко се краде там!

Нашите тъпанари политици, дали четат тия новини?