Проверяват за поставени колани на задните седалки

Масови проверки за поставени колани на задните седалки започват от понеделник. Акцията ще бъде до 13 март, а основната цел е да се намали броят на загиналите и ранени при катастрофи с 30%.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват за поставени колани на задните седалки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четерима мъже се возят в кола - Спират пред п.а и я питат: Колко? 50 отпред 100 отзад. Возещите се отзад запитват: За нас защо по скъпо

Защо са тези колани отзад? Не е ли по-добре всички да си караме без колани, та да вдигнем малко смъртноста която е 1-2 човека на година? Искам и ограниченията в градски условия да станат 120/130, а извън градско, колкото ти е на душата. Какви са тези закони? НЕ НА ЗАКОНИТЕ в РБ !

Странно животно е това КАТ и псевдомисловните процеси на хора от висшите им нива не веднъж са изумявали. Смисълът на думата "приоритет" е изгубел всякакво съдържание сред тях. Всякакви мерки с цел опазване на човешки живот са правилни, но въпросът е за целесъобразност. Нали от сега всички знаем, че няма да ги видим да глобяват мутри или бизнесмен, четящ на задната седалка на лъскав автомобил. КАТ отдавна работи на имуществен признак и това е основен проблем. Какво направиха КАТ за да озаптят изрода с бронирания джип, които погуби хората вчера?! Да не би от вчера този небезизвестен престъпник да е шофирал по този начин? Колко глоби има от КАТ нека отчетат. Колко глоби за неправилно паркиране имат родни политици или за тях няма правила нека кажат от КАТ

е това му е майката

А няма ли статистика колко са жертвите заради лошите пътища, липсващите пътни знаци, маркировка и осветление?!? И кого трябва да "глобяваме" в такива случаи? Поредната тъпотия...

Един полицай спира една кола, всички са без колани и куката започва. - Вчера, катастрофа-челен удар. В едната кола, всички с колани в другата без. Тези без коланите -на кайма. Тези с коланите-като живи.

А бе, пичове, стоплете- тази акция за коланите на задните седалки е за да влезнем в Шенген!!! Ха-хаха-ха!!!!!!

То се вижда на кой манерката му е празна, както е казано - "По профила им ще ги познаете!" П.П. Пише се ФердинаНт, царю!

Не се си пише ФердинаНД?

Гадовете от КАТ отново правят акция , с която да тъчат джобовете си с пари!!! При последната значима катастрофа в Бояна, се видя, че пътуващите на предните седалки във вана са загинали на място, а пътуващите на задните седалки, БЕЗ КОЛАНИ са ОЖИВЕЛИ!!!!! Истината е, че ПАК ЩЕ НИ ГРАБЯТ!!!! Една държава, която воюва със собствения си народ, няма бъдеще! (пример СССР)

ДО МВР-В ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ ЗАЩО ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА С КОЛАНИ?ИЛИ НИЕ СИ КАРАМЕ ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА. ЗА НАШИТЕ ХОРА ЗАКОНА НЕ ВАЖИ А ЩО СЕ КАСАЕ ЗА УМСТВЕНИЯ МИ БАГАЖ ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ ДО КАТО ИМА ТАКИВА ОВЦЕ КАТО ТЕБ ЩЕ БЪДЕМ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.

А от 15.03 да започнат да проверяват и за водомер в колата! Ще попитате :"Защо ни е пък водомер?" Отговор- За да ви видим колко сте гола вода. :-(

Непоставянето на колан е ЕДИНСТВЕНОТО нарушение на Закона или Правилника, което НЕ ЗАСТРАШАВА други участници в движението, освен...нарушителя! Ерго - поставянето на колан ТРЯБВА да е въпрос на личен избор, а не да се санкционира по какъвто и да било начин! Моля, КАТ да не се стремят да ограничат броя на жертвите чрез напълване на собствените си гуши, а да се погрижат за: пияните шофьори, джигитите, отвратителните пътища (могат да глобяват общините за неподдържан път - за тези, които не знаят) и др. подобни неща, които ДЕЙСТВИТЕЛНО убиват хора! Последния случай е показателен...

Напълно съгласен ! Използването на колани и отпред включително трябва да е пожелателно. Тези разпоредби засягат свободите на хората и придават излищна тежест на една структура, която трябва да бъде с десетократно орязани функции. Да, КАТ трябва да бъде с предимно регистраторски функции, не да се бърка непрекъснато навсякъде. Всеки значим обществен въпрос, пък и не толкова значим трябва да минава през референдум за да се превърне в закон, а не някакви бюрократи, които никой никога не е избирал да налагат правилата си. И още нещо - не би трябвало въобще да ни пука по света какво са въвели, трябва да следваме собствените си представи за правилно. Ако хората с референдум са решили, че максималната скорост на магистрала трябва да е 200км/ч. - то така и трябва да бъде.

''КАТ'' А.Д. - С НОВА ПРОСТОТИЯ ЩЕ СМУЧЕМ ПАРИ ОТ НАРОДА! Интересно ми е дали Г-селяка изобщо ще влезе и един ден зад решетките за това, което направи вчера?!?!?

ВСИЧКО ТОВА Е ДОБРЕ ЗА ЗАДНИ- ТЕ КОЛАНИ.ИСКАМ ДА ПИТАМ ЗАЩО СЛУЖИТЕЛИ НА КАТ ТАКСИТА НЕ ПОЛЗВАТ ДАЖЕ И ПРЕДНИ КОЛАНИ?НАЛИ ЗАКОНА Е ЗА ВСИЧКИ.ЧАКАМ ОТГОВОР И КОМЕНТАРРРР ОТ МВР.

защото не познаваш закона - прочети го преди да ръсиш глупости и да издаваш колко ти е умствения багаж

Ми да така може и да сте хубави на погребението си ако ви удари брониран джип на дрогирана мутра.

Много си прав колега,кога един път за винаги ще се спре тая простотия и идиотщина незная.На дрогираната мутра и пожелавам скорощни усложнения и мъки до края на гнустния си живот.

а основната цел е да се намали броят на загиналите и ранени при катастрофи с 30% Ако наистина така е формулирана крайната цел, това е поредния идиотизъм и повод за рекет.

Ако КАТ почнат да ловят дрогираните шофьори и са по-малко снизходителни към пияните ще има повече полза отколкото от акциите с коланите.

И КАКЪВ Е СМИСЪЛА ОТ КОЛАН КАТО МИНЕ НЯКОИ КАТО ОЛИГОФРЕНА ДОЛЕН НАДРУСАН НАШМЪРКАЛ СЕ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ ИОСКО ПОКРАИ ТЕБ,...

Всички мишки търсите да обвините някой,а не спазвате елементарните правила за движение.Непоставянето на колани при наличието на такива е въпрос на култура и елементарна грижа за пътуващите.Само българина се мисли за велик,като се вози без колан. Селска работа.

Като си толкова принципен дали не мислиш че трябва да се забранят цигарите, алкохола,кафето,тлъстото месо, а най-добре и всички комини и коли които замърсявейки ни тровят и увреждат здравето на всички! Да пушиш и пиеш също може да се каже че е донякъде въпрос на култура и увреждането е не по малко сигурно. Ха кажи де!

Журналята си пишат, ченгелите се гушат, народа си квичи ... керванчето върви :D

А във багажника колан да слагаме ли? Абе, малоумници, като се импотентни да създавате иконимика, поне не влудявайте хората с безумната си тъпота!

Аз искам да видя всички ченгета с колани и на задни седалкиПроверете им частните автомобили за винетки , че масово не си купуват,ако не вярвате погледнете на служебните паркинзи на управленията.В момента разработват система за избягване на санкция за нарушение регистрирано с видеокамера на принципа наши момчета.Да следим всяка стъпка на ченгетата и да ги принудим да спазват закона ката нас.

АБЕ КАТ ЗАЩО ВИНАГИ СЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИ?????

А ти глу-паци с какво искаш да се занимават ? :) Иначе добър въпрос!

По-правилно би било да се глобява пътникът , а не шофьора!!! Освен ако това не са децата му.

Съвсем скоро ще има предай колата си в надин и получаваш съвсем безплатно колело или чифт нови маратонки .Предимство ще имат голф 2-ките ,та за всички голфаджии следващата клубна спирка ще е в пунктовете на надин и екометал .

когато накарат циганите да си слагат децки столчета и колани в каруците, тогава и аз ще си слоя колана на задната седалка... пък и какво да ме проверяват за колан, аз винаги си имам колан на гашите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А проверка за"чисти катаджии"кога ще направите??? А за"умни"???

Те такова животно нема !!!

Стига сте писали а ставайте да ходиме на улицата и да изкараме боклука от кабинетите , да почистиме и да сложиме нови хора, че си еба мамата

А кой ще преценява? Щото скоро ми правиха акт, за колан и то на предната седалка, но това не означава , че съм бил без такъв!

Точно така. Ние сме селски тарикати и тъпанари и трябва няка си да си избиваме комплексите.

теб ако те влече, ходи се такова изотдзадзе. но това с коланите отзад е ЛУДОСТ - на фона на бронираните дрогари по улиците (виж другите новини). И на фона на каруците сбироток - карани от 10годишни. Въобще, ходи се пери. На гол тумбак американски мераци (дето и там са само мераци).

всичко е мара втасала само коланите на задните седалки не е оправила.хвърляй брашно и прави мъгла.

а акция киселини свърши ли?

мутро-комуноидите се отказаха да въведат Данък "Лукс"?

айде и на каруците водача и пътниците да си сложат колани....

Поредната тъпотия. Как няма да има катастрофи като пътищата ни са от Бай Тошово време когато по тях са се движили само Ладички, Москвичи и Запорожци. Държавата се чуди как да пълни хазната от гърба на народа... Само данъци, такси, глоби, винетки, застраховки и кво ли не да си позволиш ЛУКСА да имаш автомобил!

пропусна 2.52 за дизела и т.н................. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Забравил си само да уточниш, че автомобилите, които си изброил, нямат колани на задните седалки по рождение...

Друго е да си вземеш лев от невързана баба на задната седалка. Ще са накацали по изходите на градовете, няма да са по магистралите я. Акция за туй, акция за онуй. Аман от простотии и имитиране на загриженост за хората.

На старата шкода нямам колани на задните седалки. Ще има ли глоби, ако колата по принцип няма колани на задните седалки? Трябва ли да си монтирам?

КАТ трябва да започнат проверки и за непристойно поведение (кър-ска любов ) Така де Март е, и пчеличките сега като тръгнат по къра - директно по 500 кинта на калпак :)))))

Тук, в щата в който живея си го има това нещо и от 10 години винаги си слагам колан както и тези на задните седалки. Защо проверките ще продължат само до 13 март,... ако се изисква трябва винаги да проверяват...

Да си видял някой да си сложи колан като се качи на такси Кроун Виктория ?????? Кво си го има и кво си го няма е много сложно нещо шъ знаиш :)

В щата в който живееш , а и в много други е така наистина , но явно не си осъзнал/а че полицията в САЩ е започнала да се превръща в някакъв вид " ревеню ейджънси" (т.е. агенция за генериране на приходи в бюджета). Използвайки универсалната фраза "така е по света" и въвеждайки какви ли не глоби и ограничения, БГ милиционерщината достига вече размери граничещи с перверзията. Взаимстват се само глобите и ограниченията, но не и привилегиите и удобствата за гражданите. Една елементарна регистрация на автомобил в БГ може да бъде цяло приключение поради мързела и некадърността на служителите в МВР и малоумните бюрократични закони. В САЩ това става за 5 мин. на едно гише от един единствен служител ( данъците , таксите , прехвърлянето , регистрацията и талона на превозното средство ... всичко). Дават ти номерата запечетани в наилонов плик - които вече са си лично твои и си готов. В БГ само в халето на КАТ са 4-ма идиота: Двама ти гледат номерата на шасито и двигателя и недолостват ако са мръсни , че и те карат да ти да си ги чистиш (нищо че те затова получава заплата) Други двама се мотаят с поставянето на 2 регистрационни табели. ( все трудоемки деиности изискващи много специални умения .. или по скоро връзки). Та преди да напишеш следващият път някой такъв коментар - си спомни причините поради които си избягал от БГ-то и имай в превид че положението там не става по добре. Бъди благодарен за възможността да живееш в САЩ - може да не е идеално но е много по добре от БГ.

Тук пък в европейска държава където аз живея такава глупост НЯМА. Проверки има постоянно, особенно през ноща - НИКОГА за колани на пътниците на задната седалка. До бг ходя 3-4 пъти в годината - пътувам с колеги и почти винаги има двама на задната седалка, минавам през 5 европейски държави, почти във всяка ме спират за проверка, а на изхода задължително се проверява поне винетката, но НИКОГА не е ставало и на въпрос за колани на пътниците на задната седалка. КАТ не е само за проверка и глоби. Веднъж отбих в аварийната лента на магистрала в Унгария. След 1 минута патрулката вече беше при мен, в 2ч през ноща. Идва да ме глобява ли - не, идват да питат дали има проблем, предлагат да помогнат като осветят с прожектор двигателя или да повикат пътна помощ, ако се налага. Обясних им че съм отбил, защото се е наложило да говоря по мобилния - пожелаха приятно пътуване и изчезнаха както и се появиха. Това трябва да се вземи от европейските държави. Също и пътищата им хубавичко да се огледат как са направени така, че не се налага кърпене всеки месец - щом е направено, сигурно е възможно.

А ако возя касичка с бира "Леденика" на задната седалка шъ трябва ли да и поставям колан или не ?

И когато ни давате пример със страните от Е.С давайте примери и със заплатите от Е.С . Отново предната милиционерска тъпотия ! И кога ще зариете дупката на кръстовището на бул.Вапцаров и бул .Черни връхна до ресторант Кошарите . Трета седмица е дупката , тръбите за кв.Хладилника ги подмениха и задръстването вече е страшно . 40 - 50 минути е от страта телевизионна кула до Кошарите . София е осеяна с дупки задръствания навсякъде ВИе за коланите в града и както сложим колани да не би да ни предпазят тези колани от бронираните джипове . И каква е статистиката в градовете - колко хора са починали на задната седалка защото не са сложили предпазен колан .

ОПРАВЕТЕ пътищата като в Европа и тогава сравнявайте .Само глоби ,само дупки,само данъци така не става господа с Голями обещания за магистрали и др. шосета смешницииииииииии.

а тез дет ги покачих с джипа кат имаха колани да неса оживели? е бати циркаджииската дърява

Целта да се намали броят на загиналите и ранени при катастрофи чрез тези глоби,е като чрез вдигането на акциза на цигарите да се намали пушенето.Истинската причина,е че държавата е в практически фалит и се чуди как да набави постъпления.Интересно е обаче,като такъв съблюдател на законността,защо полицията не си плаща такса битови отпадъци в повечето общини в страната ? Сега дали общините ще запорират сметките им и ще съберат дължимото,както го правят с гражданите ?

днес си платих парното. в колибата, където са касиерките, беше ЖЕГА. Дали парното си плаща или ние им плащаме? п.с. знам...

И да допълня, ще изровя анализа, когато преди години се въвеждаше законово използването на колани отзад, но заключенията бяха ясни. На задната седалка умират поради неспазено предимство, несъобразена скорост на другия водач или комбинация от двете, но във всички случаи - страничен удар, хеле пък с тия таралясници дето се карат без греди, странични възглавници и пр. Удар отпред, отзад, не носят такива резултати. Дори обръщане по таван в някое дере не дава точки на колана. Ама всичкото Мара втасала, та сега това. Дай само показни акции да си оправдаем щата и заплатките и да хвърляме прах в очите на простолюдието. Ама какво ли се разправям, то на таквиз главата им не увира.

недоумявам защо ме задължават да слагам колан-аз не застрашавам ничий живот с това ,че не съм го поставил!мое право е да рискувам живота си.нима самоубийците по мостове и сгради са с колани?

Сега ще ти го обясня простичко. Прави се от икономическа гледна точка - за пари. Когато ти умреш, държавата губи пари от смъртта ти, което не е оферта.

Сега да започнат проверки за кръвно налягане,за оглеждане по мацки,говорене по GSM,за секс в колата,за лошо настроение.......

И за нексилини...