Предложение - диабетици и хипертоници да не карат кола

Хората с диабет, високо кръвно налягане и сърдечни проблеми да не могат да шофират – това е заложено в проекта на нова наредба на Здравното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Предложение - диабетици и хипертоници да не карат кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проблем за катастрофите са автомобилите. нека да ги спрат от производство. потребителите на соц.мрежи също да в списъка на причинители на катастрофи. по време на движение с автомобила масово се проверяват новите известия и публикации.

А с куродръв как мислите ще се кара кола? Трябва да е с ръчни скопости!

Най-големите глупости ги мислят в Б-я. Сигурно сме много глупави. Че колко диабетици причиниха смъртта на хора? Истинския проблем е пиячката ама нея няма как да я спрат защото е голям бизнес. Другия проблем е манталитета. Там пък шич не пипайте че няма как да се промени.

По голяма простотия не би могла да се измисли.Личните лекари са толкова копумпирани,та това им идва таман.Добър си е народа наш с 500 години стаж.

Чета и не вярвамна очите си. То бива простотия, бива ама тази е прекалена. Никой не иска да каже каква част от катастрофите се дължат на подобни медицински проблеми. Ами това е вярна и за фаровете. Нали като ги запалихме и добавихме 5% допълнително разход на гориво, преждевременна подмяна на акумулатори и други проблрми НИКОЙ не каза с колко са намалели ПТП. Ама какво да каже - пак някоя подобна глупост. Аз имам предложение - всички които са в НС и са си подавали оставката повече от един път просто да си ходят на село и да си мълчат, че иначе много глупости натворяват. Ха със здраве.

ами алкохолиците, завеяните пички дето постоянно плямпат по телефона, скубят си веждите, è и оня ден видях една да си пие кафето в джипа, като бат жоро от тутурутка.те не са ли опасни.само як контрол със коли без обозначèния и постоянно в движение ще озаптят лайнянковците на пътя.

По българските магистрали да се допускат да шофират, само и единствено човешки същества, без кариеси и пулпити, със зрение константно на +0,25 диоптера, с бенка на лявата буза на седалищните части и след клизма.

само млади и добре дрогирани да шофират

Предлагам: 1.Всички частни МПС та да се национализират 2.Да се съхраняват за мобилизационни нужди 3.Държавата да премине на жива конска тяга, като по този начин ще има и хранителен запас за екстремни ситуации.

мислех, че в МНЗ поне малко са наясно с някои неща....

А на доказано провалили се мутрополитици какви забрани ще се наложат?

Аз, като видим дебел шкембест полицай с фуражка 2 номера по-малка от тлъстата му тиква ми се качва кръвното от смех и без да съм в колата!

до всеки полицай - медсестра!

нема ги вече, почти всички са избегали в чужбина, тук са останали само дърти кукумявки

Проблемът е по-скоро е хипогликемията, остро състояния, понякога човек с хипогликемия прилича на пиян или луд...има интересни филмчета в ютюб....

За всяка жертва на пътя, веднага нов закон и нова санкция, ако трябва всеки ден по няколко, докато им се завие свят на всички, ако се налага и цялата държава да мине през затворите.

Безумието на някого отново създава паника сред хората! Не са ли опасни за движението въобще велосипедистите, които управляват своето велосипедче в улици забранени за движение или в насрещното движение.Ами хората, които страдат от епилепсия, от ниско кръвно налягане и т.н.не са ли опасни.Ами тези, които управляват МПС без свидетелство за управление , след употреба на алкохол или на наркотици?Да изреждам ли още опасности? Една такава глупост ,измислена не зная от кого, но пусната като новина в пресата веднага буди тревога и се задават въпроси: защо го пишат, какво целят с такава новина.А пък лекарите как запретнаха ръкавите, защото ще им падат на колене да не се вписват в нито един амбулаторен лист видовете заболявания на хората, за да могат да си карат колите! Ех че радост, ама голяма радост измислиха нашите глупаци-управници или недоносчетата журналисти!

Стига глупости! Това по конституция не може да стане.

това по конституцията - може ли? Това е геноцид!!!

а така следва забрана по ръст тегло и цвят на очите

И в тоя дух на разсъждение, ами ако човек с диабет или високо кръвно отиде на работа, получи припадък и провали всичките си колеги?? Или отиде на Витоша и там получи припадък и се наложи да ангажират Бойко да го издирва лично??? Направо ги заграждайте и ги карайте в специализирани медицински лагери тия! Даже няма да питам каква ли е статистиката на диабетици и хипертоници, които са припаднали на волана и са предизвикали ПТП - сигурно са стотици такива случаи на година! Затова има война по пътищата я, заради хората с дибет и сърдечно-съдови заболявания!

Няма да стане,нали мутрата има високо кръвно и затова не яде суджук.

Още преди повече от четиридесет години законът гласеше "алкохол или упойващи средства" и тъй като тогава употребата на наркотици беше силно ограничена, за упойващи средства се считаха лекарствата за високо кръвно. Колко народ изгоря тогава! Сваляха номерата на колите ,така че никой от семейството не можеше да я ползва. Нищо ново под небето.

Няма такова нещо. Дойчевелски измишльотини.

Не са измислици! Брат ми пострада от този закон.Лежа в болница за високо кръвно и като го изписват пропуснали да му кажат, че не трябва да кара. Колата стоя на трупчета две години. Годината беше някъде между 1975 и 1980. Може би си млад и не помниш това време.

Язе смятам, че кръгът на лицата обхванат от наредбата трбе да се разшири, например със забрана да се включат: 1. импотентните; 2. незадоволените; 3. намиращите се в цикъл. Това също са рискови групи другарки и другари!! Другари от МВР и най-вече дупетати, моля допълнете немедленно наредбата!

Прав си. Незадоволените са като луд с калашник!

Уточнение: Наредбата е на здравното министерство, а не на МВР. Тъй като в България здрав човек няма, предлагам да се забрани автомобилният транспорт. Въздухът ще стане чист, няма да има картел за горивата, няма да има катастрофи, толтакси, поддържане на пътищата. Ще се придвижваме с една човешка или конска сила и т.н. От цял свят ще пристигат със самолети и влакове туристи за да се полюбуват на единствения в Европа екологичен оазис. Така всички ще са доволни и ще оставят клетия българин на мира.

ЗА ФОРУМА ЩЕ Е ВАЖНО ДА ИЗДИРИТЕ АВТОРИТЕ НА КОМЕНТИРАНАТА НАРЕДБА!

ЧЕ ТВЪРДЕНИЕТО НА ИВО ХРИСТОВ Е ВЯРНО,ДАЖЕ ЛЕКО Е ЗАНИЖЕНО !!!!!

Важното е, че пияни, дрогирани и идиоти без книжка ще могат спокойно да си карат и да трепят на воля!

240 прасета в Парламента с нормално кръвно ли са.....не ги пускайте на работа.

А, дебилите имат ли право да са във властта ?? Но са !!?!?

А знае ли някой във Властта като предлага нещо, защо го предлага, или в министерството кипи безмислен труд. Да, не само безполезин, но и вреден труд, спъващ работата на хората, които зависят от тях, и които без тях ще се справят много по-добре в занаята си! Според това, което предлагат ми става веднага ясно за нивото на компетентност на кадрите, които ръководят държавата, (а то да бе само в това министерство. . . ). А после се чудят защо в здравната каса имало пробойни и защо нашите лекарства се реекспортират навън, като някой(анонимен?) прави пачки от това, всъщност от нашите пари! Някой се умствено напънал и измислил да ограничи правата на хора, чиито заболявания могат да се държат чудесно под контрол, но за сметка на това няма нормативна база, регламентираща ограничението на правоспособността за управление на МПС от епилептици например. А там нещата даже и да са под лекарствен контрол, който никога не е гарантиран на 100%, за жалост почти винаги са с фатални последици.

При Прието за завишено ниво 135/85, то 90% от българите няма да имат право да шофират.

Мойъо кръвно е 120/80, но като видя млада жена с къса пола и ми става ... да кажа скача. На 150/90. Значи слизам от колата, защото ми е скочило кръвното, и грабвам мацето и айде в най-близкият хотел. Ко да правим - човещинка е.

Според Европейските директиви, високо кръвно се счита 135/85.

Няма такива директиви.

На мен един ден ми е малко завишено кръното, на другия ден ми е ок. Трябва ли преди да се кача в автомобила ми да си меря кръвното и да пращам резултата с СМС на личния лекар ?

Проблема в България не са болните , и инвалидите шофьори , а наглите младежи , които карат дрогирани , скъпи и мощни коли , не спазват правилници и знаци!Има си хас да свалите от колите им , болните и инвалидите и да ги натикате в автобусите !СРАМОТА!Герберски простотии!

Което си написал е вярно и трябва да се добави,че няма контрол по пътищата!

Че Боко има високо кръвно, бе. Как ще се придвижва ... с трамвая ли...

На моя близка позната баща й почина преди 3-4 години. Човекът беше на 52 години, живееше здравословно, всяка сутрин тичаше по 5 километра, никога не е пушил ... беше като пружинка, нямаше никакви здравословни проблеми. Един следобед просто се строполил в кабинета си. Без никакви симптоми. Инсулт!

От риск да получи инфаркт зад волана са застрашени не само хипертониците, но и всеки човек, колко младежи умират от инфаркт по на 20-30 години напоследък? И колко от катастрофите са причинени от здравословното състояние на водача? Това, че повечето фирми за да си измият ръцете свързват причините за катастрофите със здравословното състоямие на водача няма мищообщо с действителността. Основната причина за катастрофите е недобрата подготовка и недисциплинираността на водачите на пътя.

Възниква ми един въпрос: Колко трябва да ми кръвното, за да мога хем да имам талонче за паркиране, хем да не ми вземат книжката?

Ама това да ти стане лошо зад волана може да се случи на всеки,дори на здрав човек.Но такива инциденти със сигурност са единични случай.Оправихме пияните,дрогираните,тези без книжки или с купените книжки,пътищата са ни като немските та се захванахме да лишаваме хората с хронични заболявания.

Нямам думи!Пълна простотия и то поредната.Не е ли по-добре усилията да бъдат насочени към пияните и надрусаните и хората с психични проблеми.Все ми се струва,че представляват по-голяма опасност.

Преди години един лекар ми подари зрение. Имам присадени роговици и на двете очи. Работя на компютър и шофирам без проблеми. Този лекар е диабетик и е на инсулин. Това което е замислено на диабетици и на хипертоници да не се разрешава да шофират е пълно безумение. Това може измисли само някой с мозъчна недостатъчност.

ТЕЛЕЗОР ме гони мамо, ТЕЛЕЗОР ме измъчва За Шест дни мамма мия шейсет кинта ми иска Всички казват да му дам и честта си да загубя Там са само подавачи, на ТОТО и моби телефони

Пълен абсурд! Да се отнема свидетелство, заради потенциален риск от ПТП, е като да те съдят за намерение да нарушиш закона, но без да си го направил.

Да се вземат книжките и на военни, полицаи и ловджии защото са опасни и при спречкване стрелят, Да се вземат книжките на шизофреници, сомнамбули, грипозни, спинозни, раковоболни, ударени у главата или краката, жени в мензис, недоклатени, е.ани у главата и всички които публично дават тъпи предложения като това.

Тези според мен са ОЛИГОФРЕНИ "УПРАВЛЯВАЩИ". Само простотии може да се очакват от тях. Пълна издънка са тези!

А как ще контролирате здравите неразумни , застанали зад волана след употреба на алкохол, наркотици и т.н. психотропни вещества, които причиняват 95% от катастрофите ? Не очаквайте някой с високичко кръвно да си наеме платен шофьор за да се предвижва със собствената си кола... Да не се пропуска и факта, че правителството в момента и по-конкретно транспортния министър обрича повече от половин България без обществен транспорт ...

Трябва те да им осигурят шофьор, щом и забраняват да карат.

Идиот, по голям идиот, гербер.

Тези или са идиоти или луди или искат народът да ги свали предсрочно!

Язе предлагам да напраят изпити по български литература история и математика върху материала за средно образование да пишат теми и да решават задачи като кандидат студенти всички депутати и министри .Да видим тогиз кон боб яде ли

Алоооууу ми ако побликуват ко са писали по български и история народя ши ги изгони със сопити ве. Амчи те 99 процента са неграмотни ве

ПРОСВЕТНАТА РЕВОЛЮЦИЯ ши ги опрай тия говеда

Застрашени сме от кръвно и инфаркти, особено тези от нас които са наумили на отрупани сергии с тото- мечтатели, да четат ситно написаното в договори предвиждащи и възможно да са обрани