Консумацията на говеждо месо увеличава затоплянето

Според изледване на учени от Гьотеборгския висш технологичен институт, човечеството трябва да се откаже от консумацията на свинско и говеждо месо.

Обратно в новината

Коментари - Консумацията на говеждо месо увеличава затоплянето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По принцип знам че консумацията на ракия увеличава затоплянето.Имам в предвид на тялото.

Глупости на търкалета, това е само временен ефект. Алкохолът е вазодилататор (разширява кръвноносните съдове) и колкото и да ти стане топло, то после топлината я губиш в околната среда, точно заради разширените кръвоносни съдове.

Те затова си унищожихме и животновъдството и млечната промишленост-загрижени сме за глобалното затопляне!Предполагам и в Макдоналдс също са загрижени - в хамбургерите е пълно със соя и каквито искате неща ,но месо няма!?

Язе викам нищо да не яде цял свят, след няма и месец всичко ще е ок - ни ора, ни проблеми...

След тези проучвания е крайно време ЕК да излезе с една директива всички държави -членки на ЕС да минат на тревопасна храна!

Проблемът се опростява. Метанът сам по себе си е зле за атмосферата. но това, което ни засяга пряко в Сериозен проблем също е, че за нуждите на животновъдството се използва над 50% от питейната вода на земята! Още един проблем на тази индустрия е, че отпадъчните води се изливат обратно в морето. Сещайте се на еди си колко десетки милиони глави добитък по цял свят това колко фекална маса е. Тези добичета имат нужда и да пият вода, трябва да им се мият с вода помещенията и това са милиони литри вода на ден. И за финал да поясня, че 80% от джунглите в Амазония, т.нар. бели дробове на планетата се изсичат за да се създадат на тяхно място пасища. Та нещата никак не са добре. Само за информация.

Дрън Дрън. Кравите дори произвеждат вода. Както и всяко животно. Като окисляват мазнини или захар се отделя вода. А като я изпикаят дават храна на бактериите и те подхранват тревата. Изобщо пасбищното животновъдство не е проблем. Напълно се вписва в кръговрата на елементите. Само на тъпак или заинтересован политик или спонсориран учен може да му хрумне че по времето на бизоните в САЩ замърсяването е било по-високо. Като онази групичка учени от НПОта вегани, дето твърдеше че червеното месо е карценогенно и прави рак на дебелото черво, когато в действителност хората, които ядат повече месо живеят по-дълго и този рак е типичен за по-стари хора.

Ами тогава да се забрани и боб, зеле , ряпа и т.н. че след тях си е направо Химическа атака.

Много метан отделят тия пущини и мое се запалим или гръмнем

те говедата и за политиката са вредни ама седят у народното сабрание - от всякакви цветове! а за соевите заместители - ми нали казаха че са вредни - помните ли преди години че масово се слагаше в сиренето и кашкавала без да се обявава и се продаваха като истински на високи цени?

Значи било ог говедата и свинете, а не от превозните средства втора употреба, които ползваме поради беднотия, и пускащи газове като парни локомотиви. Сега остава и животновъдството, доколкото го има да унижожим и напълно да изчезнем.

Ако животните са от Германия са вредни- Там ги хранят и гледат за големи печалби за късо време. Тоя където е писал това изследване сигурно е веган .

С други думи, да се откажем от най-полезните неща - белтъчините и да набиваме въглехидрати и теста, водещи до затлъстяване, ХБ, да не говорим и че въглехидратите са благоприятна среда за туморите.... нека намалява това население от болести.....

Само за говедата от снимката ли става въпрос, а за другите защо не се споменава, а те са най опасните... и вредни.

Дааааааааааа! Пречукваме ударно говедата и почваме да ходим на лов за "ноусъри"! Готска работа!

бееее, глупотии на търкалета. то вижте само къде е този университет с малоумните си учени. там се отглеждат само елени и кокошки. правят си реклама на собственото производство. хайде марш у лево и не ни занимавайте с тъпотиите си. ние в България трябва да отглеждаме само и единствено свине поради 2 причини. едната е, защото това е едно от най-вкусните меса. втората причина е, за да наредим 5 реда свински глави по югоизточната си граница побити на колове, а под тях да опънем свински кожи. това е за защита на държавната ни граница.

,,джендърите,, с екологичен данък...??? не могат да си ,,сдържат,, парденето...!!!

От заглвието на първа реших, че най-накрая са написали статия против американците. То било за истинските животни :D

Що? може да става въпрос и за левскарите...:)))

Тия учени не са нищо повече от ЕДНА РЕЗНЯ НА Али Реза.

Айде сега една конвенция че всеки който не е веган е опасен и вреден и трябва да бъде ликвидиран но хуманоо..... Интересно какво мислят тези учени по повод мощните автомобили с разход над 10/100 та до над 20/100 закупувани и ползвани като служебни за държавни случцители .Даже съществува негласна надпревара кой ще ''си купи'' за сметка на данъкоплатеца по-скъпа и по мощна.

Ако някой измисли доилки за този метан, няма нужда от електромобили :)

ами откога ви казвам че краварника отвъд океана пречи на нормалните хора , вие не ми вярвахте ...

ерзацзаместители ? ако ми преведете тази дума имате евала от мен!

Erzatz от немския означава заместител. В случая, журналята не са преписали статията както трябва.

Ерзац (на немски: Ersatz), или сурогат непълноценен заместител на нещо. Ерзацзаместител = заместителзаместител... дюран-дюран... баден-баден :)

Правилно колега...Ersatz..със "s" след "r".

Това не е ново. Има много старо изследване проведено на високо международно ниво касаещо човешките функции - хранене и отделяне и съпътстващите сфери необходими за тези функции (фермерство, животновъдство, риболов,...). Изследването се съсредоточава основно върху отделителните функции както на човека така и на животните отглеждани за изхранване на все по-големия брой хора на планетатата ни. Резултатите са стряскащи защото се оказва че ако населението на Земята мине 10 милиарда (което не е далече) около 65-70 % от парниковите газове емитирани в атмосферата ще се дължат на човешките и животински (тези животни които се отглеждат за храна) ФЕКАЛИИ. Това изследване е неудобно за еколозите и е непопулярно т.к. не е разработен ефективен метод за преработка на фекалиите така че да не се образуват парникови газове - това е естествен продуцт от биоразграждането. По-лесно за еколозите се оказва борбата срещу икономическите замърсители и те го правят успешно поне засега.

ям си месо,пия си вино,похапвам си и пържен бобец,и най важното,пърдя си на воля и ми дреме за учени кратуни хранещи се с трева и гмо боклуци

НЕ КОМЕТА е убила динозаврите!!!А ТЕ са се самоубили---пърдели и променили баланса!!!АМА СЕРИОЗНО!!!!!...Ако не вярвате влезте в гоогълърт и вижте районите около ГИГАНТСКИТЕ кравеферми в САЩ....ПУСТОШ И МЪРТВИЛО....

Айде пак се почна с метанът, който е по тежък от въздуха и потъва в земята. Хахахах. Само малоумник би повярвал на това.

метанът е по-лек и се издига в атмосферата

....... по-вредни са управляващите говеда, защото освен изброените отрицателни дейности на обикновеното говедо са.... лукави, продажни, жадни за власт и пари марионетки служещи на "дявола" и чужди интереси.... бивши и настоящи примери много: плювнев, оня с присадената коса със секретарка-проститутка, къдравелката Сю що омаскариха държавноста, абе всички са маскари-джендери продажни..... не затривайте четирикраките ГОВЕДА.....

а нима 7 милиарда човека на земята не пърдят и не произвеждат метан,да ви го фукна у учените чутури

Ако смяташ,че ти лично пърдиш колкото една крава ,значи си прав :-)

що ти не пърдиш,ама си седнал да се напъваш,пръднята е предвестник на здрав стомах след здраво ядене а не на гмо храни с които хранят говедата

Само сутрин,и то под юргана...

...на вегани. А, между другото най-опасни за климата са двукраките говеда от Гьотеборгския университет.

Айде сега, пърденето на говедата било виновно...

ами нали най много говеда има в голямата задокеанска ферма,да ги съкращават след като и без това са вредни за хората по света

Господа, лъжеучените - затопленици премълчават с колко процента се увеличава затоплянето при увеличаване на консумацията на свинско и телешко месо. Такова изследване те не са извършили, а и то е невъзможно. Следователно, те ни разказват лъжливи басни.

Значи колкото повече ядем месо, толкова повече пърдим. Гениално изследване!

Напротив ,говедата пърдят защото ядат трева ,люцерна и зърнени фуражи ,от тях се отделя най много метан ,всеки знае приказката пърди като кон ,това важи и за веганите и тем подобните тревопасни ,освен това имат лоша миризма ,всички вегани и вегитарианци смърдят ужасно.

и как реши, че веганите смърдят ужасно? ходиш по улиците и душиш?

Говедата в парламента също са вредни за България,,аа и един нерез до тях и целия обор наречен ДПС

Тези съвсем изтрещяха... да си учен в днешно време е станало диагноза.

не ,бизнес !

Разбирам ,че тези учени са усвоили значителна сума държавни пари за глупостите си ,но защо не кажат те самите по колко въглероден двуокис отделят на ден и не предизвикват ли с това глобалното затопляне !?? Иначе не разбирам ,как ще има растителност без въглероден двуокис !?

При производството на карбамид, незаменим азотен тор в растениевъдството, се освобождава повече въглероден двуокис. Пак нещо ни будалкат.

въгледвуокисът се използва (консумира) при синтеза на карбамид

Мъркъл и "учените" й за затвора!

Аз си мисля, че глупаците са далеч по-вредни от говедата! И ако се отървем от глупаците ще е много по-полезно!

че животновъдството е фактор от 15% в изхвърлянето на въгледвуокис и метан, но МНОГО ПО-ВАЖНО Е, КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 85% ПРЕДИ ДА ПОСЯГАМЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ МЕСА И МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ!! Много е непълна и ОРЯЗАНА "картинката" на вредните емисии??!!! Това е меко казано невярна и недостатъчно "пълна" новинка. "Акцента" ТРЯБВА ДА Е В "скритите" 85%!!!

Германия няма бъдеще! по-точно няма Европейско бъдеще, защото в бъдеще те сте бъдат халифат!!

Германия трябва да бъде изтрита от лицето на земята, германците са подчовеци и чудовища, как така те смрадовете ще ми казват какво да ям и какво да не ям.. Това е въпрос на гледна точка и лична морална преценка.

Консумацията на боб е основната причина за замърсяването на въздуха в София.

с ерзацзаместители от овес и соя - т.е.заместващи заместители, от Ersatz - хайде да не се престараваме с употребата на чужди думи, особено ако не сме много наясно със значението им

но са полезни за човека, а всичко което е против човека се нарича анти-хуманно. така, че твърдението, че говедата са вредни е анти-хуманно и като такова е реч на омразата!

свичко, което диша и дере е вредно за климата. затова за кучетата не само че не трябва да се правят приюти, а трябва да се изтребват поголовно. ама лесбо-феминистки приумици, и като няма хора които да ги сложат на мястото им!