Кои са думите на годината и как ни променят

Кои са думите на годината? Кои са онези теми, проблеми и предизвикателства, които са ни вълнували през изминалата 2022-ра?

Обратно в новината

Коментари - Кои са думите на годината и как ни променят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами агресирапутин?

Има нещо сбъркано. В българския фрагмент на изследването би трябвало да водят думите "Македония", "смешни", и "история"!

КОРВГЗ е добро префложение

Що пишете Глупости ? Кой е избрал война ? Основната дума е Безпаричие и Бедност !

а части от изказвания на службаши и политикани. И така: висите ли-и...., ерго,.....да се конструират приоритетите..... по дестинации и локации...., за усвояване на евросредствата..., и обгрижване...., компенсации за нуждаещите се работещи бедни....., многократно увеличихме пенсиите...., но глобалното затопляне...., международното положение..., цените на горивата....., стоки и услуги като цяло......, работи се по въпроса....., ще се вземат всички мерки.......фините прахови частици......, изгорелите газове......., поевтиняване в сравнение със същия период......., качествено образование...., създаване на бизнес-среда....., постъпления в бюджета...., овладяване на безработицата...., перспективи....., грижа за младите и откриване на нови работни места...., но да!....., намаляме....и увеличваме......, популация, егенета, електорални единици, данъкоплатци, масата....и т.н., и т.н. Но никога - ХОРА ! Това не се чу от ничия уста! Списъкът може да се продължи свободно по избор и до утре, но смисълът е никакъв, датова да спрем. Приятни избори Нъмбър Файв! Ако пък искате, направо ги прескочете и започвайте Нъмбър Сикс......

ФЕЙК НЮЗ са думите на годината. Свързани предимно със СВО.

ㅤ

Тази анкета е лъжа и измама. Първо: 10 фиксирани думи Второ: като че лиса вадени от сводките на америкА за България Трето: нямаше дума "цензура" Четвърто: никъде нямаше поле за "да ви е6а ллаллата на всички"!!!

уййййййййййййййййкиндЪ !!!!!!!! ( народ който заплюва майчин език )

"Ваксини" не е в листа?!

Ваксините трябва са са били за 2021 г. През 2022 Путин утрепа короната и ваксините станаха излишни. Нищо че сме купили на зелено по 10 на човек, предварително.

Думата е ненавист и това целият медите.... Разделяй и владей....

toro, интересно, защо войните, които водиха американците в Афганистан, Сирия, Ирак, Либия и др. ДИР-а наричаше военна операция, а тази в Украйна -ВОЙНА? Може ли някой да обясне?

Колко територия си заграби САЩ? Колко територия обяви за поначало американска? Когато превозваш войнци и материали през полвоината свят и ангажираш по-малко от 5% от военния си потенциал е операция. Когато нападнеш съсед с 15% от войските си и след това мобилизираш спешно още два пъти по толква народ... Тогава си е война, брат.