Конституционният съд обяви за противоконституционни два текста от Кодекса на труда

Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционни два текста от Кодекса на труда (КТ), съобщиха от съда. 55 народни представители от Коалиция за България и ДПС сезираха КС за промените в закона.

Обратно в новината

Коментари - Конституционният съд обяви за противоконституционни два текста от Кодекса на труда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този "конституционен сад" е противоконституционен, нагал, комунистически инструмент за заобикаляне на законите. не може шепа червени, корумпирани декаденти да решават садбата на балгарскя народ, ощ повече, че не са избирани пряко от народа, а от комунашките престапни главатари, начело с агент гоце.

Сбъркал си новината дежурния Или искаш да кажеш, че всички работещи в частни фирми в България са комунисти или какво .., че само комунистите ги защитават от олигархията ли?

Да видим дали съм разбрал. В икономическа криза, където по неофициални данни безработицата достига 30% и е в особено големи размери при граждани под 25години те ми създават закон, според който ще се наказват хората ако работят без трудов договор? Само на мен ли ми се струва, че искат да спрат работниците от това да се оплакват от работодатели ???

Подкрепям с една добавка по отношение на високата безработицата - и за граждани над 50 /освен над 25 г./ години.

Колко време ще ви хрантутиме в това Народно събрание за да правите изменения, допълнения, алинеи и ЧЛЕНове. ???

разгеле, имало още КС! Да се изкаже по въпроса: ДПС поиска предизборна агитация не само на български език. И по легитимността на етническата партия!

Отговорният за това министър да поеме политическа отговорност и да подаде оставка! За съжаление той няма такова поведение, но сигурно трябва да изчакаме да се върне от Рио...

За по-малко от три години това е 3 решение на Конституционния съд в областта на труда и социалната политика. Очаква се още едно - по пенсионната реформа. Отговорен за това е социалния министър - до кога ще търпим неговата некадърност? Да си ходи!

Сигурно има и такива, които са принудени да работят без договор, но в голямата си част това са тарикати. Предпочитат да вземат повече пари на ръка вместо да плащат данъци, осигуровки и пр.И без друго пенсиите им няма да са по-малки от редовните граждани. А текста, според който работодател не може да пенсионира даже и най-големия калпазанин. Може да си спи до второ пришествие на топла службица. В същото време 30% младежка безработица. Него защо не го върнаха.

БРЦК

Всеки който може предпочита да получава пари на ръка и да не плаща данъци и осигуровки. Причината е много проста - не получавам нищо повече срещу осигуровките и данъците си което тези които не плащат и 1 стотинка. Системата е 100% солидарна - по-голем комунизъм от това нема. Я да видим ако не съм здравно осигурен и не ме пускат в болницата дали нема да искам да си плащам! Тези които не са здравно осигурени да си ги поемат благотворителните организации и болниците където се учат студентите.

Именно - това е затворен кръг, не може да кажеш, че работника е неморален, че не иска да дава на държавата, след като тя самата не само, че не дава онова, което по закон му дължи, но и единствената си последователна активност проявява само в налагането на наказания и ограничения. Създава се доста оправданото впечатление за държава - чорбаджия в най-стария смисъл, а кой по дяволите би искал да се чувства виновен за това, че не желае да му плаща?

Браво. Да им се не надяваш на тези съдии

Не е правилно Конституционният съд да отменя поправката в КТ за санкциониране на работещите без трудов договор,защото те така незаконно и противоконституционно се обогатяват,като не плащат данъци и осигуровки,а се възползват от здравното и социално осигуряване на принципа на солидарността,което пък нарушава конституционните права на тези,които не си укриват доходите и си внасят данъците и осигуровките!Това е престъпно посегателство спрямо добросъвестните граждани!Ето защо не е редно при това положение да се повишават нито минималните заплати,нито минималните пенсии!Конституционният съд не си ли дава сметка,че по този начин се краде от залъка на добросъвестните хора?Кой тогава ще защити тези,които редовно си плащат осигуровките от другите,които хитруват и само консумират от фондовете на обществото,а не внасят вноски?Това решение е неправилно!

Ми това реално не е така. Само към циганите сме солидарни, останалите местни си плащат като попове когато не се осигуряват. Ти къде живееш, на Луната ?

Приятелю, явно много неща не са ти ясни. Трудовият договор се сключва между работодател и работник. Въз основа на трудовия договор, работодателя превежда всички осигуровки - здравно, пенсионно, данъци и т.н. Работодателя има интерес от липсата на трудов договор и основно той се обогатява, спестяващ си заплащането на данъци и осигуровки! Хайде със здраве!

ако работника носи отговорност за работа без договор ще са по-малко хората които ще са съгласни да работят без такъв! :) според мен имаше нужда от подобни промени

Всички неща са ми ясни!Не се възползва само работодателя,а се възползва и работещият без трудов договор,защото осигуровките се заплащат в съотношение 60% от работодателя и 40% лично от работника или на вски 100 лв.осигуровки работодателя ощетява добросъвестните граждани със 60 лв.,а работешият без трудов договор ни ощетява с 40 лв.,но когато му е потребно най-безсрамно се възползва от солидарните фондове,като здравеопазване,пенсионни фондове,социално подпомагане и т.н.Нека Конституционният съд ми отговори,как защитава моите права на добросъвестен данъкоплатец?Стига са хитрували и крали от залъка на добросъвестните граждани!

Герберастите пратиха България в някои части на Латинска Америка! Хубавото е, че все пак се намираме в Европа, та има кой да контролира желанието им за ДИКТАТУРА! И, разбира се - Хвала на СЪДА!

Само в съда останах комундета,но спират прогреса на цялата държава!

Ха, къде го видя тоя прогрес на държавата бе? Ти да не пишеш от Америка?

"Комунде" си ти - от новия герберастКи тип.

Еми ГЕРБ управлява по мутренски - глоби, глоби, глоби, без грам мисъл как да се реши ефективно проблема.

а комунистите по хайдушки-безаконие,безакони,безаконие

....простотия, простотия, простотия!!!

Браво ! Един орган остана независим още дето не е под милиционерския ботуш ! От кога им се точат и там да ги подменят с правилни съдии ... Или пък да убедят някой да мисли правилно. Поне тези още си отстояват макар и трудно независимостта. За разлика от много българи

Странно решение на Дянков - да изключи бттп, която е призната в цял свят и да остави само организацията на престъпника О.Донев..че и закон им направиха..

Излиза, че законотворците не познават най-висшия закон на страната, а именно Конституцията! Борисов, я сега обясни, как тая сбирщина неграмотници са най-доброто, което може да се случи на тази държава? Сега Цветанов да излезе и да обяви, че съда е корумпиран, защото ГЕРБерастките неграмотници един закон не могат да направят, като хората!

Не че не могат, братле. Може и да не могат, но със сигурност и не искат. Правят си точно такива закони, каквито им изнасят

Време е и заплатите в БГ да се обявят за противоконституционни. Те са толкова малки, че на практика българина работи без пари. Това е форма на рабоство или да кажем на феодализъм, а България е демократична държава поне според Конституцията.

Но за сметка на това бат Бойко се лези доволно как бюджета е по- на пляс от тоя на обединеното кралство. Абе сбъркана държава сме, ама много

Господа съдии от Конституционният съд (КС), вече половин година измина от суспендирането на Член 100 от КСО. А реалното суспендиране вече стана три години?! Над Вашият съд стои един Съд, но не е този в Страстбург.На Свети Петър и нали сте чували: "Не съди криво, за да не бъдеш съден право!"

Не пиши глупсоти, бе. Ти не си ли наемен работник? Ако не бях тези досега да са ни окрали отпуските и един куп други неща. А ако си работодател, кога имаш време да дращиш по форумите?

"Не пиши глупсоти, бе." То написаното, си е съвсем точно адресирано. А аз време имам предостатъчно, за да пиша по форумите. За Бойко Борисов - асфалтпаша, 10-15 лева може да са нищо за месец, но той се изцигани да даде само 9 лева за юни на тези, дето никога не са работили. Блазе ти "Глупости", вярващ в свети бойко и бойкородица.

Тъпия комунистически съд...докога ще ги търпим тия червени самозванци

Айде ще те замоля тука да не се правите на луди двамата с КГБ. Това е сериозна статия за сериозни неща, касаещи много хора. Не е някоя публикация, отразяваща интимни закачки между Бойко и Станишев, та да си позволявате да спамите отдолу.

..той е е неспасяем, просто не му обръщай внимание! Иначе ти ще се ядосваш заради глупостите му.

Ма много си проЗД. Точно твоите хора от ГЕРБ бяха въвели тези глоби, така че никой работник да не може да отиде да се оплаче, че му предлагат работа без договор, защото ако го направи директно го глобявят. Добре, че е "комунистичексия съд", та някой да гледа поне малко и интереса на обикн.,работник. Ма за да го разбереш, не трябва да си проЗД като галош.

+1 в десятката!

А защо отиват да работят без договор? Ако никой не се съгласи да им работи на чорбаджиите без договор и осигуровки, що ще правят?

Защото са гладни и често нямат друг избор! Идеята тези поправки е никой работник никога да не иде да де се оплаква от работодател.

много точно казано от Бръмм!!!