РБ предлага на 1 май да се чества и Априлското въстание

Ожесточени спорове в НС предизвика проектът на РБ за промени в Кодекса на труда, според който на 1 май да се чества освен Денят на труда и Априлското въстание.

Обратно в новината

Коментари - РБ предлага на 1 май да се чества и Априлското въстание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно целта е да се омаловажи денят на трудещите се и с течение на времето да бъде подменен. Но господа управляващи, без нас, трудещите се, вие просто нямате бъдеще.

Абе олигофрени, този народ вече не може да си купи хляб, а вие с какво се занимавате!

След ,като Кунева и Костов са в тази партия ,нишо хубаво не може да се очаква от нея.

баш дискриминационните празници ли? Защо религията да се празнува в светска държава

Кой е Петър Славов и какво право има да е в парламента? Вй Ванка събери си Лукарски и компания и беж да си нема

ивотиите на българските политици нямат граници. Вместо да решават основните въпроси и живота на бълагарите те ни занимават със своите тъпотии. Стига народа няма вече сили за Вашите игрички.

Това са най пинизчийските работи.Да сменяваш имена на улици,да исдигаш или сваляш паметници,да определяш кой празник кога да се празнува и колкото повече толкова по малко работа.Абе сиеста и после фиеста,а да работят глупаците.Ето за такива работи спорят народните представители и получават заплати.

1) Дори и малките деца знаят че Априлсоко въстание от 1876г. избухва на 20 април. А датите 1 и 2 май са някакви преизчисления. Няма смисъл да объркват хората. 2) Трябва да се запази срока от 3 дни за Уведомяване на НАП за Нови трудови договори. Иначе( ако е 7 дни), Собствениците на фирми няма да сключват никакви договори и така се увеличава Сивата икономика, където НЕ се плащат никакви данъци и осигуровки. 3) Трябва да има и график за отпуските, защото в Частните фирми, СОБСТВЕНИКА може да не даде НИКАКВА отпуска на служителите си. А така, дори и от Инспекцията по труда могат да проверят дали е в отпуска лицето. 4 ) Избирателите очакват в България да имат ПРЕДИМСТВО при наемане на работа в България, а не някакви чужди Пришълци от Азия, да заемат местата им- Проекта на АТАКА е добре да се Приеме.

Аааа, не! Априлско е въстанието. Да се чества на 20 април. И да е празничен ден. Искат да ни изядат един ден почивка. Ууууу, долу!

Как беше: "Като сме БЕЗДЕЛНИЦИ, да не би да сме без ПРАЗНИЦИ!

дебата е бил бурен значи са били разделени най малко на две големи групи с противоположно мнение. Като се види темата е ясно, че поне половината карали се там, НЕ СА БЪЛГАРИ щом и за това се дърлят!

АТАКА+БСП=ДПС=ПОЗОР ЗА БГ=РАЗРУХА

А СДС, ОДС, ДСБ, БЗНС, НДСВ, ПФ, РБ, ББЦ- защо ги пропусна?

а крадците и наглеците от ГЕРБ...........

Бай Тошеее, бай Тошеее, ако станеш и видиш разрухата , сринатите заводи и фабрики, разграбените комбинати, самотностърчащите фабрични комини, мизерията, глада, хаоса, безработицата, корупцията...Пак ще си легнеш....

Всички видяхме какъв е резултата на матурите и това е благодарение на уменията и качеството на учителите!!!! Така че стига сте ги четкали със заплати и бонуси при пенсионирането им! Пък сега и допълнителни заплати за всяка година стаж!!!!!! Пълен абсурд - някой задава ли си въпроса КОЛКО МЕСЕЦА В ГОДИНАТА РЕАЛНО ХОДИ НА РАБОТА БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ??? Отделен е въпроса като ходи какво върши и какъв е резултата!

Точен, ама много си точен! За качеството на труда , който полагат учителите, и за времето, през което го полагат, и сегашните заплати са им много.

да празнуваме на 1ви Май, че Март студено още.

На 13 юни да празнуваме като национален празник рождени ден на Царя слънце Буда,който ще управлява Бг, и тя ще благоденства в следващите 20 години под неговото ръководство всяко бедствие и мор ще бягат от БГ.

,,многая лета,,!!! +++++++++++!!!

си имат 4 юли и хелоуин, а също така и байрам и рамадан? Нека оставят българите сами да решават какви празници и кога да честват!

Предлагам Нова Година да се празнува на 8-ми март!

А защо Парламентът не си бачка за 1 май???..............

Законопроектите на Атака са добри но с 11 депутата резултата е ясен.Никой от депутате няма да чуете да каже че КСО не се спазва от 780000 бюджетни служители, които не изпълняват принципа от кодекса за всеобхватност и задължителност , много удобно си спазват принципа на солидарност и държавата им подарява доходи от 7,8 % за пенсия и 8% за здраве, които те никога не плащат още от времето на престъпника костов.Държавата губи годишно около 600 милиона, това са 15% от годишните разходи за държавната администрация на която всеки гражданин в българи плаща заплати за 3 милиарда и 800 милиона лева.

Бай Тошо не вкара Априлското въстание , та тези педерунгели ли??!

Ма Бай Тошо беше "ебач"!!!

...м м м - верно е!...

Реформатори, за да отвлечете вниманието на обществото от важното най-добре боядисайте паметника на вампира. Вие обичате да мажете паметници. Това с 1 май и 20 април въстанието няма да ви се получи.

Само е Батак загиват 5 000 души. На следващата година в Стара Загора загиват 15 000. Някой чувал ли е за старозагорското клане. Май не са много тия хора. Още при комунизма го заглушиха. Сега по "демократично" време темата стана още по-голямо табу.

Напротив , който е чел историята знае за "Старозагорското клане" .Историята се преиначава сега от разни малоумни*и

Имаш право. От теб научавам.Никога не съм чувал за Старозагорско клане.... Сега ще се осведомя по въпроса. Платените протурски псевдодемократчета умело замаскират лайната на пашите и бейовете.

А за клането в Карлово? И до сега там това време се нарича 'Страшното'. Когато ген. Гурко минава Балкана, разузнавателен отряд на руската армия стига Карлово. Карловци естествено си помислили, че свободата идва. Да ама след като отряда се оттегли, местните турчоля започват масови кланета. И сега болницата в Карлово е кръстена на Д-р Киро Попов, който е убит тогава. Извикали го да помага на ранени, семейството му викало да не отива, но той заявил че такъв му е лекарският дълг. Илзязъл и повече не се върнал

целио май месец да е почивен най-ше е добре

Дебилите всичко оправиха, че сега изгубиха маса време да спорят за глупости! Това ли е най-важното сега за България?

"Априлското въстание" да с ечества през май е глупост. Трябвало е да избухне през май, ама не е станало. Та защо сега разни амбриажи ни занимават с глупости.

Да ви шибам в ненормалните, изгъзени копеленца мазни и тлъсти в костюмчета. Хората мизеруват като кучета, нямат работа, нямат пари за лекарства, за лекар, за децата си, стресирани, гладни, болни, наплашени от Полиции, кАТ, данъчни, Сини зони, паяци, мутри , цигани...Навсякъде е хаос и всеки прави кой каквото си поиска, вие, мръсни дебели охранени прасета, сте седнали да ми спорите за безмислени въпроси кое кога да се чества... Пусти кърпел, пусти кърпееел.... бОКЛУЦИ НЕГОДНИ КОРУМПИРАНИ НЕУКИ И НЕГРАМОТНИ!!!!

предлагам още един празник - на злобата, беса и пяната по устата - ще бъдем първи в света, а може би и недостижими в празненствата. И да има обекти за плюене - в десятката, в устата, по комунизъма и в частност по капитализъма и димокрацията. Както и съответните портрети.

3-ти март не е никакъв празник. Тогава две воюващи империи са сключили поредният мир. Националният БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК е СЪЕДИНЕНИЕТО И НЕЗАВИСИМОСТТА НИ. 6-ти май да Великден и Коледа - да 8-ми март например ако поздравиш германка, направо ще ти извърти един шамар, а рускинята си иска подарък и да се нажмули яко

И аз съм против 3 март за национален празник. С него за пореден път показваме, че сме стадо блеещи овце.

Сороси, вие сте против 3 март и като гледам не го празнувате много. Но ние, народа си го празнуваме. За нас 3 март е велик празник на свободата.

знаем че 3-ти март не е празник за теб. виж рамадана- това е друга работа

За теб на всички е ясно, че празника ти е на 2ри февруари.

Обади ми се на 3-ти - да те ощастливя и за тебе ще стане вечен Празник!!!?

Ти пак ли изпълзя от дупката си бе, червей-педераст? Марш обратно в лайната!

А бе малоумнико, щеше ли да има съединение, независимост, българска държава с княз и цар, ако не беше победата на Русия в Руско-турската освободителна война???? Русия и Турция са водили барем 8 войни, но само тази е освободителна за България. 220 000 руски, финландски, румънски и какви ли още не националности и над 18 000 българи са загинали за СВОБОДАТА, а не за да ги пюе неграмотната паплач!

Педерас нещастен , само са ти разказвали , че рускините се 'жмулят' яко!!? Ти не можеш да имаш впечатления!!

Евала!Всичко Мара втасала,че защо да не се заемете и с това!?Що не приемете некои и друг корпоративен закон,може би поредният вместо да се занимавате с толкова "важен" казус?

какаво е тува курпуратевен

предлагам коледа и нова година да се празнуват заедно:-местан!!! ,,баирямът си остава както е!!!,,

кой да ми каже. Зная,че 1 май е амарикански празник, там празнуват ли го официално, т.е. не се работи. Айде стига с тези официални празници и то през май - май множко станаха. Абе какво е това предложение - Априлското възстание да се празнува през май? - нещо не разбрах.Май както беше Октомврийската революция - през 7 ноември - ама що не е официална и за нас -благодарение на нея ни загробиха д за винаги болшевиките.

8-ми март и 1-ви май в САЩ не са празници.Тава, обаче, не пречи на тези, които нямат работа да ги празнуват, защото другите работят, а тук правим банкети.Приветствам идеята 1-ви май да бъде само ден на Априлското въстание, което доведе до освобождаването на българите християни от османския гнет.

Другари, 1-ви май като ден на труда е американски празник, не съветски. Защо с такова настървение го защитавате!. За т.н. ден на победата 9-ти май, разбирам. Вие сте руско-съветски мекерета и празнувате победата на СССР и Червената армия. Без да си давате сметка че в цялата тази история България е победена страна. И е окупирана от същата тази червена армия. На която вие, комундета мръсни, имахте наглостта да издигнете паметник в центъра на София. Баш срещу Университета. И всяка година да кичите паметника на окупаторите с цветя. И за 7-ми ноември бих ви разбрал - превратът в Русия ви откри политическата перспектива. И от работници и селяни станахте управници. И последно. немога да разбера какво общо има БСП с труда, трудовите хора и празника на труда, та са монопоизирали 1-ви май. В БСП ако има и един работник - пак добре. Всичката пасмина там са пенсионери, бивши военни и полицаи, профсъюзни деятели и партийна номенклатура. Без нито един нормален работник, който да ходи ката ден на работа и да изпълнява норма. Така че БСП да не се прави че въобще има нещо общо с истинския 1-ви май -това че в Русия с епразнува много тържествено не значи нищо.

Ясно целуваш задника на тези.които разрушиха с бомбите си София Носи цветя на техния паметник.Промит мозъкМръсна ти е душицата

Първият ми шеф казваше " И ти си прав" и всичко се решаваше спокойно след това. Хайде да не си губим времето с маловажни спорове само и само, за да не сме на едно мнение. Като се разберем, че няма да се караме и ще уважаваме и мнението на другия - всичко ще се нареди

защо трябва да е официален - празник. Да го празнува който си иска. Нали така казват всички - да седнат, да апнат, да пийнат - това са праздниците у нас. А защо не трябва да се работи? Нали е празник на труда - работете двойно.

И какво ни казвате, че само ПП Атака е отговорна и мисли и дества за благото на народа, но с 11 депутати са безсилни и няма да се приемат законопроектите на Атака, на нещо безсмислено на останалите патерици на престъпното управление.

Бе в този парламент кога ще направите една групова оргия? Пуснете я по някой канал за възрастни та поне веднъж да ви се изкефим.

С това ли се занимавате бе корумпирани мишоци!

""Всичката Мара втасала" ,в България всичко цъфти връзва и само този проблем трябва да се реши ! Уважаеми управляващи чорбаджии,четете от време на време коментариите по форумите за натворените от вас простотии,помислете(ако въобще можете да мислите) и си вземете бележка.Ако си мислите че народа ще ви търпи до безкрайност, жестоко се лъжете,много скоро ще ви помете!

Драги реформатори, има една група хора, които са антикомунисти , но никак не се отричат от думата си и не "бръснат" никого. Наскоро с един от тях си говорихме за тъпото изявление на Лабораторията на Иван Костов относно Лук Ойл и остроумния и зашеметяващ отговор от рафинерията. Днес по същата формула отново от кръг близък до "Лабораторията" се пуска предложение, което по своето съдържание не е изчислило елементарна сметка, но унищожава един от най- българските символи - Априлското въстание" Драги реформатори от СДС и ДСБ, вие служите ли на интересите на Москва, която системно унищожава всичко българско?

ако замениш ,,думата,, русия със ,,сащ,, си напълно прав!!!

Аман от псевдопатриоти!

Оставам с впечатлението, че тия мижитурчици си отбиват номера пред избирателите. Следващият път да обсъдят важниятвъпрос - да се забрани ли целият бански за жените по черноморието?

нека да внесем смяна на дължината на робията, вече да е 500 год и 13 дни

Това тъй наречено "въстание" може да се опреличи с стачка, такава каквато правеха миналата година българчетата пред народното събрание. Така че нека да се разграничим от такива гръмки фрази "възстание"

Давам уроци по български език и правопис. Ако те затруднява майчиния ти, пиши на бащиния.

р*зан боклук

Ако отбелязваме въстанието по стар стил, ще избегнем противоречието да празнуваме през май Априлското въстание. Или пък да му сменим името на "майско"? Ето ви повод за нищоговорене и нищоправене в НС поне една седмица!

това ще е като великат аоктомврийска революция,която с епразнуваше на 7 ноември

е по същата причина - да. Децата учат в училище, че въстанието е избухнало на 20.04.

това ли е най важното за всички нас ЗАЩО продължавате да ни разочаровате много ми се иска да четете това което пишем ВАШИТЕ избиратели СМИРЕТЕ СЕ и мислете преди да говорите НЕ СЕ САМОЗАБРАВЯЙТЕ ВИЕ сте като всички нас

Тези добри хорица трябва спешно да излязат във ваканция. Днес са се преуморили от тежка депутататска работа.

вашето некадърно бездействие което не осъзнавате е пагубно за обикновенните хора - какви празници ?..какви 5 лева .....това ли е проблема на деня към днешна дата...когато милиони българи бедстват от безработица, безпътие и мизерия

Соросоида Мартин Димитров изпълнява чужди поръчки , кой избира такива изроди , с неговия дефект в говора неможе да бъде публичен политик , няма ли някой да го изхвърли от парламента , до кога българо-мразци ще ни пречат да се развиваме !