Шофьорите без книжки губят колите си за месец

Автомобилите на водачи, които са били заловени да карат без книжка, вече ще бъдат спирани от движение за един месец.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорите без книжки губят колите си за месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде ще се складират тези автомобили? Кой ще гарантира състоянието им ? Да не се случи така, че нощната смяна да си смени/посъбере това онова от тях. Как ще се прибере колата? Всяко РПУ ли ще има паяк , паркинг , експерти които да оценяват моментото състояние (външно и вътрешно)? Да не се окаже накрая който има дефект по колата дава на някой без книжка, плаща му глобата и след месец завежда дело срещу КАТ да му възстановят щетите и ремонтират автомобила :)

Ами като нямам пари и сбъркам кво прайм?Карам кола два пъти в месеца до аптеката.

Идиоти ! Докато не КРИМИНАЛИЗИРАТЕ шофирането след употреба на алкохол няма да се оправим! Никакви глоби - хванат ли те с алкохол - минимум 6 месеца ЕФЕКТИВНО в затвора !

10 лв са малко за камикадзетата без жилетки и фарове на фона на 50 лв за пешеходци

ВРЕМЕ БЕШЕ!БРАВО

по член "кокошка"... .

Е, да ,ама нали знаеш,бюджета трябва да се пълни! А и друго- мамка му на бюджета ,ако ушко може да си сложи нещо в джоба! При неработеща икономика,как се пълни бюджет? Как и от къде се намират пари за нови щуротии? А и как ще те поставим на мястото ти? Нали трябва да си знаеш мястото- до стената с лице към нея и пищова в гърба! Ето за това умните и кадърните бягат , а тук остават само глупаците и мързелите ,които никъде навън няма да си намерят място. Лошо , но и аз вероятно съм такъв!

Тия започнаха да виждат във всеки по презумпция виновен до доказване на противното.Нищо ново под слънцето - това сме го виждали и търпели и преди повече от 20 и кусур години.Който не си е извадил поука от миналото е обречен да го преживее отново!

Нищо не си виждл преди 20 г.Глобата беше 5 лв.за не спиране на стоп. Сега ако ме глобят просто няма да платя.Няма с какво.Ладата я карам в краен случай. Ако решат да ме глобяват за щяло и нещяло по 300-500 лв. ще се издължа на оня свят

...значи, най-евтино ще ти излезе...направо безплатно - да спазваш закона :)

Замисляли ли са се г-да дупетатите замисляли ли са се как аз бих могъл да се сдобия със сертифицирано техническо средство, с което да установя дали водачът, на когото преотстъпвам автомобила си е употребил алкохол в границите на допустимата норма? А за случая с отнемането на служебни автомобили?

Лесно е! Ако до преди малко сте пили заедно - не му я давайте! А ако приятелите ви са такива, че искат пияни да карат - ваш си проблем и с право трябва да ви глобят!

Няма служебни автомобили.

Служебният автомобил затова е служебен - за да се използва по предназначение, а не за среднощни гуляи. отнема се и фирмата остава с една кола по-малко за месец. Претенциите си може да отнесе към съответния съвестен служител, не виждам какво странно има и защо постоянно намираме кусури, дори когато става въпрос за собствената ни сигурност и здраве...

Като цяло подкрепям идеята, много ми допада, че ще санкционират пешеходците - отдавна се чудех Законът за Движение по Пътитащата само 1 участник ли третира, а пешаците пресичат по Цариградско и ако ги сгазиш, после ще ги лежиш. Но от цялата работа си мисля, че единственото, което ще се промени е размера на подкупа за куките. Сега ще са още по смели и безочливи да те плашат с новите големи глоби...

не е законно да ти вземат на място книжката, защото имаш право да обжалваш акта на полицая. Протакаш две години и изтича по давност. За да има ефект промяната в закона, трябва да се въведе всеки акт да бъде с приложен видеозапис и преди полицаят да тръгне да пише акт, да ти е показал видеозаписа с достоверен час, а видеозаписа да има стрийминг по интернет и да се записва в реално време директно на централния компютър на КАТ. Технологично товае доста евтино решение, а ще спре на 100% корупцията, защото още преди да е тръгнал да се пазари с теб, вече нарушението ще е било записано и няма как той да си затвори очите

Бавно, но сигурно сме поели пътя към едноличната диктатура. А дали вече не сме в нея ?

На ул. "Раковски" и на много други места трябва да има тактуване (чрез светофар) - време за пешеходци и време за автомобили. Ама и на ведомствените автомобили ще им се наложи да спрат.

Ти явно в нормални държави не си бил. Там пешеходеца не е длъжен да спира и да се оглежда като подплашен заек преди да пресече пешеходната пътека. Автомобилите спират веднага щом пешеходеца ДОБЛИЖИ пешеходната пътека.

Добре е разни хора да разберат, че реда е добър за всички, а катаджиите не само взимат подкупи, а и им ги дават!

Когато ти измислят нарушение и ти предложат да минеш с 50 кинта за да спестиш 400 и ти ще дадеш рушвет или си толкова примерен да откажеш и да се набуташ с 400 стотака ? Знам ли, всичко е възможно. Законите се създават за обикновенния човек а не за тези над него не си ли го разбрал. :) Това е България, страната на неограничените задкулистни игри

Мда, бе! караш си ти на зиг-заг на 5 ракии, газиш две дечица, и те те спират, за да се заяждат! Безобразници! Че и пари ти искат, а?

нищо не казват за случая ако си руснак , пил и сгазил човек - колко рубли да плаща и колко месеца условна му се полагат

Щели да им отнемат свидетелството за регистращия. Ами има и голям талон, с който също могат да си карат. По-добре е да им свалят и номерата.

Ако забравя книжката си в къщи, ще ми вземат за 1 месец автомобила ли? Това (ако е така) е меко казано тъпо, според мен. Да ме глобят солено разбирам ... ама да ми вземат автомобила...може би това наказание е само за тези, които карат без да имат издадена книжка въобще...вие разбрахте ли?

ако си забравил книжката ъ вас-прави се справка с компутара и се вижда,че си я забравил,глобата е 10лв.за неносене *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Документ - звучи гордо! Не виждам смисъл в повишаването на наказанието на правоспособен водач, който не си носи книжката... Той е издържал изпита, има уменията, има го в базата данни на ченгетата.. Къде е смисъла? Че документът е по-важен от човека? Напомня ми за най-мрачните сталински юридически изродщини...

Книжка не се носи и ако вече са ти я прибрали. Но ти си тарикат и пак си джиткаш.

И по високи да са глобите но да се наказват и наркоманите те са по опасни по пътищата но са все синчета на татовците.

и мен нещо взе да ми писва от некадъростта на управляващите..... само се бият в гърдите и си казват колко са велики........

ами да изберем теб като си толкоз кадърен? Аман от гладни кадърници, що само в България най-добрите и най-кадърните са най-гладни?

Чудесно, обаче някой трябва да следи и да глобява. Ако не се увеличи контрола и полицаите не спрат да приемат подкупи нищо няма да се промени.

Аз си мисля, че току що вдигнаха рушветите на полицаите :)

Каква е глобата, когато българските съдии и прокурори лъжат в решенията си, за да прокарат интересът на мошеника?!?! Каква е глобата за далавераджиите на заплата? Каква е глобата за раздаване на безотчетни пари в парламента?........

хахаха така така. 2.75 Нафтата, 2.67 бензина .. до есента 3 кинта а на пролет поне 10 кинта за литър. 1000-ка за пресичане на червено,2000 за отнемане на предимство..отнемане на книжка пожизнено и затвор ако се качиш отново след отнета книжка.. за 1 година акатастрофите ще ги занулим а народа ще мине както в Китай да се движи с Колела. От там ще икономисаме пътен данък,ремонт на колата заради дупки по пътя,винетки...изобщо ще е страхотно за финансите на осъкатения и изтормозен българин :) Ееехх мечтии

на мен вече почна сериозно да ми писва от тия крясъци за по високи глоби и санкции за всяко нещо !

Тия цени на глобите са безумни. Вместо да седнат и да засилят контрола и събиремостта, те вдигат сумата и какво като стане глобата 1000лв ще ми съберат оная работа - защото всеки ще предпочете да даде 50лв на място и да си замине. Глобите трябва да са в разумни граници, а плащането им да отнема минути и да е удобно за всеки, за да може човек да си каже - "по-добре да дам 50лв на държавата, вместо 20 на (в повечето случай разпасан и невъзпитан) полицая". Познавам много хора около мен, които разсъждават така. Но ако на кантара са 200лв за държавата срещу 20лв на полицая - в ума ми изникват дупките, опашките в КАТ и т.н. и везната се накланя към полицая.

За да имат възпираш ефект глобите трябва да са в зависимост от доходите. Една мутра със шестцифрен годишен доход изобщо нняма да усети някакви си 100, 200 или 1000 лева глоба.... и ще продължава да нарушава в същия дух....

Съгласен съм с теб, но сигурно е трудно да се реализира. Поне книжките да им взимат.

За кое глобите трябва да са в разумни граници? Става въпрос за преминаване на червено и неспиране на пешеходна пътека... това не е като да си забравил да си сложиш колана или да ти е изгорял габарит! Който не може да плаща глобите да не сяда, а събираемостта се осигурява от съда!

Тези дни излезе информация че данакоплатците са дали 10 милиона евро обезщетения на неправилно санкционирани и осъдени в страната от съда в Стразбург.Това се случва защото такива некъдърнизи правят закони.С поредната глупост която е гласувана ще има още дела в стразбург и за този закон. Това е нарушаване на лична собственос която се полага по конституция. Смятам че тези които са гласували този закон те да плащат след това обезщетенията наложени от съда!!!!!!!!!!!

Това е нарушаване на личната собственост, която се полага по конституция! OT 40 Поста накрая имаме един, който се е сетил за какво става дума... браво на печелившите.

Това е едно от нещата дето ББ обеща а не направи. Да се приеме закон за чиновническа /без/отговорност.

Защо да го приема, нали и той се води като такъв и трябва да си ходи ?

Системното посегателство върху частната собственост е признак за тоталитарна държава. Ние обаче сме скапани философи, а не бойци и заслужаваме да ни го бичат ежедневно. Наздраве и продължавайте да плащате гражданска застраховка за коли, които не карате - това е прецедент в света, но тук всичко е прецакано по начало нали ...

Само така ще се научите.Когато ви бъркат в джоба. :/

Най-хубавото е че и на теб ти бърка в джоба. Ако не директно със сигурност имаш деца и там няма да пропуснеш. Хахаха а?!

Мерките в момента са достатъчно сурови, няма нужда да се увеличават глобите и т.н. Насоката, в която трябва да се работи е по-строго следене за нарушения, по-добра събираемост на глобите и пресичане на корупцията. Когато глобата за нещо е 100-200лв. и шофьора, и катаджията имат изгода да се дадат 20лв. на ръка. Трябва да се помисли как това може да се прекрати и когато те глобят два пъти по 100 и 200лв. и да трябва да ходиш и чакаш в КАТ ще се замислиш дали да не си промениш поведението на пътя. И аз почнах да давам акъл като всички, ама така е - манталитет... :D

и да е незагасен :)

Поредните глупости.... и ако колата е семеина и е и на жена ми, трябва я чакат и нея да кара без книжка и тогава да приберат талона на колата. Тогава ще трябва какараме без талони... предполагам глобата ще е 10 лева...

Каква е глобата, когато българските съдии и прокурори лъжат в решенията си, за да прокарат интересът на мошеника?!?! Каква е глобата за далавераджиите на заплата? Каква е глобата за раздаване на безотчетни пари в парламента?........

за съдиите " глобата" е - повишаване в длъжност и успешна кариера . даже и не знаят ,че тяхно отсъждане е отменено от съда в стасбург .

Като не можем да оправим пътищата, ще налагаме санкции!

По-високите санкции са много хубава мярка навсякъде, но не й в държава като България, където чувството на безнаказаност по пътищата надделява. Уморих се да повтарям - в България по-високите санкции означават единствено и само по-висок рушвет докато не се вземат реални мерки срещу корупцията в КАТ!

Аз също смятам, че промените в закона са сбъркани. Не е променено основното - устройството зад волана, наречено българин, трябва да се замени с нещо по усъвършенствано и мислещо.

Ами така ще докато КАТ, МВР и застрахователите не бъдат свързани в една мрежа. В Англия, дори и да си забравиш шоф.книжка и документите на колата, полицаят проверява в системата дали имаш издадени всички налични документи и ако не, отиваш на съд и съответно глоба или лишаване от право за шофиране за определен срок.

Не е вярно КАТ работят за застрахователите.Какво е най голямото престъпление ако те спрат застраховката.Може да караш кола на 40 години да е на решето но имаш стикер за преглед намаш проблем но за застраховка леле .

В Англия хората не са задължени да носят документи за самоличност в себе си.

Поредната управленска импотентност .... глобите и до сега са достатъчно големи, но в повечето от случайте те служат само за база на сумата, която се опитва да измъкне от теб катаджията ... иначе ефекта от всяко увеличение върху статистиката е очевидно нулев ... Иначе нямаше пак да се занимават с този закон ... А, колеги шофьори, когато гласувате следващия път (ако си правите труда) мислете не кой какви лафове ви хвърля, а какво се случва в ежедневието ви :)

Аз затова имам шофьор - едно е да те карат като човек, а друго е да те прекарават като рая:)

Живяхме при милиционер социализЪмЪ сега да поживеем дружно и при милиционер капитализЪмЪ! Като ги гледам притаени в сянката на някой храст тези полицаи шопари си мисля че все по трудно става да ги изхранваме Абе никои ли не се сеща че още дишама безплатен въздух? Иначе на хляб, месо,млеко цените се вдигат,да не говорим за горивата. Търпи народа наш има 500 годишен стаж!!!

аз като следвам тази поредна просташка мисъл предлагам когато правителствен автомобил направи ПТП а те са чести въпреки , че ги крият да се гласува вот на недоверие на правителството ха ха ха

Уж всички сме равноправни, а в закона пак има дискриминация! Защо, питам аз за едно и също нарушение (преминаване на червен светофар) водачът на МПС плаща 200 лв. глоба, а пешеходеца - 50?

Защото единият тежи 80 кг, а другият - тон и половина :)

Ама тоя същия 80 килограмов нещастник ако ти се качи на капака и пак ще ти съсипе живота, нали?

И какво от това. Дай сега да направим и глобите като в магазин и да купим на кат кантари

Отново зад привидно добри намерения се цели пълненето на бюджета на БГ от глоби.Защото не остана икономика.Не спираш на пешеходна пътека-глоба.Без значение ,че т.н. пешеходец буквално скача пред автомобила.Или пък тръгваш,не си пуснал светлините навреме,и хоп-20 лева.А на някои места дори махат знаци,отменящи забрана ,и отново ловджиите са се заложили и снимат ,ли снимат.И така бавно и полека си се превръщаме отново в онази тоталитарна държава,дето всички я ненавиждахме.С изключение на тогавашните търтей в държавата.Всички искаме правова държава,ала държава,която си има задължение към гражданите си,а не само да им вменява същите към тях.И да ги цака за щяло и нещяло.Защото по този начин не само ги отвращава от ценностите на демокрацията,а и ги кара да не спазват и правила,които спасяват живот.

Правилно не вярваш. Тези с наредбите изобщо не им пука за правилата, а само за приходите. Пример. В Бургас направиха синя зона. Разчертаха я така, че няма никакво отстояние от пешеходните пътеки до предходното или следващо парко място. Никакъв шанс водачите да видят пешеходците, когато има паркирани коли пред и след пътеката. По тази причина никога не преминавам по Републиканска /майната им на тези, които решиха, че тове име е неподходящо и го смениха/, особено в района на гимназията, защото това си е чиста руска рулетка. Да, ама го няма КАТ, за да глоби идиотите, които са позволили такъв режим на паркиране.

А ще има ли наказания за мутри като прехваления бияч Пулев, който вчера най-нагло си беше паркирал автомобила в забранения периметър на летището в София под носа на катаджиите?

Ще те задържат за 24 или 72 часа ще се сдобиеш с подигнато обвинение което предвижда пробация минимум за 1 г. + изпитателен срок 2 год. И ай си пикал на криво през изпитателният срок ще ти го намърдат на 2 ката този път в истински затвор кеф ти във Варна, София,Белене,Враца ... по избор.После където и да отидеш да търсиш работа навсякъде искат служебна бележка дали си съден и имаш ли повдигнати към момента обвинения.Та тиквитияти ми работи нема лабаво.Има една поговорка за милион няма закон - за кокошка няма прошка.

Пич, ти си им най лесен, паркират ти бракмата на специален паркинг срещу символична такса от 3лв/ден и стой та гледай :) Справка "паяците" по градовете.

Ами то който кара без книжка, какво му пречи да кара и без документи на колата. В Гърция и некой други държави по-добре е решен въпроса - караш без книжка, веднага, на место ти свалят номерата на МПС-то. Ха карай сега!

Ми то и в БГ някой си кара без номера .Как мислиш, че се закарва колата от автокъщата или автовоза до КАТ.В малките градове е така в София може би не.

А защо"експертите"ни не са взели под внимание тази добра практика на съседите?Да не говорим за"изчезващите"актове в КАТ.Случая"Ники Михайлов"не коментирам.С шевове по ръцете??!!Как става,ако си бил на задната седалка,па дори и без колан?Плач,не смях.