След удара на ГДБОП се появи chitanka.gdbop.com

Сайтът за книги chitanka.info, който вчера бе спрян при операция на ГДБОП, отново работи, установи проверка на Дир.бг.

Обратно в новината

Коментари - След удара на ГДБОП се появи chitanka.gdbop.com | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

To ve4e ima i http://chitanka2.gdbop.com/

ячвор заколев

ячвор заколев

Вижте само какво Ша праЙЙ "Асоциация българска книга" -> Национален анти кризисен план за спасяване на книгата и грамотността. И само как го правят Инквизиторите. БЕСЕН САМ ОТ ТАКАВА ПОШЛА ДЕМАГОГИЯ.

Поредната акция на т.нар.антимафиоти доказва,че това са тотални головодници които защитават корпоративни и частни интереси.Вместо да се захванат с действителната престъпност са тръгнали да се борят с просвещението.Това доказва,че стрмежа за опростачаване на назията е в действие.Народ от безкнижни дебили се стриже по лесно,а разните дрънканици за закони и други подобни са простотии на квадрат.Нека Дугаря Явор Колев да каже колко законни закона са гласувани в парламента,без чужди карти и тогава да ми говори за закони.Срам!!!

Приятели, на сайта на Читанката - www.chitanka.info има линк към петицията в защита на нашата библиотека. Подписвайте! Нека покажем, че не сме малко на брой и ценим труда на хората, които ни помогнаха безвъзмездно да четем любимите си книги! Те не са престъпници! Нито пък ние, който четем книгите, предоставени от тях, нарушаваме закона. Да помогнем на "Читанката" с подписите си. Поне това можем.

:-) И аз и приятелката ми я подписахме

Предложение: Книгоиздаването да се закрие. Авторите директно да предоставят произведенията си на читанка. ком и подобни - така културата на населението незабавно ще се повиши, както и благосъстоянието му, защото няма да има нужда да отделя 5,10 или дори 15, да говорим за 25 лв. за книги /ако не месечно, то поне годишно/. Обаче - какво ще прави тази а г-жа Цонева, от чиито идеи логично произтича подобен акт? горката -трябва да ходи на борсата за регисдтрация безработна или да ходи по зори по росни гори и поляни да събира охлюви да се прехранва. Засега нейните интелектуални упражнения в тази и други подобни статии я хранят, също на гърба на книгоиздаването. Значи - всички хамали, бакчатори ,копачи и орачи да богатеят, да не говорим за мутри и мутреси от всякакъв сорт, а професорите ,които пишат учебници, авторите ,които пишат книги - да не получават нищо или почти нищо. И целият им труд да бъде в името на една-единствена цел - кефа на авторите и читателите на читанка. ебни.ме.ком. Интелектуален оргазъм. За чия сметка? За сметка на авторите, превадиче и издателствата. Ами ако те не са съгласни? Като сте толкова навити да четете и книгите ви се виждат скъпи, спретнете едно митингче поне за отмяна на ДДС върху книгите - което поне има основание, защото в много страни е така. А не да участвате колективно в унищожаването на книгата и книгоиздаването. Което определено не е особено интелектуално поведение.

Абе тъпак, премахването на ДДС върху книгите няма да ги направи по-евтини за нас, купувачите. Стига сте лъгали. Освен това трябва да е ясно, че именно книгоиздателите ограбват писателите, а не читателите. Да не говорим как се лиже за тиражи, допечатва се и всички такива дребни хитринки. Не са ви проблем е-книгите, а ограничените ви алчни мозъци.

Толкова тъпа логика да затвориш такъв сайт не съм виждал и чувал.Що всички дето ползват компютри ги изкараха престъпници?Щото по тяхната логика утре трябва да тръшнат персонала на някое читалище щото там се дават книги и се съхраняват книги а не се плащат авторски или...други права!!!Разликата за мен между читалище и въпросните сайтове е просто технологична.По времето на нашите родители боби и дядовци пра....не е имало компютри и интернет и хората са си вземали книги за четене от читалищата.Сега просто технологиите са други а и повечето читалища ги затвориха и хората ползват интернета за вид съвременно читалище.А читалището не е рожба на комунизма а и по турско робство го е имало и по времето на Батенберг Фердинант Борис......а и тогава е било капитализам;-)))Или ще тръшкат наред библиотикарки,хора в читалищата и тогава и тия от интернет или просто нещо им куца на тия и наистина е вярно че цялата тая акция е поръчкова.

Ти да не си този, който е спечелил джакпота от 6,5 млн. или който и да е друг джакпот, че да знаеш какво е удоволствието от това, да си го спечелил, за да можеш да сравняваш? Е, очевидно новото име на читанка - chitanka -ebni.me е за такива като теб, търсещи удоволствия.

Ако го бях спечелил, щях да им купя адвокати. Съжалявам само, че няма да видиш другите ми проекти.

"Откраднаха царско орле на 40 дни от гнездото му". Тук сте против, нали? Обаче кражбата си е кражба, независимо на какво. И всички,които се възползват, знаейки, че това е кражба, са съучастници.

ако съм разбрал правилно,всеки който иска да се образова малко повечко,но няма нужните средства е "престъпник"?!"престъпници " са и тези които му помагат? по всяка вероятност фразата "мълчанието е злато" е казана за такива като тебе!!!по-добре да беше си мълчал! тогава нямаше да се разбере колко си тъп!!!

На Явор Колев препоръчвам книгата (хартиен носител) "История на инквизицията. Торквемада - великият инквизитор" от Михаил Барро , цена ок.6,00лв

Е, след като има такива големи идеалисти, да станат министър-председатели, министри и пр., и да работят така предано и безкористно за полза роду, а не да стават герои защото като хайдути са откраднали от един, за да дадат на мнозина, Но в случая хайдутите ,такива,каквито ги знаем от историята, са по-достойни от тези.

Когато далаверата е на чужд гръб - всички са "за". когато е техния собствен-вдигат врява до небесата. Е, не може двоен стандарт. Аз съм "за" действията на ГДБОП.

Не само да си ,,За,, ами и от ГДБОП да си все е тая-нямате достъп до сървъра за да го затворите. Но може да почетете от там малко:-)

Би ли бил "ЗА" ГДБОП, ако тръгнат да правят същото с народни читалища/библиотеки? В случая законът ясно подчертава, че такъв тип разпространение на книги е напълно легален.

къде е далаверата? не разбрахте ли , че тези хора нямат далавера от тази библиотека? далаверката тука е да отчетем дейност - видите ли борим пиратството, ама да си бяхте написали домашното по-добре, сайта ще го има въпреки такива като вас, ако можете захапете се за задника от яд.

Да отделиш толкова време, труд и средства - както са направили създателите на читанка - без никакъв материален /търговмски/ интерес ми изглежда напълно невероятно.

Невероятно, но факт. Има още такива "луди". Слава богу!

Жалко, че ти се вижда невероятно. Дано е повод да се замислиш за ценностната си система. :)

Срам ме е да си призная, но съм допринесъл само за една книга в този сайт. И удоволствието беше по-голямо от спечелване на джакпота.

Нито е сложно, нито невероятно. Просто отделяш малко време и си поповреждаш очите ;)

Също така предлагам една виртуална бибилиотека да се кръсти на името на др. Явор Колев.

"установи проверка" - момчета и момичета, вие сериозно ли? много полицейски звучите. иначе да - много е идиотско книгите да са само за подаръци и да са на човешки цени само на някой голям празник. книгите преди струваха стотинки, а в тях имаше това, което днес се определя като класика. нима хартията е ТОЛКОВА скъпа? нима прводите не се изплащат? нима някой плаща права на Вазов? на Валери Петров за преводите ма Шекспир и т.н.? чушки! просто отказаха хората да четат и превърнаха книгата в привилегия, вместо в достъпно удоволствие. сега трябва да се работи, за да си купиш "голЕмата плазма" - с книгата все губиш - или не си готин, щото нЕмаш плазма, или си престъпник, защото я предлагаш без пари.

Доцент Милена Цветкова е дългогодишен преподатател в Катедра Книгоиздаване в Софийския университет и преподава три от основните дисциплини на специалността. Ето нейното мнение за случилото се - под заглавието ГОЛЕМИЯТ СТРАХ ОТ ЧИТАТЕЛИТЕ: http://liternet.bg/publish3/mtzvetkova/chitatelite.htm

Като се има впредвид, че голяма част от младите хора не четат книги, , че цената на една книга е средно 15-20 лв / което не всеки може да си позволи/,че в тези наши апартаменти -кутийки мястото за библиотека е ограничено....този сайт е начин да се запознаеш с книги, които ...е можеш и без тях, ако трябва да избираш как да вложиш ограничените си финанси....по закон може и някой да е ощетен, но не и хората ,които искат да четат хубави книги ....а те не са малко

И все пак какво им пречи на chitanka дя имат изрядни документи - да вземат съгласието на издателства, автори и други за публикуване? Обяснете, моля, високообразовани читатели на chitanka, на нас, невежите защитници на закона, ако обичате,моля. Доколкото разбирам, единствената цел на chitanka е да достави чистото удоволствие за досег с високата култура, без нищо, ама нищо в замяна? Може би само удоволствието от кражбата - има и такова заболяване.

Точно така, дори вашият плосък мозък може да го разбере - АБСОЛЮТНО БЕЗВЪЗМЕЗДНО, от години... Много от книгите, които съм прочел там, след това съм си ги купил - повече няма да направя тази грешка...

Приятел защото не им трябва и няма нужда да го правят.Няма закон на този свят който да забранява споделянето на информация в какъвто и да е вид или носител.Дори и да препечатя една книга щом я разпространявам БЕЗПЛАТНО няма проблем

За заболяването което визираш,медицината се е произнесла. Нарича се клептомания. Не съм сигурен обаче,че твоето умствено заболяване е класифицирано.Може медицината да не е напреднала толкова или аз да не съм информиран достатъчно.Няма да ти пожелая,,Бъди здрав,, защото е нереалистично,но ти пожелавам квалифициран персонал в лечебно заведение който спазва хипократовата клетва и ще се постарае да ти помогне от хуманност.

Да ,тези от читанка са болни и клептомани,ние,които четем също сме болни -маниаци,пристрастени към книгите...Здрави са само в милицията,в смисъл ,че могат да хвърлят здрав бой на всеки,който не им плати .А твоето не е заболяване,а си е чисто затъпяване.

Най-лошото на тоя свят е да те управлява по-прост от теб...

Господа защитници на Закона. Първо - вижте закона в детайли и проумейте истинският му дух. Второ - от посредствените ви писания става ясно или че сте слепи защитници на властта, или посредствени т.е слаби автори на които космоса им пречи. Четящи хора, моля века се обединим за свобода на четенето и да пишем целенасочено, а не да се дърляме помежду си. Всички да се обединим за свободата на словото и мисълта и да успеем стъпка по стъпка да подобряваме живота си. Трябва да се спасим от изметта която ни управлява от 1944 насам Бъдете здрави и разумни и не влизайте в междуособици. Грешката е в техния телевизор

Как не ви е срам бе! Да вие, дето защитавате пиратите! Точно ти дето четеш коментара ми. Учени ще ми ставате, а? На умни ще ми се правите? Какво искате? Да можете да разберете делаверите които правим? Ама няма да стане! Ще вдигнем още ДДС-то на книгите! Даже може и законче да спретнем! ЗЗЧ - "Закон за забрана на четенето". Учебниците ще дадем на още по-големи дебили да ги напишат! На учителите ще намалим още заплатите, та тези дето знаят и могат никога да не учат другите, или да умрат от глад! Ще сменяме концепциите още по-често, та никой от плебса да не пробие на горе! Имате ли представа какви загуби носи просвещението? Колкото по-малко знаете, толкова по-малко ще разбирате от делаверите ни и ще бъдат по-големи печалбите ни. Затова Явор Колев ще го направим генерал и ще разгони фамилията на всички "престъпници с очила". Амин.

Ураааа!Вожде и да не забравите да затворите Народната бибилиотека и да я дадете на Лидл.

Щети за милиони левове - ето от къде била дупката в бюджета ;)

Г-н пожарникар, моля, осъзнайте се!!!

Естествено, че "прост народ-слаба държава". Народ, който не уважава закона, е прост, а държавата му - слаба, ако изобщо е държава. Ако чакаш на читанка-ком - които са си чисти пирати на книги, да те образова и да ти повиши нивото - все така прост и неук ще си останеш.

Ха ха ха ама толкова си умен ,че чак не знаеш . Сега да ти обадя нещо . По закон трябва всяка преведена книга да се пуска интернет ,това знаеш ли го? Въобще май никой не знае ,кой е нарушител и кой не. Знаеш ли ,че ако аз направя превод на книга то правата на превода са мой . Повечето от книгите там са или преведени от ентусиасти или са вече с изтекли авторски права. Само не ми казвай ,че на Омир или Вазов някой държи правата . Тъй , че нарушителите на закона в момента са явяват ГДБОБ които без доказателства са направели проверка , което води до извода ,че държавата пак ще плаща с нашите пари заради некадърността на служителите си ,който в стремежа си да пазят лобиски интереси нарушават закона. Пак ще ни осъдят Страсбург!

В Аушвиц и Дахау всичките германци са спазвали закона:-) Изпълнявали са заповеди....

Справка: книгата на Робер Мерл: "Смъртта е моят занаят" Има я в читанка.гдбоп.цом

Подкрепям Аlex и други от форума. Моля да се въздържиш от раздаването на присъди и оценки в стил Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цецка Цачева. Явно не си от най-образованите представители на партията-майка (ГЕРБ), но какво да правим "Rustica progenies semper villana fuit"!

Благодаря за статията. Вече ползваме сайта семейно. Жена ми намери чудесни книги на Хайнрих Хайне, които нямаме в нашата библиотека. Подкрепям Читанката!

Рей Бредбъри - "451 по Фаренхайт" - не знаех че толкова скоро електронните кучета ще напълзят културата! време е да си изберем по една книга и да я научим наизуст. май ГДБОП има зе цел на реализира "прост народ - слаба държава"! но благодаря за статията, отивам да влизам в тези сайтове!

Наистина уникален начин да се покажат и изложат батбойковите чернокачулковчета, НС/ГДБОП и самият ТОЙ, и да се популяризира chitanka-та. Пожелавам от все сърце на г-н Дянков да е жив, здрав и дълги години да е на този пост, за да ни радва с `изпълненията` си. След тази смразяваща кръвта акция "Библиотекарите" бих се осмелил да предложа на споменатите институции да не подминават с лека ръка и всички видове комуникатори (Skype, ICQ, Xfire), чрез които ежедневно стотици хиляди непълнолетни престъпници си разменят прикачени файлове, да не споменаваме потенциално наказуемите съобщения от типа "лице, утре кога шсе чупим от даскало?". Да не забравяме и изключително вредната за авторските права услуга, която предлагат Gmail, MSN и ABV - тази за прикачване на файлове към писмата... Та какво е това, освен скрита форма на файлообмен, потенциално нелегитимен и оттам наказуем. Отсега мога да видя заглавията на вестниците, за брилянтно замислените и реализирани операции "Чатърите" и "Пощаджиите" на БОП. Още ме побиват тръпки, като си спомня краткото филмче от вчерашните новини, от което научих за едночасовото търсене на сървъра от антимафиотите върху колосалния по размерите си покрив на Изотимпекс. Цял час незнаен брой антимафиоти са давали всичко от себе си, за да спрат в крайна сметка достъпа на нас, обикновените потребители до Рей Бредбъри и Виктор Юго. Умилението и преклонението ми пред институциите ни стигна дотам, че направих отразяването на тази акция своя стартова страница в интернет (Банда пускала по 600 пиратски книги на месец (видео) http://bg.time.mk/read/7449e99047/62e40f6fca/index.html . Благодаря на 24 часа и на МВР за видеото към тази потресаваща операция. От размяната на реплики зад кадър "Ко стана БЕ?", "Има ли хардове БЕ" "Ае ТОА ми говори за неккво..." ми стана ясно колко усилия и време е струвало на неуточнения брой антитерористи така храбро да се преборят с лукаво укрилия се сървър. Хвала на таквиз люде! Отдавна се носят слухове, че средностатистическите служители на МВР с лекота чупят средностатистическите тъпомери, но след тази операция по спирането на chitanka-та наистина спора по този въпрос стана излишен.

:-)Еееее такъв хубав коментар отдавна не бях чел.А никът също е готин, но по добре се направи първи 192.168.1.1

1. Да се поправя - объркал съм името на господина, до когото съм `адресирал` мнението си за акция `да пребем малкото останала култура и четящи хора в България` - да се чете КОЛЕВ! Получи се малко като във вица "Ало ВИК-то ли е? Не, Енергото е..." Но в края на 10 часов тежък и кофти работен ден е обяснимо да бъркам, особено като знам, че с дневната си надница може и да не мога да си купя 1 (една, 1 бр.) хубава книга... 2. Дал съм си адреса, за да е ясно, че стоя зад това, което заявявам, наистина пиша от 192.168.1.2, знам че ако им трябвам - могат да ме намерят, знам и че `много като мене вече плакаха`, но знам и че не ми пука особено, докато има и един, който ЧЕТЕ от chitanka-та, ще я има и нея.

След като дигитализацията в националната библиотека ще се забави още десетина години, поради некадърността на управляващите!!!, последните са се сетили да унищожат и алтернативите и? Показно за милата ни смотана държавица и начина на нейното управление!

Какъв им е3 проблемът да си платят авторското право или да се договорят с автори или издатели по някакъв начин за публикуване на книгите и да включат и реклами ,за да си изплатят тези разходи? Удоволствието ще бъде същото, а правото ще бъде удовлетворено - което е най-важното в случая. Нали всички искаме законова държава - или може би само когато лично на нас ни е изгодно?

Ах, колко гот ми стана...това е такава излагация, уви поредната, за тоя нещастник и леке Явор Колев... Тоя, ако чете тук коментарите, би трябвало да се гръмне от раз. Обеството му заби такъв шамар, че ... да му се завие свят. Да си подава оставката и да не мъчи обществото със съществуването си.

Същият проблем възникна и за Google, започнаха да публикуват ей- така, без никакви авторски права, всякакви книги. Не е редно, разбира се. Но в Българпия няма солиден закон, който да защитава авторите и издателите, и това дава възможност на читанка-ком да се подиграе с гдбоп. Както и всички останали престъпници в БГ. И как така са "ком", след като нямат търговска дейност?

Хахахахаха, че кой е казал .com е задължително за комерсиална цел, това да не ти е .gov или .mil

Национална Служба за Борба с Обикновения Потребител

То пък един закон за авторското право - както почти всички закони в БИ-ДЖИ без изключение , не защитава никого и нищо, освен крадците.

Голяма работа са ГДБОП. То сякаш италианската мафия удариха. Честито пореден успех господа пазители на съвременна България. Простотията и невежеството явно са цел номер едно за сега управляващите. Как да си купуваме книги като нямаме пари. Работим, квалифицирани сме и за да си поддържаме квалификацията трябват пари за книги, а заплатите са смешни. Е за това нарушаваме Авторските права господа управляващи - защото сме отговорни и гледаме да си платим първо данъците, а за ядене ако остане. Е на мен поне за ядене ми остава ама за книги и др. екстри няма. Смешници. Борци за простотия всенародна, унищожители на делото на Кирил и Методий. Хвала на такива управници. Поздравления за читанка. Ако мога по нататък някак си ще ви помагам, но предупреждавам само докато заплатата ми стане достатъчна за да си купувам книгите, от които имам нужда.

Много благодаря на ДИРа за тази статия. Не знаех за този сайт. Успех на създателите на сайта. Това което сте направили е чудесно. Сега ще мога отново да чета книги на български, благодаря ви.

Радост е да чете човек коментарите ви ! Значи наистина имаме умни, образовани, мислещи и можещи българи/ки !(и в България, и извън пределите й ) .... А на красавците/ките, които спретнаха тази тъпотевица с башибозушкия юруш срещу познанието -- дано им се поотпушат ушите от получената здрава плесница .

Който пише книги, само за да бъдат купувани по-добре да спре. И без това книжарниците са заринати от комерсиални боклуци. "Автори" като "Батето" на никого не са нужни, даже обратното, вредни са за обществото и финансирането им е противопоказно, дори и провокирано от чисто любопитство! В този ред на мисли читанката, както и всички останали библиотеки са супер, защото помагат да се пресява плявата и регулират развъждането на вредители! Долу ГДБОП! Явор Колев, на колене и ръцете на тила!

Започвам да се чувствам като гяурин в собствената си държава. Явно както по турско ще трябва да се крием, че четем на собствения си език. Но както е казал Вазов: НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ За нас е радост, слънце златно в навъсен ден когато бляска, но лучът му грей по-приятно през някоя тъмнична рязка. Една звездица - и тя тоже моряка води сред морето, едничка искра нявга може пожар да дигне до небето. Огънят, в който Хус изчезна, огря вселената по-ясно, в нощ мрачна, бурна и беззвездна светкавицата грей ужасно. Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне. Тук всичко мре, изтлява, гние и тез, що бдят, и тез, що падат, престоли, царщини и вие и червите, що вас изядат. Едната светлина е вячна - една във хаоса грамадни! Със нея тоя свят се начна, със нея няма да пропадне. Във мрачен гроб фърлете нея - тя повеч блясък ще се пръсне, убийте я във Прометея - тя във Волтера ще възкръсне. И ако слънцето изчезне от тия небеса приветни, то някой в ада ще да влезне, главня да вземе, да ни светне! Януари 1883

Нали трябва да оправдаят огромните си заплати. И понеже не могат да ударят изтинските престъпници, се хвалят, че са разбили online книжарница, четенето на книгите на която не е с търговска цел. Никой не печели пари, а интелект. Но изглежда, че интелектът е забранена стока в БГ.

не е книжарница а библиотека (затова е и безплатна)

Хей, Яворе, я веднага да нападнем училищата, защото там се ползват много книги. Да забраним изпитите - на последният имаше преразказ а това накърнява интересите ик Труд, така де, проверяващите вмето да си купят произведението, четат преразказите на децата. Сакън! А и сградата на НБКМ е апетитна - нека я превърмен в МОЛ!

Е защо си държат сървъра на покрива? Не могат ли да си го скрият в мазето! Хак им е!!!

ВОЙНАТА Е МИР СВОБОДАТА Е РОБСТВО НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

1984 Оруел :) яко и вярно де

Ако след тази простия не изволнят целият състав на компютърни престъпления просто нямам думи. то бива обслужване на интереси ама тва е безочие. То тоз отдел нещо малко ме съмнява защо има думата компютърни в името си тъй като знанията им на темата май са доста ограничени.

има надежда за спасението на българия!!!щом толкова народ се вдигна в защита на нещо ,което според някои е "незаконно"!!!дано и за други неща сте толкова сплотени!!!

Добре бе мили любители на книгата и четивото,ако аз превеждам и издателя не ми плаща ,защото вие не искате да плащате аз от какво да живея-от голия ви ентусиазъм и голямата ви любов към кулутата.Вие защо не работите без пари и нека целия четящ народ се полва от вашия труд ей така на ползу роду.Съмнявам се,тогава друга песен ще пеете.Хайде да направим хранителните стоки без пари,всички ще ги ползваме,няма проблем ,нали така-храним народа без пари,велико дело е това.Да ама не-преводачи,редактори,коректори,страньори,печатари,па и автори бачкат за да стигне книгата до тая читанка,а те мили хора от какво да живеят,ако издателя не им плати за тоза вложен труд.Как си я представяте тая виртуална библиотека-няма безплатен обяд бе хора.Тези старите градски библиотеки дето имате достъп безплатен да тях да не би да крадат книгите-не купуват ги,драги,та значи се плаща ако не се сещате.е това е-майстори на негативното ни мислене.

Да си чувал какво е това ,,преквалификация,,? Или на бившите военни трябва да им подсигурим една мъничка локална войничка,защото....няма кой да им плаща в мирно време при редуциране на численния състав???

Издателя нали ще ти плати за превода. Това му влиза в себестойността. Аз като превеждам искам заплащане за вложените усилия, а не за това, че превода ще бъде прочетен 1 /един/ път. Значи ли, че трябва да ми плащат при всяко прочитане на преведеното от мен?

Ти документи нямаш ли да превеждаш? Една книга поне без пари не си ли превел? Хайде натрупай малко стаж, после пиши.

Колега, нас се опитват да ни противопоставят, ама ти не схващаш! Защо библиотеките са на държавна издръжка (определен процент)? Защото държавата има интерес от повишаване културата на населението! Времената са се променили, има по- съвременни средства - виртуална връзка! Държавата вместо да стимулира инициаторите ги гони - пълна неадекватност. Както се стимулират библиотеките (ремонти, закупуване на книги и др..)да се обезщетят автори и преводачи! Има решения, но по-лесно е да се противопоставят хората, да се мисли за простотии, вместо решения!

ако не си го подразбрал ,да ти го кажа! аз сам грък и сам превел доста неща!!!! но никога не сам ги считал за моя "лична духовна собственност"!и ако нещо ми е харесало много ,го превеждам на драго сърце,безплатно!любознанието е добродетел и книгите се четат от любознателни хора!!!сиреч,добродетелни!!!с такива деяния затваряте прозорците и вратите на хората които искат по-вече светлина!!!отвори си очите и дано влезе малко светлина и в твоята душа!!! /извини ме за правописа но в момента нямам "кирилица"/ а що се отнася до хонорарът,той се заплаща при предаването на превода,нали така?

Драги ми Преводачо, за 98% от преводите на книгите, издадени в България през последните 20 години не трябва да Ви плащат, а да Ви удрят по сто тояги на голо всяка неделя - толкова сте некадърни!

Доста неграмотно пишеш за преводач. Предполагам че превеждаш от Български, а не на Български. :)

няма ли НАЙ-ПОСЛЕ да бутнат ония мазни търгаши от площад Славейков с техните безумни надценки. Скъпотия, цигания и мръсотия. Книга, която в книжарниците е по 5 лв твърда цена, там е от 6 до 9 лв. питам кому са нужни тези търгаши и кой ги държи там?????

Кога на Славейков книга се е продавала над коричната цена, докато я има в книжанрниците? След като количеството е изчерпано, тя става антикварна и е нормално цената да се определя от пазара

не си запознат на Славейков за антикварна книга се води издадена преди 1876 след това се водят втора ръка