Временен кмет на столичния кв. ”Младост” след оставката

Настоящият зам.-кмет на район “Младост“ Деница Николова ще заеме временно място на досегашния кмет Цвета Авджиева, реши Столичният общински съвет.

Обратно в новината

Коментари - Временен кмет на столичния кв. ”Младост” след оставката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дойдоха от селата пренаселиха София сега искат зелено

Каква стана тя - назначиха за районен кмет на "Младост" Деница Николова, най-приближената на бившата вече кметица д-р Цвета Авджиева, нейния личен ковчежник. Това е прах в очите на тълпата. Д. Николова, медицинска сестра, получила и някакво икономическо образование, осчетоводяваше в 25 ДКЦ, като сега продължава да движи финансите на собственостите на Авджиева - "Хосписа", Неотложния медицински център /с шеф съпругът на Авджиева/. Няма нищо случайно, разбира се. На предстоящия на 02.09. конкурс за управител на 25 ДКЦ, подозираме, че най-вероятно официално ще бъде избран приближения и на двете д-р Карамфилов. Честито на наивниците!

Ако има злоупотреба с власт си има прокуратура!

Те терените частни, но никой не задължава общината да дава разрешение за строеж върху тях.

Напротив задължава след като са влезли в новия градуустройствен план на София

Вината на Кмета е може би най-малка. Виновни са бившият гл.архитект, който разреши върху зелени площи да се строи, виновен е и съдът, който, след отказите на Общината да реституира междублокови пространства се изказа в полза на реститутите. Те пък от своя страна бяха готови да върнат тези терени на Общината, но срещу замяна с апетитни имоти. И понеже "замяна" е мръсна дума в СО /Б.Б. като беше Кмет ги забрани/ вече никой не може да спре собствениците да правят каквото искат със земята си. Та думата ми е, че Авджиева е най-малко виновна, но идват избори и някой трябва да обере пешкира.

почистете общината, от първия етаж с военни пенсионери - ОМП....

Всички герберастки кметове са такива- алчни за пари, корумпирани, некадърни и нахални! Проблемът с презастрояването не е само в ж.к.Младост, а в цяла София!

зелените площи между блоковете и парковете не са ли общински? Дори и да са били частни някога, хората не са ли получили обезщетение? Как се допуска да се строи в градинка? Да се проследи дали не е станала някоя заменка от 1990 г. насам! Да се забранят заменките на общински имоти!

Много е просто, но се изисква човек малко да се поинтересува. Какво е имало едно време в Младост, преди Младост да се обособи като квартал - полета, предимно с царевица. Какво се е случило, за да се появи Младост - държавата е сложила ръка на тези полета и е започнала да се разполага с тях. Какво се е случило 1993 г. (преди 23 години) - Общината е започнала да връща (част от) земите на хората, които са били собственици на въпросните полета. Въпросът не е защо се строи - строи се, защото земята е частна собственост и защото е в регулация с предназначение изграждане на жилищни сгради. Проблемът е, първо, защо са реституирани имоти, които са попадали в междублокови пространства и на по-късен етап са се обособили като градинки. И второ - защо тези реституирани междублокови пространства и градинки са влезли в регулация. По много грозен начин ГЕРБ си правят предизборна капмания - един вид вижте колко твърдо управляваме, махнахме си издигнатия от нас самите кмет на община Младост. Питам - градоустройствения план от въпросната уволнена кметица ли е утвърден 2009 година? Тя ли е реституирала въпросните градинки? Тя ли ги е вкарала в регулация? Всичко, ама абсолютно всичко е направено отдавна, преди много време, един Бог знае по време на управлението на коя точно малоумна партия. Но истината е такава - преди много време тези имоти е взето решение да бъдат застроени. И тъй като тези решения са взети уж публично и никой не е обжалвал в законен срок, решенията са влезли в сила. А обикновените граждани разбират за строителството кога - когато видят багера. Късно е либе за китка е казал народа за такъв случай, уви, за нещастието на много хора...

Срещу комисионна и това дето си го нямал вече е твое след толкова години кметуване на гербераси,, Та нали за това което обвиняват кмета на Младост е разрешено, върнато, одобрено от столичната с кмет боко фандъчка и диков ама сега ревът срещу другите защото така са си свикнали с вечното ''кой ми сра в гащите'' ''друъгите виновни''

НА СЕЛО НИВАТА ТИ ОБЩИНСКА ЛИ Е

абе на хората направиха площади на имотите им - колко ги обезмездиха - те си знаят. Няма ли терени свободни - има - София голяма. Има закон, чел го бях някога, че когато е за общодържавен интерес се плащат или обезмездяват. Хиляди хора ще живеят като в затвор собствениците да забогатеят . От друга страна като искат зелно - на село - кой откъде е. Аз съм роден тук преди комунизма и си живея в центъра. Но има хора които нямаха този късмет - взеха им апартаменти, къщи а тях изселиха или - в отвъдното. А тези - с претенции.-.

А сега би ли ни обяснил този нов термин "обезмездяване", че да се просветим. Може и да живееш в центъра (всъщност широко понятие е това), но очевидно си учил другаде, а и слагането под общ знаменател не е белег на култура ...

И аз живееха на бул.Стамболииски 53 (над Тенекеджиева, но през 1968 го. В нашия апартамент настаних а брата на директора на софийския затвор -Троен, а на нас -двустаен в Дружба 1.Сега те живеят там, доведоха ги от село и казват, че са софиянци. Истината е,че изгониха баш софиянци те от Центъра и го напълни а с хора от село, близки на партията. Не знам ти от кои си?

Много искам градинки и зелени площи, но ако имам 5 декара градинка я застроявам на момента. Много искам градинки и зелени площи, но ако имам 5 декара няма да ги даря на общината и съседите си, а ще ги продам на "инвеститор". Много искам градинки и зелени площи, но ако ми вдигнат данъците с 1%, че да има пари общината да откупи такива от частни собственици - ще вдигна революция.

Я да погледнат и как се строи безобразно под формата на частни общежития и в Студентски град.Нека заместничката да намине да погледне какво става и тук.Корупция.

До кога ще нарушават законите герберасите????Ако е виновна защо не е предадена на цацаратурата???Кога от изборна длъжност премиера започна да освобождава???Разходите по избор на нов кмет да си ги поемат тези дето искат да си сложат своя човек а не ние да плащаме всяка прищявка на боко и сие

Временен кмет на столичния кв. Младост след оставката Предполагам, че тази жена не е поставена там за да плаши хората , пък макар и временно. Поне снимката ме навява на такива мисли.