Нивото на въглеродния диоксид през 2015 г. е безпрецедентно

Въздухът досега никога не е бил толкова замърсен с основния парников газ въглероден диоксид, колкото през 2015 г. - 400 частици на милион.

Обратно в новината

Коментари - Нивото на въглеродния диоксид през 2015 г. е безпрецедентно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От една страна врещят за вредни емисии от друга насърчават потреблението Всички стоки имат все по малък ресурс на употреба Йупуваш микровълнова пералня хладилник тв.....ползваш 3-4 г и хвърляш.Нищо вече не се отремонтира.Това потребителско общество насърчава производството а то от своя страна отделя все повече оксиди диоксиди и т н.Като капак на всичко населението неконтрелируемо се увеличава .Потреблениетосъщо

Не спряха да секат дървета...изчезват горски масиви с размери на държави... няма как да се обърне процеса

Шайката, стремяща се да управлява света, вече го е измислила. В ход е план за стремително намаляване броя на човеците. Първия етап е вече постигнат. Тотално промиване на мозъците от корумпирани медии. Всеобщо отъпяване с тъпи шоута и филми. Псевдообразование и псевдокултура. Фалшиви ценности, фалшиви храни, фалшиви лекарства, фалшив живот. Някой да забелязва, че вече дори кандидатите за президенти на САЩ са на ниво селяндури!? Личности като Ал Гор са вече на доизживяване. А той отдавна предупреждаваше за климата, природата, планетата. Беше и кандидат за президент, но не го избраха...С измама и манипулации разбира се, както ще изберем и наща мис свят...За президентша. Но чудя се как ще измамят ГОСПОД!?

А замърсяването от самолетите, дето ни пръскат като хлебарки, а?????!!!

Срещнали се две планети, и едната казала-"Имам проблем, прихванала съм разумен живот!", а другата веднага и отвърнала-"И аз бях така, но взимам на всеки 20 000 години по няколко големи метеорита, и всичко е наред.".

Аз

Имаше една пръдня в тиквата се чудеше къде да я изпуснеш и хоп - ето ти подходяща тема...

Аз

"Въглеродният диоксид е проблем номер едно, защото остава хиляди години в атмосферата и още по-дълго в океаните." Нема такава простотия, баси... СО2 остава в атмосферата и океаните толкова, колкото му позволят фотосинтезиращите организми. Сечете горите и унищожавайте зелените водорасли, пък после ревете за въглеродните емисии... Ми спрете да дишате и да пърдите, бе! Дърветата извличат СО2 от атмосферата и го складират в телата си. Ние днес: 1. Непрекъснато сечем и унищожаваме гори за земеделие. 2. Благодарение на същото земеделие унищожаваме почвения слой и замърсяваме океаните с химия и унищожаваме зелените водорасли. 3. Горим фосилни горива, с което връщаме в атмосферата СО2, който дърветата са складирали под земята преди милиони години. И какво очакваме да стане?! А къде отива акцизът от горивата, дето го плащате, знаете ли? И аз не знам, но много се съмнявам да отива за екология, което е единствената причина да го има.

За увеличените количества на "въглеродния диоксид" никой не смее да посочи и още една основателна причина...Плоденето като зайци на някой народности и нации!Пък и никой не споменава числеността на населението по Земята!Това е , очевидно, "тема табу", защото ако някой го спомене, ще излезе, че е човекомразец, т,е. не е демократ..!

Аз

Майната му... Както казваше геният Джордж Карлин, Земята е преживяла 100%-ви заледявания, глобални пожари, астероидни атаки и какво ли още не - ще преживее и нас. Това, че ние няма да се преживеем, няма никакво значение за никого - като изчезнем, няма да остане никой, който да съжалява за нас, така че не е важно.

Казва се "никога досега", а не "досега никога".. неграмотници..

Как само звучи "въглероден диоксид", а? Нещо като бързодействаща отрова!А това си е старият добър "въглероден двуокис", който участва във фотосинтезата и е станал основната причина да се появи кислорода, а оттам и всичките човеци и животни! Та може би е пълна глупост да се твърди, че въглероднив двуокис оставал "хиляди години" в атмосферата!Може би просто трябва да се увеличи растителната маса по Земята, а не да се търси под вола теле и да се търгува с квоти!Със всичките пари, които се трошат по намаляването на парниковите газове, могат да се залесят Сахара и арабските пустини! Впрочем 99% от парниковите "газове" е...водната пара!Нея какво ще я правим, как ще я търгуваме?

Основното заради което се страхуват е планетата Венера, колкото и странно да звучи. Там парниковите газова задържат топлината. Тя обикновено се приема от Слънцето, но се и отдава. А парниковите газове връщат отразената топлина обратно и така се задържа. В началото на Венера са очаквали температура от дори 45 градуса по Целзий, а са се оказали 465-480 грасуса. Като изключим топлината, сярната киселина в парата и вероятно налягането, Венера е сигурно много по-подходяща от Марс за човека. Не случайно я наричат двойник на Земята - с подобни размери и гравитация. А и си има водна пара (вода), а и сярната киселина е от един вид вода и още кислород, освен от сяра.

На Венера няма вода и растителност.. теоретично, повишената температура води до повишени изпарения, повече валежи, повече растителност и повече трансформиран въглероден двуокис в кислород, което сваля температурите.. стига да не се меси човека.. ;)

Парниковата теория наистина възникна след като първите изследователски апарати изпратиха данни за атмосферата на Венера, и както всяка теория базираща се на недостатъчно достоверни сведения се оказа погрешна. Последващите изследвания на Венера показаха че тамошната атмосфера се състои предимно от въглероден двуокис но той няма толкова силно влияние върху температурата на атмосферата на Венера, последно за високата температура на тамошната атмосфера обвиняват изключително високото атмосферно налягане. Апропо водните пари, с които никой на земята не се бори, са много по разпространен газ с по-силен парников ефект от въглеродния двуокис.

Ама вие сега за въздуха под кулите Петромакс ли се жалвате или този в Банско, Варна, Бургас и Стара Загора.

Да, поне няколко поколения още на човеците няма да им дойде акъла да минат изцяло на ВЕИ.

Лошото е, че точно зимата ще са много по-неефективни. Както и че подавания ток е непостоянен. Трябва един вид батерии, за да го подържат. Тези разлики обикновено се поддържат от другите централи. Най-вредни са тези на въглищата. Атомни аз бих правил под земята, че и да гръмнат да е локално.

Споко, нема се плашите! Ние вече мутирахме! И без въглеродния диоксид, въглеродния оксид, азотния оксид, хлора, амоняка и циановодорода просто не може да живеем!

ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е УНИКАЛЕН ОРГАНИЗЪМ!!!С ЧОВЕЧЕСТВО,ИЛИ БЕЗ НЕГО,ЩЕ СЕ СЛУЧВАТ ПРИРОДНИ ПРОЦЕСИ,ХАРМОНИЗИРАЩИ ТОЗИ СЛОЖЕН ЗЕМЕН"ОРГАНИЗЪМ"!!!ГОСПОД ПАЗИ СВОЕТО НЕРАЗУМНО СЪЗДАНИЕ НАРЕЧЕНО ЧОВЕЧЕСТВО!!!СВЕТОВНИТЕ БАНКЕРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА СПРАТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННИ КОНФЛИКТИ,И РАЗСЕКРЕТЯТ ИНОВАТИВНИ, ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ РАЗРАБОТКИ!!!

кажи му го на путин, да престане.

Баце, не банкерските престъпници ти свалят DPF а на колицата и слагат права тръба ...

"БАЦЕ",АКО РОКФЕЛЕР НЕ БЕШЕ"УБЕДИЛ"ФОРД ДА СПРЕ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРО МОБИЛИ,НЯМАШЕ КАКВО ДА СЕ СВАЛЯ И ЗАМЕНЯ!!!ГОВОРЯ ЗА ГЛОБАЛНИ РЕШЕНИЯ!!!

в америка въздухът е чист и путинските тролове можете да си умрете от яд.

Умрехме от смях,тъпанар,въздуха в Америка не се мести,седи си там,нали близач за виза

Но пък за сметка на това никога досега не сме имали толкова много експерти и толкова много подписани не знам си какви договори за чистотата на въздуха!

Който хвърлял салфетки в Биад - хвърлял, ше се мре...

Да, пълно е с немислещи кафеникави частици.

Нивото на въглеродния диоксид през 2015 г. е безпрецедентно Достатъчни са само тези 7 милиарда души , които издишват въглероден диоксит за да има достатъчно висока концентрация.

400 на милион е сега , а преди 400-500 млн години е бил 5000-7000 на милион, просто трябва да се приспособяваме.

Прекрасно, какъв чудесен повод да забраним колите за простосмъртните и само избрани да могат да се возят.

Никога не казвай никога... Въглеродния двуокис през юрския период е бил около 1800 части на милион, а земния океан е най-големия източник на СО2, следван от дъждовните гори, вулканите и кравите... и там някъде на дъното на класацията са антропоморфните причинители. А и както твърдят еретиците сред глациолозите нещата са точно наобратно- от време на време на земята и скимва да се постопли малко и в момента в който земната температура започне да расте усвояването на СО2 в океана намалява, ерго СО2 се задържа за по-дълго време във въздуха и докато земята не реши че е време да си уреди поредния ледников период растенията се радват на парниковия ефект от мимолетното натрупване на СО2 в атмосферата.

Важното е истерия да има.

А има наглеци които твърдят че повече СО2 води до повече зелена маса... по-високи добиви в селското стопанство, де, някой да не си помисли нещо друго.

ANIMAL AGRICULTURE: THE FACTS https://www.youtube.com/watch?v=bcjyn2GFJxk&feature=player_embedded

Въглеродният диоксид не е замърсител. Въздухът, който дишаме, по принцип в по-голямата си част съдържа този газ. Това, че концентрацията му се увеличава, а с това и парниковият ефект, е друг въпрос. Смогът на снимката няма нищо общо с увеличената концентрация на въглероден диоксид. Той е безцветен, без мисир и вкус. Това определено са други замърсители и газове.

читателката да чете повече научна литература и да гледа по-малко тв

Въздухът, който дишаме НЕ съдържа в по-голямата си част въглероден двуокис! Съдържанието на СО2 във въздуха е пренебрежимо малко. Поровете се малко в литературата и прочетете нещо по този въпрос, за да не пишете глупости!

Съдържанието на СО2 във въздуха варира между 0,03% (300 ppm) и 0,06% (600 ppm), в зависимост от района, а в издишания въздух е приблизително 4,5%. Когато СО2 се вдиша във високи концентрации (повече от 5% обемни), води моментално до опасност за живота и здравето на животните и хората.

Аз

Вземаш една найлонова кесия, почваш да дишаш в нея и установяваш, че не си прав. След няколко вдишвания и издишвания СО2 ще скочи над 5% и това няма да доведе до никакви последици за здавето ти. Само въздухът ще стане неприятен за дишане. СО2 и СО без 2 са различни неща. Въглеродният окис (не двуокис) е много опасен, защото се свързва с хемоглобина с около 200 пъти по-голяма вероятност и съединението, което образуват, е постоянно, тоест една молекула СО за постоянно изключва една молекула хемоглобин от дишането. Дори и в малки концентрации, СО убива чрез задушаване.

продължавайте да протестирате срещу атомните централи.

За Президент,ще стане-кристално,чист!

пътнико млад :-)

Спокоо скоро ще измрът едно 97% от населението и всичко ще се оправи.

На картинката се вижда замърсяване с фини прахови частици, а в текста се говори за въглероден диоксид (който не е замърсител, а важна храна за растенията). Благодарение на повишените нива на въглероден диоксид има повече растителност на планетата и по-големи добиви.

Защо се вкарва в заблуда читателя, като упорито не му се обяснява, че всъщност става въпрос, НЕ за цялата земна атмосфера (слава богу), а само за определени пренаселени и силно индустриални райони на света?!... Отново садистично се насажда истерия и стрес сред плебса...

"...определени пренаселени и силно индустриални райони на света" на каквито живеят повечето хора ;)

Концентрацията от 400 ppm е мерена на станцията за наблюдаване на парникови газове, която се намира в Мауна Лоа в Хавай. Там е удобно място далеч от всякъква индустрия. Простичко казано там може да се измери усреднена концентрация. Толкова е далеч, че всичко се е умешало добре в атмосферата. Факта е, че прогнозите се сбъдват... Няма нужда от паника. Поне можем да прогнозираме.

Азия, краварникът и канада са най големите замърсители на околната среда!

Сибирските индустриални центрове са едни от най-замърсените места на Земята.

Може да са сред най-замърсените места, но НЕ СА сред най-големите замърсители в света! Е, ако правиш разлика между двете неща! ;-)