Коментари - Китайски военни самолети за втори ден навлизат в зоната за отбрана на Тайван | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е "зоната за отбрана" ?

Китай ще си вземе Тайван защото сега е момента. САЩ са се заели с войната в Украйна и нямат ресурс за тай. На изборите в САЩ ще спечелят републиканците и ще отрежат всички помощи и санкции.

Ще спечелят, ако демократите не ги изманипулират отново, както направиха на предните

Някои забравят , че тук освен Тайван са техно и морски колоси като Япония и Корея, плюс Филипините / 110 милиона души/ , Индонезия /280 милиона/ , които всяка година провеждат общи военни учения със САЩ, наблизо е и Виетнам, който има сметки за уреждане с Китай. Китайците не да малоумни да изгубят всичките си капитали в САЩ и всичките си пазари на Запад и да се изправят срещу всички тези сили военно и да изгубят всичко, а са постигнали не малко.

Повечето редки суровини, необходими за изработката на чипове и електроника се добиват в Китай. Китай няма да изгуби пазара си, защото те са работилницата на света. Света има нужда от производството им и ще го купува, независимо какво се случва. Освен това, повечето от споменатите от теб държави нямат сериозна армия. Едва ли си се замислил над факта, че всички съюзници на САЩ съкращават военните си сили и потенциал до част от това, което са имали. Изключенията са много малко. Като Израел например. Това прави всички тези държави зависими от САЩ за отбраната си. Което позволява вмешателство във външните и вътрешните политики на тези държави, марионетни правителства и на практика, те вече не са суверенни. С което исках да кажа, че военните сили на тези държави не си струва да се отбелязват като накакъв фактор. Друг е и въпроса, дали ще са готови да ги хвърлят в мелачката и да ги загубат само за ден-два и то за угода на господарите си. След което остават абсолютно беззащитни. А знаят много добре, че в действителност на американците не им пука за тях.

нищо подобно Марко, армиите на северна и южна корея са най-големите, задминават дори тези на турция и китай с 2млн редовни служещи + 5млн. запас, а тези на Виетнам, индонезия и филипините изобщо не са толкова лошо подготвени, колкото се мисли, при бедствия и тероризъм го показват, наскоро беше и конфликта между индия и китай когато се биха на границата хиляди каратисти и от двете страни (демилитаризирано), и победиха - индийците. Материалите и рудата не са монопол на китай, всичко това го има и в южноамериканските държави, бивши съветски държави и в африка.

Къде ги гледаш тези неща. Армията на Ю. Корея например е около 555 000 души на активна служба. Къде видя, че са с два милиона души повече от турската? А Ю. Корея няма да се занимава Китай и Тайван, защото в момента, в който си помисли да дислоцира войски и флот някъде там, Северна Корея ще нападне със сигурност и ще си имат сериозни проблеми в това направление. Няма да рискуват.

Виетнам ще са първи съюзник на САЩ, така го виждам... па Японците са готови веднага на война и то с Китай.. брей..

ти мислиш ли, че корейците, японците и другите ще зарежат всичко и ще си разбият държавите да ходят да се бият за Тайван? хаха няма как да стане

Защо Китай да рискува всичко постигнато с това да води война за един остров, която ще му спре достъпа до основните му пазари и източници на приходи , обрече на изолация и върне 100 години назад. Когато може само като гледа сеир да получи на тепсия всички източни ресурси и територии на воюващите затъващи орки, да ги погълне покровителствено и да ги смели и превърне в провинция. Съвременни войни почват обикновенно малоумници тирани, които нищо не губят , понеже нищо не са постигнали , като Путин , за да си разчистят вътрешните сметки и промени и да увековечат властта.

Защото с Тайван се затваря Китай откъм Море и океан...Затова....

Сирия сирийци срещу своите, Украйна руснаци срещу своите, Македония българи срещу своите, Тайван китайци срещу своите....

Много ясно си представям как едни чичковци в САЩ вече потриват доволно ръце и чуват блаженния звън на касови апарати в главите си. Светът се променя! И това е факт! Глобализираният свят само отпреди 2-3 години е минало. Но не съм сигурен, че веган-антиглобалистите са си представяли какво ще дойде на негово място. Проблемът на глобалният свят е, че САЩ вече не можеха да са едноличен господар в него. За тях едноличния и тотален контрол е доктрина, от която не могат да се правят компромиси. Това и демокрацията, разбира се. И този глобализиран свят, в който Китай мощно се надигаше, Европейската индустрия се беше прегърнала с руските ресурси, а в Африка думата само мисълта за американска намеса караше смъртни врагове да се обединяват (дори и за малко). Е, този свят хич не харесваше на САЩ. И решиха да го срутят. Първо, вкараха Украйна във война с Русия. Резултата беше, че Европа скъса връзките си с Русия и нейните ресурси, а и вече никой в Европа не задава остро недемократични въпроси като "За какво са ни тия бази?" и "Защо да даваме пари за въоръжаване?". Сега е време да обърнем поглед на изток. Или по американски - на Запад. Факт е, че Индийския океан и цяла Азия вече са "No Fly Zone" за стожерите на демокрацията. С развития Китай, догонващата Индия, недружелюбната Африка и серията провали в мюсулманска Азия, америкаците вече изобщо не са добре дошли в района. И какво по-добро от това да запалят една локална войничка и там. Така светът ще се раздели окончателно на Западна ЕВропа и Северна Америка с един придатък от някои части от Южна Америка. И всичко е готово - малко, но мое. Явно за САЩ вместо един глобален свят, в които те ще трябва да споделят абсолютната си власт с други е далеч по-добре да имат една малка част от света, в която те да са абсолютните хегемони. Или иначе казано - по-добре малко, ама само мое, отколкото нещо голямо, но общо. И ако трябва да се запалят няколко войни, за да се постигне това. Ако трябва да се разрушат няколко държави. Ако трябва да загинат няколко стотици хиляди хора. Може би милионче-два. Това няма значение. Тъкмо ще има на кого едни други чичковци да продават оръжие. Идеално за всички. Или поне за всички, които имат значение. И остава един философски въпрос - дали светът се е превърнал в едно ужасно място или винаги си е бил такъв, просто сега вече благодарение достъпната за всеки информация вече знаем това.

lu4ka

Такааа... Сега Натото и краварите ще трябва да открият втори фронт, защото освен за "освобождението" на Усрайна, ще трябва да се " бият" и за "освобождението" на Китайско Тайпе. Сега започва истинският цирк! Enjoy!

Лукавите американци успяха и там да разбутат нещата!

трилионни дългове на Америка трябва да се изчистят по някакъв начин, единственото, което ги спасява е войната!

Нищо не ги спасява ! Неграта вече ги яздат , латиносите и индианците и те ще се надигнат ! ! Ако Путин не ги разпути сами ще се разпарчетосат !

lu4ka

Когато специално за теб ти печатат пари, ти е през... ушите за дълговете.

Никой от онези престъпници не го интересува, колко им е дълга, стига петродолара да запази силата си. Това е единственото, което ги крепи. В момента, в който светът започне да купува петрол срещу други валути, а не срещу долари, са се срутили моментално.

и що реши, че войната ги спасява? щото така пише в "Правда"? Вие кога ще вденете, че средно интелигентен човек няма как да се върже на глупостите, които бълвате?

Тайван е китайски остров, а не американски. Сега е моментът Китай да покаже на ФАЩ, че това е така! Както Тайван е китайски, така и Малорусия (Украйна) е руска. Американците да изчезват и от двата континента!

САЩ и ООН са го признали още през 1949 година!

Я пак! Що не провериш първо, колко страни признават Тайван за суверенна държава? Самите тайвнаци не са поискали признаването им за суверенна държава, щото се смятат и до ден днешен за "истинския" Китай и официалното име да държавата е Република Китай. Брой! https://worldpopulationreview.com/country-rankings/countries-that-recognize-taiwan Аз ги изброих 13. Къде са САЩ или ООН в този списък?

"Китай, който претендира, че Тайван е негова територия"....Китай нищо не претендира, просто напомня факти, които някои умишлено са позабравили.....

Няма как в Тайван да не са наясно, че американски военни са обсъждали помежду си, дали да не взривят заводите за чипове, ако Китай нападне острова. И се пита в задачата, тези не са ли приятели на Тайван? Как приятелите решаватат ей така да ти гърмят заводите... Последно, Тайван от Китай ли първо трябва да се пази или от САЩ.

Ще слагаме тайванските знамена по профилните снимки скоро :))))))) Добре, че стожерът на демокрацията ще ги спаси :)))))

И представа си нямаш, какви лоши събития ще сполетят Китай, ако направи грешката да нахлуе в Тайван :–)

Ох малии.....натуту ли......:)))

Събитията са ,че ще изпратят 1млн. китайци на помощ на Путин да приключи с укронацицтите и помагачите им САЩ и НАТО за седмица-две !

Абе как свърши 20 годишната война в Афганистан на най-голямата суперсила в историята? Питам за един приятел! Кога китайците са били сред най-великите цивилизации тея кравари още прабабите им не са били замислени.Само да не забравяме ,че и в американските военни училища още учат "Изкуството на Войната"

И какви точно лоши събития очакват Китай? На теб не ти ли е ясно, че да водиш война на другия край на света с толкова въоръжена държава, че да ти съперничи, е логистичен кошмар? Тайван е на няма и триста километра от Китай и китайците са си у дома. Могат да си снабдяват и обслужват войските без никакви проблеми. А САЩ? Още в по средата на пътя им през Тихия океан ще са потопени. И са дотам.

Така,както е тръгнало,Русия влиза в Украйна,Китай в Тайван,а Турция на Балканите... Сегашния световен ред подкрепян от Запада се разпада и идва нов световен ред,но в различни граници.. Добре,че Турция я тресе от всякъде,та засега разширяването и ще се забави,а ние е време да си укрепим границата така,че и пиле да не може да прехвръкне. В момента сме една разградена кочина,политиците ни не струват и две пари,те се чудят,как да докопат властта за да крадат от европейските пари,биквално избираме 240 крадливи диваци,които после да ни съсипват животите. Прокуратура и съд няма,те се занимават единствено с най дребните мушички в държавата,затова и нямат ни едно спечелено знаково дело... не си ли оправим държавата нищо добро не ни чака!

Освен да почват да ги свалят, както е по международно право. После нека пак да навлизат. 1 ракета = 100 000 долара, 1 самолет = 100 милиона долара; скоро ще се откажат

Една ракета струва повече от 100 000 долара. Какво международно право? Тайван е призаната от петнайсетина държави, повечето от които дори не си ги чувал. Света не е признал Тайван за суверенна държаван. В това число и САЩ. Това международно право тук не важи. А и то е само на приказки. Най-големите бандити в света, американците, си го нарушават за добро утро и никой не им говори за международни права.

Той, може би човечецът говори за другото международно право, атлантическото. Което дава право за посяване на димукрация където феодалът реши. Тъй ще да е.

Китайските комуняги искат война. Малко им е от Япония през 2СВ.

Два американски самолетоносача , са къде има -няма 250 мили южно от Тайван. Чайнизите да не сгазят лука тоя път ми се чини....

...па чий го дирят там двата американки самолетоносача ?!?? Да не са се загубили или търсят проблеми ?!??

1,443,981,565. човека ако отидат с плуване и с лопати ще ги избият.

Каква война, какви самолетоносачи, какви американци, ако китайците спрат износа за 2 седмици и щатите и Европа затварят....

Шило

Ще посмеят ли да се намерят? Щото после, два американски самолетоносача с цялата си групировка става на риф

атомни подводници под тях,чакащи.

Танкове за тикван.... Ще им ги хвърляме от космоса..... Всеки тикванец да бъде готов да умре за демокрация.... Население на НАТО да се подготвят за руски ракети не знам ама чипове за наши телефони телевизори и перални нема има пазете си телефона в близките 50г. А и заедно че се справиме.... :D

А НАСЕЛЕНИЕ НА САВЕЦКА РАССИА ДА СЕ ПОДГОТВИ ЗА СЛЪНЧЕВИ БАНИ МУ ХА ХА ХА

ТЕЖКО И ГОРКО НА МАОИСТИТЕ ! АРМИЯТА НА ТАЙВАН - БИВШАТА ВЕЛИКА АРМИЯ НА ГОМИНДАНА, РАЗПОЛАГА С НАД 350 АМЕРИКАНСКИ И ФРЕНСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ, НАД 100 МОДЕРНИ РАЗРУШИТЕЛИ, ФРЕГАТИ И ПОДВОДНИЦИ 1500 ТАНКА И ДВЕСТА УДАРНИ ХЕЛИКОПТЕРА! ЧЕРВЕНИТЕ МАОИСТИ ЩЕ ЯДАТ БОЙ НА ПОЧИВКИ, ДОКАТО ВИЯТ ОТ БОЛКА И УНИЖЕНИЕ И ПРОКЛИНАТ ГОРЧИВАТА СИ СЪДБА ДОКАТО СЪБИРАТ ПАРЧЕТИИТЕ НА РАЗНИ НЕДОСДЕЛАНИ ЛЕТАЛА И ПАРЦАЛОПЛАНИ МЕЙД ИН ЧАЙНА !

велика Япония също ще се намеси. Вече осемдесет японски разрушителя са дислоцирани около Тайванския проток и дебнат за китайски нарушители.

До редактора тъунгер. Какво означава "Зона за отбрана"? Въздушо ространство ли е? прицелна далекобойност ли е? Какво е? От Козяк ли ви пращат за редактори бе неграмотници прости? И не трий!!!!!!!!!!!

Няма в международното право термин ,,зона за отговорност,, .Това е САЩински термин за да създава напрежение и разширява контрола си навсякъде по света .

Китай не претендира, че Тайван е негова територия, а това е факт. Има около 10 държави в света, които признават Тайван за независим, но те са прекалено малки. Няма нито една голяма източна или западна страна ,която да приема Тайван за независим.

ако сащ признават, ще тайван е част от Китай, защо техни самолети да не летят над тайпе? защото сащ са бандити и лицемери, само Рим е бил по зле

Самолетите на КНР си летят над своята територия о-в Тайван т.е. китайска.Та нищо не са нарушили от КНР.

на ФАЩ ще им се отвори втори фронт в Тайван, и изпращането на пенсията Пелоси няма да е достатъчно...

Кви са тия Джей бе дирници? Нещо като Би, като Еф ??????

До 4576 . Нещо се обърка,Турция взема България и Македония.

Това неясно формирование "една държава с две системи " явно е нефелно и рано или късно ще изчезне. Лошото е, че САЩ пренася там украинския модел - въоръжава и насъсква тайванците.

До КГБ: Ние Русия ли сме?

След провала на Прокси франчайза в Европа, Холишит планира сикуъл за Азиатския пазар с цел вдигане на рейтинга на закъсалата компания! Кауза пердута, ще ме извините за лошия френски!

За 2-3 и китайците ще са опраскали Тайван, както путлеро-фашистите превзеха Киев и стигнаха до Берлин.

В никакви зони не навлизат, те са си в Китай.

Мина една година. Китай видя какво най-много може да направи срещу теб 'колективният запад', когато нападнеш някой - санкции! Само че, Китай няма как да бъде санкциониран. . Затова скоро ще си поиска своето.

Не ,,колективния запад” ,а подкрепата за Украина от ,,колекнивният запад”

Много е жалко че хората затъпяха сериозно и науки като история са им чужди. Иначе щяха да знаят че едностранните санкции са началото на всяка една световна война досега.

а ве ей , фантаzьорчетата ..а ве кой ви каZа че аz бай Ви Пентагонаки ..ше воюва директно при един евентуален конфликт м/у Пекин и Тайван ..?!..а ве я се спомнете бре ..ма Тайван е на над 180 км от сушата на Китай ..ма вижте историята ..нито Наполеон ..нито Хитлер ..които владеха цяла Европа не можаха да преджапат 30-тина км от материка Европа до Великобритания ...та Поднебесните ОриZоядчета / които апропо преZ 1979 г нахлуха с 600 000 армия в граничещия с тях Виетнам ...но бяха иZхвърлени от там най поZорно Zа нема и два месеца / ше преплуват 180 км и ше дебаркират в Тайван ..който сме гу наджуджали със супер модерни оръжеийн високотехнологични оръжейни системи като почнеш от самолети , минеш преZ ПВО и ПРО ..танкове ..оръдия ..РСЗО-ота и де що се сетиш ..кораби ..мораби ..коптери моптери и прочие ..всички брегове са с рълбоко ешалонирани отбранителни бетонни и други съоръжения ..които само чекат некой да припари Zа да го опраскат по пуна програма ..китайчетата не са тъпи и виждат как уж великая непобедимая най силната уж руска армия Zaтъна и се препъна в една Украйна граничеща по суша с РФ ..ние не бяхме въоръжили украинците ..както сме въоръжили тайванците и въпреки всичко украинците попилиляха мужиците ! само ние имаме потенциала да дебаркираме ..както и го направихме преz ВСВ в Сицилия..Италия ..Франция и в Япония ...само ние дебарирахме в Корея и водехме война едновременно с ким Ир Сен ..СССР и Китай..ние нямаме и намерение да се бием с китайците Zа Тайван ..тайванците с наша логистична помощ ще се справят отлично и това го zнаят в Пекин ! Не се е родил тоzи ..който може да потопи наш самолетоносач ..та камо ли два ..това е ненаучна фантасмагория !

ти остави Материк Патерик, как си представяш най многолюдната държава произвеждаща всичко да не може да вземе остров????? всъщност, няма непревземаем остров, особено ако граничи с китай и говори китайски.... Китай има най големия флот в света ... пълна блокада за 6 месеца по въздух и вода и приключват

ква блокада ве ..от там преz протока м/у Тайван и Поднебесните ориZояди минава над 52% от Световната корабна търговия ..а корабната търговия е 95 % от Световната търговия иZoбщо ..ти как мислиш..че ИндонеZия ..Виетнам ..Филипините ..Япония..Южна Корея..Сингапур ..да не ги иZреждам всичките ..включително и РФ ( от там минават и много техни транспортни кораби ) + Класическия Zапад : Великобритания..Германия..Франция..Италия ..Канада..Холандия и т.н.т. + САЩ ще стоят бадева и ше чекат ориZоядите да си правят блокада ..освен това Поднебесните ОриZoяди Zависят най много от Световната търговия ..понеже те се иZдържат от това ..ами ако некой друг на друго место им направи военно/търговска блокада ..ко праим ...?!..

Подмокряте ли се, копейкаджии? Така се подмокряхте и преди 1 година…

Китай си взима Тайван, Русия си взима Украйна, България си взима Македония и светът ще мирне.

Усещам че чайниците вьобще няма да ги бавят Тайванчетата!

и тайванчетата си го знаят, но подскачат като петлета около дънера....

Доста подходящ момент (а може би и синхронизиран с РФ) - точно когато всичко живо зяпа УкраинЕ - да вземем да пробваме с Тайван ;-).

гз.

Почвайте ги тез кравари педали и да се свършва

краварите си траят като мити педеваси и остро осъждат!

Тре си погледне на сайтовете на министерствата публикуваният документ за ЕДНА ДЪРЖАВА ДВЕ СИСТЕМИ.

Острова си е китайска територия, незаконно окупиран от капиталистите.