Китай сложи край на военните маневри край Тайван

Пекин оттегли обещанието си да не изпраща войници или администрация, ако поеме контрол над острова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ навряха, унизиха и изхвърлиха Китай от световната сцена! Ха ха ха ха Да ходят в дюкяна, да правят гайтани, и да не се месят в голямата политика! Ха ха ха ха Само пара в свирката

за китайците най-важен е бизнеса, а не комунистическите глупости.

В Китай няма комунизъм, а капитализъм, изграждан под надзора на Комунистическата им партия.

Хех, Тайван изстреля няколко американски ракети и китайците свиха перките и бегом вкъщи.

А само преди няколко дни, когато Пелоси посети Тайван, какво писахте? И на кого се ежихте! Беше преди 4-5 дни само! Не месец, не година!

Ами като видяха какво се случва в Японско море, нещо им просветна, че провокацията към Тайван няма да мине.

А само преди няколко дни, когато Пелоси посети Тайван, какво писахте? И на кого се ежихте! Беше преди 4-5 дни само! Не месец, не година!

Ей го и този историк. Да ти кажа някъде в историята хората са живели в пещери и не е имало държави. Знаеш ли кое е общото между тогава и сега? Хората!

НИКОГА В ИСТОРИЯТА отпреди век няма такава държава Тайван. ИМА КИТАЙ, част от който е и ТАЙВАН! ФАКТИЧЕСКИ американците вървят по пътя на японските агресори от 1937-1945 година, които ОКУПИРАТ определени райони на Китай и ги поставят под свое управление. ЧЕ ПО КАКВО ТОГАВА СЕ РАЗЛИЧАВА АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИТИКА КЪМ КИТАЙ ОТ ЯПОНСКАТА ОТ 1937-1945 ГОДИНА? Методите едни и същи, откъсване на части от територията на една държава и СЪЗДАВАНЕ НА ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА с одобрено от империята (Япония или САЩ) марионетно правителстово на тази отцепена територия.

Китай се оттегли.

Аз не плямпам, а ти си ядеш лайната, дрисльо насран!

Никога в историята от преди век Китай не е бил управляван от комунистическа партия. Затова седалището на легитимната китайска власт е в Тайпе. Може би и американците са бомбардирали безгледно китайци с биологично и химическо оръжие. Нали? Имаш ли представа в какви хипотези се вкарваш с това "отпреди век"? Няма ли да дойдеш в 21-и най-сетне?

Ами като е тъй, тогава НЕ РЕВЕТЕ за Северна Македония. Защото това пак е държава създадена в 1991 година като паралелна държава на България. И същите хора (в Америка), които не дават на Китай да се обедини (въпреки ,че са подписали международен договор за "един Китай" още през седемдесетте години на 20 век!) същите хора пречат на Македония да се обедини с България, като настройват с интриги македонците против нас. Тъй както правят и с МАРИОНЕТНИЯ РЕЖИМ В ТАЙВАН! А ПРЕДИ 1989 ГОДИНА По радио "свободна Европа" американците говореха, че Македония е част от българия, отнета ни от Сърбия.

"Никога в историята от преди век Китай не е бил управляван от комунистическа партия" ... която строи КАПИТАЛИЗЪМ в Китай!!! Това каква партия управлява в една държава НЕ Е ОСНОВАНИЕ (И НЕ СЕ ОСНОВАВА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО И УСТАВА НА ООН) тази държава да бъде разпокъсана. ЗА ЗАПАДА ИЗМИСЛЕНИ ПРИЧИНИ ЗА ТОВА РАЗПОКЪСВАНЕ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ. В Китай било компартия. Брех каква "компартия" която изгражда капитализъм в тази страна! В СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ обаче няма КОМПАРТИЯ, но пък били протестанти. Та по тази "причина" Великобритания (която напусна и ЕС!) даде свобода на Ирландия-Ейре още в 20-те години на 20 век, но разпокъса тази държава и ОТКАЗВА ДА ВЪРНЕ НА РЕПУБЛИКА ИРЛАНДИЯ НЕЙНАТА СЕВЕРНА ПРОВИНЦИЯ-СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ. А В НЕЯ ЖИВЕЯТ ИРЛАНДЦИ! Които отгоре на всичко не са комунисти. ИСКАШ ЛИ ДА ЗАГРАБИШ НЯКАКВА ЗЕМЯ ОТ НЯКОЯ ДЪРЖАВА УДОБНИ ПРИЧИНИ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ. ГИБРАЛТАР ЗАРАДИ КОЙТО ГЕНЕРАЛ ФРАНКО БЕШЕ НА РЪБА НА ВОЙНАТА С АНГЛИЯ, СИГУРНО И ТОЙ НЕ СЕ ВРЪЩА НА ИСПАНИЯ, ЩОТО И В ИСПАНИЯ ИМА "КОМУНИСТИ"???

"Тайван живее под заплахата от китайска инвазия от 1949 г. насам, когато победеното правителство на Република Китай бяга към острова, след като комунистическата партия на Мао Цзедун печели гражданската война." Вие комунистите вечно на черното бяло и вечно целият свят ваш! Законното правителство бяга от превратаджиите, партизани, метежници, терористи, комунисти. Ти пак почна девиантната си комунистическа раздумка. Преди 100 години не е имало комунистически китай товарищ. Кви петолъчки дрънчат в манерките ви, къде сте учили, какви безсрамници сте...?

Това каква партия управлява в една държава НЕ Е ОСНОВАНИЕ (И НЕ СЕ ОСНОВАВА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО И УСТАВА НА ООН) тази държава да бъде разпокъсана. ЗА ЗАПАДА ИЗМИСЛЕНИ ПРИЧИНИ ЗА ТОВА РАЗПОКЪСВАНЕ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ. В Китай било компартия. Брех каква "компартия" която изгражда капитализъм в тази страна! В СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ обаче няма КОМПАРТИЯ, но пък били протестанти. Та по тази "причина" Великобритания (която напусна и ЕС!) даде свобода на Ирландия-Ейре още в 20-те години на 20 век, но разпокъса тази държава и ОТКАЗВА ДА ВЪРНЕ НА РЕПУБЛИКА ИРЛАНДИЯ НЕЙНАТА СЕВЕРНА ПРОВИНЦИЯ-СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ. А В НЕЯ ЖИВЕЯТ ИРЛАНДЦИ! Които отгоре на всичко не са комунисти. ИСКАШ ЛИ ДА ЗАГРАБИШ НЯКАКВА ЗЕМЯ ОТ НЯКОЯ ДЪРЖАВА УДОБНИ ПРИЧИНИ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ. ГИБРАЛТАР ЗАРАДИ КОЙТО ГЕНЕРАЛ ФРАНКО БЕШЕ НА РЪБА НА ВОЙНАТА С АНГЛИЯ, СИГУРНО И ТОЙ НЕ СЕ ВРЪЩА НА ИСПАНИЯ, ЩОТО И В ИСПАНИЯ ИМА "КОМУНИСТИ"???

А така жълтури , ще слушате Щатите , иначе ще ядете джумук

Гълтай джендърче, скоро ще си в историята

На това му се вика много шум за нищо. Китайците се направиха на интересни. Това е. Сега обратно на село.

А само преди няколко дни, когато Пелоси посети Тайван, какво писахте? И на кого се ежехте! Беше преди 4-5 дни само! Не месец, не година! ЗАБРАВИ ЛИ?

КПП никога не е имала контрол над Тайван, никога! За какво претендира?

ше сложи края я , поднебесните ориZояди не са такиви балъци като москалите , да нападнат тайпе , както москва нападна киев и Zатъва там вейке 6 месеци !

просто се ебавам с киропростите и техните американски подлоги на жлътите павета. дето все олигарси им плащат, но те са притив олигарсите, които ще пометем от палубите на юдейската им мафия за пренасяне на наркотици!!!! забелезал съм, че минусите изведнъж спадат, като ковид болните... и защо така бе туркие джанъм, гей-дебиле? искаш ли да ме питаш зазщо Природата е преди Бога? а зелен педофил, грозен тъпако. ? да преброим лузърите от дб! които лижат насрания гъз на гном ага! трима засега!

Ами акъл? Пак без вас? Даже и Бог е оттеглил подкрепата днес.

Толкова си могат азиатските шебеци. Те могат само дълго да чакат докато противниците им сами умрат. Едва тогава могат да победят.

"Уплашиха" баба Пелоси и си седнаха на дупето. Само троловете недоумяват.

А само преди няколко дни, когато Пелоси посети Тайван, какво писахте? И на кого се ежехте! Беше преди 4-5 дни само! Не месец, не година! ЗАБРАВИ ЛИ?

За разлика от Русия , която може да се затвори за години, Китай е отворена икономика и повече от няколко месеца ще е трудно.

ㅤ

И след 4 дни ще има СВО и там.

Китайците не са тъпа руска измет, не забравяй.

Поскачаха подскачаха и се кротнаха!

Те като решат да присъединят Тайван, ти няма почти нищо да чуеш и никой няма да направи нищо по въпроса да ги спре, включително и САЩ. По същия начин стана с Хонконг...

че фашиста с дръпнатите очички, който дължи цялото си "развитие" на чичо Сам, нито ще направи нещо на Пелоси, нито ще посмее нещо да направи на Тайван - от където идва всичко което имате е компютъра ! Фашиста Си се научи само да копира... както винаги правят и блядовете!