Китай ще се бори докрай, за да предотврати независимостта на Тайван

Ще се борим независимо от цената и ще се борим докрай, заяви китайският военен министър Вей Фънхъ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя и Русия се бори да предотврати независимостта на Украйна

И аз се сборих с детето че има поправителен по математика и доста време ще му свирят ушите

Американците знаят че всички знаят че те знаят че никога няма да започнат ядрена война освен ако САЩ не е директно заплашен от унищожение. Нито ще рискуват ядрен конфликт с Русия заради Украйна нито с Китай заради Тайван. Видяхме до къде се простират техните ангажименти.

Падащият по стълбите, страдащ от старческа слабоумност и деманация, скоро ще затрие САЩ и с това западната "демокрация". Дано бог му даде по дълъг живот, за да довърши започнатото.

Не се бори а вече го направи. Още обаче не са ни информирали до колко и какво ще остави като "независима" украйна

Кучето трябва да си знае мястото, същото важи за Рассия и Китай, Тайван е топ държава по производство, но комунистите Китай и Русия за момент си помислиха за равни на САЩ, Европа, Япония - дойде време да заиграе СОПАТА, дееееева нефелни прости червени дебили.

Износ на демокрация и накрая - Украйна, Тайван...

Са точно в сбирщайна наррчен 'нация' на който ти се кланяш така сляпо

Украйна, ще изчезне от картата това, ще остави

Хайде яж там за 5 рубли и мълчи сабака

Комунизма се развихря!

Който е ходил в Тайван ще разбере,че коментара горе е много точен.Тайван по стандарт е далеч пред много държави,оттам идват апетитите.

Хабер си нямаш колко си заблуден.

Колхозна чайна ще се бори до последната жълта хлебарка в кенефа им!

Няма какво да им обясняваш на биомасата. Платон е казал, има три типа хора, духовни, интелектуални и физически. Последните са биомаса, на тях няма нужда да им се дава истината. Нека вярват сляпо в САЩ и да си харчат паричките във фитнеса.

Ако някой ди мисли, че може да подцени Китай, много се е объркал. САЩ си ги отгледаха от малко драконче и със своята алчност ги превърнаха в Т-Rex. Сега са икономика 5 пъти по-голяма от Индия, армията им не е модена като на САЩ, но е огромна като бройка. Чисто от гледна точка на армии, решат ли да влязат в Тайван, нямат спиране.

А ти в Шанхай скоро бил ли си? Или в някой голям китайски град? Посещавал съм Тайпе и Каошунг в Тайван, посещавал съм и много китайски градове последните 3 години и ... не знам какво да ти кажа. Два часа - толкова има Тайван в случай че реши да направи някоя велика простотия подкокоросвана от САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, ЕС/НАТО. Цялото тайванско технологично чудо ще се оттече в канала. По-добре за Тайван е да си кротува и един ден да си ходят безпроблемно на гости между острова и континента, отколкото да се води по акъла на американци, британци и евро-атлантици. И без друго Тайван прави луди кинти от Китай чрез инвестициите си.

Айде капан РУСИЯ 2 приложен от ФАЩ

Сащ се управлява от германия а не обрстното.Тръмп се опитс да спре процеса но германия за която Тръмп не беше удобен го махнаха с помоща на финансираната от Щази БЛМ движение и ДП директно финансирани от райхканцлерството

САЩ срещу Русия и Китай. :))) САЩ-исаните удариха на камък...

Америка е лесна там държиш конгресмените и партиите с пари и те изпълняват.Под прикритието на имиджа за велика сила всъщност Сащ са една от най лесно управляемите държави.Те пари нямат те са фалирали.Не са никаква опасност за никого освен за страхливи пудели като френските педали например.

САЩ, ЕС, Австралия,Канада, Япония,Ю. Корея, Великобритания.... още?

Сащ нямат и армия много джелезу малко войници затова държат и Лятинска Америка бедна за да мойе лайтиноамериканците да прескачат в Сащ и да се записват в Армията.Сащ не представляват никаква опасност те са един въшлив немски протекторат

Ами великият СССР да направи латинска Америка богата. Както направи Куба, водеща икономика в целия свят.

старче се опитва да подпали света

Пол-Мари Куто: САЩ искат да подчинят цяла Европа   "Докато Европа стана за смях в петролния бизнес, както в много други, докато “Одата на радостта” е доста ненавременна, животът на много европейци става все по-труден и се опасявам, че ще бъде още по-лошо в следващите години и месеци. Европа премина от център на света преди един век към - тя дори вече не е субект на историята - в обект на историята. Обект в ръцете на кого? В ръцете на САЩ. А знаете, че когато сте подчинени, никога не сте проспериращи. Рано или късно, подчинението струва скъпо... Европейските политици бяха съблазнени. Неслучайно ви говорих за Тристраннката и Бжежински, в САЩ свалят политиците и интелектуалците. Казвате, че и Съветският съюз го е правил, но без средствата и  съблазняването на Съединените щати. Eвропейското въображение не стана съветско, а американско въображение. Въображението ни беше завладяно. Филмите, музиката, много важни за завладяване на въображението… Политиците бяха колонизирани най-напред доброволно, а след това, защото много добре знаеха, че ако окажат съпротива, ще бъдат изхвърлени. Не забравяйте, че ЦРУ се опита три пъти да убие генерал Дьо Гол". Пол-Мари Куто, френски политик и есеист, бивш евродепутат суверенист (1999-2009 г.), директор на списание Le Nouveau conservateur (Новият консерватор), в разговор с журналиста Андре Беркоф по френското радио "Сюд".

Комунисти, щом може да има ДНР и ЛНР, то може и независим Тайван. Хайде да не сме лицемери, а? Завършени смешници.

Такова изказване в устата на политик от Китай, си е истинска ЗАПЛАХА в посока на САЩ. Китай много рядко използва подобен език. САЩ се Готвят да Запалят нова Война след тази в Украйна... сега в Тайван. Подобен сценарий, подобно изпълнение... .. САЩ ще воюват със животните на Тайван ите срещу Китай. Китай обаче не е Русия и ще действа БЕЗМИЛОСТНО и край о... Няма цивилни, няма прошка... САЩ и Запада са Отчаяни от загубата на лидерство в света и действат ва банк..

Разликата между Китай (КНР, PRC) и Тайван (преди ROC - Republic of China) е огромна. Тайванците нямат общо с китайците политически. Тайван има изключително мощна армия, флот и авиация, която може да е 5 пъти по-малка от китайската, но както се убеждаваме от войната в Украйна, количеството не значи качество; много не значи повече. Освен това, армията на Китай има проблем: Тайванският (Формоса) пролив, който е 180 км широк. В последна сметка Китай може и да завладее Тайван, но загубите му ще бъдат колосални.

Иска им се на китайците да завземат една толкова съвременна страна. Та Тайван е толкова китайски ,колкото и испански ,португалски и холандски ,с малкатаразлика ,че цивилизацията прави разлика между далечно минало ,официални документи и суверенно настояще

От комунисти само простотия и тирания.

Тайван е с население от над 23 милиона човека и изобщо не е малка държава. Като се има предвид, че е островна страна и ще е необходимо китайската армия да прави морски десант, за да прехвърли там сухопътни войски, задачата наистина е тежка. Ще припомня, че по време на Втората св. война американската армия успя да окупира само един японски остров, Окинава, с изключително много жертви. Островът е бил защитаван от цялото местно население. Американците не са можели да платят такава цена в човешки животи за окупацията на всеки остров и затова са хвърлили атомните бомби! Азиатците знаем са с особена психика, те не се предават, за тях това действие е непонятно. Китайците трябва да са готови да дадат жертви в съотношение десет към едно, за да започнат такова безумие!

Мисленето не ти е силната страна.

САЩ ще ги убеждават, че това е безумие! Но както знаем, някои деца бъркат в контакта, макар и да са убеждавани да не бъркат!

"Настоятелно молим американската страна да спре да очерня и да сдържа Китай". Сценарият с Украйна се повтаря! Преди да нахлуе в Украйна, Путин настоятелно обясняваше, че всичко което иска е да получи от Запада гаранции за сигурността на Русия. Е, не ги получи и се наложи да си ги вземе! Сега май предстои същото. Единственото, което няма да се повтори е серията от дипломатически разговори, които Русия водеше с цел да избегне конфликта. Мисля, че Китайците няма да преговарят с когото и да било! Не съм комунист, не съм и русофил. Но със сигурност ненавиждам американската външна политика!

Пламне ли и Азия във война, животът ще е лек само в Африка!

Да живее Китайската Народна Република! Да живее ККП! Да живее др. Мао Дзе Дун!!! Да живее др. Сталин Й. В. Газ пикайте америкоси......

Китайците да гледат как Путин вкара Русия в капан, та руската армия трябва да воюва срещу целия свят, а страната е изключена от всички международни организации. Едва ли китайците ще очакват, че американците няма да помагат на Тайван и Китай няма да изпадне в същата изолация! Китайците имат предимството, че знаят какво ги очаква!

още - Израел , Япония , Индия (противник на Китай) , цяла плеяда държави , икономически обвързани със Запада вкл. богатите арабски държави , ЮАР , северноафриканските държави и почти Латинска Америка

Така е, да му мислят американците! Пак ги чака да пращат оръжия, ама сега не за Украйна, а за Тайван! Оръжейните заводи ще минат на трисменен режим!

Си прав. Но сегашните технологии са много по добри. Китай е на по малко от 200 килиметра. Щатите на няколко хиляди. Китай може да защити десантните кораби, щатите не. Китай има логистично предимство. Как ще се снабдяват с каквото и да било островитяните. Не бих казал, че ще е 10:1.Но това е лично мое мнение. Да не се стига до там.

Проблемът на китайците е, че техният диктатор надмина всички преди него в култа към личността. Всички, които можеха да мислят са разчистени и в момента няма кой да взема адекватни решения. Най-прякото доказателство е Ковид политиката им, която продължава по един и същ начин в очакване на различен резултат (което е дефиниция за особено психическо състояние). Китай са най-бързо застаряващата нация в света, като при последното им преброяване от миналата година се оказа, че са сбъркали и с едни 100 млн, което прави нещата още по-зле. Като добавим, че са еспортно ориентирана икономика на продукти със сравнително ниска добавена стойност (качествените чипове са от Тайван, Япония и Щатите) и нямат нефт, и газ едно ембарго ще ги върне в пещерната ера. Като добавим и факта, че са една от най-задлъжнелите страни в света (само Evergrande има дългове от 250 млрд. долара, уж частна компания, но реално в китай частните компании са на партията) Китай е тръгнал по наклонената плоскост. А в последното десетилетие на световен растеж китайците разбраха, че оризът е гарнитура и на ККП ще е много трудно да им обясни защо пак ще стане основно. За съжаление, поставени на този кръстопът има реален шанс Си и компания да изберат войната за да не бъдат линчувани. За още по-голямо съжаление, както споменахте, това ще е много трудна война за тях и оценките са за загуби от 500 млн.

То по тази логика защо украинците не се откажат от Донбас.

Не..... На седемсменен от алчност за пари. И денонощието ще го направят в Хамерика по 168 часа, та да нагодят смените. Анадъму пезвенгелер???

Поете, въпросът е дали сега Сорос ще спечели от войната на Китай срещу Тайван толкова, колкото от войната на Русия срещу Украйна. При таи война беше ясно, че трябва да заложи на нефт, газ, пшеница, слънчоглед, стомана, всякакви метали. Всичко тава се очакваше да се повиши!

Абсолютно! Оръжие ще се произвежда 24/7, за да насмогнат на търсенето! Нещо повече, оръжейните заводи и в други страни ще минат на 24/7!

на путинофилските мърши много им се иска Китай да нападне Тайван , ясно защо ( като една специална "освободителна" операция ). Обаче,освен САЩ,наблизо са и Япония,и Южна Корея , а самият Тайван има много силна армия (авиация и ПВО). Да,Китай строи като луд флот , вкл. и самолетоносачи , но първо трябва да срине всичко че да направи десант т.е е супер безсмислено.По-скоро ще се опитва да овладее острова политически , но не виждам как - тайванците верно са етнически китайци,но какво от това ? Хич не горят от желание да станат втори Хонг Конг

засега е така, но когато натягаш една пружина, тя дава яростен откат, така, че за мен Америка си играе с огъня. Едно е да купуваш съвести, съвсем друго е да си убеден в правотата си и да се бориш за нея. Виж как изглеждат купените - да ги изброявам ли????

Прав сте, че ситуацията е сложна. Но трябва да имате предвид още няколко неща. Тайван е много сериозно въоръжена, като дори се допуска възможността за ядрено оръжие в напреднал стадии. Но дори и без тази хипотеза, те се подготвят за нападание от десетки години. Китайците се хвалят, че имат най-големия флот в света, но повечето от съдовете са малки, а армията им като цяло няма боен опит. На този етап американците имат най-силния флот в света и там китайците просто нямат шанс. Но нещо друго е още по-важно- китайците имат само врагове в района, не става дума само за американците, които ги разпознават като съперник номер 1. В момента, в който видят някаква слабост индийци, японци, дори виатнамци няма да го изпуснат. А за разлика от случая с Русия, която може да предложи нефт, газ и ресурси срещу неутралитет тук случаят не е такъв.

кОПЕЙКИН, ТИ С АКЪЛА ЛИ СИ СИ? Не вдеваш ли, че те бъзикам американска мършо?