Китай ще се бори докрай, за да предотврати независимостта на Тайван

Ще се борим независимо от цената и ще се борим докрай, заяви китайският военен министър Вей Фънхъ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

❤️Здравейте) Казвам сe Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062

Покажете голите си снимки на китайският военен министър Вей Фънхъ

Да внимава Си, за да не започне и той, като Путин, да сере в куфарче.

Щатите просто се опитват да разпалят още една война. Това са последните опити и писъци на умиращата империя на злото наречена САЩ.

Руските тролове тук си мислят, че Русия е Съветския съюз, социализъм "на корем", мързелуваш, но не те уволняват. А в този случай, без да имат грам идея какво е в Китай, защитават китайската политика просто защото е анти-американска. Баси тъпунгерите майна!

Ходи се чукай от запад във Филибето... майна. Не дей да киснеш по форумите ;)

nick1979@abv.bg

не всеки тъпак е руски трол , но всеки руски трол е тъпак :))) ти си живото доказателство , но със копейки - толкова !!!

ха ха... лъха злоба и мирис на сперма пубер ;) не си върти много гъзето, че ти влиза по дълбоко и ще те заболи ;) "долърче"

Научи български, копеле! Например че НЕДЕЙ се пише слято.

До Дивергент: Внушението, че на украинска зема Русия воюва срещу колективния Запад е руска пропаганда! Целенасочено се изключват страните от Азия, Африка и Латинска Америка, което е невярно! Продукцията от военните заводи, произвеждащи съветски тип въоръжение и боеприпаси от всички страни, в целия свят, даже и в Сърбия, се изнася за Украйна. Бойци от тези страни се бият като доброволци в редовете на украинската армия. Преди дни в ДНР осъдиха на смърт един пленен марокански гражданин, имаше съобщение за убит гражданин на Бразилия!

Мале-е-е-е! След като целият свят тъпче с оръжия украйна, защо самите наемници бягат и се жалват, че са ги оставили почни невъоръжени срещу танкове и ракети? А да не говорим що за контингент са наемниците, та ако ще и от Марс да са! Изглежда девизът ви е "Всичко, което не е краварска пропаганда или украинска лъжа е руска пропаганда"!

Всичко написано от теб, дори и да е вярно, не изключва написаното от мен! След помощта, украинската армия отстъпва по въоръжение, особено по отношение на ракетите и противоракетната отбрана, но не само, и в авиацията е същото. Очевидно военните заводи извън Русия произвеждат ограничен брой от тези артикули, съветски тип. Със западните съвременни оръжия украинските бойци се обучават тепърва да боравят. Наемниците също се обучават, както и украинските бойци. Никой не се е родил научен! Украинците не очакваха да бъдат нападнати и руснаците още в първите дни им нанесоха щети, които сега трябва да бъдат компенсирани!

Аз не мога да разбера САЩ подкрепят или не сепаратистките движения в Тайван? Хем са подписали с Китай признаването на цялата територия на Китай барабар с Тайван, хем подкрепят и ще въоръжават острова. Това не е ли намеса във вътрешните работи на Китай?

Не, американците не подкрепят сепаратистките движения в Тайван. Такива движения просто няма. От китайската държава през 1949 година се е отделила КНР в резултат на гражданската война. Т.е. сепаратизмът е извършен тогава.

Грешите по отношение на САЩ. Благодарение на американската подкрепа Косово обяви независимост от Сърбия.

Смърт за лизачите на американски задници !

Само не разбрах защо ДНР и ЛНР са сепаратисти, които са етнически руснаци окупирани от украинците, а етническите китайци в провинция Тайван са борци за свобода?

Не разбираш, защото мислиш повърхностно! Помощ от приятел: 1. Защо смяташ, че етническите руснаци в ДНР и ЛНР са окупирани от украинците? Териториите на ДНР и ЛНР в резултат на окупация ли са в границите на украинската държава? 2. Етническите китайци от Тайван и Китай живеят в две самостоятелни държави, създадени в резултат на гражданската война и отделянето на КНР от старата китайска държава! Това не е прецедент, Корея, Виетнам, Германия са със сходни казуси!

А ти мислиш така, както се харесва на западните ти господари! Като попрочетеш книжки ще видиш, че нещата не са така елементарни както ги представят кравешките мозъци за да им е удобно!

Я ми кажи сега, как да отговоря на коментар, в който има само заклинания? Не искам да те игнорирам, ако с нещо не си съгласен от моя коментар, заповядай!

За сегашното състояние на нещата в Украйна са виновни след 1917г. болшевиките, Ленин, Сталин, подчиненият им Коминтерн и накрая Хрушчов. Благодарение на тях след 1917 г. се създаде измислената държава Украйна, състави се украинска азбука, и руснаците населяващи историческата област Новорусия/сегашната югоизточна Украйна/ се принуждаваха насилствено да говорят и пишат на украински. Тъй като хунтата в Украйна след 2014 г. започна да тероризира руснаците те се отчепиха в ДНР и ЛНР. На път е това да стане и с другите области населени с руснаци. Историята с Украйна е подобна на тази с Македония.

на путинофилските мърши много им се иска Китай да нападне Тайван , ясно защо ( като една специална "освободителна" операция ). Обаче,освен САЩ,наблизо са и Япония,и Южна Корея , а самият Тайван има много силна армия (авиация и ПВО). Да,Китай строи като луд флот , вкл. и самолетоносачи , но първо трябва да срине всичко че да направи десант т.е е супер безсмислено.По-скоро ще се опитва да овладее острова политически , но не виждам как - тайванците верно са етнически китайци,но какво от това ? Хич не горят от желание да станат втори Хонг Конг

4 часа, толкова време дават на Тайван да оцелее ако Китай ги нападне, и нито Корея нито Япония могат да направят нещо, те и без това няма да тръгнат да се бият с Китай заради Тайван, само малоумните американци си мислят, че корейци и японци ще отидат да се бият с Китай, така че и там пропагандата е голяма

nick1979@abv.bg

ЧЕТИРИ ЧАСА ? Дай поне 3 дни бе , както руснаците в Украйна :))) Добре ще повторя за "албанските реотани" - десант на остров със 23 млн.население , с добре въоръжена армия и силна авиация и ПВО няма как да стане без преди това да ги попилеят със бомби и ракети - за седмица ли,за месец ли , не знам !!! Загубите на Китай ще са големи , острова ще е сринат - нещо като Мариупол и Северодонецк , а черешката на тортата - заводите за чипове на TSMC едва ли ще са неразрушени (може дори тайванците да ги взривят ). Отделно TSMC си изнася част от производството в САЩ и Япония тъй че....безсмислена работа

Четири часа нищо не са! Щом експертите казват така, работата си струва!

Да живее Китайската Народна Република! Да живее ККП! Да живее др. Мао Дзе Дун!!! Да живее др. Сталин Й. В. Газ пикайте америкоси......

Така е, да му мислят американците! Пак ги чака да пращат оръжия, ама сега не за Украйна, а за Тайван! Оръжейните заводи ще минат на трисменен режим!

Не..... На седемсменен от алчност за пари. И денонощието ще го направят в Хамерика по 168 часа, та да нагодят смените. Анадъму пезвенгелер???

Абсолютно! Оръжие ще се произвежда 24/7, за да насмогнат на търсенето! Нещо повече, оръжейните заводи и в други страни ще минат на 24/7!

кОПЕЙКИН, ТИ С АКЪЛА ЛИ СИ СИ? Не вдеваш ли, че те бъзикам американска мършо?

Докторе, ходи на лекар, докторе! Май ти не вдяваш, че аз защитавам каузата на Путин!

Шибана подчовешка утайка! Колко нисш трябва да си, за да подкрепяш юдео-болшевиките?

"Настоятелно молим американската страна да спре да очерня и да сдържа Китай". Сценарият с Украйна се повтаря! Преди да нахлуе в Украйна, Путин настоятелно обясняваше, че всичко което иска е да получи от Запада гаранции за сигурността на Русия. Е, не ги получи и се наложи да си ги вземе! Сега май предстои същото. Единственото, което няма да се повтори е серията от дипломатически разговори, които Русия водеше с цел да избегне конфликта. Мисля, че Китайците няма да преговарят с когото и да било! Не съм комунист, не съм и русофил. Но със сигурност ненавиждам американската външна политика!

Китайците да гледат как Путин вкара Русия в капан, та руската армия трябва да воюва срещу целия свят, а страната е изключена от всички международни организации. Едва ли китайците ще очакват, че американците няма да помагат на Тайван и Китай няма да изпадне в същата изолация! Китайците имат предимството, че знаят какво ги очаква!

засега е така, но когато натягаш една пружина, тя дава яростен откат, така, че за мен Америка си играе с огъня. Едно е да купуваш съвести, съвсем друго е да си убеден в правотата си и да се бориш за нея. Виж как изглеждат купените - да ги изброявам ли????

Бабе, защо смяташ, че американците не са убедени в правотата си? Те помагат на жертвата на агресия от неин по-силен съсед!!! Още повече, че този съсед нарушава основния принцип след Втората св. война, залегнал в сърцевината на устава на ООН! Не е възможно САЩ да не защитят териториалната цялост на своя партньорска страна!

Ако целя свят воюва с Русия, то сега няма да има кой да воюва с Китай. Друг е въпроса, че САЩ, ЕС, Англия, Япония и Австралия не е целия свят.

Тайван е с население от над 23 милиона човека и изобщо не е малка държава. Като се има предвид, че е островна страна и ще е необходимо китайската армия да прави морски десант, за да прехвърли там сухопътни войски, задачата наистина е тежка. Ще припомня, че по време на Втората св. война американската армия успя да окупира само един японски остров, Окинава, с изключително много жертви. Островът е бил защитаван от цялото местно население. Американците не са можели да платят такава цена в човешки животи за окупацията на всеки остров и затова са хвърлили атомните бомби! Азиатците знаем са с особена психика, те не се предават, за тях това действие е непонятно. Китайците трябва да са готови да дадат жертви в съотношение десет към едно, за да започнат такова безумие!

Си прав. Но сегашните технологии са много по добри. Китай е на по малко от 200 килиметра. Щатите на няколко хиляди. Китай може да защити десантните кораби, щатите не. Китай има логистично предимство. Как ще се снабдяват с каквото и да било островитяните. Не бих казал, че ще е 10:1.Но това е лично мое мнение. Да не се стига до там.

Прав сте, че ситуацията е сложна. Но трябва да имате предвид още няколко неща. Тайван е много сериозно въоръжена, като дори се допуска възможността за ядрено оръжие в напреднал стадии. Но дори и без тази хипотеза, те се подготвят за нападание от десетки години. Китайците се хвалят, че имат най-големия флот в света, но повечето от съдовете са малки, а армията им като цяло няма боен опит. На този етап американците имат най-силния флот в света и там китайците просто нямат шанс. Но нещо друго е още по-важно- китайците имат само врагове в района, не става дума само за американците, които ги разпознават като съперник номер 1. В момента, в който видят някаква слабост индийци, японци, дори виатнамци няма да го изпуснат. А за разлика от случая с Русия, която може да предложи нефт, газ и ресурси срещу неутралитет тук случаят не е такъв.

Всичко написано е така, разстоянията са несъизмерими. Едно е логистика от 200 км, друго от 2000. Но според мен защитата на корабите при самия десант е тежка задача. Това съотношение е примерно, десанта в Нормандия става възможен едва заради огромния американски ресурс след влизането във войната на САЩ!

Проблемът на китайците е, че техният диктатор надмина всички преди него в култа към личността. Всички, които можеха да мислят са разчистени и в момента няма кой да взема адекватни решения. Най-прякото доказателство е Ковид политиката им, която продължава по един и същ начин в очакване на различен резултат (което е дефиниция за особено психическо състояние). Китай са най-бързо застаряващата нация в света, като при последното им преброяване от миналата година се оказа, че са сбъркали и с едни 100 млн, което прави нещата още по-зле. Като добавим, че са еспортно ориентирана икономика на продукти със сравнително ниска добавена стойност (качествените чипове са от Тайван, Япония и Щатите) и нямат нефт, и газ едно ембарго ще ги върне в пещерната ера. Като добавим и факта, че са една от най-задлъжнелите страни в света (само Evergrande има дългове от 250 млрд. долара, уж частна компания, но реално в китай частните компании са на партията) Китай е тръгнал по наклонената плоскост. А в последното десетилетие на световен растеж китайците разбраха, че оризът е гарнитура и на ККП ще е много трудно да им обясни защо пак ще стане основно. За съжаление, поставени на този кръстопът има реален шанс Си и компания да изберат войната за да не бъдат линчувани. За още по-голямо съжаление, както споменахте, това ще е много трудна война за тях и оценките са за загуби от 500 млн.

От комунисти само простотия и тирания.

Иска им се на китайците да завземат една толкова съвременна страна. Та Тайван е толкова китайски ,колкото и испански ,португалски и холандски ,с малкатаразлика ,че цивилизацията прави разлика между далечно минало ,официални документи и суверенно настояще

То по тази логика защо украинците не се откажат от Донбас.

Разликата между Китай (КНР, PRC) и Тайван (преди ROC - Republic of China) е огромна. Тайванците нямат общо с китайците политически. Тайван има изключително мощна армия, флот и авиация, която може да е 5 пъти по-малка от китайската, но както се убеждаваме от войната в Украйна, количеството не значи качество; много не значи повече. Освен това, армията на Китай има проблем: Тайванският (Формоса) пролив, който е 180 км широк. В последна сметка Китай може и да завладее Тайван, но загубите му ще бъдат колосални.

Такова изказване в устата на политик от Китай, си е истинска ЗАПЛАХА в посока на САЩ. Китай много рядко използва подобен език. САЩ се Готвят да Запалят нова Война след тази в Украйна... сега в Тайван. Подобен сценарий, подобно изпълнение... .. САЩ ще воюват със животните на Тайван ите срещу Китай. Китай обаче не е Русия и ще действа БЕЗМИЛОСТНО и край о... Няма цивилни, няма прошка... САЩ и Запада са Отчаяни от загубата на лидерство в света и действат ва банк..

Мисленето не ти е силната страна.

Комунисти, щом може да има ДНР и ЛНР, то може и независим Тайван. Хайде да не сме лицемери, а? Завършени смешници.

Пол-Мари Куто: САЩ искат да подчинят цяла Европа   "Докато Европа стана за смях в петролния бизнес, както в много други, докато “Одата на радостта” е доста ненавременна, животът на много европейци става все по-труден и се опасявам, че ще бъде още по-лошо в следващите години и месеци. Европа премина от център на света преди един век към - тя дори вече не е субект на историята - в обект на историята. Обект в ръцете на кого? В ръцете на САЩ. А знаете, че когато сте подчинени, никога не сте проспериращи. Рано или късно, подчинението струва скъпо... Европейските политици бяха съблазнени. Неслучайно ви говорих за Тристраннката и Бжежински, в САЩ свалят политиците и интелектуалците. Казвате, че и Съветският съюз го е правил, но без средствата и  съблазняването на Съединените щати. Eвропейското въображение не стана съветско, а американско въображение. Въображението ни беше завладяно. Филмите, музиката, много важни за завладяване на въображението… Политиците бяха колонизирани най-напред доброволно, а след това, защото много добре знаеха, че ако окажат съпротива, ще бъдат изхвърлени. Не забравяйте, че ЦРУ се опита три пъти да убие генерал Дьо Гол". Пол-Мари Куто, френски политик и есеист, бивш евродепутат суверенист (1999-2009 г.), директор на списание Le Nouveau conservateur (Новият консерватор), в разговор с журналиста Андре Беркоф по френското радио "Сюд".

Пламне ли и Азия във война, животът ще е лек само в Африка!

Това е най-доброто, което може да се случи на Европа. Включително на България.

старче се опитва да подпали света

Сащ нямат и армия много джелезу малко войници затова държат и Лятинска Америка бедна за да мойе лайтиноамериканците да прескачат в Сащ и да се записват в Армията.Сащ не представляват никаква опасност те са един въшлив немски протекторат

Ами великият СССР да направи латинска Америка богата. Както направи Куба, водеща икономика в целия свят.

Америка е лесна там държиш конгресмените и партиите с пари и те изпълняват.Под прикритието на имиджа за велика сила всъщност Сащ са една от най лесно управляемите държави.Те пари нямат те са фалирали.Не са никаква опасност за никого освен за страхливи пудели като френските педали например.

САЩ срещу Русия и Китай. :))) САЩ-исаните удариха на камък...

САЩ, ЕС, Австралия,Канада, Япония,Ю. Корея, Великобритания.... още?

nick1979@abv.bg

още - Израел , Япония , Индия (противник на Китай) , цяла плеяда държави , икономически обвързани със Запада вкл. богатите арабски държави , ЮАР , северноафриканските държави и почти Латинска Америка

Сащ се управлява от германия а не обрстното.Тръмп се опитс да спре процеса но германия за която Тръмп не беше удобен го махнаха с помоща на финансираната от Щази БЛМ движение и ДП директно финансирани от райхканцлерството

Айде капан РУСИЯ 2 приложен от ФАЩ

А ти в Шанхай скоро бил ли си? Или в някой голям китайски град? Посещавал съм Тайпе и Каошунг в Тайван, посещавал съм и много китайски градове последните 3 години и ... не знам какво да ти кажа. Два часа - толкова има Тайван в случай че реши да направи някоя велика простотия подкокоросвана от САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, ЕС/НАТО. Цялото тайванско технологично чудо ще се оттече в канала. По-добре за Тайван е да си кротува и един ден да си ходят безпроблемно на гости между острова и континента, отколкото да се води по акъла на американци, британци и евро-атлантици. И без друго Тайван прави луди кинти от Китай чрез инвестициите си.

Ако някой ди мисли, че може да подцени Китай, много се е объркал. САЩ си ги отгледаха от малко драконче и със своята алчност ги превърнаха в Т-Rex. Сега са икономика 5 пъти по-голяма от Индия, армията им не е модена като на САЩ, но е огромна като бройка. Чисто от гледна точка на армии, решат ли да влязат в Тайван, нямат спиране.

Колхозна чайна ще се бори до последната жълта хлебарка в кенефа им!

Комунизма се развихря!

Украйна, ще изчезне от картата това, ще остави

Кучето трябва да си знае мястото, същото важи за Рассия и Китай, Тайван е топ държава по производство, но комунистите Китай и Русия за момент си помислиха за равни на САЩ, Европа, Япония - дойде време да заиграе СОПАТА, дееееева нефелни прости червени дебили.

Са точно в сбирщайна наррчен 'нация' на който ти се кланяш така сляпо

Хайде яж там за 5 рубли и мълчи сабака

Няма какво да им обясняваш на биомасата. Платон е казал, има три типа хора, духовни, интелектуални и физически. Последните са биомаса, на тях няма нужда да им се дава истината. Нека вярват сляпо в САЩ и да си харчат паричките във фитнеса.

Който е ходил в Тайван ще разбере,че коментара горе е много точен.Тайван по стандарт е далеч пред много държави,оттам идват апетитите.

Хабер си нямаш колко си заблуден.

Падащият по стълбите, страдащ от старческа слабоумност и деманация, скоро ще затрие САЩ и с това западната "демокрация". Дано бог му даде по дълъг живот, за да довърши започнатото.

Американците знаят че всички знаят че те знаят че никога няма да започнат ядрена война освен ако САЩ не е директно заплашен от унищожение. Нито ще рискуват ядрен конфликт с Русия заради Украйна нито с Китай заради Тайван. Видяхме до къде се простират техните ангажименти.

Износ на демокрация и накрая - Украйна, Тайван...

И аз се сборих с детето че има поправителен по математика и доста време ще му свирят ушите

Тя и Русия се бори да предотврати независимостта на Украйна

Не се бори а вече го направи. Още обаче не са ни информирали до колко и какво ще остави като "независима" украйна