Китай иска обединяване с Европа, но без дискриминация за неговите фирми

Пред Урсула фон дер Лайен премиерът Ли изрази надежда за засилване на диалога и сътрудничеството с ЕС в областта на чистата енергия и "зелените" финанси

Обратно в новината

Коментари - Китай иска обединяване с Европа, но без дискриминация за неговите фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наближава времето и това пророчество на Ванга да се сбъдне.Жълтата раса ще завладее Европа.Това преди 40г сме го чели.

Китайците ще са много тъпи ако пристанат на лайнер ние престанахме и какво повече от 30 години надолу и надолу от мизерия по-голяма мизерия единици се обогатиха благодарение на съграденото при социализма но за съжаление за това е виновен тъпия и страхлив български народ подаващ се изключително лесно на внушения и психологически обработки трябва да си супер и с крейзъл след сътвореното от ппдб отново да гласуваш за тях Макар че не уважавам Бойко ще го цитирам такъв ми е материалът а народа е казал каквото стадото такава и гегата

Напротив китайците ще командват.Няма да престават на никого.

Най добре Китай да си остане обединен с диктаторските режими от брикс

Явно не си живял на запад защото виждам че не знаеш какво е диктатура. Не знаеш какво е робовладелство с маска на демокрация. Но като ги настъпиш си показват подлите лицемерни личица

А ЕС иска обединяване с китай без дискриминация на неговите стандарти за качество :)

Руско дупе кой не е ебал, той света въобще не е разбрал !

ФАЩ да си нямате работа с тези мушенници!!! ТЕ лъжат и убиват не по-малко от Путин!!!

сериозната работа се върши напредварително подготвена двустранна среща, след която се подписватсъотвените споразумения, а когато кажат че еди кой си е водил разговори в коридора с еди кого си означава че единия е причаквал другия а втория обикновено е обещал нещо дето няма да изпълни, та в нашия случай две бамбини от ЕС са се опитали да хванят китаеца на тясно,но заявлението че той иска равноправие за китайските фирми излиза че ги е финтирал;)

Не с Прассия а да защото са бита карта

Китайците са нагли, крадат технологии и каквото могат. В Китай си поставят условия и регулации, но в Европа не искат такива. Да не говорим за дъмпинга по пазарите. Европа трябва да внимава, у нас сумати дребен бизнес фалира заради тях.

Или с Раша.Да си избират.Средно положение няма.

Там са икономическите колоси Раша, Индия Бразиу. За кво им е ЕС, да си въртят търговията със съюзниците. Който иска да търгува с ЕС, ще спазва европейски правила.

Идва зимата на европейското недоволството ! Китай са с един ход напред ! Това е !

само дето икономическия растеж в Чина го няма вече и скоро няма да се върне. Ще си продават боклуците на Раша и Индия.

Си ,защо не поиска това,когато заплатите в китай бяха ниски.Сега китаеца няма да дойде да работи за дребни пари в Европа.Китаеца е милиардер с напечатани долари от Чичо Сам и гледа какво да купи.Това е изкупуване на Европа от Америка но чрез Китай!

китайците работят за заплати като в Албания. В големите градове жилищата седят празни, щото няма кой да ги купи.

Постулатите на Мао Дзедун ли ще предложи в замяна на европейското сътрудничество китаеца??? :)))

Риторика. Наясно е, че няма да стане, но демонстрира миролюбие и стремеж към сътрудничество, на фона на агресията на запада.

Говтяшка напада, а Западът е агресивен!? Ей това рушняците сте мноо сбъркани!

Типично. На жълтопаветната малоумна измет й се привиждат рашки навсякъде. Статията е за Китай и запада.

Ахааа... Ще дойде мачка за погачка :)) Пазар, ама с комунистическа диктатура ... май нещо не върви работата ...??? Смешници!!! Путлер той за "Нов световен ред" се напълва ... да не спука някой хемороид само? :))) Ама Западът пак избързва. Нека ги остави да рухнат, да се разкапят, да паднат на колене даа се молят, та тогава да ги хване за вратлетата и да ги попита: Що се правите на интересни!? Ха, пращайте, сега!!!

Китай разбраха по трудния начин ,че ако тръгнеш след муха ( маломерният плашипутарник от бункера), ще те заведе до лайно (мизерия и разруха) и затова предпочитаха да си запази стокооборота с Европа от над 750 милиарда долара на година, пред този от 160 милиарда с говняшка...

Ама онези ги натовариха с 2 трилиона хартийки Сега ЕС ще оправят

Всички харесват и се стремят към Европа. Европа е сърцето и духът на света.

Никакъв шанс, къса пишко. Европа е с Америка и останалия бял свят. Вие сте доста назад. Освен това чакаме стотици милиарди от вас за компенсация на жертвите ит вашият Ковид-19. Само в България загинаха над 39 хиляди! Къде са парите, жълтур?

Маймуно, парите са на козяк, бегай да коленичиш там за некой цент

Прост и беден си и такъв ще си останеш

Ай нема нужда нек’во провинциално типче да ме определя. Става ли ?

ЕС няма критерии, защото няма политици. В САЩ решават да наложат санкции и тук се изпълнява.

Китай иска достъп до европейските пазари... ама без да спазва критериите на ЕС

Китай в ЕС, интересно.

Нали беше брикс

Чиста енергия, зелени финанси- ала бала.

Редактор Торо: Китай иска обединяване с Европа, но без намесата на УСА и дискриминация за неговите фирми

То и без това почти няма стока в ЕС без китайско участие...

Европа не решава...

Кита се надява да направи и от ЕС китайска провинция, както направи това със Сърбия.

Хм, шмаш нещо ПРОТИВ ФАБРИКАТА на Европа/света?! ПП: По време на КОВИД пандемията Европата/ света остана БЕЗ ЛЕКАРСТВА, защото СЪСТАВКИТЕ им СЕ ВНАСЯЛИ от Китай.

Благодарение на Китай, в Сърбия има работни места за специалисти, а не е като в България, простолюдието като теб да се радват че са намазали нещичко от некоя псевдослужбичка финансирана от некое смешно еврофондче или нпо

Сърбите станаха роби в собствената си родина. Не случайно от няколко години сръбските работници се борят срещу Китай.

Хахаха тоа па, освен некви празни опорки и клишета, друго не съм и очаквал. Изобщо нема да си губя времето, този който иска може да провери колко и какви инвестиции са направени от Китай в Сърбия и за колко специалисти на какви заплати са отворени работни места. Ще сам само пример с най мощната институция в света в областта на геномиката и биотехнологиите - BGI (Beijing genomics institute) , който съвсем наскоро отвори представителство в Сърбия. И вервай ми, заплатите там са неколкократно по високи, отколкото тези у Пещера на киро гела. За дейността, без коментар.

Бягай в Сърбия като е толкова хубаво.

Ше бегам, накъдето си искам, но с простолюдието няма да се съобразявам. Имам изисквания и към себе си и поне към близките си. Вие сте изпусната работа и няма изгледи да влезете в ред. Полуграмотен слугинаж в обслужващата сфера, тръгнали напътствия да дават…

Ето такъв тип неща се говорят на тази среща, разменят се любезности и добри пожелания между хора от които нищо не зависи. Функциите на китайският министър председател са точно такива, каквито и на урсулата, с тази разлика, че урсулата може да прави некоя друга далавера за разлика от китайският министър председател. Тези неща се говорят между упълномощени представители на съответните държави. Иначе, китайците са добронамерени и дружелюбни хора и това наистина е добро пожелание, но трудно осъществимо, тъй като трябва да мине време преди западно европейците да слязат на земята и да започнат да се държат като хора.

Мелони: ""Италия и Китай споделят Световно стратегическо ПАРТНЬОРСТВО,....което ще бъде фар за развитието на приятелството и сътрудничеството... във всяка област от общ интерес" Ех, а България има само ГОСПОДАРИ...

Трудна работа. Няма никаква дискриминация на китайски фирми, но има и ще има дискриминация на фирми, контролирани от китайската държава. Това са доста различни неща. От друга страна на всички чуждестранни фирми в Китай се налагат условия, различни от тези за местните фирми. Това също е проблем. Китай не може да иска равноправно икономическо положение за субекти, които са регулирани от самия Китай. Ако иска да е на свободния пазар ще трябва да нормализира собствените си регулации и да приеме правилата на играта, включително по отношение на защита на интелектуалната собственост. Няма как китайски фирми, управлявани директно от партийно-държавния апарат там и систематично нарушаващи правилата на свободния пазар изведнъж да се окажат равнопоставени с частните фирми в Европа.

Китай да вземе да си оправи икономиката, че както са тръгнали, ще направят световна криза по-голяма и от 2008.

Май Китай и Индия ще се отказват от БРИКС